Afrodita89 wrote:htcxone wrote:SAD dok sam čitao ... ovo u vezi varanja sto si napisala, to mi izgleda kao usporedba sa alkoholom..:
imaš probleme, sav si nikakav, odeš iz kuće, napiješ se, dok piješ dobro ti je, uzivas, zaboravio si sve... onda dođe jutroo, boli glava, mučnina... u džepu nema para, sjetiš se problema, opet ti nije dobro...
to ponavljaš istu noć jer ti nisu bitne posljedice tog trenutka kada "sve lose zaboravis" ....
Ima samo nekoliko MANA ovom vidu izbjegavanja problema...
ostaneš bez svega sto vrijedi
oni koji su s tobom su tu dok si takav
posljedice su veće od zadovoljstva
povrijediš osobe kojima je stalo do tebe jer upropaštavaš svoj i njihov život...
Nae znam da li i se u ovom komnetaru obraćao meni,ali i ako nisi nema veze. Nego,u biti sve su to neka zadovoljestva koja su kratkotrajna,prolazna,zbog te neke jedne noći izgubiti ve ne vrijedi...bar ja tako mislim...Već sam gore napisala negdje,da se ne mogu ja osjećati poželjnom ako varam sa nekim drugim radje ću to neko vrijeme da iskoristim da svaki dan nađem novi način da volim svog odabranika...jednostavno,vrijeme trošim na neke perspektivnije načine i ideje ...
ljudi u dosta slučajeva ne cijene ono sto imaju, jeste kliše, ali je istina... često misle da mogu bolje, da je tuđe bolje, da ono sto oni imaju je nesto srednje, a da je sto neko drugi ima "JOJ DA JE MENI ..."
ljudi u dosta slučajeva ne cijene vrijeme koje mogu provesti u poboljšanju veze, jer nije sve zagarantovano 100%, ali je sigurno veće povjerenje u braku ako ženi posvetiš 80% slobodnog vremena, odvedeš je na večeru...itd, nego kada dođešš kući izvalis se na kauc i gledas par sati TV uz pitanje, kad ce ručak, večera, poslije malo s rajom na kafu (pivu) ...
samim ponasanjem dvoje ljudi u braku, dolazi do toga da jedna strana bude nezadovoljna, tj, u ovom slucaju zena ima osjecaj kao da je tu samo zato sto treba, a muz valjda ne vidjevsi to, dobiva signal da mu je zena MRTVA hladna i da on moze tu vrelinu traziti sa nekom drugom...
umjesto tih "aktivnosti" kada je odvedeš na večeru, ili u šetnju... ma bilo šta, dobiješ neku povratnu reakciju u vidu pažnje i poštovanja...
mozda je malo idealno i nerealno...ali je sve do toga da li zelimo voditi lijep i normalan zivot ili cemo zivjeti u zajednici bračnoj čisto radi reda... ono , djeca i to da košiluk ne priča svasta