Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1526 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by bitanga_sa_otesa »

slazem se za vilsonovo,jos sad kao hoce da zatvore skroz ...kojem li je to debilu palo na pamet.... to je jedina cesta koja rastereti glavnu prema gradu,moze se jos relativno brzo proci,bez guzve...kome se seta nek ide na vrelo bosne pa nek seta ...ne vidim ugodjaj setanja pored miljacke i udisanje miomirisa iste....pogotovo na mjestu gdje se ulijeva susica...tu je bas onako fino za piknik neki :lol: :lol: :lol:
mayab

#1527 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mayab »

ultima_palabra wrote:Eno hoće da zatvaraju Vilsonovo za vozila i prave još veće gužve. Pa jbt ostavi ga do 10 ujutru radnim danom, da smanjiš jutarnju špicu...
Ovo je stara vijest, koja je sada copy-paste iz nekog razloga, izgleda treba popuniti prostor, i nema nista pametnije :-) , dakle, vec se prije pisalo da bi se to moglo uraditi, ali tek kada se ZAVRSI I ONAJ ZA OVU GODINU :lol: PLANIRANI DIO JUZNE LONGITUDINALE , od skretanja za Vraca do buduceg kruznog toka kod pekare AS. :lol: :lol: :lol:
Jbte, kako ovo zvuči optimistično, ne mogu vise od šege :lol: :lol: :lol:
OldMayor

#1528 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

Meni je vise pun qrac ovih hipotetickih saobracajnica. Do sad su ih izgradili 100 kilometara. I samo ih najavljuju. :-) Ako je neces odmah pravit, sta mi je najavljujes koji qrac. Evo ovu zgradu ruse pa ima sigurno 5 godina.

Cuj kaze vils ce se zatvoriti kada se steknu uslovi. Pa uslovi da se Vils zatvori jeste izgradnja Juzne longitudinale i Sjeverne, ali ne 5% nego 100%. Onda mozes zatvarati neke puteve.

Infrastruktura je nula, i fali nam kilometara, a oni bi jos zatvarali. Vjerovatno gospoda zivi na Grbavici, radi na Marijin Dvoru, pa kontaju koji ce meni djavo automobili po Vilsu.

Sramota jbt da ti u najvecoj spici sa Dobrinje, Nedzarica npr treba vise od 30 minuta do Centra. A radi se o 5-6km vazduzsne linije... :-)
DON_eARL

#1529 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by DON_eARL »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/otvorene ... /150326086

Image

Pomalo neočekivano. :D

Nije mi jasno što u uključiše i onih 100-200 metara do aerodroma. :-)
johntra

#1530 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by johntra »

Vjerovatno će se i to raditi...ucrtan je samo dio koji ne postoji, dio od 200 metara već postoji...samo su tri trake širine, vjerovatno će se širiti za jednu...samo me zanima kako će riješiti uključivanje na magistralu kod aerodroma, opet kružni?

a i ova nova buduća raskrsnica ispod Mojmila će izgleda biti samo raskrsnica, bez kružnog toka...
karanana

#1531 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by karanana »

ova IX transferzala ce isto biti dobra star. da rastereti malo saobracaj na otoci.
mayab

#1532 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mayab »

Nije lose, to su relativno kratke dionice, ali koje bi trebale da puno znace u rasterecenju!
Ali da citiram jedan od komentara ispod originalnog teksta vijesti
A da prvo zavrsite vec odavno zapoceto na stupu????? Kod drvosjece treba kruzni tok i spajanje sa mostom za autoput, jer je dio vec zavrsen, pa zadnji sloj asfalta na cijeloj dionici, pa izlazna traka prema ilidzi(rade trenutno 3 covjeka) pa onda kanjajte transverzale kad ovo zavrsite...
:thumbup:
Naslovnica

#1533 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Naslovnica »

Vala ako ne buduću raskrsnicu ne stave kružni tok nego semafor (ili još gore ništa), usrali su projekat.
Na drugu stranu, biće i za pješake opasno, kako god.
StupskaBitanga

#1534 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

Ajde de pa gradiće je 10 godina :-)
OldMayor

#1535 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

mayab wrote:Nije lose, to su relativno kratke dionice, ali koje bi trebale da puno znace u rasterecenju!
Ali da citiram jedan od komentara ispod originalnog teksta vijesti
A da prvo zavrsite vec odavno zapoceto na stupu????? Kod drvosjece treba kruzni tok i spajanje sa mostom za autoput, jer je dio vec zavrsen, pa zadnji sloj asfalta na cijeloj dionici, pa izlazna traka prema ilidzi(rade trenutno 3 covjeka) pa onda kanjajte transverzale kad ovo zavrsite...
:thumbup:
Tu je vec izabran izvodjac i uskoro ce krenuti radovi - kruzni kod drvosjece i vijadukt. Ja mislim do kraja godine da ce to biti gotovo, da ce se kompletirati zaobilaznica (odnosno ostaje jos lot 3b, tj. prikljucak od petlje Vlakovo na Mostarsko raskr., ali hajd bez toga se i moze, ali Lot 2 je bas potreban)

Image

Btw. mislim da Opstina Novi Grad nema veze sa izgradnjom ovoga, jer izgradnju zaobilaznice vode Ceste Federacije.

Inace nije da branim bas ovog Efendica, ali jbg opet lik radi nesto. Ove stvari jesu trebale biti uradjen prije 10 godina, ali sta sad...cinjenica je da ih je on pokrenuo, stajalo je negjde po ladicama i moglo je stajati jos sto godina. I ne, nisam SDA-ovac, niti sam glasao za istog.
Stari kenjac

#1536 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Stari kenjac »

ultima_palabra wrote:Pa ovo je tema o saobraćajnicama u Sarajevu, gdje sam ja pomenuo Bubicu?

Svi su ONI Bubice! :-x
OldMayor

#1538 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

Ja sam tek poslije vidio da je rok tri godine...a to je fkt previse. :-)

Ne znam hoce li obnavljati postojecu cestu, pretpostavljam da hoce ili ce samo raditi ove dijelove sto su ocrtali bojom.

Bez obzira tri godine je puno... :roll:
O'zone
Globalni moderator

#1539 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Tri godine je optimistično :lol:
Hajvan

#1540 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

štos' takav negativac?
imal' tebi išt' da valja?

:lol:
tec

#1541 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by tec »

Hajvan wrote:štos' takav negativac?
imal' tebi išt' da valja?

:lol:
Koliko para toliko i muzike, financira opština N.Grad Sarajevo za ovu godinu su predvidjeli 900.000 km.
StupskaBitanga

#1542 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

Sto nesto praviti ako para nema a gdje je kanton i eventualno kreditno zaduženje?
Milion pitanja a nigdje odgovora
tec

#1543 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by tec »

StupskaBitanga wrote:Sto nesto praviti ako para nema a gdje je kanton i eventualno kreditno zaduženje?
Neće da rade sa kantonom jer hoće po svom planu i da oni određuju trasu. Opštine imaju ograničenu moć zaduživanja pa to čuvaju za neke 'važnije projekte' i naravno treba i saglasnost od kantona i za zaduživanje.
StupskaBitanga

#1544 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

Ja sam beg u svom selu i mora moja biti zadnja
E super tonemo li tonemo
jao_situacije

#1545 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by jao_situacije »

StupskaBitanga wrote:Sto nesto praviti ako para nema a gdje je kanton i eventualno kreditno zaduženje?
kanton nema mogućnost da se zadužuje jer je svakako zadužen, imaš bitnijih projekata za kanton kao recimo rekonstrukcija vodovoda ili izgradnja južne longitudinale ili 1. transverzale ili završetak puta života od ove "a" transverzale pa se opet ne zadužuju..
karanana

#1546 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by karanana »

radi li se na spajanju bosmala sa tranzitom?
jao_situacije

#1547 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by jao_situacije »

tec wrote:
Neće da rade sa kantonom jer hoće po svom planu i da oni određuju trasu. Opštine imaju ograničenu moć zaduživanja pa to čuvaju za neke 'važnije projekte' i naravno treba i saglasnost od kantona i za zaduživanje.
pa zar općine ne rade imovinsko-pravne odnose svakako i koliko ja znam trasa je davno određena stariji kažu čak i prije rata, čak ima i neki most napravljen..
logičnije je objašnjenje da kanton neće da se zaduži jer ima većih prioriteta dok je za općinu ng ovo prioritet pa su onda preuzeli na sebe da to završe..
saravara

#1548 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by saravara »

karanana wrote:radi li se na spajanju bosmala sa tranzitom?
kako bi mi to valjalo...al će 40 metara ceste koštati 6 miliona ko da gledam :run:
jao_situacije

#1549 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by jao_situacije »

http://www.klix.ba/biznis/privreda/manj ... /150330058
čuj za 11 mjeseci :lol: :shock:
prije će se završiti čitav autoput nego ova obilaznica :run:
Hajvan

#1550 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

al' baš- jao situacije…
jebote- ovaj grad umjesto da privlači, tjera i ovo malo ljudi što je ostalo:

jel to neki plan i program, možda?!