Eurobasket 2013 u Sloveniji
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#1526 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ja bih Pasalicu dao cijelu utakmicu .. Odnosno odmarao bih ga kad i Mirzu odmaram ..Zacka ubaciti malo na pocetku ako dobro otvori utakmicu nek igra ako ne otvori na klupu do pred kraj ako zatreba pa pokusati ponovo .. Jos Djedovic i Stipanovic i oni nek igraju maximalno moguce .. Ostali balvani nek igraju minimalno pa sta Bog da .. Ako izfubimo bar cemo znati da to ovi nisu mogli iznijeti .. A ako oni balvani udju samo se bezveze nervirati radi gluposti a i fudbal sutra ima
- Point.
#1527 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Al nastrada onaj 'eroj sto udje medju fanatikose. Tap, tap, tap lezi sine cuvaj bubrege, pokrij usi.Himera wrote:https://www.facebook.com/photo.php?v=499175923502921
- It_is_a_Leclerc
#1528 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Izmjena - Bavčić - IN, Teletović - OUT mene duševno uznemiri. Ja mislim da takva izmjena u toj mjeri obraduje protivnika da oni od sreće (i šege, dakako) počnu gubiti koncentraciju, pa maše zicere...
- Jedinstvo_Manchester
#1529 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Malo humora nije na odmet

-
mistek
#1530 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Nije baš da imamo sve u svojim rukama. Ni sa 3 pobjede nismo sigurni, a to nije ni u ludilu realno. Kada bi zaigrali perfektno, možemo dobiti Crnu Goru i Makedoniju. U tom slučaju, trebalo bi da Latvija izgubi sve, te da Makedonija dobije Srbiju, ili Crna Gora Litvaniju ili Srbiju. Dakle, skoro nemoguće.saphir_ wrote:i pored dva poraza opet smatram da mi imamo sve u svojim rukama. Evo i makedonci drugi poraz ubiljezili i cini se da su opet pokradeniMada koliko god mi imali sve u svojim rukama jos vise moci ima kriminalna FIBA koja odredjuje ko ce dalje a ko ne.
-
Bodkin
#1531 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
zavisi protiv koga igras. zack igra bolju odbranu. pasalic ide svaki put ispod bloka, ako cuva pleja koji pogadja trojke pokopace nas. ili ako brani sutera ubice nas trojkama. niej to odigrao jednu dobru tekmu i treba ga 30 min. zato imas selektora na klupi, a ne onu smijurijuMustang1 wrote:Ja bih Pasalicu dao cijelu utakmicu .. Odnosno odmarao bih ga kad i Mirzu odmaram ..Zacka ubaciti malo na pocetku ako dobro otvori utakmicu nek igra ako ne otvori na klupu do pred kraj ako zatreba pa pokusati ponovo .. Jos Djedovic i Stipanovic i oni nek igraju maximalno moguce .. Ostali balvani nek igraju minimalno pa sta Bog da .. Ako izfubimo bar cemo znati da to ovi nisu mogli iznijeti .. A ako oni balvani udju samo se bezveze nervirati radi gluposti a i fudbal sutra ima
-
Mustang1
#1532 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Jest ali Pasalic igra "srcem" za svoju reprezentaciju .. Da imamo 5 Pasalica i Mirzu pobjedili bi i jucer i danas .. Da su oni pokazali neku zelju borbenost pa OK .. Ali kad je Pasalic usao vidi se da se trudi i daje maximum .. Cak je i Mirza pokusavao odigrati sa njim nesto jer je vidio da njegova igra lici na nesto
-
Bodkin
#1533 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
tako razmislja navijac
- Arteta
#1534 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Pasalic je mnogo sporiji s loptom nego Wright, ne mozemo tako igrati pogotovo ako se uzme cinjenica da nemamo nikakvih akcija.
- Comrad
#1535 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Wright je deset puta bolji bio u kvalifikacijama, ocito je van forme. Teletovic je pola onog Teletovica iz evrope. Amerika ga je unistila, totalno. Lik godinu dana igro na kapaljku.
Ne znam sta da kazem, svi sad seremo trebo je Aco rec da smo losi. Pa sta da je rekao to covjek, opet bi bili komentari ma ja nismo ni otisli, a vec se predali itd.
Ja samo zelim od njih da odigraju JEDNU JEBENU uigranu akciju. Nista vise. Gledam sinoc srbija postavi napad, koji blok, protrcavanje i puf otvoren sut za tri, ide nas napad u 6 sekundi zeko baca floater sa slobodnog.
Ne znam, imam osjecaj da vise taktike na basketu vidim...
Ne znam sta da kazem, svi sad seremo trebo je Aco rec da smo losi. Pa sta da je rekao to covjek, opet bi bili komentari ma ja nismo ni otisli, a vec se predali itd.
Ja samo zelim od njih da odigraju JEDNU JEBENU uigranu akciju. Nista vise. Gledam sinoc srbija postavi napad, koji blok, protrcavanje i puf otvoren sut za tri, ide nas napad u 6 sekundi zeko baca floater sa slobodnog.
- Altsa
#1536 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
ljudi budimo realni...necemo pobijediti niti jednu utakmicu jer imamo igraće ispod prosjeka a ovo nije seoska olimpijada vec EP...jucer odbranimo krvavo 6 napada za redom i ne uspijemo poentirati jer levat bavcic baci loptu u publiku, djedovic se zabije u reketu u protivnickog igraca ili katastrofalni zeko se il zabije u igraca ili fuli cisto polaganje...mozda da igramo 10 tekmi neku bi pobijedili ali na zalost imamo jos tri i dzenaza nam jemistek wrote:Nije baš da imamo sve u svojim rukama. Ni sa 3 pobjede nismo sigurni, a to nije ni u ludilu realno. Kada bi zaigrali perfektno, možemo dobiti Crnu Goru i Makedoniju. U tom slučaju, trebalo bi da Latvija izgubi sve, te da Makedonija dobije Srbiju, ili Crna Gora Litvaniju ili Srbiju. Dakle, skoro nemoguće.saphir_ wrote:i pored dva poraza opet smatram da mi imamo sve u svojim rukama. Evo i makedonci drugi poraz ubiljezili i cini se da su opet pokradeniMada koliko god mi imali sve u svojim rukama jos vise moci ima kriminalna FIBA koja odredjuje ko ce dalje a ko ne.
- Arteta
#1537 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Nisu ni Srbi imali neke uigrane akcije.Comrad wrote:Wright je deset puta bolji bio u kvalifikacijama, ocito je van forme. Teletovic je pola onog Teletovica iz evrope. Amerika ga je unistila, totalno. Lik godinu dana igro na kapaljku.
Ja samo zelim od njih da odigraju JEDNU JEBENU uigranu akciju. Nista vise. Gledam sinoc srbija postavi napad, koji blok, protrcavanje i puf otvoren sut za tri, ide nas napad u 6 sekundi zeko baca floater sa slobodnog.![]()
Vecinom su nas dobijali na lake poene.
- Pismonosa
#1538 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Iskren da budem, prošli smo puno bolje nego što sam očekivao 
-
zlajapravaraja
#1539 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Nama je problem protok lopte, jer cim ona dodje do Mirze, sve stane - jer Mirzi prvo trebaju 4 sekunde da uhvati daha, pa 3 sekunde da digne glavu, pa 3 da odluci hoce li pisat' il' kakit',...
Svima drugima naravno pada koncentracija, ispadaju iz ritma i automatski gube volju, pa nas protivnici jednostavno pregaze u takvom stanju uma. Protivnicka odbrana se maltene odmara u odbrani dok njega gledaju kako se tako pati, umjesto da lopta kruzi i cirkulise od igraca do igraca, a on da ceka sut nakon 20 sekundi napada nakon eventualnog Djedovicevog ulaza ili duplanja ispod kosa. Ovako sve to izgleda jako tragikomicno, pogotovo sto je jos fizicki nespreman, i covjek se stvarno pita sta su svi oni radili na tim jebenim pripremama.
Takva uzasna fizicka te takticka sprema je inace tipicna za umisljene reprezentacije iz svih timskih sportova iz svih etnickih torova na ovim prostorima, jer cim pocne prica u medijima o tome koliko su oni dobri i kako ce otici daleko na predstojecem prvenstvu, onda se ti likovi jednostavno previse opuste uz onu legendarnu "lako cemo", pa se na pripremama vise trijezne nego sto su trijezni, misleci da ce ih "njihova individualna kvaliteta" vec spasiti blamaze na slijedecem prvenstvu.
Hoce, al' u kurcu. Uhljupi
Taktika:
Ja bih Mirzu stavio na Small Forward, a ispod kosa nek igraju i Stipanovic i Kikanovic (pa i Sinanovic), dok bi nazad u toj formaciji pak djelimicno igrali zonsku odbranu da iskoristimo visinu. Time bi se Mirza puno vise mogao posvetiti sutu, takodjer jer bi iz faze odbrane ulazio odmorniji u napad. A Zeko i Djedovic mu svakim svojim ulaskom mogu kreirati sut, samo kad bi se mali strpio, jebo ga otac jablanicki.
Svima drugima naravno pada koncentracija, ispadaju iz ritma i automatski gube volju, pa nas protivnici jednostavno pregaze u takvom stanju uma. Protivnicka odbrana se maltene odmara u odbrani dok njega gledaju kako se tako pati, umjesto da lopta kruzi i cirkulise od igraca do igraca, a on da ceka sut nakon 20 sekundi napada nakon eventualnog Djedovicevog ulaza ili duplanja ispod kosa. Ovako sve to izgleda jako tragikomicno, pogotovo sto je jos fizicki nespreman, i covjek se stvarno pita sta su svi oni radili na tim jebenim pripremama.
Takva uzasna fizicka te takticka sprema je inace tipicna za umisljene reprezentacije iz svih timskih sportova iz svih etnickih torova na ovim prostorima, jer cim pocne prica u medijima o tome koliko su oni dobri i kako ce otici daleko na predstojecem prvenstvu, onda se ti likovi jednostavno previse opuste uz onu legendarnu "lako cemo", pa se na pripremama vise trijezne nego sto su trijezni, misleci da ce ih "njihova individualna kvaliteta" vec spasiti blamaze na slijedecem prvenstvu.
Hoce, al' u kurcu. Uhljupi
Taktika:
Ja bih Mirzu stavio na Small Forward, a ispod kosa nek igraju i Stipanovic i Kikanovic (pa i Sinanovic), dok bi nazad u toj formaciji pak djelimicno igrali zonsku odbranu da iskoristimo visinu. Time bi se Mirza puno vise mogao posvetiti sutu, takodjer jer bi iz faze odbrane ulazio odmorniji u napad. A Zeko i Djedovic mu svakim svojim ulaskom mogu kreirati sut, samo kad bi se mali strpio, jebo ga otac jablanicki.
- JThomas
#1540 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
ako nekoga dobijemo na ovom prvenstvu, to će biti crnogorci danas, jer su mentalno tanki i loše vođeni k'o i mi.It_is_a_Leclerc wrote:Kako sam rekao, sutra protiv Crnogoraca treba ići na glavu, pa šta bude. Ako ga je bilo (a naprosto je teško vjerovati da jeste), taktiziranja više nema. Od prve do zadnje minute, s najjačom ekipom, i s najjačim motivom.
Crnogorci su, uz Latvijce, i prije Eurobasketa bili reprezentacija za koju sam smatrao da se možemo ravnopravno potući s njima. Reprezentacija je to koja je u ove dvije utakmice pokazala puno više od nas, ali mislim da se možemo nositi s njima. Osim ako prorade njihovi centri, a naši pokažu odbrambeni učinak koji su imali dosad.
-
Bodkin
#1541 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
zato sto im ne trebaju. igraju strasnu odbranu i imaju lika koji trci sa loptom brze od nasih bez lopte. iz takve odbrane zabit iz kontre ili polukontre je laganoArteta wrote:Nisu ni Srbi imali neke uigrane akcije.Comrad wrote:Wright je deset puta bolji bio u kvalifikacijama, ocito je van forme. Teletovic je pola onog Teletovica iz evrope. Amerika ga je unistila, totalno. Lik godinu dana igro na kapaljku.
Ja samo zelim od njih da odigraju JEDNU JEBENU uigranu akciju. Nista vise. Gledam sinoc srbija postavi napad, koji blok, protrcavanje i puf otvoren sut za tri, ide nas napad u 6 sekundi zeko baca floater sa slobodnog.![]()
- hrastov žižak
#1542 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
haha, dobararea51 wrote:Pa i Aco je Srbinhrastov žižak wrote:ma treba tražit nekog sa ove dvije "kvalifikacije": 1. da je košarkaški trener 2. da je srbin
ne možeš promašit da ga jebeš
-
am2804
#1543 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Od danas kreće naša serija, biće nas teško zaustaviti
- Partijaner
#1544 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Danas ce da Bavcic proradi.
U INAT SVIMA !!!
U INAT SVIMA !!!
- Herr Flick
#1545 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Partijaner wrote:Danas ce da Bavcic proradi.
U INAT SVIMA !!!

- P308
#1546 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
am2804 wrote:Od danas kreće naša serija, biće nas teško zaustaviti
- Comrad
#1547 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Jbg, mozda tebi izgleda kao lak poen, ali vjeruj mi da to ne dolazi tek tako. Ne ostane kod njih igrac tek tako sam. I ako oni nisu imali uigrani akcije, sta ona reci za nas?Arteta wrote:Nisu ni Srbi imali neke uigrane akcije.
Uporedi njihove kontre i nase. Jucer nasa 4 protiv njihove dvojice, kontra se zavrsava tako sto nas bek suta sa 5m na kos i naravno fula. Ili Djedovic ukrade loptu pa je vuce po citavom terenu i na kraju umjesto da doda da zavrsimo lagano, on komplikuje krene na ulaz, i u 50% situacija promasi ili dobije faul, fuli slobodna.
Jbt pa kontre 3 na 2, 4 na 2 su osnovne stvari koje se uce cim naucis voditi loptu, a nasi ni to nece, ne zele. Jer znaju oni dobro odigrati kontru, znaju oni kako to sve hoda, ali nemamo tim i takva nam je i igra.
Ja mislim da cemo mi dobiti jednu tekmu, jer nasa taktika je hazarderska, sutaj i sutaj, ako krene, krene, ne krene poraz. I jbg onako statisticki od pet tekmi sa takvom taktikom vjerovatno je da ces jednu dobit, corava koka zrno ubode.
- Comrad
#1548 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Gledam mu karijeru od 2003 lik promjenio 12 klubova
Ako ga sljedece prvenstvo pozovu samo na pripreme, ja fakat odustajem od pracenja ove repke.

Ako ga sljedece prvenstvo pozovu samo na pripreme, ja fakat odustajem od pracenja ove repke.

- It_is_a_Leclerc
#1549 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Čudna je ovo i neobična reprezentacija. Iskreno, još uvijek ne vjerujem tlapnje o nekom unutrašnjem sukobu. Jednostavno, mislim da smo Latvijce potcijenili i da su nas taktički nadmudrili (dva mjeseca piljenja o šuterski jakom timu protiv kojeg "centri praktički ni ne trebaju"), a ljudi nas ubiju pod košem. Što se Srbije tiče, to je ekipa koja je kvalitetnija od nas. Nadati se da ćemo i mi tako izgledati jednog dana kad naši kadeti i juniori stasaju.
Danas Crnogorci - ekipa po našoj mjeri. Samo da ne bude izvlačenje na "energetski smo ispražnjeni", jer je to toliko loša izlika za reprezentaciju koja se mjesec i po' dana priprema.
Danas Crnogorci - ekipa po našoj mjeri. Samo da ne bude izvlačenje na "energetski smo ispražnjeni", jer je to toliko loša izlika za reprezentaciju koja se mjesec i po' dana priprema.
- Altsa
#1550 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
ako je ovo u pitanju sto sumnjam onda su aco, strucni stab i igraci najveci kreteni...pa ta ista latvija nas je skoro pobijedila u sarajevu a tamo u latviji propisno naguzila...o kakvom podcijenjivanju se moze govoriti...ova ekipa nema kvalitet i to je to...tri kvalitetna igraca koji trenutno nisu u formi izuzev djedovica donekle, sve ostalo je lose do daske...poslije EP-a naci novog selektora i podmladiti ekipu pa makar ne isli na slijedeca dva EP....materijala za podmladivanje ima samo treba prelomitiIt_is_a_Leclerc wrote:Čudna je ovo i neobična reprezentacija. Iskreno, još uvijek ne vjerujem tlapnje o nekom unutrašnjem sukobu. Jednostavno, mislim da smo Latvijce potcijenili i da su nas taktički nadmudrili (dva mjeseca piljenja o šuterski jakom timu protiv kojeg "centri praktički ni ne trebaju"), a ljudi nas ubiju pod košem.