Dnevni boravak ima klimu.
U dječju i spavaću po 2 kw.
To bi ja napravio u boravak6 imaš Lg
Moderator: anex
Pa i Gorenje radi 10+god, imas i klime Gorenje, i onda premo toj logici su dobre?
A koji je model LG-a ? Imaju oni onaj jedan solidan koliko se sjecam.. ali je redovno bio preko 2kQler wrote: ↑10/03/2022 09:03 Jebi ga, tako se potrefilo, neke stvari vanjske, uslovi neki... sad moram traziti montera
A i ovdje sam vise puta pitao, nisam nikako dobio neki konkretan odgovor. Tako da sam isao na varijantu povoljnije. A dobio sam dobru cijenu, al bas dobru... da se isplatilo uzeti kako god...
https://www.ekupi.ba/bs/Bijela-tehnika- ... K000366366gentoo wrote: ↑10/03/2022 11:05A koji je model LG-a ? Imaju oni onaj jedan solidan koliko se sjecam.. ali je redovno bio preko 2kQler wrote: ↑10/03/2022 09:03 Jebi ga, tako se potrefilo, neke stvari vanjske, uslovi neki... sad moram traziti montera
A i ovdje sam vise puta pitao, nisam nikako dobio neki konkretan odgovor. Tako da sam isao na varijantu povoljnije. A dobio sam dobru cijenu, al bas dobru... da se isplatilo uzeti kako god...
eto pajdo , izgleda da nisi pogodio klimu
Pitao sam dao budget, niko nije odgovorio. Šta sad, nek crkne. Nije nikad bila priča kako proći jeftinije, nego kako najbolje proći za određeni budget. Da sam gledao najjeftinije uzeo bi vivax za 900KM i govorio kako nema bolje...
Bilo je puno problema sa tom Sensirom Malezija, između ostalog sa plastikom na centrifugalnom propeleru. Od 01.04. izlazi nova Sensira i trebala bi biti još jeftinija od ove, a kvaliteta će biti bolje ne pitaj.cegrtalo wrote: ↑11/03/2022 14:40 Molim pomoć, imam stan od 32 m2, hodnik od 2m2 usmjeren na dvoja vrata iz kojih se ulazi u kuhinju 9m2 i dnevni boravak 15m2 i kupatilo od 2m2.
Ideja mi je da postavim u hodnik klimu da puše u dnevni i kuhinju da bi moglo ugrijati sve.
Da li mislite da je to ok pozicija? Na tlocrtu sam označila plavom bojom gdje bih stavila klimu, ali se bojim da senzor neće očitati kako treba temperaturu jer je hodnik mali pa bi se možda loše grijalo.
Druga opcija je u dnevni boravak, a onda iz njega da grije kuhinju i kupatilo - mada mislim da ne bi mogla ugrijijati kako treba zbog nedovoljne cirkulacije zraka.
Klimu bih isključivo zbog grijanja nabavljala, htjela bih ovu malezijsku Sensiru FTXC-C 35C + 35C
https://tehnoelektronik.ba/wp-content/u ... FTXC-C.pdf
Još je jedna dilema da li uzeti tu malezijsku Sensiru ili Sensiru FTXF-35C?
Prodavač mi tvrdi da ima reklamacija na malezijsku koja je jeftinija za nekih 150 KM od FTXF, da ide često u defrost i ne grije najjače, a ja ne znam da li je to navlakuša ili ima istine u tome? Ima li neko iskustva i zna li razliku između tih modela?
Na uputstvima su sljedeći podaci:
Sensira FTXF: SCOP/A 4,11 Pdesign 2,6
Sensira FTXC- malezijska: SCOP/A 4,28 Pdesign 2,24
Izolacija stana je: debljina zidova 40cm, prozori drveni s dva stakla