Varate li?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
htcxone

#1526 Re: Varate li?

Post by htcxone »

Afrodita89 wrote:
htcxone wrote:SAD dok sam čitao ... ovo u vezi varanja sto si napisala, to mi izgleda kao usporedba sa alkoholom..:

imaš probleme, sav si nikakav, odeš iz kuće, napiješ se, dok piješ dobro ti je, uzivas, zaboravio si sve... onda dođe jutroo, boli glava, mučnina... u džepu nema para, sjetiš se problema, opet ti nije dobro...
to ponavljaš istu noć jer ti nisu bitne posljedice tog trenutka kada "sve lose zaboravis" ....
Ima samo nekoliko MANA ovom vidu izbjegavanja problema...

ostaneš bez svega sto vrijedi
oni koji su s tobom su tu dok si takav
posljedice su veće od zadovoljstva
povrijediš osobe kojima je stalo do tebe jer upropaštavaš svoj i njihov život...

Nae znam da li i se u ovom komnetaru obraćao meni,ali i ako nisi nema veze :) . Nego,u biti sve su to neka zadovoljestva koja su kratkotrajna,prolazna,zbog te neke jedne noći izgubiti ve ne vrijedi...bar ja tako mislim...Već sam gore napisala negdje,da se ne mogu ja osjećati poželjnom ako varam sa nekim drugim radje ću to neko vrijeme da iskoristim da svaki dan nađem novi način da volim svog odabranika...jednostavno,vrijeme trošim na neke perspektivnije načine i ideje ... :)
:) Jesam zbog onog dijela oko trenutnog zadovoljstva...
ljudi u dosta slučajeva ne cijene ono sto imaju, jeste kliše, ali je istina... često misle da mogu bolje, da je tuđe bolje, da ono sto oni imaju je nesto srednje, a da je sto neko drugi ima "JOJ DA JE MENI ..."
ljudi u dosta slučajeva ne cijene vrijeme koje mogu provesti u poboljšanju veze, jer nije sve zagarantovano 100%, ali je sigurno veće povjerenje u braku ako ženi posvetiš 80% slobodnog vremena, odvedeš je na večeru...itd, nego kada dođešš kući izvalis se na kauc i gledas par sati TV uz pitanje, kad ce ručak, večera, poslije malo s rajom na kafu (pivu) ...
samim ponasanjem dvoje ljudi u braku, dolazi do toga da jedna strana bude nezadovoljna, tj, u ovom slucaju zena ima osjecaj kao da je tu samo zato sto treba, a muz valjda ne vidjevsi to, dobiva signal da mu je zena MRTVA hladna i da on moze tu vrelinu traziti sa nekom drugom...
umjesto tih "aktivnosti" kada je odvedeš na večeru, ili u šetnju... ma bilo šta, dobiješ neku povratnu reakciju u vidu pažnje i poštovanja...
mozda je malo idealno i nerealno...ali je sve do toga da li zelimo voditi lijep i normalan zivot ili cemo zivjeti u zajednici bračnoj čisto radi reda... ono , djeca i to da košiluk ne priča svasta
Afrodita89

#1527 Re: Varate li?

Post by Afrodita89 »

htcxone wrote:
Afrodita89 wrote:
htcxone wrote:SAD dok sam čitao ... ovo u vezi varanja sto si napisala, to mi izgleda kao usporedba sa alkoholom..:

imaš probleme, sav si nikakav, odeš iz kuće, napiješ se, dok piješ dobro ti je, uzivas, zaboravio si sve... onda dođe jutroo, boli glava, mučnina... u džepu nema para, sjetiš se problema, opet ti nije dobro...
to ponavljaš istu noć jer ti nisu bitne posljedice tog trenutka kada "sve lose zaboravis" ....
Ima samo nekoliko MANA ovom vidu izbjegavanja problema...

ostaneš bez svega sto vrijedi
oni koji su s tobom su tu dok si takav
posljedice su veće od zadovoljstva
povrijediš osobe kojima je stalo do tebe jer upropaštavaš svoj i njihov život...
Nae znam da li i se u ovom komnetaru obraćao meni,ali i ako nisi nema veze :) . Nego,u biti sve su to neka zadovoljestva koja su kratkotrajna,prolazna,zbog te neke jedne noći izgubiti ve ne vrijedi...bar ja tako mislim...Već sam gore napisala negdje,da se ne mogu ja osjećati poželjnom ako varam sa nekim drugim radje ću to neko vrijeme da iskoristim da svaki dan nađem novi način da volim svog odabranika...jednostavno,vrijeme trošim na neke perspektivnije načine i ideje ... :)
:) Jesam zbog onog dijela oko trenutnog zadovoljstva...
ljudi u dosta slučajeva ne cijene ono sto imaju, jeste kliše, ali je istina... često misle da mogu bolje, da je tuđe bolje, da ono sto oni imaju je nesto srednje, a da je sto neko drugi ima "JOJ DA JE MENI ..."
ljudi u dosta slučajeva ne cijene vrijeme koje mogu provesti u poboljšanju veze, jer nije sve zagarantovano 100%, ali je sigurno veće povjerenje u braku ako ženi posvetiš 80% slobodnog vremena, odvedeš je na večeru...itd, nego kada dođešš kući izvalis se na kauc i gledas par sati TV uz pitanje, kad ce ručak, večera, poslije malo s rajom na kafu (pivu) ...
samim ponasanjem dvoje ljudi u braku, dolazi do toga da jedna strana bude nezadovoljna, tj, u ovom slucaju zena ima osjecaj kao da je tu samo zato sto treba, a muz valjda ne vidjevsi to, dobiva signal da mu je zena MRTVA hladna i da on moze tu vrelinu traziti sa nekom drugom...
umjesto tih "aktivnosti" kada je odvedeš na večeru, ili u šetnju... ma bilo šta, dobiješ neku povratnu reakciju u vidu pažnje i poštovanja...
mozda je malo idealno i nerealno...ali je sve do toga da li zelimo voditi lijep i normalan zivot ili cemo zivjeti u zajednici bračnoj čisto radi reda... ono , djeca i to da košiluk ne priča svasta

Mislim da bi svi oni koji imaju nekoga trebali da razmisle kako bi se osjećali da izgube tog nekog,onda bi vjerovatno cjenili to što imaju...jer niko ne svata dok ne izgubi,koliko svako od nas vrijedi !
Ma ja ba

#1528 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

radostan dan wrote:
Ma ja ba wrote:Fizicki nisam nikada prevarila, mentalno jesam par puta.

Trebam li se stiditi?
a kako se to mentalno vara? ono, stalno misliš o drugom ili dok si sa prvim zamišljaš drugog?
:dance: si ježa, sada će se javiti benedikti i irineji, to ti je gore od onog da si se klepila zauprave... :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: u tebe masta pravo radi.
garant i filmove u glavi snimas. :lol:

imala par puta cudan san, probudim se ujutro i ugledam pored sebe svog muza i skontam da on nije bio u mom snu. :lol: :lol: :lol:

neka ba i benedikta i irineja, ja cu se uljudno ispricati i svi ce mi grijesi biti oprosteni. U dzenet svakako znam da nema mjesta, kazu guzva - ceka se u redu. :lol:
radostan dan

#1529 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

jesi ti ona sa teme što joj džin pravi probleme?
htcxone

#1530 Re: Varate li?

Post by htcxone »

radostan dan wrote:jesi ti ona sa teme što joj džin pravi probleme?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: POST GODINE! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ma ja ba

#1531 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

jesam li ja ovo sada u masini? :(
vryzas

#1532 Re: Varate li?

Post by vryzas »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup:
htcxone

#1533 Re: Varate li?

Post by htcxone »

vryzas wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup:
imal ko link od te teme da posalje :D :D :D

@ma ja ba
bolje ne pitaj :D
radostan dan

#1534 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

Ma ja ba wrote:jesam li ja ovo sada u masini? :(
interna zajebancija svih nas ovdje, ne sekiraj se...
dobrodošla i hvala što si se svrstala na stranu nas nižih bića, primata takorekuć.
Ma ja ba

#1535 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

haha, procitah link.

nisam ta, nisam sarajka, a nije me ni maltretirao u snu - naprotiv. :lol: :lol:
Great Cornholio

#1536 Re: Varate li?

Post by Great Cornholio »

radostan dan wrote:jeS,jeS, ja sam ti taj seksualac, samo nije onaj homo i DSZ, nego onaj kako se veli...metnoseksualac :mrgreen:

nema e ovdje šta pročitati, vidiš da su svi visokomoralni und samosvjesni.
Uh dobro je, oti nisu tol'ko opasni :D

Ima se šta ba pročitat', svaki moj post je remek djelo iz oblasti nauke i umjetnosti 8-) :D

A ovo što se tiče varanja u mislima, pa od misli sve počinje, ne može čovjek nešto uraditi ako ne zna šta želi da uradi.
radostan dan

#1537 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

znači ja sanjO, ja maštO, ja klepio, isto mu ga se hvata?

ali, po logici stvari, ako sam maštao, a nisam maštanje realizovao, onda sam posebno nagrađen, jer sam samosvjest primjenio u praktičnoj situaciji.

znači, moralniji sam od onih koji nikad ne maštaju, sanjaju, ili im to nikad nije palo na pamet, jer sam odolio izazovu, za razliku od njih koji nikad nisu ni bili pod kušnjom.

jbg, to sad otvara pitanje-kako ovi bez kušnje znaju da ne bi varali, ako nikad nisu bili pred takvim izazovom?

nešto ne štima...
Great Cornholio

#1538 Re: Varate li?

radostan dan wrote:znači ja sanjO, ja maštO, ja klepio, isto mu ga se hvata?

ali, po logici stvari, ako sam maštao, a nisam maštanje realizovao, onda sam posebno nagrađen, jer sam samosvjest primjenio u praktičnoj situaciji.

znači, moralniji sam od onih koji nikad ne maštaju, sanjaju, ili im to nikad nije palo na pamet, jer sam odolio izazovu, za razliku od njih koji nikad nisu ni bili pod kušnjom.

jbg, to sad otvara pitanje-kako ovi bez kušnje znaju da ne bi varali, ako nikad nisu bili pred takvim izazovom?

nešto ne štima...
Nije isto, ali i sanjati i maštati o nekoj drugoj osobi je jedan vid varanja osobe s kojom si u vezi ili braku, samo blaži onog kad je prevariš stvarno.

Ako si maštao a nisi maštanje realizirao to može da znači da si maštao o nečemu nerealnom, o nekakvoj glumici, jal pjevačici :D a ako si maštao o nekoj realnoj osobi , to znači da nisi baš previše moralan, jer da jesi ne bi sebi dopustio da maštaš o prevari, zaustavio bi se na "uzbuđenju" koje se normalno javlja kod normalne, heteroseksualno orijentisane osobe, kad je "isprovocirana" nekim vidom "provokacije" od strane osobe suprotnog spola.

A ako si maštao o prevari, i imao mogućnost da to maštanje realizuješ, a nisi to učinio, to može da znači da iskušenje nije bilo dovoljno "jako", il' to il' si seksualac :D

Ko god sebi dopušta da mašta o prevari, ili da sanja o tome, nema uvjerenje da je to nešto što ne treba činiti, što je nemoralno, i pitanje je samo kad će to učiniti, kad će iskušenje postati toliko snažno da kontrola nad emocijama u potpunosti zakaže.
radostan dan

#1539 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

druže, nemoj mi šta zamjeriti, ali ovo mi zvuči kao hall iz odiseje 2001.

Image
Great Cornholio

#1540 Re: Varate li?

Ne znam ja tog Odiseja,garant nije musliman pa zato za njega nisam čuo :D , Ibrahim Jukan je to bolje objasnio.

burek_in_space

#1541 Re: Varate li?

Post by burek_in_space »

:evil:
radostan dan

#1542 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

hajd i ja da naručim jednu, prikladnu, pa nek burek popravi (ne znam kako se meće :mrgreen: )

burek_in_space

#1543 Re: Varate li?

Post by burek_in_space »

Shto me ne zovesh da popravljam i kada ovako pogrijeshish prilikom...nauchnog rada :dance:
Great Cornholio

#1544 Re: Varate li?

Ne znam samo ko je nastradao, Kemal il Ceni, al' poruka je "Bojte se vatre koju je Allah za vas spremio" :evil: :lol:

radostan dan

#1545 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

burek_in_space dana 20/12/2012 20:29
Shto me ne zovesh da popravljam i kada ovako pogrijeshish prilikom...nauchnog rada
ma plašim se za tebe, ja ako zaginem i nije neka šteta, a ti si naša budućnost.
forum, tema ista, 2025...
burek -bilo noćas
r dan -šta
burek - ono
rd - dnevnik?
burek -ONO
rd - hit parada
burek -o n o :dance:
rd - tvist? jel to prisli snimio opet ploču?
Last edited by radostan dan on 20/12/2012 20:43, edited 1 time in total.
burek_in_space

#1546 Re: Varate li?

Post by burek_in_space »

:mrgreen:
Bratov brat

#1547 Re: Varate li?

Post by Bratov brat »

@ Radostan dan , ti glavni svaler ovde? :mrgreen:
radostan dan

#1548 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

Bratov brat wrote:@ Radostan dan , ti glavni svaler ovde? :mrgreen:
što brate, kad mogu da na temi pravoslavna slava da budem virtuelni pop, što ne mogu i virtuelni :dance: ?
Last edited by radostan dan on 20/12/2012 20:54, edited 2 times in total.
Great Cornholio

#1549 Re: Varate li?

"steta sto je ovakav glas otisao u pogresnom smIJeru ..." - jedan od komentara na gore puštenu muzičku numeru iz bogate riznice izvornog blaga Sjeveroistočne Bosne :lol:
Bratov brat

#1550 Re: Varate li?

Post by Bratov brat »

radostan dan wrote: što brate, kad mogu da na temi pravoslavna slava da budem virtuelni pop, što ne mogu i virtuelni :dance: ?
A to je znaci :mrgreen: :lol:
Post Reply