Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Alfons Kauders

#15226 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

Haris.ba wrote:
Alfons Kauders wrote:Džaba vam autoput i pare kad ste opet u srednjem vijeku.
I opet takvi nikakvi nešta mijenjamo. Malo nova vlast, malo prva transferzala na federalni budžet, ne uzbuđujemo se puno oko autoputa Sarajevo - Beograd ko što su se u Tuzli uzbudili.

Nije loš ovaj srednji vijek.

P.S.
Fun fact - Srednjobosanski kanton ima autoput, a TK nema. :D
Fun fact - džaba vam, opet ste najveće selo u državi :D
Haris.ba

#15227 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Haris.ba »

Alfons Kauders wrote:
Slažem se. Ali, selo sa autoputem. :D

Zato nema potrebe da Tuzla bude ljubomorna na Sarajevo. Šta će joj autoput. To samo sela imaju.
Alfons Kauders

#15228 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

Haris.ba wrote:
Alfons Kauders wrote:
Slažem se. Ali, selo sa autoputem. :D

Zato nema potrebe da Tuzla bude ljubomorna na Sarajevo. Šta će joj autoput. To samo sela imaju.
Ali na šta da budemo "ljubomorni" svega ti? :lol:

Bolan, vi nama dođete ko Nadrealisti - da se imamo kome smijati...
archi_a

#15229 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by archi_a »

Ko MI, ko ste VI?!? Zašto dijeliš bh gradove? Zašto se sije mržnja? O čemu se ovdje priča? Svaki grad svog jadu ima, koji mrzi sve sa strane! :roll:
Raduj se bolan napretku, bilo kakvom. Raduj se panonici, novim zgradama, brzoj vesti u Tz. izgradnji aerodroma, ko što se i ja radujem. Ali raduj se i izgradnji glavnog grada i svih ostalih bh gradova.
Last edited by archi_a on 02/08/2019 09:08, edited 1 time in total.
escobar__

#15230 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by escobar__ »

Koliko vidim niko se nije ni dotakao Sarajeva dok vaši jurišnici nisu počeli zajebanciju na račun Tuzle jer navodno kmečimo zbog izgradnje autoceste kroz druga područja u zemlji.
Alfons Kauders

#15231 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

archi_a wrote:Ko MI, ko ste VI?!? Zašto dijeliš bh gradove? Zašto se sije mržnja? O čemu se ovdje priča? Svaki grad svog jadu ima, koji mrzi sve sa strane! :roll:
Raduj se bolan napretku, bilo kakvom. Raduj se panonici, novim zgradama, brzoj vesti u Tz. izgradnji aerodroma, ko što se i ja radujem. Ali raduj se i izgradnji glavnog grada i svih ostalih bh gradova.
Mi = Bosanci

Oni = Sarajlije

Šta nije jasno? :D
Alfons Kauders

#15232 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

escobar__ wrote:Koliko vidim niko se nije ni dotakao Sarajeva dok vaši jurišnici nisu počeli zajebanciju na račun Tuzle jer navodno kmečimo zbog izgradnje autoceste kroz druga područja u zemlji.
I dok se nije krenulo po ko zna koji put lagati kako Tuzla "hoće autoput" što niko nije ni pomenuo...

Pucaju ih krajnje neobične furke, a ovu naviku konstantnog laganja i petljanja ne treba ni pominjati...
archi_a

#15233 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by archi_a »

Opet vaši naši? Dobri ljudi i loši ljudi, neka to bude podjela. A Tz. će napredovati, mora. Ako ništa, u skorije vrijeme, izgradnjom Vc će makar malo biti rasterećena magistrala preko Kladnja, koju i ja koristim kada idem za Živinice, Tuzlu ili Brčko.
kakaljin

#15234 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

Alfons Kauders wrote:
archi_a wrote:Ko MI, ko ste VI?!? Zašto dijeliš bh gradove? Zašto se sije mržnja? O čemu se ovdje priča? Svaki grad svog jadu ima, koji mrzi sve sa strane! :roll:
Mi = Bosanci

Oni = Sarajlije

Mi = Bosanci i Hercegovci
Oni = Bosanci i Hercegovci
Svi se radujemo napredku na svakom dijelu naše države Bosne i Hercegovine, ako je dobro bilo kome dobro je i meni.
Gray

#15235 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Gray »

Alfons Kauders wrote:
escobar__ wrote:Koliko vidim niko se nije ni dotakao Sarajeva dok vaši jurišnici nisu počeli zajebanciju na račun Tuzle jer navodno kmečimo zbog izgradnje autoceste kroz druga područja u zemlji.
I dok se nije krenulo po ko zna koji put lagati kako Tuzla "hoće autoput" što niko nije ni pomenuo...

Pucaju ih krajnje neobične furke, a ovu naviku konstantnog laganja i petljanja ne treba ni pominjati...
Pa dobro, i ako hoće upravu su. Ja sam iz Sarajeva, nisam bio u Tuzli 2 puta, ali mislim da definitivno i trebaju da imaju autoput, to je jedan od najvećih gradova i industrijskih centara u BiH, autoput apsolutno treba.
Alfons Kauders

#15236 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

archi_a wrote:Opet vaši naši? Dobri ljudi i loši ljudi, neka to bude podjela. A Tz. će napredovati, mora. Ako ništa, u skorije vrijeme, izgradnjom Vc će makar malo biti rasterećena magistrala preko Kladnja, koju i ja koristim kada idem za Živinice, Tuzlu ili Brčko.
Pa ja, to i jeste podjela - neko je dobar čovjek i radnik, a neko je stranačko piskaralo koje jede govna.

To je podjela na ovoj temi... Nije toliko "regionalna" kao što se čini na prvi pogled, već podjela na ljude i uhljebe.
Alfons Kauders

#15237 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

kakaljin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Mi = Bosanci

Oni = Sarajlije

Svi se radujemo napredku na svakom dijelu naše države Bosne i Hercegovine, ako je dobro bilo kome dobro je i meni.
Ne, već mi Bosanci, oni Sarajlije.

Mi radnici, oni stranački uhljebi.

I to je ta podjela. :)
Haris.ba

#15238 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Haris.ba »

Znaci, ako si uhljeb imas autoput.

Ako si radnik, nemas autoput. Logicno. :bih:
kakaljin

#15239 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

Alfons Kauders wrote:
archi_a wrote:Opet vaši naši? Dobri ljudi i loši ljudi, neka to bude podjela. A Tz. će napredovati, mora. Ako ništa, u skorije vrijeme, izgradnjom Vc će makar malo biti rasterećena magistrala preko Kladnja, koju i ja koristim kada idem za Živinice, Tuzlu ili Brčko.
Pa ja, to i jeste podjela - neko je dobar čovjek i radnik, a neko je stranačko piskaralo koje jede govna.

To je podjela na ovoj temi... Nije toliko "regionalna" kao što se čini na prvi pogled, već podjela na ljude i uhljebe.
Ljudi ima svugdje u drzavi, kao i uhljeba ima svugdje u drzavi,

Prava podjela je na ljude i neljude.

Ja bi najsretniji bio da se vec napravio autoput kroz cijelu BiH i da su povezani svi gradovi, ali na zalost ovdje se jedni te isti biraju na izborima i tako nam je kako je, a mi se ovdje prepiremo ko je odakle.

Bolje da svaku pozitivnu stvar pohvalimo, a sve negativno da kritikujemo i promjenimo sto je prije moguce.
Alfons Kauders

#15240 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

Haris.ba wrote:Znaci, ako si uhljeb imas autoput.

Uhljeb si ako jedeš govna po stranačkoj liniji.

A to što taj pojam ujedno opisuje pola ljudi u Sarajevu je vaš problem, ne naš... Sve jasno na ovoj temi i mnogim drugim.
kakaljin

#15241 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

Alfons Kauders wrote:
kakaljin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Mi = Bosanci

Oni = Sarajlije

Ne, već mi Bosanci, oni Sarajlije.

Mi radnici, oni stranački uhljebi.

I to je ta podjela. :)
A sta sam ja onda koji sam i Bosananac i Sarajlija
Alfons Kauders

#15242 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

kakaljin wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ljudi ima svugdje u drzavi, kao i uhljeba ima svugdje u drzavi,

Prava podjela je na ljude i neljude.

Ja bi najsretniji bio da se vec napravio autoput kroz cijelu BiH i da su povezani svi gradovi, ali na zalost ovdje se jedni te isti biraju na izborima i tako nam je kako je, a mi se ovdje prepiremo ko je odakle.

Bolje da svaku pozitivnu stvar pohvalimo, a sve negativno da kritikujemo i promjenimo sto je prije moguce.
Pa evo, kritikujem negativno...
Alfons Kauders

#15243 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

kakaljin wrote: A sta sam ja onda koji sam i Bosananac i Sarajlija
Odaberi jedno od tog dvoje.
kakaljin

#15244 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

Alfons Kauders wrote:

A to što taj pojam ujedno opisuje pola ljudi u Sarajevu je vaš problem, ne naš... Sve jasno na ovoj temi i mnogim drugim.
Te sto ti spominjes "sarajlije" ti su vecinom doselili poslije rata u sarajevo i prave se vecim sarajlijama nego sto su rodjene sarajlije. I oni prave vecinom taj animozitet prema drugim gradovima
Thorgerson

#15245 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Thorgerson »

Ja zivim u Sarajevu, ali mi je Tuzla veoma drag grad. Nedavno sam isao po neke ljude na aerodrom i licno me je bilo stid kad smo isli nazad za Sarajevo. Da, zanimljiv je put 20-ak minuta, fino krivuda, priroda. Ali nakon 2.5h "malo" dosadi. Naročito kad buljiš u šleper ispred sebe.

Tuzla se nije nasla na trasi koridora, ok. Ali to nije razlog da im modernizaciju magistrale radiš 20 i kusur godina. :roll:

I dragi tuzlaci, trebate i vi malo prestati sav svoj gnjev usmjeravati na sarajlije. To sto je ovdje sjediste vlade (gdje je glavni covjek iz vaseg kraja - ne naseg) nismo mi krivi. Dakle, ne određuje Sarajevo šta će se i gdje graditi, niti Sarajevo (samo) bira vlast. Dakle, ne vidim uopste potrebu da pravimo animozitet izmedju dva grada. Pa zar nemamo vec dovoljno izmisljenih sukoba na drugim stranama? Zar nije poenta ako se vec ne mozemo dogovoriti sa anamo onima, da se mi izmedju sebe dogovorimo. Barem u tom dijelu gdje ljudi smatraju BiH jos uvijek svojom domovinom.

Na kraju nemojte misliti da je ovdje isto tako stanje bajno. Mi smo jedino imali sreću da smo naslijedili kakve takve puteve i dobru uvezanost, mislim dobru za 70-te godine, ali hajd sta se moze.

Mi smo zaobilaznicu dobili nakon 10 godina gradnje. Pola ulica u gradu je u katastrofalnom naselju. Prvu transverzalu cekamo desetinama godina, dvije glavne gradske longitudinale boga pitaj kad ce biti zavrsene (sjeverna vjerovatno nikad, juzna mozda nekad - ali nekih 80% iste, jer onako kako je planirana u citavoj duzini - nikad). U jednom gradu od 300k ljudi mi fakticki imamo samo jednu cestu koja spaja jedan kraj grada sa drugim - JEDNU CESTU (ne bi imali ni nju da nam je ne napravise u exyu). Neke nade se polažu sada u ovu šestorku, ali vidjet ćemo eto rezultate, sad za sad djeluju kao pravo osvjezenje.

Svako ima svoje probleme. Ali zajednicko nam je da smo svi zajedno za ovo krivi. Biramo budale na vlasti i zato nam je kako nam je. I vi u Tuzli, i oni u Bihaću i ovi ovdje u Sarajevu, oni dole jadnici u Mostaru ni nemaju izbora(á) itd.
Last edited by Thorgerson on 02/08/2019 09:32, edited 1 time in total.
kakaljin

#15246 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

Alfons Kauders wrote:
Ja sam i jedno i drugo, jer to i da hocu ne mogu promjeniti jer sam to stekao po rodjenju.

A i ponosim se time
Alfons Kauders

#15247 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

kakaljin wrote:
Alfons Kauders wrote:

Te sto ti spominjes "sarajlije" ti su vecinom doselili poslije rata u sarajevo i prave se vecim sarajlijama nego sto su rodjene sarajlije. I oni prave vecinom taj animozitet prema drugim gradovima
Ne baš, jer srećom imamo rezultate izbora iz 1990. Isto je bilo i tad. Velika razlika u mentalitetu i političkom pravcu.
VladaFBiH

#15248 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VladaFBiH »

kakaljin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Mi = Bosanci

Oni = Sarajlije

Džaba, Tuzlaci ne vole Sarajlije i to je to - valjda kompleks ili šta... iako ja lično gotivim Tuzlake i Tuzlu uvijek imam s njima problem kada kažem da sam iz Sa
Last edited by VladaFBiH on 02/08/2019 09:35, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#15249 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

kakaljin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ja sam i jedno i drugo, jer to i da hocu ne mogu promjeniti jer sam to stekao po rodjenju.

A i ponosim se time
Ne ide, moraš odabrati jedno. :D
Alfons Kauders

#15250 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

VladaFBiH wrote:
kakaljin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Mi = Bosanci

Oni = Sarajlije

Đaba, Tuzlaci ne vole Sarajlije i to je to - valjda kompleks ili šta... iako ja lično gotivim Tuzlake i Tuzlu uvijek imam s njima problem kada kažem da sam iz Sa
Ne mrzimo, samo nam mrsko konstantno ispravljati miješanje dž i đ, č i ć... :D
Post Reply