Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
DaShip
#15226 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kada bi kupio polovnu tehniku da li bi plaćao carinu (10%) i pdv (17%) od originalne cijene (po kojoj ga je trgovac kupio kada je artikal bio nov)?Postoje li drugi troškovi i šta je sa prevarama?Kakva je zaštita kupaca i šta ako je kupljeni artikal pokvaren?
- zemomak
#15227 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
nisam je ni poslao, dogovorio se sa prodavcom i refundiro mi 15$ manje....seoBIH wrote:Kako si uspio poslati nesto sto sadrzi bateriju?
-
Dady
#15228 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Mislim da na ovo ne mozes puno utjecati? To je jednostavno tržišna utakmica, tj zakon ponude i potražnje. Kina je jako interesantno tržište za dostavne službe. Lako ćeš srediti i jeftiniju cijenu od 1$ ako se obavežeš na isporuku milijardu pošiljki godišnje tj ugovore kakve ima eBay i Alibaba za Kinu.edossbest wrote: Tako ti je to kad kinez salje kosta ga 1$ a kad mi saljemo kosta nas 10$ i vise.. Zar nebi bilo bolje da i kod nas bude 1$ a onda bi i mi mogli prodavati stvari jeftino i povecavat prihod u Drzavu .. al sta ces kad mentalni sklopovi u nasoj vladi gledaju samo svoju guzicu...
- Empedokles
#15229 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
utješio si mezemomak wrote:
ja sam prije nekih mjesec dana vratio u kinu pokvarenu akcionu kameru, traking bio detaljan pravo, stiglo na adresu za nekih 20 - 25 dana....sarajevo - bec - peking - shenzeni kostalo 18 KM
- victom
#15230 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
nije to tako jednostvano. Kineska vlada subvencionira poštu i izvoz. cijene transporta je mnogo ispod tržišne, kako bi utušili svu konkurenciju.edossbest wrote: Tako ti je to kad kinez salje kosta ga 1$ a kad mi saljemo kosta nas 10$ i vise.. Zar nebi bilo bolje da i kod nas bude 1$ a onda bi i mi mogli prodavati stvari jeftino i povecavat prihod u Drzavu .. al sta ces kad mentalni sklopovi u nasoj vladi gledaju samo svoju guzicu...
Pa njemci bi prvi slali robu po 1$ da se to isplati.
Čak i kad bi pokušali to, EU ne bi dozvolila, jer državno subvencioniranje nije dozvoljeno.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:22, edited 2 times in total.
- victom
#15231 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ako kupuješ robu unutar sopstvene zemlje, nema PDV, jer je PDV već plaćen na nju pri uvozu.DaShip wrote:Kada bi kupio polovnu tehniku da li bi plaćao carinu (10%) i pdv (17%) od originalne cijene (po kojoj ga je trgovac kupio kada je artikal bio nov)?Postoje li drugi troškovi i šta je sa prevarama?Kakva je zaštita kupaca i šta ako je kupljeni artikal pokvaren?
Ako kupuješ iz inostranstva, nema veze da li je polovna, na to ide carina i pdv. Ista kao kad kupujes polovno auto.
ALI !
U zavisnosti kolika je vrijednost te robe njenih gabariti, kakvom je stanju i koja joj namjena , moze se desiti da carina procjeni da nije vrijedno da se zezaju s tim i pusti.
Primjer. Ako je nešto specifično, kao npr motor za mlin za kafu.To će vjerovatno proći bez carine-
Ali ako je nešto široke prosječne primjene i "atraktivno" kao npr polovni Iphone 7. Onda je velka šansa da platiš pdv i carinu na to.
Znaci tehnika je širok pojam. Sve što ima potencijal da se preproda ovdje, ima i veću šansu da bude ocarinjeno.
Carina ima pravo sama da procjeni.
-
Dady
#15232 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Slažem se da nije tako jednostavno. Kina ima jasnu ekonomsku viziju i ogroman potencijal koji joj pomaze u ostvarenju te vizije. Ali u Kini je osim domaćih puno i stranih dostavnih službi. Svi se bore za svoj dio kolača na tako velikom tržištu.victom wrote:nije to tako jednostvano. Kineska vlada subvencionira poštu i izvoz. cijene transporta je mnogo ispod tržišne, kako bi utušili svu konkurenciju.edossbest wrote: Tako ti je to kad kinez salje kosta ga 1$ a kad mi saljemo kosta nas 10$ i vise.. Zar nebi bilo bolje da i kod nas bude 1$ a onda bi i mi mogli prodavati stvari jeftino i povecavat prihod u Drzavu .. al sta ces kad mentalni sklopovi u nasoj vladi gledaju samo svoju guzicu...
Pa njemci bi prvi slali robu po 1$ da se to isplati.
Čak i kad bi pokušali to, EU ne bi dozvolila, jer državno subvencioniranje nije dozvoljeno.
Isto tako dio oko tržišne utakmice stoji. Jedan te isti artikal je puno lakše i jeftinije poslati iz Njemačke u BiH nego obratno. Meni licno također je jeftinije slati preko neke od kurirskih službi nego običnom BHPostom jer firma ima globalne ugovore sa vodećim kurirskim službama.
-
DaShip
#15233 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Šta je sa prevarama?Kako carinici određuju cijenu artikla i da li ima još troškova osim carine i pdv-a (čuo sam da je potrebno unajmiti nekog speditera)?Da li gledaju MSRP proizvođača ili bacaju grah?Razmišljao sam o kupovini računarskog procesora (paket bi trebao biti malo veći od kutije za telefon).victom wrote:Ako kupuješ robu unutar sopstvene zemlje, nema PDV, jer je PDV već plaćen na nju pri uvozu.DaShip wrote:Kada bi kupio polovnu tehniku da li bi plaćao carinu (10%) i pdv (17%) od originalne cijene (po kojoj ga je trgovac kupio kada je artikal bio nov)?Postoje li drugi troškovi i šta je sa prevarama?Kakva je zaštita kupaca i šta ako je kupljeni artikal pokvaren?
Ako kupuješ iz inostranstva, nema veze da li je polovna, na to ide carina i pdv. Ista kao kad kupujes polovno auto.
ALI !
U zavisnosti kolika je vrijednost te robe njenih gabariti, kakvom je stanju i koja joj namjena , moze se desiti da carina procjeni da nije vrijedno da se zezaju s tim i pusti.
Primjer. Ako je nešto specifično, kao npr motor za mlin za kafu.To će vjerovatno proći bez carine-
Ali ako je nešto široke prosječne primjene i "atraktivno" kao npr polovni Iphone 7. Onda je velka šansa da platiš pdv i carinu na to.
Znaci tehnika je širok pojam. Sve što ima potencijal da se preproda ovdje, ima i veću šansu da bude ocarinjeno.
Carina ima pravo sama da procjeni.
-
edossbest
#15234 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kod nas su retardi uveli da svaka posiljka ide prvo kod nas na carinu na pregled i to dodatno povecava cijenu...Dady wrote:Mislim da na ovo ne mozes puno utjecati? To je jednostavno tržišna utakmica, tj zakon ponude i potražnje. Kina je jako interesantno tržište za dostavne službe. Lako ćeš srediti i jeftiniju cijenu od 1$ ako se obavežeš na isporuku milijardu pošiljki godišnje tj ugovore kakve ima eBay i Alibaba za Kinu.edossbest wrote: Tako ti je to kad kinez salje kosta ga 1$ a kad mi saljemo kosta nas 10$ i vise.. Zar nebi bilo bolje da i kod nas bude 1$ a onda bi i mi mogli prodavati stvari jeftino i povecavat prihod u Drzavu .. al sta ces kad mentalni sklopovi u nasoj vladi gledaju samo svoju guzicu...
-
edossbest
#15235 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Na tehniku ide 5% carine, pa na sve to 17% pdv i otvaranje posiljke 8km.. Na vecini sajtova mozes da se zalis cim dobijes pokvarenu robu u vecini slucajeva prodavac insistira da se to vrati njemu ali to kosta previse, pa mu posaljes koliko bi to kostalo i da ne zelis platiti jer je njegova greskaDaShip wrote:Kada bi kupio polovnu tehniku da li bi plaćao carinu (10%) i pdv (17%) od originalne cijene (po kojoj ga je trgovac kupio kada je artikal bio nov)?Postoje li drugi troškovi i šta je sa prevarama?Kakva je zaštita kupaca i šta ako je kupljeni artikal pokvaren?
pa ce ti vjerovatno reci da nemoras vratit i da zadrzis pokvarenu stvar i vratice ti puni iznos novca.
- victom
#15236 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ti si baš neki pedantan tip. jesil oženjen ?DaShip wrote: Šta je sa prevarama?Kako carinici određuju cijenu artikla i da li ima još troškova osim carine i pdv-a (čuo sam da je potrebno unajmiti nekog speditera)?Da li gledaju MSRP proizvođača ili bacaju grah?Razmišljao sam o kupovini računarskog procesora (paket bi trebao biti malo veći od kutije za telefon).
evo odgovori:
1) Cijenu odrede tako što ti pošalju pismo da im dostaviš izvod sa ebay ili banke, gdje je se vidi cijena tog proizvoda.
2) Plaćaš PDV, carina i neke takse oko 10 KM. Špedicija ide samo za artikle preko 1000 kM (ili tako otrpilike).
3) Prevaranti ? Ako naručip preko ebay imaš opciju žalbe i povratka artikla. Ali najbolje to je da kupiš od prodavca sa dobrim dojmovima i puno prodaja. Mene niko nikad nije prevario.
4) Ne gledaju MSRP , nit bacaju grah, već im ti pošalješ bankovni izvod i ebay potvrdu kupovine.
5) Procesor možeš kupiti i ovdje. Isto će ti doći. Naravno ako taj procesor se uopšte nudi u BiH. Ako ga nema kupiti ovdje, naravno da ćeš ga morati naručiti.
lp
- choxnox
#15237 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Koja smo mi djubrad od naroda, pa to je definitivno za nepovjerovati. Znaci, 11. jula narucim neke stvari iz Britanije, Svedske, Njemacke i Indije. Dobijem kod za pracenje za sve artikle osim za ove iz Njemacke. I u petak-subotu sve mi ove stvari pustene sa carine i najvjerovatnije ce biti isporucene sutra.
Dobijem upravo sada poruku na Ebayu na nasem jeziku
za ovaj artikal iz Njemacke:
Za 10+ godina narucivanja putem interneta nikada mi se nije desila ovako idiotska situacija. Zasto nije bio covjek i odmah mi rekao izvini meni skupa posiljka (9,5 EUR artikal + 3-4 EUR postarina) ne bih pravio nikakav problem. Dodam jos 1 EUR vise i dobijem isti artikal od Indijca koji me nece levatiti bezveze. Ovako sam cekao 20 dana i na kraju nisam dobio artikal i sada moram cekati dodatnih 20-30 dana od novog prodavaca.
Nemamo mi dzabe onu: mozes istjerati seljaka iz sela, ali ne mozes selo iz seljaka.
Dobijem upravo sada poruku na Ebayu na nasem jeziku
Jednostavno postoje dva razloga: ili je prodavac pogresno adresirao ili nije ni poslao pa je cekao odredjeni period da bi prica bila uvjerljivija pa se onda javio. S obzirom da nije ponudio da artikal posalje ponovo, najvjerovatnije se radi o ovom drugom.Nazalost se parfem vratio i kaze posta da nemogu dostaviti paket. tako da sam vam vratio novac.
Za 10+ godina narucivanja putem interneta nikada mi se nije desila ovako idiotska situacija. Zasto nije bio covjek i odmah mi rekao izvini meni skupa posiljka (9,5 EUR artikal + 3-4 EUR postarina) ne bih pravio nikakav problem. Dodam jos 1 EUR vise i dobijem isti artikal od Indijca koji me nece levatiti bezveze. Ovako sam cekao 20 dana i na kraju nisam dobio artikal i sada moram cekati dodatnih 20-30 dana od novog prodavaca.
Nemamo mi dzabe onu: mozes istjerati seljaka iz sela, ali ne mozes selo iz seljaka.
- choxnox
#15238 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ok, evo nastavak. Poslao mi sliku sa zvanicnom naljepnicom da je paket vracen jer je "opasnog sadrzaja". U svakom slucaju nije moja greska. Vjerovatno onda posta slanja zahtijeva poseban nacin pakovanja/slanja parfema, a prodavac to nije znao. Inace skoro pa redovno narucujem parfeme (istog proizvodjaca) i nikada niti jedan nije vracen, a slati su iz: Britanije, Svedske, Indije, Malezije itd.
- zubi
#15239 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Placas li ti carinu za te parfeme?choxnox wrote:Ok, evo nastavak. Poslao mi sliku sa zvanicnom naljepnicom da je paket vracen jer je "opasnog sadrzaja". U svakom slucaju nije moja greska. Vjerovatno onda posta slanja zahtijeva poseban nacin pakovanja/slanja parfema, a prodavac to nije znao. Inace skoro pa redovno narucujem parfeme (istog proizvodjaca) i nikada niti jedan nije vracen, a slati su iz: Britanije, Svedske, Indije, Malezije itd.
- seoBIH
#15240 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
-
Fiki29
#15241 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Upravu si...stigla pošiljka jučer u BiH ... otisla na Carinuvictom wrote:Ja sam sad zvao kolege sa carine i rekao da ti ne diraju adapter, tako da ćeš proći bez carine. Samo 3.5 KM ćeš platiti.Fiki29 wrote:Šta mi je raditi ako me carina pozove...dati im fakturu na 20 USD ili im dati potvrdu (izvod banke) da sam platio 39USD (73,50KM) ...... ili će oni sami odrediti cijenu na koju će izračunati carinu i PDV ...
Ali ubuduće pazi, da bude ispod 25 €.
SAD OZBILJNO:
Ako piše da je u sorting centru, onda je tamo. Naša carina ne pravi nikad probleme, čim stigne, to se odmah evidentira i ima status da je stiglo.
Nemojte odmah svaljivati na Hamu i Begu.
Što se tiče dostave, to će doći do 12.8. 100%. To ti garantujem, jer nema brže pošte od NL pošte.
U slučaju da ne dođe, niko sigurno neće ništa vraćat. Možeš čak i otići u poštu prije godišnjeg i ostaviti im ceduljica sa svojim podacima, za svaki slučaj.
Ali kako već rekoh, nemoj se previše brinuti, to će 90% proći samo sa 3,5 KM otvaranja i doće na vrijeme.
21.07.2017 20:19:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
22.07.2017 11:20:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
30.07.2017 15:27:30 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
30.07.2017 18:20:43 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pisama na carinu - UVOZ
-
illbill
#15242 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Imam u planu narudzbu nekog ranca za planinarenje , ali se dvoumim da li UK ili USA Ebay , da li ima razlike u brzini isporuke , sigurnosti itd
Cijena je ista oko 140 $
Cijena je ista oko 140 $
- choxnox
#15243 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jok, nego narucujem odredjenim danima kada su odredjeni zaposlenici carine na duznosti, a ponekad bacim pogled i na astroloski raspored zvijezda i ostalih nebeskih tijela, a ako i to zakaze onda zovem vidovitu Dzemilu i sve to kako bih izbjegao placanje carine da bih na kraju mogao parfeme prodavati tamo oko sebilja i ujedno zaskakati sto lokalno stanovnistvo sto turiste ne bih li izglavio koju marku...zubi wrote:Placas li ti carinu za te parfeme?
Usput onako budi receno totalno nebitno da parfeme i mirise narucujem iskljucivo za sebe jer mi je jedan od hobija i kolekcionarstvo "egzoticnih" parfema i mirisa.
- zubi
#15244 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sto se nasra bez potrebe...cccccchoxnox wrote:Jok, nego narucujem odredjenim danima kada su odredjeni zaposlenici carine na duznosti, a ponekad bacim pogled i na astroloski raspored zvijezda i ostalih nebeskih tijela, a ako i to zakaze onda zovem vidovitu Dzemilu i sve to kako bih izbjegao placanje carine da bih na kraju mogao parfeme prodavati tamo oko sebilja i ujedno zaskakati sto lokalno stanovnistvo sto turiste ne bih li izglavio koju marku...zubi wrote:Placas li ti carinu za te parfeme?
Usput onako budi receno totalno nebitno da parfeme i mirise narucujem iskljucivo za sebe jer mi je jedan od hobija i kolekcionarstvo "egzoticnih" parfema i mirisa.
- choxnox
#15245 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne znam sta da ti kazem, mozda da odes do najblize apoteke i trazis nesto protiv proljeva. Kakvo pitanje, takav odgovor.zubi wrote:Ja sto se nasra bez potrebe...ccccc
-
Fiki29
#15246 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Fiki29 wrote:Upravu si...stigla pošiljka jučer u BiH ... otisla na Carinuvictom wrote:Ja sam sad zvao kolege sa carine i rekao da ti ne diraju adapter, tako da ćeš proći bez carine. Samo 3.5 KM ćeš platiti.Fiki29 wrote:Šta mi je raditi ako me carina pozove...dati im fakturu na 20 USD ili im dati potvrdu (izvod banke) da sam platio 39USD (73,50KM) ...... ili će oni sami odrediti cijenu na koju će izračunati carinu i PDV ...
Ali ubuduće pazi, da bude ispod 25 €.
SAD OZBILJNO:
Ako piše da je u sorting centru, onda je tamo. Naša carina ne pravi nikad probleme, čim stigne, to se odmah evidentira i ima status da je stiglo.
Nemojte odmah svaljivati na Hamu i Begu.
Što se tiče dostave, to će doći do 12.8. 100%. To ti garantujem, jer nema brže pošte od NL pošte.
U slučaju da ne dođe, niko sigurno neće ništa vraćat. Možeš čak i otići u poštu prije godišnjeg i ostaviti im ceduljica sa svojim podacima, za svaki slučaj.
Ali kako već rekoh, nemoj se previše brinuti, to će 90% proći samo sa 3,5 KM otvaranja i doće na vrijeme.:)
21.07.2017 20:19:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
22.07.2017 11:20:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
30.07.2017 15:27:30 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
30.07.2017 18:20:43 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pisama na carinu - UVOZ
To je to...proslo sa 3,5 KM cim je vec danas izasla sa Carine ...sutra zuta cjeduljica u sanducicu, a prekosutra idemo da podignemo i da se onda igramo iducih dana dok se sve setuje
31.07.2017 07:53:12 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Record item customs information (Inb)
31.07.2017 14:18:01 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Vraćanje pošiljke sa carine - UVOZ
31.07.2017 14:21:01 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke u uvozu prema:
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#15248 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja se striktno držim pravila do 50KM(Jednom sam rizikovao sa 53-54KM pa sam mogao biti oderan životom, ali srećom samo 3.50KM za pregled) tako da je u mene uvjek ili ništa ili 3.50KM jer su sve manje pošiljke, niti jedna ne bude paket pa da bude 8-9KM ili koliko je već otvaranje paketa. Realno isplati se platiti dadžbine na pošiljke tek preko 100KM, ovako na 50-90 KM na kraju izađe prevelik procenat nameta u odnosu na vrijednost pošiljke.
Jedna stiže sutra
21.07.2017 18:48:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - IZVOZ
21.07.2017 18:48:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
28.07.2017 16:35:44 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
28.07.2017 18:04:00 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pisama na carinu - UVOZ
31.07.2017 07:44:45 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Record item customs information (Inb)
31.07.2017 14:09:42 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Vraćanje pošiljke sa carine - UVOZ
31.07.2017 14:14:42 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke u uvozu prema:
a druga je stigla na carinu
14.07.2017 14:48:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - IZVOZ
14.07.2017 14:48:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
15.07.2017 11:20:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
31.07.2017 13:17:33 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
31.07.2017 19:18:55 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pisama na carinu - UVOZ
Jedna meni, jedna prijatelju, tako je i naručeno, dvije na istu adresu je 100% carina, a ovako neće.
Jedna stiže sutra
21.07.2017 18:48:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - IZVOZ
21.07.2017 18:48:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
28.07.2017 16:35:44 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
28.07.2017 18:04:00 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pisama na carinu - UVOZ
31.07.2017 07:44:45 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Record item customs information (Inb)
31.07.2017 14:09:42 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Vraćanje pošiljke sa carine - UVOZ
31.07.2017 14:14:42 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pošiljke u uvozu prema:
a druga je stigla na carinu
14.07.2017 14:48:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - IZVOZ
14.07.2017 14:48:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ
15.07.2017 11:20:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
31.07.2017 13:17:33 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
31.07.2017 19:18:55 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pisama na carinu - UVOZ
Jedna meni, jedna prijatelju, tako je i naručeno, dvije na istu adresu je 100% carina, a ovako neće.
-
papebih
#15249 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Neko razumno objasnjenje zasto ovako dugo traje isporuka. Ovo uglavnom nakon 4-5 dana bude u Sarajevu. Sad bas zaglavilo
18.07.2017 11:20:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka
18.07.2017 11:20:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#15250 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Stiglo je to u Sarajevo sigurno, samo još nije došlo na red da se procesuira.