Nokia Lumia & Windows Phone
Moderator: Benq
-
Eborg
#1526 Re: Nokia Lumia
Ima li za Windows Mobile na ovim Nokijama neka aplikacija kao SMSko na Androidu, tj. da se mogu slati one tri besplatne poruke sa BH Mobile portala? Jako korisno u inostranstvu kada je wi-fi pri ruci.
-
SA 071
#1527 Re: Nokia Lumia
Ima. Zove se BH mobile SMS... I nije windows mobile već windows phone 
-
SA 071
#1528 Re: Nokia Lumia
Samo je mora ispravitishandrprcSA wrote:Take-Two wrote:Dobio sam Lumiu 920 na poklon,medzutim fali mi onaj kljuc,za izvlacenje utora gdje ide kartica...
Gdje to mogu nabaviti,ili mogu nekom drugom metodom otvoriti,a da sta ne pokvarim???
- Qler
-
SA 071
#1530 Re: Nokia Lumia
Zamolio sam Bobija kao pokretač teme, a prema tvom prijedlogu da ovu temu označi kao i one o iPhone-u, Apple Mac-u, Androidu i sl. Čekamo reakciju moderacije...
-
moke_31
#1531 Re: Nokia Lumia
Kad će kod nas doći GDR3??? Čitam sad na netu da u Americi već počinju sa distribucijom.
- Quaresma
#1532 Re: Nokia Lumia
GDDR3 je vec tu ali developer verzija, dok mi cekamo Black Update, tj valjda ce pocetkom iduce godine za sve biti dostupan
koliko znam Amber update mi u BiH nismo dugo cekali, tako da ni kod ovog ne bi trebao biti problem
koliko znam Amber update mi u BiH nismo dugo cekali, tako da ni kod ovog ne bi trebao biti problem
-
Bodkin
#1533 Re: Nokia Lumia
zna li se sta ce sve novo biti?Quaresma wrote:GDDR3 je vec tu ali developer verzija, dok mi cekamo Black Update, tj valjda ce pocetkom iduce godine za sve biti dostupan
- Quaresma
#1534 Re: Nokia Lumia
s tim da ce vjerovatno biti jos togaWhat else do we know about GDR3 and Bittersweet shimmer?
Custom sounds for text, voice mail, e-mail, and reminders (not seen in this build of GDR3)
Restore over Wi-Fi when you reset your phone
Huge amount of work on Bluetooth with various vehicles and devices
Driving Mode
Screen rotation lock
'X' to close out apps in multitasking
Icon for multitasking apps
General performance improvements
1080P Display support (for new devices)
Support for new Qualcomm chipsets
Notifications on glance screen
-
SundanceKid
#1535 Re: Nokia Lumia
Od svega me interesuje ovo "General performance improvements", sta li su sve mislili pod tim, i koliko ce to stvarno uticat na dozivljaj telefona....
Ima tu nekih stvari koje bi bilo bas fino popravit, poput trajanja baterije (znam da je kapacitet takav kakav je, ali sam siguran da se moze vise izvuci iz njega od jednog dana), mogli bi malo i browser sredit - dodat back i forward ikone, omogucit premotavanje videa dodirom, pa da mozemo doci na zeljeni dio, a ne tipkat 100 puta "forward" dugme, napravit "no history" opciju za browser (glupo je da se na kraju sesije mora zatvorit tab da bi te naredni put sacekao prazan novi), mogli bi odvojit kontrolu jacine zvuka zvona od ostalih zvukova, vibracija je beskorisna na mobitelu jer vibrira jednom i stane, onda nesto sto me iznimno nervira - nemogucnost slanja slika mailom u originalnoj velicini...i jos neke stvari...
Dakle ima se sta raditi, ali da je fluidan sistem tu nema prigovora, mislim da ima buducnost...
Ima tu nekih stvari koje bi bilo bas fino popravit, poput trajanja baterije (znam da je kapacitet takav kakav je, ali sam siguran da se moze vise izvuci iz njega od jednog dana), mogli bi malo i browser sredit - dodat back i forward ikone, omogucit premotavanje videa dodirom, pa da mozemo doci na zeljeni dio, a ne tipkat 100 puta "forward" dugme, napravit "no history" opciju za browser (glupo je da se na kraju sesije mora zatvorit tab da bi te naredni put sacekao prazan novi), mogli bi odvojit kontrolu jacine zvuka zvona od ostalih zvukova, vibracija je beskorisna na mobitelu jer vibrira jednom i stane, onda nesto sto me iznimno nervira - nemogucnost slanja slika mailom u originalnoj velicini...i jos neke stvari...
Dakle ima se sta raditi, ali da je fluidan sistem tu nema prigovora, mislim da ima buducnost...
-
SA 071
#1536 Re: Nokia Lumia
PodapisujemSundanceKid wrote:Od svega me interesuje ovo "General performance improvements", sta li su sve mislili pod tim, i koliko ce to stvarno uticat na dozivljaj telefona....
U browser-u (IE) back postoji (dugme za nazad-jedno od ova tri) i za ovaj mail nisam primjetio da ne može. Ostalo je sve kako si napisao. Dodao bih kontrolu jačine zvuka i vibracije displeja kod kucanja i uopšte rada na telefonu... Ostalo manje više je ok...
-
bojaann
#1538 Re: Nokia Lumia
Imam u planu uzeti "520", zanima me jel su bitne razlike izmedju nje i ostalih Lumia 720, 620 itd. Ne mislim na najnovije
Hvala.
- Qler
#1539 Re: Nokia Lumia
Zavisi sta ti je bitno... 520 je najjeftiniji model u seriji sa najlosijim displayem, bez globalne navigacije i ne bas dobrom kamerom..
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
-
Frutek
#1540 Re: Nokia Lumia
Raja, kako vam se čini novi Lumia 2520 tablet? Moram reći da mi se prvi put tablet svidio, dosad nisam bio njihov fan, ali sada bi se već dalo razmislit o jednom
-
SA 071
#1541 Re: Nokia Lumia
Qler objasnio za L520 i to je za malo para vrlo funkcionalan i fluidan telefon. L620 nema "gorilu" na displeju, ali ima globalnu licencu za navigaciju, prednju kameru i blic (blic i prednja kamera ne postoje na 520, ali mu je displej veći nego na 620). L720 je nekako klasa iznad ova dva, veći je i ljepši, ima puno bolju kameru. Jedini nedostaci po mom mišljenju na 720 su 512 MB RAM-a i što nema ni on globalnu navigaciju...bojaann wrote:Imam u planu uzeti "520", zanima me jel su bitne razlike izmedju nje i ostalih Lumia 720, 620 itd. Ne mislim na najnovijeHvala.
-
bojaann
#1542 Re: Nokia Lumia
SA 071 wrote:Qler objasnio za L520 i to je za malo para vrlo funkcionalan i fluidan telefon. L620 nema "gorilu" na displeju, ali ima globalnu licencu za navigaciju, prednju kameru i blic (blic i prednja kamera ne postoje na 520, ali mu je displej veći nego na 620). L720 je nekako klasa iznad ova dva, veći je i ljepši, ima puno bolju kameru. Jedini nedostaci po mom mišljenju na 720 su 512 MB RAM-a i što nema ni on globalnu navigaciju...bojaann wrote:Imam u planu uzeti "520", zanima me jel su bitne razlike izmedju nje i ostalih Lumia 720, 620 itd. Ne mislim na najnovijeHvala.
Hvala na odg i da sad uzimate mobitel koji bi uzeli od Lumia serije (s tim da cijenom nisu daleko od 520)? Jel se navigacija na 520 moze onda koristiti u regionu?
-
SA 071
#1543 Re: Nokia Lumia
Navigacija na 520 i 720 se aktivira za regiju ili državu gdje prvi put aktiviraš telefon. Država ako je neka veća (Njemačka, francuska, Italija ili neka druga), a regija ako su manje države u pitanju. Vjerujem da se ovdje aktivira Adria regija, ali ti je to najbolje provjeriti kod Nokia ovlaštenog dilera (mobis.ba nađeš broj pa ih nazoveš i pitaš). Ja bih lično uzeo 620 prije ove 520, ali ako uzimaš preko telekoma sada ih trenutno nemaju. A 720 bih uzeo prije obje ove, ali zavisi koliko je skuplji i da li ti odgovara ta cijena. Ako uzimaš preko telekoma, ako budu imali 920 po cijeni po kojoj su je ranije prodavali, a možeš toliko izdvojiti onda uzmi nju bez razmišljanja. Sve su one dizajnom i klvalitetom dobre, ali ima detalja koji ih razlikuju...bojaann wrote:SA 071 wrote:Qler objasnio za L520 i to je za malo para vrlo funkcionalan i fluidan telefon. L620 nema "gorilu" na displeju, ali ima globalnu licencu za navigaciju, prednju kameru i blic (blic i prednja kamera ne postoje na 520, ali mu je displej veći nego na 620). L720 je nekako klasa iznad ova dva, veći je i ljepši, ima puno bolju kameru. Jedini nedostaci po mom mišljenju na 720 su 512 MB RAM-a i što nema ni on globalnu navigaciju...bojaann wrote:Imam u planu uzeti "520", zanima me jel su bitne razlike izmedju nje i ostalih Lumia 720, 620 itd. Ne mislim na najnovijeHvala.
Hvala na odg i da sad uzimate mobitel koji bi uzeli od Lumia serije (s tim da cijenom nisu daleko od 520)? Jel se navigacija na 520 moze onda koristiti u regionu?
-
bojaann
#1544 Re: Nokia Lumia
Hvala, iskreno vec sam bio na korak do uzimanja 520, ali sad sam vise za 720, a uzimam na duze tako za 100KM nije velika razlika. 720 isto nema prednju kameru i blic? Ekran je koliko vidim nesto veci od 520.
- Take-Two
#1545 Re: Nokia Lumia
Pozz,koliko se vremenski puni kod vas baterija na 920,imam neki punjac,nije orginalan,moram preko USB kabla ga spojiti pa onda u struju... Gdje se moze uzeti orginalni, i ima li kod nas onaj na bezicno punjenenje da se uzme,vidim da je za UK i regiju se moze dobiti dzabe bezicni punjac
....
-
SA 071
#1546 Re: Nokia Lumia
L720 ima sve što i ova dva zajedno, plus bolji i veći displej, bolju kameru, bolje izgleda i sl.bojaann wrote:Hvala, iskreno vec sam bio na korak do uzimanja 520, ali sad sam vise za 720, a uzimam na duze tako za 100KM nije velika razlika. 720 isto nema prednju kameru i blic? Ekran je koliko vidim nesto veci od 520.
-
SundanceKid
#1547 Re: Nokia Lumia
Moj punjac je originalni, pa ide isto tako, preko usb kabla u adapter koji ide u struju. Namijenjeno valjda da se jedan kabal koristi i za spajanje sa kompom, i za punjenje na naponskoj mrezi.Take-Two wrote:Pozz,koliko se vremenski puni kod vas baterija na 920,imam neki punjac,nije orginalan,moram preko USB kabla ga spojiti pa onda u struju... Gdje se moze uzeti orginalni, i ima li kod nas onaj na bezicno punjenenje da se uzme,vidim da je za UK i regiju se moze dobiti dzabe bezicni punjac....
I mene zanima gdje je najjeftinije uzet wireless charger?
-
Bodkin
#1548 Re: Nokia Lumia
ja sam ga platio oko 50 km ja mislimSundanceKid wrote:Moj punjac je originalni, pa ide isto tako, preko usb kabla u adapter koji ide u struju. Namijenjeno valjda da se jedan kabal koristi i za spajanje sa kompom, i za punjenje na naponskoj mrezi.Take-Two wrote:Pozz,koliko se vremenski puni kod vas baterija na 920,imam neki punjac,nije orginalan,moram preko USB kabla ga spojiti pa onda u struju... Gdje se moze uzeti orginalni, i ima li kod nas onaj na bezicno punjenenje da se uzme,vidim da je za UK i regiju se moze dobiti dzabe bezicni punjac....
I mene zanima gdje je najjeftinije uzet wireless charger?
-
Bodkin
#1549 Re: Nokia Lumia
to za zvuk sam ja spomenuo i neko je rekao da nokia to nece mijenjati. meni je bitnije da naprave jebeni viber, whatsapp ili facebook tako da rade normalnoSundanceKid wrote:Od svega me interesuje ovo "General performance improvements", sta li su sve mislili pod tim, i koliko ce to stvarno uticat na dozivljaj telefona....
-
Eborg
#1550 Re: Nokia Lumia
I ja se evo kontam uzeti jednu od ovih Lumia. Koji je najbolji izbor nekih za 700-800 KM i da je dostupan u Sarajevu?
Ono što mi je bitno su kamera (prednja i zadnja, zadnja treba imati blic), trajanje baterije, reprodukcija zvuka (slušalice) te kvalitet slike na ekranu.
Ono što mi je bitno su kamera (prednja i zadnja, zadnja treba imati blic), trajanje baterije, reprodukcija zvuka (slušalice) te kvalitet slike na ekranu.