Opa evo idealne prilike da se i Hezbollah domogne kvalitetnog naoruzanja:))sumirprimus wrote:eh,kazu svaki moraju pravdat,da se ne izgubi negdjematematicar_teski wrote:
KSA isporucila FSA
kazu isto tako,da ce istim putem i mistral2 stici..
ove dvije stvarke dovoljne da smanje nadmoc asadovih trupa na nebu i u oklopu...
Sirija
-
joe_black
#15226 Re: Sirija
-
popokatepetl_com
#15227 Re: Sirija
Ako Assad ubija civile kao sto tvrde to nije i ne moze biti izgovor za krvolocna ubistva civila od strane pobunjenika i ista se ne mogu stavljati Assadu na teret. Koliko puta su dosada pobunjenici javno pogubili civile? Nemali broj puta tako da je ta prica smijesna. Takodjer bombasi samoubice su pobili dosta civila i za njih je Assad kriv?
Ta prica kako Assad ide Sirijom i ubija civile jer su se pobunili nema nikakve logike. Sirijska Armija ratuje sa naoruzanim pobunjenicima i u napadima vojske civili su kolateralna steta i to je surova istina sve ostalo je propaganda.
Ta prica kako Assad ide Sirijom i ubija civile jer su se pobunili nema nikakve logike. Sirijska Armija ratuje sa naoruzanim pobunjenicima i u napadima vojske civili su kolateralna steta i to je surova istina sve ostalo je propaganda.
- славянин
#15228 Re: Sirija
Ovo ce uzrokovati samo jos gori rat a ne neku prevagu za pobunjenike.Sada kad su otvoreno poceli slat oruzije pobunjenicima ne sumnjam da ce i Rusija otvoreno poceti slat sta stigne Sirijskoj vojsci.Na zadnjem sastanku sa zapadnim silama Putin nije bas bio sretan oko pokusaja da se uvede no-fly zona, i jos sad ovo.
- Cyrax
#15229 Re: Sirija
Kornet nije svemoguce oruzje koje unistava tenkove, avione, helikoptere, granate u zraku sa 100% efikasnoscu. Nisu imali nista losije oruzje i prije.
Samo mazu sebi oci da ce eto bas tim oruzjem napraviti prevagu. De malo odvadite.
Samo mazu sebi oci da ce eto bas tim oruzjem napraviti prevagu. De malo odvadite.
- jeza u ledja
#15230 Re: Sirija
Rusija to od pocetka radi.славянин wrote:Ovo ce uzrokovati samo jos gori rat a ne neku prevagu za pobunjenike.Sada kad su otvoreno poceli slat oruzije pobunjenicima ne sumnjam da ce i Rusija otvoreno poceti slat sta stigne Sirijskoj vojsci.Na zadnjem sastanku sa zapadnim silama Putin nije bas bio sretan oko pokusaja da se uvede no-fly zona, i jos sad ovo.
- славянин
#15231 Re: Sirija
Ma nisu im isporucili S300,avione i helikoptere sto su narucili.Al posle ovoga..... ovo isto ko repriza hladnog rata.Obracun velikih preko malih.jeza u ledja wrote:Rusija to od pocetka radi.славянин wrote:Ovo ce uzrokovati samo jos gori rat a ne neku prevagu za pobunjenike.Sada kad su otvoreno poceli slat oruzije pobunjenicima ne sumnjam da ce i Rusija otvoreno poceti slat sta stigne Sirijskoj vojsci.Na zadnjem sastanku sa zapadnim silama Putin nije bas bio sretan oko pokusaja da se uvede no-fly zona, i jos sad ovo.
- Herr Flick
#15232 Re: Sirija
Sergej Lavrov: Rusija će ispoštovati dostavu S-300 sustava Siriji i spriječiti svaki zahtjev za ostavkom Assada na konferenciji u Ženevi."Ti ugovori još nisu do kraja izvršeni, nisu u potpunosti dostavljeni", rekao je. Također se osvrnuo na širu situaciju oko Sirije rekavši kako će Rusija blokirati sve zahtjeve za Assadovom ostavkom na predstojećoj konferenciji u Ženevi.
-
dječak sa šibicama
#15233 Re: Sirija
Basharove trupe danas zaposjele Bostan Pasha kvart u Alepu, mrtvih bradonja ko pljeve.
Ko drzi cuvenu Citadelu?
Ko drzi cuvenu Citadelu?
-
Dr_dre
#15234 Re: Sirija
Indonezani se spremaju
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... f0BViW_-pY
Jordanci i egipcani na putu
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... oXA4P12brk
- cyanm
#15235 Re: Sirija
ma i ovo je samo režiranje, kakva indonezija, također i jordan i egipat . Skupi se šaka ljudi i odmah se nešto snima. I odu tamo (ako uopće odu) i ne znaju i jesul pošli ili došli i pod čijom će se zastavom boriti i u ime kojih ciljeva. Ono što je potrebno jeste no fly zone i bolje naoruzanje - kojeg nema jer sa ovim što imaju ne mogu ništa ni avijaciji ni oklopnim asadovim vozilima.Dr_dre wrote:Indonezani se spremaju
- hrastov žižak
#15236 Re: Sirija
zaboravio si spomenut naoružane babe koje su naprasno postale Sirijci.Ja Sam Odavle wrote:Evo ti prijedlog: otvori temu na podforumu "Religija", pa opleti o pravoj vjeri. Nemoj smarat ovdje. Ovdje ima ljudi kojima je i do jedne i do druge i do pedesetpete religije stalo kao do lanjskog snijega. Vecinu ne zanima sta je koji hodza ili pop rekao i ciji je poslanik bio onaj pravi.basar wrote:Jarane to nije islam, to je ideologija pogana koja razara Siriju pomognuta zapadom i cionistima...
Ovo su ključne stvari za ovu temu...
zbog čega ne date da se govori istina?!
Zašto svaki put kada neko počne iznositi činjenice vi koji branite ovu ideologiju pozivate na zaključavanje teme??
Siriju ne razvaljuje pogana ideologija nego Asad i njegove asadisticke ubice koji avijacijom, artiljerijom, skudovima, razvaljuju gradove do temelja i oslobadjaju ih od Sirijaca. Ne budi lijen, pa pogledaj sta je ostalo od mnogih gradova po Siriji -- gomila rusevina i pustos.
propade ti mantra
- hrastov žižak
#15237 Re: Sirija
ili su pak bile goloruke? hjoj, ufatio me ovaj burbon s floride, pa ne znam ni šta pričam 
-
Avetinho
#15238 Re: Sirija
Nisu "naoruzane babe". Nisi pazlivo citao. Radi se o "do zuba nenaoruzanim krezubim babama i razularenoj djeci po obdanistima, bolnicama, pekarama, na ulicama i u naseljima sa neodgovarajuciom strukturom stanovnistva".
Ali to je za tebe vec duboka filozofija, ne mozes ti shvatiti kad asadisti ravnaju gradove avijacijom, artiljerijom, skudovima, do temelja, tamane gasovima, jer im se ne svidja opozicija. BaS KAO Babo.
Vidim da te ufatio burbon s Floride, ne bi se rugao tudjim nesrecama da si pri sebi.
Ali to je za tebe vec duboka filozofija, ne mozes ti shvatiti kad asadisti ravnaju gradove avijacijom, artiljerijom, skudovima, do temelja, tamane gasovima, jer im se ne svidja opozicija. BaS KAO Babo.
Vidim da te ufatio burbon s Floride, ne bi se rugao tudjim nesrecama da si pri sebi.
- hrastov žižak
#15239 Re: Sirija
haha, to, znam da sam se nešto zajebunio. Luđi si od Okupaja djecem'. BTW bil mi mogo kako sredit da budem vrtlar u American embassy, imam iskustva s biljkama alahami, provjeri na temi bašča ako ne vjeruješ- poz veliki prijateljuJa Sam Odavle wrote:Nisu "naoruzane babe". Nisi pazlivo citao. Radi se o "do zuba nenaoruzanim krezubim babama i razularenoj djeci po obdanistima, bolnicama, pekarama, na ulicama i u naseljima sa neodgovarajuciom strukturom stanovnistva".
- hrastov žižak
#15241 Re: Sirija
cyanm wrote:opasno je, vele, kad se žir užiža
-
Avetinho
#15242 Re: Sirija
Samo stavi ovdje bankovni racun (ako imas vise bankovnih racuna, to bolje) i licne podatke, mamino djevojacko prezime, a od oca ocevo mladicko, sifru za fejsbuk, JeBMGa, datum rodjenja, i kratku istoriju (ono, za koje si mafioze radio). Kostace te malo ispocetka, milju-dvije godisnje (mora se provizija uzet i moram i ja s necim djecu othranit), ali na kraju ti se isplati, mozda mognes dobacit 7 dana do Male Dube za 5-6 godina. Ali zato ces moci mozda i kafic otvorit, i to u sred grada na Dolac Malti. Eto ko tebi.hrastov žižak wrote:haha, to, znam da sam se nešto zajebunio. Luđi si od Okupaja djecem'. BTW bil mi mogo kako sredit da budem vrtlar u American embassy, imam iskustva s biljkama alahami, provjeri na temi bašča ako ne vjeruješ- poz veliki prijateljuJa Sam Odavle wrote:Nisu "naoruzane babe". Nisi pazlivo citao. Radi se o "do zuba nenaoruzanim krezubim babama i razularenoj djeci po obdanistima, bolnicama, pekarama, na ulicama i u naseljima sa neodgovarajuciom strukturom stanovnistva".
- McMoy
#15243 Re: Sirija
Kao prvo ovo:
Ova tema je poodavno zatrovana mržnjom i sektaškim prepucavanjima.
Ovdje sam, nažalost, saznao puno više o drugim stvarima, nego o samom sukobu u Siriji.
Jad, bijeda, licemjerje, prokletstvo novca, ubijanje nedužnih, kanibalizam, razdor... podstaknuto od nakaza ljudskog roda - nekih takozvanih učenjaka ili šejhova, potpomognuto krvavim novcem kojekakvih šeika kojima bi i Borgia pozavidio na bludu i razvratu. Jesu li to vrijednosti koje pišu u časnom Kuranu?
Pozivati se na Islam i poslanika Muhameda a.s. i uspoređivati bjelosvjetski šljam sa istim je čista blasfemija, haram.
O vi "uvaženi" učenjaci, kraljevi. prinčevi, šeici.... (q i palci), gdje su vam razvijene države, gdje je vaš narod, demokratija, nauka?
Vrhunac i maximalni domet vašeg učenja i vladanja je sprovođenje torture nad vlastitim narodima, da biste lakšle vladali, provodili se po zapadu, kupovali vile, zlatna auta i kockali.
Kome vi držite lekciju o demokratsko izabranoj vlasti?
I na kraju, nekome ko površno posmatra događanja i odnose može malo čudno zazvučati da su: SAD, EU, KSA, Qatar, Izrael, Al-Nusra, Al-Qaida na istoj strani, saveznici. Nažalost to je prava istina i realnost ovog i nekih drugih sukoba.
Tucite po narodu, oružja ima kod kreatora i finansijera ovog isl. ratova.
I još za kaj, ne bih se ovom prilikom upuštao u psihološki profil onih koji se naslađuju tuđima patnjama, razaranjima, ubijanjima, stručan je to posao, samo mi nikako nije jasno otkud se u našoj BiH stvoriše te silne sekte i to sektaško navijanje i kako neki opravdanje za stravične zločine mogu tražiti u načinu kako se čovjek moli jedinom nam Bogu.
A, kao drugo ovo:graue_maus wrote:David Icke - pozadina rata u Siriji
Poruka muslimanima (message for muslims)..........
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... l1dLFscww0
https://www.youtube.com/watch?v=tW12ON9Vj4U
Najvažnije od svega, strahovito mi je žao ni krivog ni dužnog sirijskog naroda.nOrMaLaC wrote:Relativno dugo pratim ovu temu i htio bih da iznesem svoje mišljenje u vezi kompletne situacije u Siriji. Ovdje nije riječ o građanskom ratu, kao što mnogobrojni mediji opisuju situaciji. Ovdje se vodi čista agresija protiv Sirije i njenih stanovnika.
Ja ovdje ne tvrdim niti zastupam mišljenje da je režim predsjednika Bašar Assada bio sjajan. Kao i svaki drugi režim bilo je tu svega. Od korupcije malverzacija itd... Ali Sirija ne bi nikada mogla opstati ako bi nedaj Bože pripadnici FSA preuzeli kontrolu i zbacili predsjednika Assada sa vlasti. Pod prvo, to su strane osobe iz čitavog Islamskog svijeta koji se nisu oglušili na poziv džihada raznoraznih kontroverznih vjerskih vođa o kome će biti govora i u budućnosti. Džihad NIJE napasti jednu zemlju koja do jučer je vodila mirnu politiku donekle. Koliki broj Sirijaca podržava te radikalne ekstremiste? Ako sagledamo realnu stranu te bi osobe tu zemlju jednu zemlju vratile u vrijeme ranog neolita. Zašto svijet ne upere pažnju protiv S.Arabije ili Katara?
Nadam se da će se jednog dana kada prođe ovaj agresorski čin na Siriju ispitati njihovu izrazito kontroverznu ulogu u Sirijskom sukobu. Samo mi je veoma žao što je BiH kao i ostatak Evropskih zemalja zauzela stav o Siriji kako je to nametnuto. a to znači da se prikažu pripadnike FSA kao žrtve a Assada kao Tiranina. Po Bogu, nikada prije nisam viđao klipove gdje se u Siriji odrubljuju glave javno na trgovima osobama koje se nisu ponašale u skladu sa tumačenjima Islama tih pripadnika. Hvala Bogu da danas postoje zemlje kao što su Ekvador Veecuela Kuba Urugvaj itd....
Ovdje sam, nažalost, saznao puno više o drugim stvarima, nego o samom sukobu u Siriji.
Jad, bijeda, licemjerje, prokletstvo novca, ubijanje nedužnih, kanibalizam, razdor... podstaknuto od nakaza ljudskog roda - nekih takozvanih učenjaka ili šejhova, potpomognuto krvavim novcem kojekakvih šeika kojima bi i Borgia pozavidio na bludu i razvratu. Jesu li to vrijednosti koje pišu u časnom Kuranu?
Pozivati se na Islam i poslanika Muhameda a.s. i uspoređivati bjelosvjetski šljam sa istim je čista blasfemija, haram.
O vi "uvaženi" učenjaci, kraljevi. prinčevi, šeici.... (q i palci), gdje su vam razvijene države, gdje je vaš narod, demokratija, nauka?
Vrhunac i maximalni domet vašeg učenja i vladanja je sprovođenje torture nad vlastitim narodima, da biste lakšle vladali, provodili se po zapadu, kupovali vile, zlatna auta i kockali.
I na kraju, nekome ko površno posmatra događanja i odnose može malo čudno zazvučati da su: SAD, EU, KSA, Qatar, Izrael, Al-Nusra, Al-Qaida na istoj strani, saveznici. Nažalost to je prava istina i realnost ovog i nekih drugih sukoba.
I još za kaj, ne bih se ovom prilikom upuštao u psihološki profil onih koji se naslađuju tuđima patnjama, razaranjima, ubijanjima, stručan je to posao, samo mi nikako nije jasno otkud se u našoj BiH stvoriše te silne sekte i to sektaško navijanje i kako neki opravdanje za stravične zločine mogu tražiti u načinu kako se čovjek moli jedinom nam Bogu.
-
sumirprimus
#15244 Re: Sirija
raazlika je drastićNA...Cyrax wrote:Kornet nije svemoguce oruzje koje unistava tenkove, avione, helikoptere, granate u zraku sa 100% efikasnoscu. Nisu imali nista losije oruzje i prije.
izmedju ničeg i bilo čega,i bilo čega i prave stvari...
uporedis obicni rpg,sa osom,pa nju sa konkursom i shvatis koliko su dobili...
uporedis,trocijevca,sa strelom,iglom,pa njih sa mistralom pa shvatis sta su dobili...
niko ne veli da je svemoguce oruzje,ali cini razliku ,i to kakvu,uporedjujuci domet i brzinu dosadasnjeg arsenala rebelsa...
-
sumirprimus
#15245 Re: Sirija
http://www.jpost.com/Breaking-News/US-l ... dan-317339US leaves about 700 combat-ready troops in Jordan
WASHINGTON - The United States has left about 700 combat-equipped troops in Jordan after a training exercise there, at the request of the Jordanian government, US President Barack Obama said on Friday.
With both countries keeping a wary eye on the civil war in Syria, Obama said in a letter to Congress that 700 of the troops deployed to Jordan as part of a training exercise will remain behind.
prep za?
- cyanm
#15246 Re: Sirija
@McMoy ti bi da zvucis objektivno pa oplete samo po jednoj strani. I popljuva po mnogo čemu, a najjče mi je ovo blasfemija, haram jedno do drugoga. Nego ako si musliman daj i ti na vidjelo te svoje učenjake, da vidimo gdje stojiš po x i y osi, ako nisi onda se ne petljaj mnogo u dogmatske stvari i ne pljuj po učenjacima
-
Avetinho
#15247 Re: Sirija
Kazem ti, kljucaj bar na sedmicu.
-
odljev_mozaka
#15248 Re: Sirija
Ti nesto bas plaho objektivanMcMoy wrote:Kao prvo ovo:A, kao drugo ovo:graue_maus wrote:David Icke - pozadina rata u Siriji
Poruka muslimanima (message for muslims)..........
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... l1dLFscww0
https://www.youtube.com/watch?v=tW12ON9Vj4UNajvažnije od svega, strahovito mi je žao ni krivog ni dužnog sirijskog naroda.nOrMaLaC wrote:Relativno dugo pratim ovu temu i htio bih da iznesem svoje mišljenje u vezi kompletne situacije u Siriji. Ovdje nije riječ o građanskom ratu, kao što mnogobrojni mediji opisuju situaciji. Ovdje se vodi čista agresija protiv Sirije i njenih stanovnika.
Ja ovdje ne tvrdim niti zastupam mišljenje da je režim predsjednika Bašar Assada bio sjajan. Kao i svaki drugi režim bilo je tu svega. Od korupcije malverzacija itd... Ali Sirija ne bi nikada mogla opstati ako bi nedaj Bože pripadnici FSA preuzeli kontrolu i zbacili predsjednika Assada sa vlasti. Pod prvo, to su strane osobe iz čitavog Islamskog svijeta koji se nisu oglušili na poziv džihada raznoraznih kontroverznih vjerskih vođa o kome će biti govora i u budućnosti. Džihad NIJE napasti jednu zemlju koja do jučer je vodila mirnu politiku donekle. Koliki broj Sirijaca podržava te radikalne ekstremiste? Ako sagledamo realnu stranu te bi osobe tu zemlju jednu zemlju vratile u vrijeme ranog neolita. Zašto svijet ne upere pažnju protiv S.Arabije ili Katara?
Nadam se da će se jednog dana kada prođe ovaj agresorski čin na Siriju ispitati njihovu izrazito kontroverznu ulogu u Sirijskom sukobu. Samo mi je veoma žao što je BiH kao i ostatak Evropskih zemalja zauzela stav o Siriji kako je to nametnuto. a to znači da se prikažu pripadnike FSA kao žrtve a Assada kao Tiranina. Po Bogu, nikada prije nisam viđao klipove gdje se u Siriji odrubljuju glave javno na trgovima osobama koje se nisu ponašale u skladu sa tumačenjima Islama tih pripadnika. Hvala Bogu da danas postoje zemlje kao što su Ekvador Veecuela Kuba Urugvaj itd....
- AleksoMKD
#15249 Re: Sirija
Ovo ce da pukne mnogo sire kako mi se cini http://www.reuters.com/article/2013/06/ ... 1?irpc=932 hiljade Irackih Shiita se spremaju za rat u Siriji.
Inace, pomoc u oruzju za FSA je slata i do sada http://www.reuters.com/article/2012/08/ ... OK20120802 samo sad mogu otvoreno da govore o tome.
I na kraju mali komentar sa jednog stranog foruma, za sve navijace na ovom forumu, bez razlike dali su za SAA ili FSA, religiozni ili ne:
Personally, as an Israeli, I wish both sides the best of luck... though I feel sorry for the civilians.
Inace, pomoc u oruzju za FSA je slata i do sada http://www.reuters.com/article/2012/08/ ... OK20120802 samo sad mogu otvoreno da govore o tome.
I na kraju mali komentar sa jednog stranog foruma, za sve navijace na ovom forumu, bez razlike dali su za SAA ili FSA, religiozni ili ne:
Personally, as an Israeli, I wish both sides the best of luck... though I feel sorry for the civilians.
- basar
#15250 Re: Sirija
hanibalija wrote:basar otišo malo na google pa sad lafo musliman, a priča mu kandi na klempu.
Ma ja.. Najbitnije je ko je rekao, a šta je rekao to je najmanje bitno... Daleko ćete tako dogurati...
„ Oholost je potcjenjivanje Istine i omalovažavanje ljudi.“
(Muslim, 91)
“U džennet neće ući ko bude imao u srcu makar koliko trun oholosti (kibura)." kao i “Vjernici su kao zidovi zgrade, jedan drugog podupiru.” (Muslim)