Nema na cemu.insomnia99 wrote:nisam to znao....hvala na obavijestimrAdil wrote: Hrvatska ne bi imala ni reprezentaciju da nije bh fudbalera, sto rodjenih - sto porijeklom.
Uzeir Srna mi rekao...
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Nema na cemu.insomnia99 wrote:nisam to znao....hvala na obavijestimrAdil wrote: Hrvatska ne bi imala ni reprezentaciju da nije bh fudbalera, sto rodjenih - sto porijeklom.
pa ne bi ni vaši igrači bili glavni u bayernu i realu....al vjerujem da bi ipak htjeli doći tamo.....pjanic bi mogao u neki jači klub ako ovako nastavi.....palermo wrote:
I.....al razlika između igrača koje igraju u ove dvije reprezentacije je u tome što us naši igrači uglavnom nosioci igre u svojim (renomiranim) klubivima........Pjanić glavni u Romi, Begović institucija Stoke, Ibišević drugi na listi strijelaca Bundes lige, Spahić najstariji i najuspješniji debitant u Bundes ligi....sve glavni igrači.....Džeku da ne spominjem,kad u Citiju sve ode u materinu, oči se okreću ka Edinu...
Vaši nisu glavni (bez obzira što i Luka i Mandžo igraju u velikim klubovima), i to se osjeti u igri (sa časnim izuzetkom Rakitića).
Nemam ja uopšte želju za nekom patkometrijom....samo hoću da kažem, razlog zašto je BiH u ovom trenutki ispred Hrvatske su igrači
jarane sto ti smarasinsomnia99 wrote:.
ma smara lik otkako je tema otvorenaMuhamed Đakmić wrote:Ja sam prvi pomenuo, nije on
Upravo to je Hrvatska....kad gledas po imenima, dobra ekipa, ali nesto ne stima.insomnia99 wrote:ponekad pojedinačni kvalitet nije dovoljan....,,ne pobjeđuje uvijek ekipa sa boljim pojedincima....to zna i dijete od 5 god
mogu biti i u svedskoj. portugal nije bas toliko dobar u gostima.Black swan wrote:majke mi ovdje se više priča o hrvatskoj nego na hrvatskim forumima
ajmo pokušati predvidjeti gdje će biti penali...
zapravo mogu biti samo u francuskoj i hrvatskoj
u švedskoj će biti neki lud rezultat a u rumunjskoj neka grčka sigurica
Pa tako ti ga to i dodje, A reprezentavija BIH se direktno plasirala na SP, oni koji nemaju dovoljan kvalitet, nastupaju za B reprezentaciju BIH i pokušavaju kroz baraž da također tamo dospijujeza u ledja wrote:Fakat jebemu, uvijek me ovo fascinira.
U Hrvatskoj sadasnjoj reprezentaciji igra desetak Bosanaca/Hercegovaca.![]()
Lovren, Corluka i Jelavic su rodjeni u BiH. Simunic, Rakitic, Kovacic i Ilicevic su svi djeca bosanskih izbjeglica ili gastarbajtera rodjeni vani. Mandzukic je koliko vidim samo rodjen u S. Brodu, ali je Bosanac iz Odzaka, odakle su i Mandzukici. U ratu je iz Odzaka sa porodicom otisao u Njemacku. I na kraju Darijo Srna , tj. babo Uzeir mu je iz Capljine. Koliko je to, devet igraca, od kojih je sest zapocelo prvu utakmicu baraza.
Znam da je puno bilo price prije o hrvatskoj reprezentaciji sa SP 1998, kao da je puna Bosanaca, ali ih je tada mozda bilo uvrh glave 4-5. Ovo sada je fakat sega.
Ja pogodih X, stim da cu se korigovati za Zagreb, bit ce 1:1 i Island ide daljeA1fa wrote:Ja ne znam u sta se Hrvatska vise uzda, citam rijetke komentare strucnjaka koji su zaista napravili dobru analizu trenutnog stanja.
Pola reprezentacije im igra u Ukrajini, imaju dva igraca koji su hajmo reci zvijezde tima koji igraju jedan u Realu, drugi u Bajernu, ostalo klubovi koji nisu vrijedni nekih pohvala.
Na koga li me ova situacija podsjeca kad smo se mi hvalili Salihamidzicem i Baljicem, gdje su ono oni igrali a mi od Malte gubili?![]()
Hrvatska je zrela za jednu istinsku rekonstrukciju iznutra. Island je prilicno limitirana ekipa ali ovdje mi mirise na prolaz Islanda, i to uz x na Islandu i pobjedu Islanda u Zagrebu.
Nemojte mi o kvaliteti i favoritima za prolaz, da to uvijek prolazi do sad bih milione na kladionici imao
A sto se mene licno tice, zbog ljudi preko Save i sa one strane Dinare bih volio da Hrvatska prodje, ali bih isto volio zbog ovih nasih ,,Vatrenih'' da malo odmore.
Nećemo sad pretjerivatvelikibrnjo wrote:porediti ocajnu hrvatsku, koju dva puta drmne skotska, island s igracem manje nadigra
Lagerback je majstor za zatvoriti tekmu. Hrvati mozda tuku ali nece tu biti nikakvog deklasiranja.Infaze Studio wrote:Mislim da ce Hrvatska pobjediti uvjerljivo u Zagrebu. Dati ce 1. gol tesko a onda ce se otvoriti "flood gates".
NEsto kao mi protiv Latvije.
Nije zahvalno prognozirati ovakav ishod, pogotovo znajuci ko sjedi na klupi Islanda, ali mislim da ce susedi da prorade, a bilo bi I vrijeme..
Pa kazem nakon prvog gola (ako do njega dodje, jer ce Island pokusati zatvoriti) imam osjecaj da ce ih otcepiti. Nemas sta zatvarati tekmu ako bude 1-0 i gubis plasman. Poslije toga mogu dobiti jos 2-3 gola.Hodidid wrote:Lagerback je majstor za zatvoriti tekmu. Hrvati mozda tuku ali nece tu biti nikakvog deklasiranja.Infaze Studio wrote:Mislim da ce Hrvatska pobjediti uvjerljivo u Zagrebu. Dati ce 1. gol tesko a onda ce se otvoriti "flood gates".
NEsto kao mi protiv Latvije.
Nije zahvalno prognozirati ovakav ishod, pogotovo znajuci ko sjedi na klupi Islanda, ali mislim da ce susedi da prorade, a bilo bi I vrijeme..