Katamaran_Sa wrote:Tko je sljedeci

Ovaj u sredini?!
Katamaran_Sa wrote:Tko je sljedeci

Nemoj tako, on se slučajno našao tu, inače je u prolazu!Cohers wrote:Katamaran_Sa wrote:Tko je sljedeci
Ovaj u sredini?!
Tuziteljstvo, ne radi SIPA nista bez nalogamoa wrote:Ovo je cirkus, SIPA te nako uhvati, nako odlezis I haj napolje. Na osnovu cega SIPA hapsi, rekla kazala kriterij ili je SIPA diskreditovana sa ovim ili sud...
Ja dalje nisam mogao...Shahab wrote:Dobro sam analizirao generala Budimira. Pravda je na kraju pobijedila. Ova Lagumdžijina infatilna montaža od početka je bila osuđena na propast. Sada treba otvoriti polemiku o SDP-ovoj hobotnici u pravosuđu i pokrenuti reviziju REKET-a, odnosno ispitati kako je pored takvih dokaza tužilaštvo odbacilo procesuiranje. Radi se o istim ljudima koji su montirali slučaj Budimiru. Također treba ispitati prava SDP-a na zloupotrebu imovine bivše SK BiH. Radi se o milionima maraka koje u svoj đep stavljaju Lagumdžija i njegova koruptokracija . Imovina SK BiH pripada našim penzionerima i borcima jer je ista nastala kao posljedica totalitarnog režima. Po pitanju imovine SK BiH treba postupiti identično kako je nirnberčkim procesom naloženo da se imovina nacionalsocijalističke partije dodijeli njemačkoj državi. U našem slučaju to bi bili naši penzioneri i borci. Ovo je sve u skladu sa rezolucijom EP o totalitarnim režimima. To bi tek bio pravi početak borbe protiv korupcije.
Znam drug ali ispade da tuzilastvo nista ne radi ili je ovo kako sam I mislio MMF ode a zivko napolje. Hocel sad procepit u federaciji I hocel pusti da se pare trose duzna mi federacija para:-)Katamaran_Sa wrote:Tuziteljstvo, ne radi SIPA nista bez nalogamoa wrote:Ovo je cirkus, SIPA te nako uhvati, nako odlezis I haj napolje. Na osnovu cega SIPA hapsi, rekla kazala kriterij ili je SIPA diskreditovana sa ovim ili sud...
Sad, recimo, treba pitati cavku i kajmakovicku odkud im stenogrami razgovora budimira i avde avdica kad u tom periodu nije postojao nalog za prisluskivanje...hebote ja mislim da je to svjetski presedan i paradox da tuzilac kao dokaze koristi materijal nastao krivičnim djelom. ..SA 071 wrote:U reket aferi isti ovi koji su ucestvovali u ovoj podvali su pored konkretnih dokaza obustavili istragu, a u ovom slucaju su bez ijednog konkretnog dokaza uhapsili Budimira. Smijesno. Sada bi trebalo procesuirati ove koji su kao udruzena grupa ucestvovali u cijeloj konstrukciji: Lagumdziju, Mikulica, Niksica (koji je i prije hapsenja na iznenada zakazanoj sjednici vlade najavio hapsenje-znaci bio upoznat sa onim sto se spremilo), Pudarica, Kebu, Fahru, Covica, Zubca, Cavku, Kajmakovicku, Perica...
Tek kada se bude odgovaralo za svoja djela i nedjela mozemo ocekivati bolje dane. Ako ovima ovaj pokusaj puca u FBiH prodje nekaznjeno, mozemo ocekivati samo novi jos prizemniji pokusaj i doticanke novog dna...
Katamaran_Sa wrote:Prebacili slucaj na Kantonalno tuziteljstvo (Sarajevo), naredjeno preispitivanje rada tuziteljstva
Postupak slijedi. Bakir I. je večeras na Fejsu najavio da će Predsjedništvo BiH, kada se prašina slegne, pokrenuti pitanje opravdanosti upada pripadnika SIPE naoružanih dugim cijevima u zgradu Predsjedništva.klavirdžija wrote:Počelo, al otišli na mali odmor izgleda. Na veliki će nakon internog postupka.
Ne planira li vlast predvođena ZL-om, potpomognuta MMF-om i ostalim bjelodunjalučkim lešinarima, ucjenjivati presjednika FBiH, Živka Budimira, sa potpisivanjem njenog kvislinškokriminalnog zakona? U suprotnom, njeni moljčići će kompletirati održiviju optužnicu, koja će se temeljiti na pokušaju državnog puča.MMF očekuje rješavanje preostalih tehničkih pitanja u BiH
Misija pohvaljuje vlasti na dosadašnjoj provedbi programa, a posebno u pogledu usvajanja novog zakona o povoljnijem penzionisanju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Misija očekuje da ovaj zakon stupi na snagu što bi otvorilo mogućnost da Izvršni odbor MMF-a uzme u razmatranje treći pregled po Stand-by aranžmanu - izjavio je van Rooden, saopćeno je iz Ureda rezidentnog predstavnika MMF-a u BiH.
Ma lose planirano od pocetka, nisu mu na vrijeme podmetnuli novac u Mostaru, sem toga on je neplanski taj dan krenuo za Sarajevo.moa wrote:Znam drug ali ispade da tuzilastvo nista ne radi ili je ovo kako sam I mislio MMF ode a zivko napolje. Hocel sad procepit u federaciji I hocel pusti da se pare trose duzna mi federacija para:-)Katamaran_Sa wrote:Tuziteljstvo, ne radi SIPA nista bez nalogamoa wrote:Ovo je cirkus, SIPA te nako uhvati, nako odlezis I haj napolje. Na osnovu cega SIPA hapsi, rekla kazala kriterij ili je SIPA diskreditovana sa ovim ili sud...
Daj Mujice i neki rijecnik za ovo tvoje pisanje, ja nista ne kontam a cini se zanimljivoJoseMujica wrote:Živko Pomilko je sada Pederalni Esso a.s. , vaga i ključni igrač u dva slučaja:
1. uspostava vlasti i rekonstrukcija pederalne vlade - Žikin potpis
2. Nastavak stand by aranžmana s MMF-om bez kojeg slijedi bankrot ( od kojeg btw zavise aranžamani sa Svjetskom bankom, grant sredstva EU i svi kreditni aranžmani s drugim međunarodnim kreditorima) - Žikin potpis na borački zakon
vidjećemo šta će u nastavku Živko Pomilko činiti pa ćemo lako skontati s kim je u tal uletio. Njušim da je napravi deal sa SDP-SBB-2xHDZ ekipom jer:
1. ga drže ne u šaci već za muda
2. već danas je (prije odluke Suda) Golum slinio da je spreman za pregovore o uspostavi novih koalicija
dakle očekujem i Živka Pomilka u ganc novom bijelom BMW-u kao i svakog drugog nevinog paćenika
Strasno, znaci nije ukinuta odluka o pritvoru zbog nepostojanja mogucnosti bijega i uticaja na svjedoke, vec zato sto uopce nije postojala osnovana sumnja da je Z.B. pocinio djela koja mu se stavljaju na teret. Ovo ne moze tek tako proci, za ovo neko mora odgovarati.- Shodno tome, Ustavni sud BiH je u postupku preispitivanja naložio Sudu BiH da postupi na način kako je to propisano u uslovima kada ne postoji osnovana sumnja da je određeno lice počinilo krivično djelo koje mu se stavlja na teret - pojasnila je Delić-Volaš, precizirajući kako to u konkretnom slučaju podrazumijeva ukidanje mjere pritvora.
Tu jos treba dodati Dodika (koji kontrolira neke od ovih likova), Radoncica i Covica.Budimir na slobodi, propao pokušaj državnog udara
Piše: Slobodan Vasković
Živko Budimir, predsjednik Federacije BiH, večeras je pušten na slobodu. Rješenje o tome je uslijedilo nakon odluke Ustavnog suda BiH, u kojoj je istaknuto da je Budimir lišen slobode potpuno mimo zakona.
Budimirovo puštanje na slobodu znači da je propao poslednji pokušaj državnog udara, čiji je režieser, i ovaj put, bio Zlatko Lagumdžija, čelnik SDP BiH.
Ne bi se nikako smjelo dogoditi da cijeli ovaj slučaj završi puštanjem Budimira na slobodu, jer je neophodno radi digniteta institucija da režiser i izvršioci pokušaja puča ostanu ne samo bez funkcije, već i bez slobode.
Ukoliko ova država želi da opstane, onda bez posla i bez slobode moraju ostati Zlatko Lagumdžija, ministar inostranih poslova BiH, tužioci državnog Tužilaštva Oleg Čavka, Dijana Kajmaković i Božo Mihajlović, tužilac kantonalnog tužilaštva Sanjin Bogunić, direktor SIPE Goran Zubac i njegov zamjenik Anđelko Hrgić, sudija Suda BiH Branko Perić i direktor OSE Almir Džuvo.
Svaki drugi epilog, osim drakonskog kažnjavanja ovih osoba, koje su pokušale izvesti državni udar i teško zloupotrijebile institucije, značio bi dalje valjanje BiH i oba njena entiteta u potpunom bezakonju i anarhiji.
Dok su ovi likovi na funkcijama i na slobodi, niko od građana u ovoj zemlji ne može biti siguran.