Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
Alfons Kauders

#1526 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

Opetja033 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Opetja033 wrote:
Dakle podrzavas vojnu huntu i obaranje demokratski izabranog predsjednika? Smatras da se ljudi trebaju pomiriti sa tim? I ovaj termin "bradonje" je i vise nego uvrijedljiv.
da, podrzavam, jer je manje zlo od nesposobne vlasti MB koja je usrala sve sto je dotakla

da, ljudi se trebaju pomiriti s tim i cekati sljedece izbore

a bradonje jesu... njihov izbor, ne moj... ja jutros mach 3, saka pjene i u roku od 5 minuta licim na insana...
Da, trebali su za godinu dana ispraviti pola stoljeca unistavanja Egipta kroz nesposobnost, korupciju i nepotizam. I dobro ti je pitanje lik postavio: da li podrzavas vojni udar kontra svih nesposobnih ali demokratski izabranih vlada ili se pak ogranicavas samo na islamiste? Ako podrzavas - onda niti izbori niti demokratija, niti ljudska prava imaju ikakvog smisa. Ako ne podrzavas onda je smijesno i providno.
lijepo sam rekao da podrzavam, ne vidim potrebu da ponavljam, prati diskusiju

a nije problem u tome sto oni nisu ispravili grijehe prethodne vlasti... vec sto su se poceli ponasati isto kao mubarak... dobili na guzove izbore i kontali da haraju 4 godine i rade sta hoce...

a ko zna sta bi bilo za te 4 godine? vec u prvoj godini okomili su se na sve protivnike i kriticare, od novinara, blogera i komicara, do politicara i uglednijih clanova drustva... isti kurac ko mubarak, samo s nekim ko fol muslimanskim predznakom

eto im opet izbora dogodine, pa neka uzmu vlast ako su frajeri - a svi znamo kako ce proci nakon godine vlasti i ove pozdarije koju su sada napravili :wink:
Opetja033

#1527 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

505sCrtom wrote:
tesanj wrote: Mislis zednih muslimanske krvi. Prvi si koji je pije u svom virtualnom, hocu reci komunistickom svijetu.
hahahaha. komunistickom. e rodila majka iqdvadesetijedan.
Ovo je tvoj tipican modus operandi: isprovaljujes se, poredis neuporedivo (nikada necu zaboraviti ono poredjenje Erdogana i Hitlera i danas poredjenje Erdogana i ove Sise), pises nebuloze. Ljudi te ismiju, samo citiraju tvoje oprecne stavove i ti izgubis fitilj pa pocnes vrijedjati sve oko sebe.

Saberi se, uzmi sta za smirenje. Nije ti dobro nikako gospodine "Erdogan je radio isto sto i Sisa-Erdogan i Sisa se ne mogu porediti".
Dr_dre

#1528 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Dr_dre »

Podsjeti me na video kad je musliman htio spasiti ranjenu muslimanku u siriji i zavrsio isto ovako.
Ostri_Mac

#1529 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Ostri_Mac »

nemam sada vremena da se uklj u temu toliko, imam par jako dobrih prijatelja na jako dobrim (citaj visoko pozicionirani...) funkcijama u policiji u Egiptu, btw, ovo dolje preuzeto od njih...pricao s njima kad je sve pocelo...ljudi ih zovu (peacful demonstrators) "teroristima" a daleko od toga da je ijedan od njih extremno nastrojen...bas kontra, vecina ih je zavr obrazovanje vani i imaju "moderna" shvatanja ali su opet i veliki vjernici- svi redom (poznajem ih sve 15ak godina...)

Nejse, int osvrt...mozete nastaviti sa natezanjima ciji je bolji dok ljudi ginu :sad:

Cisto da se zna, ja nisam ni na cijoj strani jer sam se totalno izgubio u cijeloj prici i medijskim manipulacijama oko svega...zato kazem "dok ljudi ginu"...uvijek bilo i ostalo...

As a human being, I categorically and unconditionally deplore all killing. My heart goes out to all those who lost loved ones in Egypt's violence today and since the uprising of June 30.

Nevertheless, in the middle of a frenzy of Western politicians and Western media consistently presenting only one side -- the Islamists' -- I could not let this day pass without sharing some thoughts and some truths. For the last six weeks since the overthrow of Mohammed Morsi, the Western media consistently portrayed the sit-ins that paralyzed Cairo and other parts of Egypt as sit-ins by "peaceful demonstrators". As mayhem broke out throughout Egypt, they conveniently ignored what was happening in the rest of the country to focus on those "peaceful demonstrators."

Peaceful demonstrators??

Peaceful demonstrators do not have the capacity to kill more than 47 police personnel documented by name, rank, and serial number in a few hours.

Peaceful demonstrators do not attack the Kerdasa (neighborhood close to the pyramids) police station with rocket-propelled grenades, kill the station's police officers, strip them of their clothes, and drag their bodies down the street.

Peaceful demonstrators do not threaten Christians with genocide as was called for by many of their leaders over the last six weeks, and as documented by multiple videos available on YouTube and other outlets.

Peaceful demonstrators do not raise the black flags of Al Qaeda over their sit-ins and marches and take pride in the likes of Bin Laden and Zawahiri.

Peaceful demonstrators do not attack more than 45 Christian installations, burn 19 churches and cathedrals, some several hundred years old, to the ground in less than 12 hours, destroy millions of dollars worth of Christians' homes, businesses, and property, and threaten the entire Egyptian Christian population with annihilation.

Peaceful demonstrators do no call for the return of a fascist president who only days before presided over a 2-hour orgy of hate speech by his imams, calling Shia Muslims filth worthy of extermination, only to see that actually take place 2 days later in the public lynching of 5 Egyptian Shia Muslims in broad daylight.

Peaceful demonstrators do not defend a fascist who purposefully let thousands of terrorists back into Egypt from Afghanistan, Pakistan, and Iraq to establish an Islamic Emirate in the Sinai and kill Egyptian army personnel and civilians on a daily basis.

Peaceful demonstrators do not put their children in the face of danger and brag that they are ready to see them die for the Islamist cause.

How much of that has the Western media reported today??

The Muslim Brotherhood and their jihadist allies have never known and will never know peace. Those who live by the sword will die by the sword. Prior to Morsi's election, they publicly declared that they will burn Egypt down if their man does not win. These terrorists, who have been proven liers at every step in the political process, are finally making good on one promise -- destroying the country if they can't subjugate it.

This Muslim Brotherhood is an international terrorist organization. Their masquerade of moderateness has fallen apart with the events in Egypt. You should all be aware that this terrorist organization exists not only in Egypt or the Middle East or the Islamic world, but also right here in Canada and the US. It exists legally, and has managed to gain the sympathy and alliance of the United States Government, as well as many other Western governments, as we have seen in all the statements over the last six weeks.

I implore you to educate yourself about this, and to consider contacting your congressman, senator, or member of parliament. Confront them with the facts, and ask them to declare the Muslim Brotherhood and all other Islamist political movements what they are -- FASCISTS and TERRORISTS.

Copied from a post by Sherif Emil, McGill University
Last edited by Ostri_Mac on 16/08/2013 17:06, edited 2 times in total.
Alfons Kauders

#1530 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

Dr_dre wrote:
jesi li druze siguran da nisi pedofil?
100%.Samo kazem na sta mi lice ti glatko obrijani.Medjutim tvoj izbor.
nisam "glatko obrijani", nosim bradu vec 15tak godina... al rokersku, ne vehabijsku...

tako da kratim bradu... i kosu... i tusiram se, perem zube... uglavnom radim vecinu stvari koje rade civilizovani ljudi... ne znam zasto su moje higijenske i druge licne navike bitne za ovu diskusiju.
5 0 5

#1531 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by 5 0 5 »

Juvelandia wrote:Kolika doza fasizma kod pojedinih "naprednih" ateista, uzivaju u muslim dead count, jer je to za njih napredak za opšte društvo.
e hajde molim te, vrati se unazad 10-20 stranica, pa onako od oka, procijeni ko ovdje nabraja mrtve, ko sa njima mase kao sa transparentima, i ko poziva na krv i smrt. bas me zanima koji ce ti forumasi prvi zapasti za oko.
Alfons Kauders

#1532 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

505sCrtom wrote:
Juvelandia wrote:Kolika doza fasizma kod pojedinih "naprednih" ateista, uzivaju u muslim dead count, jer je to za njih napredak za opšte društvo.
e hajde molim te, vrati se unazad 10-20 stranica, pa onako od oka, procijeni ko ovdje nabraja mrtve, ko sa njima mase kao sa transparentima, i ko poziva na krv i smrt. bas me zanima koji ce ti forumasi prvi zapasti za oko.
ateisti garant... i ateisti pucaju po demonstrantima, garant...

u drzavi sa 99.9% vjernika gdje vecina smatra da ljudi koji napuste vjeru trebaju biti pogubljeni...
muzicar_iz_parka

#1533 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by muzicar_iz_parka »

Alfons Kauders wrote:
nisam "glatko obrijani", nosim bradu vec 15tak godina... al rokersku, ne vehabijsku...

tako da kratim bradu... i kosu... i tusiram se, perem zube... uglavnom radim vecinu stvari koje rade civilizovani ljudi... ne znam zasto su moje higijenske i druge licne navike bitne za ovu diskusiju.
Ti si onda sigurno ubačeni element, ravnogorac a kofol roker. :lol: :D
5 0 5

#1534 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by 5 0 5 »

Ostri_Mac wrote:nemam sada vremena da se uklj u temu toliko, imam par jako dobrih prijatelja na jako dobrim (citaj visoko pozicionirani...) funkcijama u policiji u Egiptu, btw, ovo dolje preuzeto od njih...pricao s njima kad je sve pocelo...ljudi ih zovu (peacful demonstrators) "teroristima" a daleko od toga da je ijedan od njih extremno nastrojen...bas kontra, vecina ih je zavr obrazovanje vani i imaju "moderna" shvatanja ali su opet i veliki vjernici- svi redom (poznajem ih sve 15ak godina...)

Nejse, int osvrt...mozete nastaviti sa natezanjima ciji je bolji dok ljudi ginu :sad:

Cisto da se zna, ja nisam ni na cijoj strani jer sam se totalno izgubio u cijeloj prici i medijskim manipulacijama oko svega...zato kazem "dok ljudi ginu"...uvijek bilo i ostalo...

As a human being, I categorically and unconditionally deplore all killing. My heart goes out to all those who lost loved ones in Egypt's violence today and since the uprising of June 30.

Nevertheless, in the middle of a frenzy of Western politicians and Western media consistently presenting only one side -- the Islamists' -- I could not let this day pass without sharing some thoughts and some truths. For the last six weeks since the overthrow of Mohammed Morsi, the Western media consistently portrayed the sit-ins that paralyzed Cairo and other parts of Egypt as sit-ins by "peaceful demonstrators". As mayhem broke out throughout Egypt, they conveniently ignored what was happening in the rest of the country to focus on those "peaceful demonstrators."

Peaceful demonstrators??

Peaceful demonstrators do not have the capacity to kill more than 47 police personnel documented by name, rank, and serial number in a few hours.

Peaceful demonstrators do not attack the Kerdasa (neighborhood close to the pyramids) police station with rocket-propelled grenades, kill the station's police officers, strip them of their clothes, and drag their bodies down the street.

Peaceful demonstrators do not threaten Christians with genocide as was called for by many of their leaders over the last six weeks, and as documented by multiple videos available on YouTube and other outlets.

Peaceful demonstrators do not raise the black flags of Al Qaeda over their sit-ins and marches and take pride in the likes of Bin Laden and Zawahiri.

Peaceful demonstrators do not attack more than 45 Christian installations, burn 19 churches and cathedrals, some several hundred years old, to the ground in less than 12 hours, destroy millions of dollars worth of Christians' homes, businesses, and property, and threaten the entire Egyptian Christian population with annihilation.

Peaceful demonstrators do no call for the return of a fascist president who only days before presided over a 2-hour orgy of hate speech by his imams, calling Shia Muslims filth worthy of extermination, only to see that actually take place 2 days later in the public lynching of 5 Egyptian Shia Muslims in broad daylight.

Peaceful demonstrators do not defend a fascist who purposefully let thousands of terrorists back into Egypt from Afghanistan, Pakistan, and Iraq to establish an Islamic Emirate in the Sinai and kill Egyptian army personnel and civilians on a daily basis.

Peaceful demonstrators do not put their children in the face of danger and brag that they are ready to see them die for the Islamist cause.

How much of that has the Western media reported today??

The Muslim Brotherhood and their jihadist allies have never known and will never know peace. Those who live by the sword will die by the sword. Prior to Morsi's election, they publicly declared that they will burn Egypt down if their man does not win. These terrorists, who have been proven liers at every step in the political process, are finally making good on one promise -- destroying the country if they can't subjugate it.

This Muslim Brotherhood is an international terrorist organization. Their masquerade of moderateness has fallen apart with the events in Egypt. You should all be aware that this terrorist organization exists not only in Egypt or the Middle East or the Islamic world, but also right here in Canada and the US. It exists legally, and has managed to gain the sympathy and alliance of the United States Government, as well as many other Western governments, as we have seen in all the statements over the last six weeks.

I implore you to educate yourself about this, and to consider contacting your congressman, senator, or member of parliament. Confront them with the facts, and ask them to declare the Muslim Brotherhood and all other Islamist political movements what they are -- FASCISTS and TERRORISTS.

Copied from a post by Sherif Emil, McGill University
islamofobi :lol: :lol: :lol:
Opetja033

#1535 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

Alfons Kauders wrote: eto im opet izbora dogodine, pa neka uzmu vlast ako su frajeri - a svi znamo kako ce proci nakon godine vlasti i ove pozdarije koju su sada napravili :wink:
Reci kako su MB dobila izbore na guzove je, izvini ali, suludo. Islamisti su dobili preko 70% glasova 2011. godine. Dakle islamizam uziva podrsku vise od 70% Egipcana. A ni svi sekularisti nisu za ovo krvoprolice koje vojna hunta provodi, ostavke padaju. Lazne nade da bi islamisticke stranke dozivjele debakl su samo "whishful thinking".
I nakon svega ovoga, glavni oponent MB nisu sekularisti vec vehabije iz Nour stranke. Na svim buducim izborima, bas kao i na proslim.

Dakle ovo sto sada provodi vojna hunta uziva podrsku samo male skupine Egipcana koji su izgubili privilegije. Bas kao i ataturkovci u Turskoj.
Dr_dre

#1536 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Dr_dre »

Boli me briga jesi li glatko obrijani ili nosis bradu i kakvu,niti su mi bitne tvoje higijenske i sve druge navike.
Ako nisu bitne za temu ne znam sto si ih naglasavao aludirajuci na to da oni koji imaju bradu ne izgledaju ko insani.
a bradonje jesu... njihov izbor, ne moj... ja jutros mach 3, saka pjene i u roku od 5 minuta licim na insana.
Alfons Kauders

#1537 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

muzicar_iz_parka wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ti si onda sigurno ubačeni element, ravnogorac a kofol roker. :lol: :D
ma ja ba, cetnik... :D

to vi prvi do boga imate pravo odredjivati? jel vas u dzamijama tako uce, ili na vjeronauku, ili kod onog hodze iz gluhe bukovice u krilu?
AleksoMKD

#1538 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by AleksoMKD »

Ima li kakvih vesti iz Aleksandrije?

Navodno je prekjucer velika kolona oklopnih transportera usla u grad.
Alfons Kauders

#1539 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

Opetja033 wrote:
Alfons Kauders wrote: eto im opet izbora dogodine, pa neka uzmu vlast ako su frajeri - a svi znamo kako ce proci nakon godine vlasti i ove pozdarije koju su sada napravili :wink:
Reci kako su MB dobila izbore na guzove je, izvini ali, suludo. Islamisti su dobili preko 70% glasova 2011. godine. Dakle islamizam uziva podrsku vise od 70% Egipcana. A ni svi sekularisti nisu za ovo krvoprolice koje vojna hunta provodi, ostavke padaju. Lazne nade da bi islamisticke stranke dozivjele debakl su samo "whishful thinking".
I nakon svega ovoga, glavni oponent MB nisu sekularisti vec vehabije iz Nour stranke. Na svim buducim izborima, bas kao i na proslim.

Dakle ovo sto sada provodi vojna hunta uziva podrsku samo male skupine Egipcana koji su izgubili privilegije. Bas kao i ataturkovci u Turskoj.
dakle sve islamisticke stranke su zapravo muslimansko bratsvo? ili je bas MB dobilo 70%?

jer ja se nesto ne sjecam da je bilo tako...
Opetja033

#1540 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

Alfons Kauders wrote: to vi prvi do boga imate pravo odredjivati? jel vas u dzamijama tako uce, ili na vjeronauku, ili kod onog hodze iz gluhe bukovice u krilu?
:lol: :lol: :lol:

Pa to niko od njih nije ni spomenuo, naprotiv - upravo si ti poceo sa etiketiranjem odredjivanjima ko je insan kada si rekao da si obrijan i da samim tim licis na insana.

Kakvo podmetanje i izvrtanje teza, to je nevjerovatno.
Alfons Kauders

#1541 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

Dr_dre wrote:

Boli me briga jesi li glatko obrijani ili nosis bradu i kakvu,niti su mi bitne tvoje higijenske i sve druge navike.
Ako nisu bitne za temu ne znam sto si ih naglasavao aludirajuci na to da oni koji imaju bradu ne izgledaju ko insani.
a bradonje jesu... njihov izbor, ne moj... ja jutros mach 3, saka pjene i u roku od 5 minuta licim na insana.
pa bradonje ne izgledaju ko insani... barem meni...

fino brate, obrijes se, osisas, obuces, izgledas ko insan... a ne pecinski covjek

u cemu je problem? to nije politicki korektno reci da npr. neki vehabija ili cetnik ne lice na normalna ljudska bica? jer meni ne lice, prijavi me onda moderaciji i cao
Alfons Kauders

#1542 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

Opetja033 wrote:
Alfons Kauders wrote: to vi prvi do boga imate pravo odredjivati? jel vas u dzamijama tako uce, ili na vjeronauku, ili kod onog hodze iz gluhe bukovice u krilu?
:lol: :lol: :lol:

Pa to niko od njih nije ni spomenuo, naprotiv - upravo si ti poceo sa etiketiranjem odredjivanjima ko je insan kada si rekao da si obrijan i da samim tim licis na insana.

Kakvo podmetanje i izvrtanje teza, to je nevjerovatno.
aha, ja kazem da mi bradonje ne lice na insane... i onda vi koji drzite postere tih bradonja po kuci... imate pravo mene nazivati cetnikom? :-)

samo da odredim kakva su pravila, jer mogu i ja vas nazivati raznim imenima, :D a budi siguran da mi prozivki ne fali :D
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1543 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by odesveuhonduras »

Jel fakat neko glup da konta da sila i represija može pobijediti milione ljudi koji svjesno idu na metke i ne osvrću se..

http://www.aljazeera.com/watch_now/

Nema te sile koja može pobijediti ovakvu volju ma koliko sekularističke papčine onanisale gledajući muslimansku krv po ulicama.

Ummet Muhammedov se budi, Ummet kojeg su tri policajca mogla držati na uzdi 50 godina od Bosne do Egipta više ne saginje glavu i ne pristaje biti rob nikome osim Allahu Uzvišenom.

Veselite se dok još možete papci sekularistički, nestat će vam tog osmjeha sa lica brzo inšaAllah.
m_l

#1544 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by m_l »

Opetja033 wrote:

...mnogi su mislili da, nakon krvoprolica od prije dva dana, niko nece smjeti ni A reci, a ljudi izadjose na ulice sirom zemlje, ponosno i dostojanstveno, jer im je cast bitnija od svega na svijetu, pa i vlastitog zivota. Neki to, jednostavno, ne mogu shvatiti.
udrch

#1545 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by udrch »

de ba Alfons dosadan si više..
ako imaš ikakvu bradu onda si i to bradonja i uhljup..
ako ti sa rokerskom bradom možeš vehabije smatrati necivliziranim uhljupima, mogu li ja koji nemam nikakve brade tebe zvati zaostalim primitivcem..
klasificirati ljude prema izgledu je smiješno..
Alfons Kauders

#1546 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

odesveuhonduras wrote:Jel fakat neko glup da konta da sila i represija može pobijediti milione ljudi koji svjesno idu na metke i ne osvrću se..

Nema te sile koja može pobijediti ovakvu volju ma koliko sekularističke papčine onanisale gledajući muslimansku krv po ulicama.

Ummet Muhammedov se budi, Ummet kojeg su tri policajca mogla držati na uzdi 50 godina od Bosne do Egipta više ne saginje glavu i ne pristaje biti rob nikome osim Allahu Uzvišenom.

Veselite se dok još možete papci sekularistički, nestat će vam tog osmjeha sa lica brzo inšaAllah.
hoce hoce, pravo nas je strah... :D pogotovo u bosni... :D kad izadje svih 200 vehabija na ulice u sarajevu... :D jedva cekam, ima da raja placa muriji da ih puste da ih malo nagaze... :D
udrch

#1547 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by udrch »

odesveuhonduras wrote:Jel fakat neko glup da konta da sila i represija može pobijediti milione ljudi koji svjesno idu na metke i ne osvrću se..

uvjeren sam d aće Sisi biti ubijen ili smijenjen od ljudi bliskih vojnom vrhu..
vidljivo je da on želi biti novi faraon..
Alfons Kauders

#1548 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

udrch wrote:de ba Alfons dosadan si više..
ako ti sa rokerskom bradom možeš vehabije smatrati necivliziranim uhljupima, mogu li ja koji nemam nikakve brade tebe zvati zaostalim primitivcem..
nije smijesno

a jos manje je smijesno sto su lice islama u ostatku svijeta upravo postale te bradonje... a ne milijarda i kusur normalnih muslimana...
5 0 5

#1549 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by 5 0 5 »

Alfons Kauders wrote:

hoce hoce, pravo nas je strah... :D pogotovo u bosni... :D kad izadje svih 200 vehabija na ulice u sarajevu... :D jedva cekam, ima da raja placa muriji da ih puste da ih malo nagaze... :D
nemoj ih podcjenjivati. vidis da je to sve zatucano. njima zivot ne vrijedi pisljiva boba.
Maharadza

#1550 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Maharadza »

Alfons Kauders wrote:
udrch wrote:de ba Alfons dosadan si više..
nije smijesno

a jos manje je smijesno sto su lice islama u ostatku svijeta upravo postale te bradonje... a ne milijarda i kusur normalnih muslimana...
Dokazuješ koliko si zapravo (ne)upućen u Islam i da samo tražiš razloge da isti popljuješ! :run:
Post Reply