Sirija
- harunn
#1526 Re: Sirija
SMRT IMPERIJALIZMU
Last edited by harunn on 08/09/2013 18:05, edited 2 times in total.
-
Avetinho
#1527 Re: Sirija
asurbanipal wrote:"Francuska bi mogla postati najveća opasnost za zajedničku evropsku valutu"[/b][/i], a "kriza bi mogla udariti već iduće 2013. godine".
LOL
Nema se svjezih vjesti, ha?
-
Avetinho
#1528 Re: Sirija
Ako mislis da je ovo dobra taktika i da funkcionise, predlazem ti da predlozis Asadu da takvo nesto izvede u svojoj palati. Sigurno ce pridobiti simpatije cijelog svijeta.Kikibombona wrote: Sta Asad ima od toga sto ce jednom upotrijebiti hemijsko oruzje za masakar nad sunitskom djecom?
Zasto iskljucujes mogucnost da su hemijsko oruzje aktivirali pogunjenici u jeku rezimskog bombardovanja?
Zasto bi to bilo nemoguce?
{...}
-
Avetinho
#1529 Re: Sirija
Dakle, ti stvarno dokazujes da pojma nemas o cemu govoris.SalihI wrote:SalihI wrote:Ovo me podsjeca na onu novinarku BBC-a koja je u svijet pustlila vijest da je WTC7 pao dok jos nije bilo nikakvih aizgleda da ce se taj objekat srusiti kao kula od karata.WTC7 i BBC novinarka sa lica mjestaAlfons Kauders wrote:to sto 12 godina ponavljate istu glupost nece je uciniti istinitom
Za par godina ce te tvrditi da nije istina da su sirijski opozicionari vijest o prekjucerasnjem napadu pustili u svijet dan ranije nego se taj napad stvarno i dogodio.
-
Avetinho
#1530 Re: Sirija
Zaglavilo se na MYCITY opet, ha? Kao dobar kurircic, prenesi im stav s ovog foruma.Klavikula wrote:napisalo se puno toga od sinoc. neda mi se sad sve citati, ali hajd nek mi neko objasni neke stvari u vezi navodnog hemijskog napada.
kako@saxxxx prenosi doktori na terenu kazu da je upotrijebljen sarin.
dakle,
-ako znamo da je postojanost sarina minimalno nekoliko sati u najpogodnijim uslovima na koji nacin se izvlace "ranjeni" bez ikakve zastite a da se i ljudi koji pomazu ne kontaminiraju?
-kako je uopste moguce prezivjeti napad sarinom bez da se pored sebe ima protuotrov, a sumnjam da dijete od par godina ima to pored sebe i da ga zna aplicirati? uz to, kako sam vec naveo, minimalno nekoliko sati je potrebno da se prostor dekontaminira da bi ljudi bez opreme pruzili pomoc (tacnije u takvim slucajevima se smao pokupe tijela i salju na ispitivanje).
imam jos pitanja, al kad dobijem odgovor na ovo.
-
Avetinho
#1531 Re: Sirija
Slabo vladas engleskim?SalihI wrote:Stručnjak sumnja u vjerodostojnost snimaka hemijskog napada u Siriji
Stephen Johnson je stručnjak za hemijsko oružje i eksploziv pri Cranfield Institutu za sudsku medicinu.
Izvor: EuroNews
http://www.euronews.com/2013/08/21/expe ... from-syria
-
Avetinho
#1532 Re: Sirija
Cekaj da vidimo sta kaze Google Translate:SalihI wrote:"Over an hour before the WTC 7 demolition at approximately 4:13 pm on September 11th, 2001 ,Aaron Brown reports - "Building 7, in the WTC complex, is on fire and has either collapsed, or is collapsing..."Ja Sam Odavle wrote:Dakle, ti stvarno dokazujes da pojma nemas o cemu govoris.
Ako ti treba bolji prevod, javi. Vidim da ti engleski slabije ide.GOOGLE Translate wrote:" Zgrada 7, u WTC kompleksa, je na vatru, a bilo je propao, ili se urušava ... "
Znam kako je kad si ocajan, pa se grcevito hvatas za svoje iluzije. Fino ti na tvom videu pise "on fire, may callapse", evo bez GOOGLE Translate: "Gori, moze se srusiti."
- basar
#1533 Re: Sirija
Assad jedva dočekao da mu strani istražitelji uđu u zemlju, pa da onda na očigled sviju upotrijebi zabranjeno oružje, a svijet jedva čeka bilo kakvu grešku da ga ispraše nato avioni...
Joj Assada šta mu bi pa za jednu noć postade glup, toliko je genijalan bio da se uspio održati već više od 2 godine rata, iako ga svijet mrzi,, pa poglupi za jednu noć hmmm
Assad amater realno. Ne bi mu dao koze da čuva kako je glup he he he
Da Allah najstrožijom kaznom kazni one koji su napravili ovaj pokolj nad djecom i koji su isplanirali ovaj rat u Siriji, i koji su jedva čekali taj rat i one koji siju mržnju i zavađaju.. Amin jaaRabbi
Joj Assada šta mu bi pa za jednu noć postade glup, toliko je genijalan bio da se uspio održati već više od 2 godine rata, iako ga svijet mrzi,, pa poglupi za jednu noć hmmm
Da Allah najstrožijom kaznom kazni one koji su napravili ovaj pokolj nad djecom i koji su isplanirali ovaj rat u Siriji, i koji su jedva čekali taj rat i one koji siju mržnju i zavađaju.. Amin jaaRabbi
-
Avetinho
#1534 Re: Sirija
Evo ga jos jedan sto je progledao.basar wrote:
Sta je ovo, epidemija.
-
Avetinho
#1535 Re: Sirija
Kako najlakse prepoznati teoreticara zavjere na forumu:SalihI wrote:Stvarno mislis da bi cijeli svijet to prihvatio sa simpatijama? Evo ja mislim da npr. Latinska Amerika time bas i nebi bila odusevljena. Nebi ni Kina a ni Rusija. To bi sigurno najrazdraganije prihvatili oni koji su prije 12 godina pokrenuli rat protiv islama + njihove muslimanske marionete a bogami i israhell.Ja Sam Odavle wrote:Ako mislis da je ovo dobra taktika i da funkcionise, predlazem ti da predlozis Asadu da takvo nesto izvede u svojoj palati. Sigurno ce pridobiti simpatije cijelog svijeta.
Najcesce koristene rijeci u postu: marionete, israhell, cionisticke sluge, zidovi, AmeriKKKa, 0911, krila od Pentagona, zgrada broj 7.
Ima jos, ali ove su van svake konkurencije.
Moras priznati da se teoreticari zavjere slazu da je hemijski napad izvela opozicija. Objasni onda, ako su pobunjenici bas tako uspjesni u postizanju zeljenog efekta, a to je strana intervencija u Siriji, zasto Asad ne upotrijebi istu taktiku: neka sebe bombarduje hemijskim oruzjem i neka mu izgine 1000 civila, moze i vojnika. Onda se rasplace na sav glas kako je to uradio neko drugi. Cekaj! Mozda je to vec radio po Damasku sa onim auto bombama. Kako pametno!
Pobjeda u dzepu.
-
GrIzLy__
#1536 Re: Sirija
Ne kažem da Assad nije upotrijebio hemijsko oružje, ali ne razumijem one koji kategorički odbacuju svaku pomisao da su pobunjenici koristili isto. Na sljedećem videu se jasno vide pobunjenici koji testiraju bojne, ne sarin i iperit nego otrove kućne radinosti, kako je neko od kolega rekao.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... pVrU#t=218
Muzička pozadina im je dobra, pogotovo verzija sa ilahijom "Habkat al Reeh" (u prijevodu "Kao snažan vjetar").
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... pVrU#t=218
Muzička pozadina im je dobra, pogotovo verzija sa ilahijom "Habkat al Reeh" (u prijevodu "Kao snažan vjetar").
- AleksoMKD
#1537 Re: Sirija
Eksplozije u Tripoliju u Libanu, navodno preko 30 ak mrtvih i 350 ranjenih. http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-23811328 blizu dzamije kad je bila puna ljudi.
-
GrIzLy__
#1538 Re: Sirija
Izgleda su i šijje počele bum-bum u tuđim džamijama cccAleksoMKD wrote:Eksplozije u Tripoliju u Libanu, navodno preko 30 ak mrtvih i 350 ranjenih. http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-23811328 blizu dzamije kad je bila puna ljudi.
-
Avetinho
#1539 Re: Sirija
Nisam zaboravio, ali to je vec druga liga, kao i slijetanje na Mjesec i Hit^er na Juznom polu kojem u subtropskoj klimi svako vece pjeva Elvis Presli.SalihI wrote:Zaboravio si spomenuti i pasos, jednog od navodnih otmicara, koji je pronadjen medju gomilom stopljenog celika i betona na rusevinama WTCJa Sam Odavle wrote:Kako najlakse prepoznati teoreticara zavjere na forumu:
Najcesce koristene rijeci u postu: marionete, israhell, cionisticke sluge, zidovi, AmeriKKKa, 0911, krila od Pentagona, zgrada broj 7..![]()
-
mmaar
#1540 Re: Sirija
@SalihI, trosis vrijeme uzalud. Pravdaja je trol kojeg niko ovdje ne uzima za ozbiljno.
-
Avetinho
#1541 Re: Sirija
"Evo naprimjer ja."mmaar wrote:@SalihI, trosis vrijeme uzalud. Pravdaja je trol kojeg niko ovdje ne uzima za ozbiljno.
Vrijeme na sta? Objasnjavajuci teorije zavjere videima sa jutuba? LOL
- Herr Flick
-
mmaar
#1543 Re: Sirija
"Evo naprimjer ja."
Vrijeme na sta? Objasnjavajuci teorije zavjere videima sa jutuba? LOL
-
Avetinho
#1544 Re: Sirija
Nesta jednog Jokera, odmah se pojavi novi. Cionisticke sluge i gospodari! Maske su pale!
-
sarajevoxxxx
#1545 Re: Sirija
Erdogan: Nema sumnje da Bešarov režim stoji iza napada hemijskim oružjem u Istočnoj Guti
- Također je rekao:''Plakao sam kada sam gledao slike ubijene djece... Ako se slažemo da je svijet veći od pet država, stalnih članica savjeta bezbjednosti, onda i druge države mogu osnovati nove Ujedinjene nacije, koje će biti samo njihove''.
- Također je rekao:''Plakao sam kada sam gledao slike ubijene djece... Ako se slažemo da je svijet veći od pet država, stalnih članica savjeta bezbjednosti, onda i druge države mogu osnovati nove Ujedinjene nacije, koje će biti samo njihove''.
-
Avetinho
#1546 Re: Sirija
Kao sto sam ti ranije napisao, videi koje si postavio UOPSTE se ne poklapaju sa tvojim tumacenjem istih.SalihI wrote:Videima sa CNNa i BBCa koji su samo "zakaceni" na YouTube.Ja Sam Odavle wrote:Vrijeme na sta? Objasnjavajuci teorije zavjere videima sa jutuba? LOL
Zgrada br 7 nije pala, nego "gori, urusava se i moze pasti".
Strucnjak za bojne otrove, (zaboravih mu ime i mrsko mi gledat) nije rekao da su pobunjenici ispalili stagod, nego da mu snimci bas ne izgledaju najubjedljiviji, ali da su mozda i vjerodostojni.
Moras se malo bolje potruditi sljedeci put. Probaj, kao i tvoji braca forumski ratnici, sa advance, PressTV, SANA i Ruskajom Pravdajom.
- Herr Flick
#1547 Re: Sirija
Idemo omladino za Siriju da se pridruzimo braci u borbi na Allahovom putu
-
mmaar
#1548 Re: Sirija
Ako treba i skupljati pare za karte u jednom smjeru, samo da bolesnici idu. 
-
sarajevoxxxx
#1549 Re: Sirija
Idlib, grad Selkin: Današnje demonstracije nazvane:''Petak teroriste Bešara koji građane ubija hemijskim oružjem, dok svijet nijemo posmatra''.
- Bosanac sa dna kace
#1550 Re: Sirija
pa makar ne prde priko interneta o dzihadu ko ovi anti-imperijalisti o divnom zivotu u S.Koreji, Bjelorusiji i rezimu Envera Hodze, otisli su tamo i to je to, e sad sto su se zajebali pa pozivaju druge, eh to je vec problem, jer Sirijci su se oglasili i rekli da im ne treba ljudstva vec logistike dakle oruzje, hrana, lijekovi itd.Herr Flick wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-sni ... /130823111
Hajmo omladino u Siriju pozivaju vas braća![]()
ah ja ima i to da ovi makar izgledaju dosta stvarniji i ozbiljniji nego oni do sad objavljeni snimci i slike nasih ''mudzahida'' u Siriji, ono lik namazo usne labelom, stavio neke skupe cvike, puska i slika se ko' mudzahid u Siriji, jos i po fejsbuku kaci.... koji biser