Stara pravila postoje ne da bi se kršila nego da bi se poštovala, uzimajući u obzir ljudska prava, ima li republika hrvatska grupu bošnjaka koja traži treći - ne znam ni ja šta ? I kaže jeste to nam pravo pripada ? Nema ?kenny_ wrote:A evo koliko se brinu o Bošnjacima/Bosancima van BiH.
Prvo, SANU IH JE POKUŠAO KUPITI ŠAPĆUĆI IM DA SLAŽU KAKO IMAJU SRPSKO KULTURNO-HISTORIJSKO SJEĆANJE, ONDA JE NA VRATA ZAKUCAO HAZU I PODIJELIO DJECI DRESOVE HRVATSKE. Ljudi su, međutim, jednostavno odgovorili da nemaju nikakvo hrvatsko i srpsko kulturno-historijsko sjećanje, već bosansko.
BOŠNJACI SE DO DANA DANAŠNJEG NISU JAVILI.
---
ISTINI ZA VOLJU
-------------------------
A TI SE NAKON TOGA IZJAŠNJAVAJ KAKO HOĆEŠ, SAMO PAZI NA KONSEKVENCE I SHVATI DA SMO I MI LJUDI PO VJERI, kao I OSTALE DVIJE NACIJE KOJE NIKADA NEĆE BITI BOSANCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ali više manje ta verbalna perverzija na stranu -
Ima li republika srbija, genocid počinjen na svojoj teritoriji i 49 % države pod kontrolom grupe bošnjaka ? Nema ?
imamo faktičko pitanje - entitet - pobili i protjerali masu ljudi i sve ok, mi srbi mi svoji na svome ?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ko je njima dao pravo da budu nacije na području BiH, u smislu političkog života BiH ? Iz čega crpe to pravo, i šta tumače, pa je prema njihovoj logici BiH multinacionalna država - a ne multinarodna/multietnička država ?
Ja pripadam svojoj vjeri, i moja religijka pripadnost nema ništa sa ovima političkim nacijama, ali "kad si u Rimu", odjednom imam i ja interesa u tim nacijama....
Ako neće da budu Bosanci i Hercegovci - mogu ostati nacionalno neopredjeljeni ? Ili mogu ići u matice (tursku, srbiju, hrvatsku
Da ne postoji ekonomski interes u jačanju BiH nacije, ne bi me ni sekunde interesovalo to pitanje, da ne postoji opšte dobro, i obaveza kao Europljanina da očuvam postojanje dovoljno jake države - ne bih pisao o ovome.....
Pazim ja na konsekvence, i shvatam da smo mi ljudi po vjeri, i kažem -
fino VKBI ustvrdio da su Bošnjaci nacija - i mi to sada ovdje ovapločujemo......
I ima da bude tako - svako ko ima i mrvu bošnjaštva u sebi će se izjasniti nacionalno kao Bošnjak - i po cijenu Bosne i Hercegovine - jer tako je rekao VKBI, i ko sam ja da im protivriječim ?
(daleko od toga šta sam mislim o sebi, ali predpostavljam šta oni misle o meni, i misle da znaju o meni)