Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1526 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
slazem se za vilsonovo,jos sad kao hoce da zatvore skroz ...kojem li je to debilu palo na pamet.... to je jedina cesta koja rastereti glavnu prema gradu,moze se jos relativno brzo proci,bez guzve...kome se seta nek ide na vrelo bosne pa nek seta ...ne vidim ugodjaj setanja pored miljacke i udisanje miomirisa iste....pogotovo na mjestu gdje se ulijeva susica...tu je bas onako fino za piknik neki

- mayab
#1527 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ovo je stara vijest, koja je sada copy-paste iz nekog razloga, izgleda treba popuniti prostor, i nema nista pametnijeultima_palabra wrote:Eno hoće da zatvaraju Vilsonovo za vozila i prave još veće gužve. Pa jbt ostavi ga do 10 ujutru radnim danom, da smanjiš jutarnju špicu...
Jbte, kako ovo zvuči optimistično, ne mogu vise od šege
- OldMayor
#1528 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Meni je vise pun qrac ovih hipotetickih saobracajnica. Do sad su ih izgradili 100 kilometara. I samo ih najavljuju.
Ako je neces odmah pravit, sta mi je najavljujes koji qrac. Evo ovu zgradu ruse pa ima sigurno 5 godina.
Cuj kaze vils ce se zatvoriti kada se steknu uslovi. Pa uslovi da se Vils zatvori jeste izgradnja Juzne longitudinale i Sjeverne, ali ne 5% nego 100%. Onda mozes zatvarati neke puteve.
Infrastruktura je nula, i fali nam kilometara, a oni bi jos zatvarali. Vjerovatno gospoda zivi na Grbavici, radi na Marijin Dvoru, pa kontaju koji ce meni djavo automobili po Vilsu.
Sramota jbt da ti u najvecoj spici sa Dobrinje, Nedzarica npr treba vise od 30 minuta do Centra. A radi se o 5-6km vazduzsne linije...
Cuj kaze vils ce se zatvoriti kada se steknu uslovi. Pa uslovi da se Vils zatvori jeste izgradnja Juzne longitudinale i Sjeverne, ali ne 5% nego 100%. Onda mozes zatvarati neke puteve.
Infrastruktura je nula, i fali nam kilometara, a oni bi jos zatvarali. Vjerovatno gospoda zivi na Grbavici, radi na Marijin Dvoru, pa kontaju koji ce meni djavo automobili po Vilsu.
Sramota jbt da ti u najvecoj spici sa Dobrinje, Nedzarica npr treba vise od 30 minuta do Centra. A radi se o 5-6km vazduzsne linije...
-
DON_eARL
#1529 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
http://www.klix.ba/vijesti/bih/otvorene ... /150326086

Pomalo neočekivano.
Nije mi jasno što u uključiše i onih 100-200 metara do aerodroma.

Pomalo neočekivano.
Nije mi jasno što u uključiše i onih 100-200 metara do aerodroma.
- johntra
#1530 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Vjerovatno će se i to raditi...ucrtan je samo dio koji ne postoji, dio od 200 metara već postoji...samo su tri trake širine, vjerovatno će se širiti za jednu...samo me zanima kako će riješiti uključivanje na magistralu kod aerodroma, opet kružni?
a i ova nova buduća raskrsnica ispod Mojmila će izgleda biti samo raskrsnica, bez kružnog toka...
a i ova nova buduća raskrsnica ispod Mojmila će izgleda biti samo raskrsnica, bez kružnog toka...
- karanana
#1531 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ova IX transferzala ce isto biti dobra star. da rastereti malo saobracaj na otoci.
- mayab
#1532 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nije lose, to su relativno kratke dionice, ali koje bi trebale da puno znace u rasterecenju!
Ali da citiram jedan od komentara ispod originalnog teksta vijesti

A da prvo zavrsite vec odavno zapoceto na stupu????? Kod drvosjece treba kruzni tok i spajanje sa mostom za autoput, jer je dio vec zavrsen, pa zadnji sloj asfalta na cijeloj dionici, pa izlazna traka prema ilidzi(rade trenutno 3 covjeka) pa onda kanjajte transverzale kad ovo zavrsite...
-
Naslovnica
#1533 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Vala ako ne buduću raskrsnicu ne stave kružni tok nego semafor (ili još gore ništa), usrali su projekat.
Na drugu stranu, biće i za pješake opasno, kako god.
Na drugu stranu, biće i za pješake opasno, kako god.
-
StupskaBitanga
#1534 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ajde de pa gradiće je 10 godina 
- OldMayor
#1535 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Tu je vec izabran izvodjac i uskoro ce krenuti radovi - kruzni kod drvosjece i vijadukt. Ja mislim do kraja godine da ce to biti gotovo, da ce se kompletirati zaobilaznica (odnosno ostaje jos lot 3b, tj. prikljucak od petlje Vlakovo na Mostarsko raskr., ali hajd bez toga se i moze, ali Lot 2 je bas potreban)mayab wrote:Nije lose, to su relativno kratke dionice, ali koje bi trebale da puno znace u rasterecenju!
A da prvo zavrsite vec odavno zapoceto na stupu????? Kod drvosjece treba kruzni tok i spajanje sa mostom za autoput, jer je dio vec zavrsen, pa zadnji sloj asfalta na cijeloj dionici, pa izlazna traka prema ilidzi(rade trenutno 3 covjeka) pa onda kanjajte transverzale kad ovo zavrsite...

Btw. mislim da Opstina Novi Grad nema veze sa izgradnjom ovoga, jer izgradnju zaobilaznice vode Ceste Federacije.
Inace nije da branim bas ovog Efendica, ali jbg opet lik radi nesto. Ove stvari jesu trebale biti uradjen prije 10 godina, ali sta sad...cinjenica je da ih je on pokrenuo, stajalo je negjde po ladicama i moglo je stajati jos sto godina. I ne, nisam SDA-ovac, niti sam glasao za istog.
-
Stari kenjac
#1536 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ultima_palabra wrote:Pa ovo je tema o saobraćajnicama u Sarajevu, gdje sam ja pomenuo Bubicu?
Svi su ONI Bubice!
- Cossack
- OldMayor
#1538 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ja sam tek poslije vidio da je rok tri godine...a to je fkt previse.
Ne znam hoce li obnavljati postojecu cestu, pretpostavljam da hoce ili ce samo raditi ove dijelove sto su ocrtali bojom.
Bez obzira tri godine je puno...
Ne znam hoce li obnavljati postojecu cestu, pretpostavljam da hoce ili ce samo raditi ove dijelove sto su ocrtali bojom.
Bez obzira tri godine je puno...
- O'zone
- Globalni moderator
#1539 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Tri godine je optimistično 
- Hajvan
#1540 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
štos' takav negativac?
imal' tebi išt' da valja?

-
tec
#1541 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Koliko para toliko i muzike, financira opština N.Grad Sarajevo za ovu godinu su predvidjeli 900.000 km.Hajvan wrote:štos' takav negativac?
-
StupskaBitanga
#1542 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Sto nesto praviti ako para nema a gdje je kanton i eventualno kreditno zaduženje?
Milion pitanja a nigdje odgovora
-
tec
#1543 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Neće da rade sa kantonom jer hoće po svom planu i da oni određuju trasu. Opštine imaju ograničenu moć zaduživanja pa to čuvaju za neke 'važnije projekte' i naravno treba i saglasnost od kantona i za zaduživanje.StupskaBitanga wrote:Sto nesto praviti ako para nema a gdje je kanton i eventualno kreditno zaduženje?
-
StupskaBitanga
#1544 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ja sam beg u svom selu i mora moja biti zadnja
E super tonemo li tonemo
E super tonemo li tonemo
- jao_situacije
#1545 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
kanton nema mogućnost da se zadužuje jer je svakako zadužen, imaš bitnijih projekata za kanton kao recimo rekonstrukcija vodovoda ili izgradnja južne longitudinale ili 1. transverzale ili završetak puta života od ove "a" transverzale pa se opet ne zadužuju..StupskaBitanga wrote:Sto nesto praviti ako para nema a gdje je kanton i eventualno kreditno zaduženje?
- karanana
#1546 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
radi li se na spajanju bosmala sa tranzitom?
- jao_situacije
#1547 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
pa zar općine ne rade imovinsko-pravne odnose svakako i koliko ja znam trasa je davno određena stariji kažu čak i prije rata, čak ima i neki most napravljen..tec wrote:Neće da rade sa kantonom jer hoće po svom planu i da oni određuju trasu. Opštine imaju ograničenu moć zaduživanja pa to čuvaju za neke 'važnije projekte' i naravno treba i saglasnost od kantona i za zaduživanje.StupskaBitanga wrote:Sto nesto praviti ako para nema a gdje je kanton i eventualno kreditno zaduženje?
logičnije je objašnjenje da kanton neće da se zaduži jer ima većih prioriteta dok je za općinu ng ovo prioritet pa su onda preuzeli na sebe da to završe..
- saravara
#1548 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
kako bi mi to valjalo...al će 40 metara ceste koštati 6 miliona ko da gledamkaranana wrote:radi li se na spajanju bosmala sa tranzitom?
- jao_situacije
#1549 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
http://www.klix.ba/biznis/privreda/manj ... /150330058
čuj za 11 mjeseci
prije će se završiti čitav autoput nego ova obilaznica
čuj za 11 mjeseci
prije će se završiti čitav autoput nego ova obilaznica
- Hajvan
#1550 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
al' baš- jao situacije…
jebote- ovaj grad umjesto da privlači, tjera i ovo malo ljudi što je ostalo:
jel to neki plan i program, možda?!