Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
KB9 wrote:svako normalan bi prije nabacio jos koju hiljadicu i kupio novo novcato
Ja prvi ne bih. Ako je auto održavano u oficijelnom servisu (vjerovatno je bilo ili je još pod garancijom), prešlo samo 15 hiljada, znači to auto još miriše na novo. A izgubilo je bar 30% na vrijednosti. Sigurno se isplati više nego uzeti novo.
Ne bi ni ja .
A kad kazu kreda , meni se odmah povraca
Mozda se i ovaj prodavac vodio vasom politikom pa kupio novo i sad dimi ovaj gubitak ni kriv ni duzan. Da je kurbane vozao u njemu mozda mu ne bi krivo bilo, ali novo auto daje za 2 trecine cijene, sve za skidanje njufera za volanom.
18.000bam daje autokuca u zamjenu. Nije da se mors auto prodati, nije kredit u pitanju. Steta prodati auto, mozda za dvije do tri godine. Hvala na odgovorima. Lp
Jel bila ona prica oko upali/ugasi daylight na Citroenu. Znaci ja imam origigi ksenone na C5. I hocu da ukljucim da imam opciju daylight,da ne koristim ksenone,ali ne mogu da skontam kako. Uspio sam da kodiram pomocu diagbox ono da mi se pale ona dodatna svijetla kada skrecem lijevo/desno plus sto imam opciju da ksenoni usmjeravaju svjetlo u krivini. Ono sto imam na displeju opcija nije to to,sto ja mislim...
Vjerovatno je model prije facelifta. Mogu se ukljuciti dnevna svjetla preko dijagnostike, s tim da imas u vidu da jedna sijalica od tih dnevnih svjetala kosta 50 KM i relativno kratko traju.
Optimist wrote:Vjerovatno je model prije facelifta. Mogu se ukljuciti dnevna svjetla preko dijagnostike, s tim da imas u vidu da jedna sijalica od tih dnevnih svjetala kosta 50 KM i relativno kratko traju.
Da,model prije facelifta,ali nisam nasao u DiagBox mogucnost za kodiranjem. Cudno mi pravo
Zašto se te neke dodatne stvari moraju samo softverom aktivirati? recimo kod nas na službenom Grand Picassu imaju prskalice farova, a ne pokreću se regularnim putem, kao kod ostalih automobila? je li to neka greška ili se mora maksuz aktivirati?
johntra wrote:Zašto se te neke dodatne stvari moraju samo softverom aktivirati? recimo kod nas na službenom Grand Picassu imaju prskalice farova, a ne pokreću se regularnim putem, kao kod ostalih automobila? je li to neka greška ili se mora maksuz aktivirati?
Da ti nisu bila ugasena svijetla kad si ih pokusao aktivirati?
johntra wrote:Zašto se te neke dodatne stvari moraju samo softverom aktivirati? recimo kod nas na službenom Grand Picassu imaju prskalice farova, a ne pokreću se regularnim putem, kao kod ostalih automobila? je li to neka greška ili se mora maksuz aktivirati?
Da ti nisu bila ugasena svjetla kad si ih pokusao aktivirati?
Da ti nisu bila ugasena svijetla kad si ih pokusao aktivirati?
Nisu, svjetla mu gore non-stop ionako, a i kad stavim ručicu da se upale, opet ništa...sumnjam da je neki drugi način paljenja prskalica u pitanju...
ElDzidziIbnDzo wrote:Jel bila ona prica oko upali/ugasi daylight na Citroenu. Znaci ja imam origigi ksenone na C5. I hocu da ukljucim da imam opciju daylight,da ne koristim ksenone,ali ne mogu da skontam kako. Uspio sam da kodiram pomocu diagbox ono da mi se pale ona dodatna svijetla kada skrecem lijevo/desno plus sto imam opciju da ksenoni usmjeravaju svjetlo u krivini. Ono sto imam na displeju opcija nije to to,sto ja mislim...
Upali maglenjake pa probaj jer ne znam gdje mu se nalaze
Ps. Ako se automatski pale svjetla okrenu rucicu za 2 okretaja rucno pa onda bi trebalo raditi
Citroen xsara picasso 2001 godina 1.8 16v motor 6FZ.
Da li ovaj motor ima Oil level sensor i gdje je? Druga stvar, morao bi imati oil pressure sensor međutim gdje se nalazi i taj senzor? Pored silnog Googlanja uspio sam samo da nađem da je Oil pressure sensor negdje iznad filtera ulja i da aktivira crvenu sijalicu na instrument tabli kad pritisak spadne na 0,5 bara
Meni ta sijalica nikada ne radi. Ni kada dam kontakt ni kad je nivo ulja spao ispod minimuma na šipci. Sijalica nije provjerio 4 komada u istom grlu.
Dijagnostika ne javlja da je išta u kvaru na tom dijelu.