Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- pustopoljina
#15226 Re: Gledate seriju - preporucite je
toplo preporucujem
http://www.imdb.com/title/tt4258440/
http://www.imdb.com/title/tt4258440/
- karanana
#15227 Re: Gledate seriju - preporucite je
pogledo prvu altered carbona.....
nako...mislim, vidi se da serija nije jeftina, ali me scena mnogo podsjeca na blade runner (onaj prvi, drugi nisam gledo). ideja nije losa, ali se nesto bojim kakva ce realizacija biti. strah me isto da nece biti prekomplikovano za skontat. recimo vec u prvoj epizodi ne kontam kako i zasto su se ukljucili oni mitraljezi s plafona i pokokali bad guyse a ne njega.
nako...mislim, vidi se da serija nije jeftina, ali me scena mnogo podsjeca na blade runner (onaj prvi, drugi nisam gledo). ideja nije losa, ali se nesto bojim kakva ce realizacija biti. strah me isto da nece biti prekomplikovano za skontat. recimo vec u prvoj epizodi ne kontam kako i zasto su se ukljucili oni mitraljezi s plafona i pokokali bad guyse a ne njega.
-
Fudo387
#15228 Re: Gledate seriju - preporucite je
...nije bas GOT
- dale cooper
#15229 Re: Gledate seriju - preporucite je
Zato što je to hotel kojim upravlja umjetna inteligencija, i u momentu kada je Kovacs stavio svoju ruku na onaj panelkaranana wrote:pogledo prvu altered carbona.....
da plati usluge hotela, automatski je kao klijent stavljen pod zaštitu, koja kako smo vidili uključuje i popriličan firepower.
Vjerovatno je Kovacs iz tog razloga i izabrao ovakav hotel, koji je očigledno arhaičan u vremenu u kojem se Kovacs probudio,
jer kao što smo vidjeli i nema baš mnogo gostiju.
Inače pilot je sasvim solidan. Da, ima sličnosti sa Blade Runnerom i nekim drugim Dickovim romanima, ali je premisa bila dovoljno zanimljiva
da me zainteresuje. Nisam imao problema za pratiti je. Nadam se samo da će se priča razvijati u zanimljivim pravcima jer ima potencijala za to. Produkcija je vrhunska što je i očekivano kad je Netflix u pitanju.
- karanana
#15230 Re: Gledate seriju - preporucite je
Aha, sad kontam rokachinu i mitraljeze.
Ideja mi se svidja jer u realnosti kada govorimo o buducnosti ljudske vrste i neminovnosti populizacije drugih dalekih svjetova, ova vrsta prenosa zivota tako da kazem, mi se cini najrealnija kad je u pitanju putivanje koje traje stotinama a jos vjerovatnije hiljadama godina.
Ideja mi se svidja jer u realnosti kada govorimo o buducnosti ljudske vrste i neminovnosti populizacije drugih dalekih svjetova, ova vrsta prenosa zivota tako da kazem, mi se cini najrealnija kad je u pitanju putivanje koje traje stotinama a jos vjerovatnije hiljadama godina.
- dale cooper
#15231 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da, mapiranje i digitalizacija svijesti je nešto što i sada zaokuplja pojedine naučnike. Ali prvo valja u potpunosti prokljuvitikaranana wrote:Aha, sad kontam rokachinu i mitraljeze.
kako ljudski mozak funkcioniše. Ali je ideja interesantna, pomalo i zastrašujuća gledajući ovu seriju. Recimo probudiš se 20-tak
godina u budućnosti sa novim tijelom, ali svim sjećanjima nedirnutim, uključujući i sam momenat smrti. Mogu zamisliti koliko
je to strašno i stresno sa čisto egzistencijalnog stajališta. Mrtav si, a onda nisi.
- SanskiBiser
#15232 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ima i seksa i sisa i guzova i mufova, ono ni HBO se ne bi postidio.karanana wrote:pogledo prvu altered carbona.....
Serija jeste u grubo detektivski CyberPunk Noir, opsta atmosfera jeste kao u Blade Runner filmu narocito u prvoj epizodi koju je rezirao Sapocnik u kasnijim epizodama su taj "ton" malo smanjili - serija je kako kazu oni sto su citali knjigu, vjerna adaptacija romana, znaci nisu nista ni oduzeli ni dodali sve je tu iz knjige. Nisu pravili kompromise trazeci neki PG rating, serija je od 5 epizode brutalna doslovno. Neke od scena makljaza (5 i 6 epizoda) su uradjene u rangu najboljih filmova A produkcije.
Nevjerovatno je kako je gomila kriticara vani poletjela da pokopa seriju i izgleda da nisu pogledali vise od par epizoda.
Trenutno sam na 7 epizodi, ono sto ce smetati mnogima je da ce s mukom pohvatati sve konce do 4 epizode narocito ako ne poznaju terminologiju koja se koristi u seriji jer se serija ne trudi bas da to objasni detaljno.
Znaci prije gledanja malo baciti oko na:
Za dijelove serije koji su na spanskom da bi ih pratio engleski titl treba prebaciti sa prvog ponudjenog engleskog titla na treci. Da ne lutate.Aerium – A city in the sky, where Meths live.
Construct – A virtual environment.
CTAC – Colonial Tactical Assault Corp. A Protectorate force who needlecast into many different sleeves on many different worlds.
DHF – Digital Human Freight. The code that makes up a person’s consciousness – usually stored on a stack.
Dipper – A hacker, specializing in hacking DHF code and stealing memories.
Elders – An extinct alien race.
Envoy – An elite rebel soldier with heightened intuition, senses and reflexes.
Grounders – People who live on the ground, as opposed to the Meths who inhabit Aerium.
Meth – Someone who has achieved immortality by amassing clones and back-ups of their mind. Named after the Biblical figure Methusaleh, who was said to have lived for 969 years.
Multi-sleeve – To have one’s DHF in multiple bodies at once. This is illegal.
Needlecast – To transfer DHF code remotely from one body to another.
Neo-C – Neo-Catholicism. A religion that holds the belief that humans should not be brought back to life after death.
Neo-C coding – Religious coding in a person’s DHF that indicates they do not consent to be placed in a new body upon death. Effectively a “Do Not Resuscitate” order.
Organic damage – Damage to a sleeve, which is viewed more like property damage than real harm.
Portable 3D Bio Organic Printer – A machine for printing clones.
Protectorate – The military force of the UN, which maintains order across all the Settled Worlds.
Psychosurgery – A method of repairing DHF that has been damaged by emotional trauma.
Real death – The destruction of a stack, resulting in the obliteration of a person’s consciousness.
Reaper – A drug that can be used in small doses to lower body temperature and dampen emotion, or in high doses to kill.
Resleeving – Putting a stack in a new sleeve.
Settled Worlds – Human-inhabited planets
Simulspace – Virtual reality.
Sleeve – A body.
Sleeve death – When a body is killed, but the stack survives.
Songspire – An alien tree with hanging blue ornaments – a relic of the Elders. No one really knows what they are, but they’re pretty and they make nice sounds.
Spin up – Temporarily put a stack into a new sleeve – for the purposes of questioning, or just to spend time with the person.
Stack – A disk upon which a person’s consciousness is stored. Implanted in everyone when they are a year old.
Stronghold – The home base of the Envoys.
Synthetic sleeve – A silicone-based body that looks perfectly human, but can be enhanced with different abilities.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#15233 Re: Gledate seriju - preporucite je
a kako tek izgleda u ful hadeu :smajlikojiseklanja:
pregled'o sam sve i jedno je sigurno - karanani će se svidjeti
pregled'o sam sve i jedno je sigurno - karanani će se svidjeti
- karanana
#15234 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa ja sam vec u prvoj ocekivao karindzanje kovaca i detektivke. Kontam sex nije bauk u buducnosti. Ali ne da se mala. Mozda u drugoj epizodi koju cu mozda danas pogledati.
- MarlboroGold
#15235 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ne znam je li ovu neko već naveo. Njemačka serija. Ima na Netflixu. Slično Stranger Things, samo što je dosta mračnija i kompleksnija.
The Resident također djeluje dobro, ali tek je počela... za ljubitelje medicine.
- Kaligrafija
#15236 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kasnis, mi smo vec apsolvirali prvu sezonu...imas i posebnu temu ovde na forumu...MarlboroGold wrote:
Ne znam je li ovu neko već naveo. Njemačka serija. Ima na Netflixu. Slično Stranger Things, samo što je dosta mračnija i kompleksnija.
The Resident također djeluje dobro, ali tek je počela... za ljubitelje medicine.
- MarlboroGold
#15237 Re: Gledate seriju - preporucite je
Super. Ma nije mi se dalo listati u nazad, a na prvu nisam vidio tu temu. Meni je ta serija 10/10.Kaligrafija wrote: Kasnis, mi smo vec apsolvirali prvu sezonu...imas i posebnu temu ovde na forumu...
- ćiribiribela
#15238 Re: Gledate seriju - preporucite je
Altered Carbon nekako mlako zavrsi. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#15239 Re: Gledate seriju - preporucite je
pa moraju ostaviti nešto i za naredne sezone
ortega - ryker - kovač i onda kažu teen serije loše

ortega - ryker - kovač i onda kažu teen serije loše
- ćiribiribela
#15240 Re: Gledate seriju - preporucite je
Mislim na sestru i one njene zadnje scene. I cinjenicu da je ona druga ziva. Sad ce u drugoj sezoni nju traziti, ortega zavrsi sposobnija od envoya... ne znam 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#15241 Re: Gledate seriju - preporucite je
ma sestra je cringe totalni otkad se pojavila
incest much 
spoilamo ljudima, nek' ne čitaju
spoilamo ljudima, nek' ne čitaju
- ćiribiribela
#15242 Re: Gledate seriju - preporucite je
Sestra zaljubljena 
-
BJB
#15243 Re: Gledate seriju - preporucite je
Meni je Altered Carbon bas legla..PRegledala je za tri dana..
Bilo bi dobro da je Takeshi Kovach zapravo bio vjeran Quell i umro konacno, imala sam osjecaj da mu je vise dosadilo..
Ali Netflix k'o Netflix , ako nesto prodje dobro u prvoj sezoni, oni ce to fino ukakiti u drugoj..
Bilo bi dobro da je Takeshi Kovach zapravo bio vjeran Quell i umro konacno, imala sam osjecaj da mu je vise dosadilo..
Ali Netflix k'o Netflix , ako nesto prodje dobro u prvoj sezoni, oni ce to fino ukakiti u drugoj..
- SanskiBiser
#15244 Re: Gledate seriju - preporucite je
ćiribiribela wrote:Altered Carbon nekako mlako zavrsi.
Drzali su se uglavnom prve knjige i neke su stvari izmjenili od toga par bitnih, nema nekih likova iz knjige koji su bili jako bitni a i Envoys su "nerfali" tj. prestavljeni su u seriji kao ranjiviji i slabiji nego sto su to u knjizi dok su CTAC predstavili kao opasnije od njih, jos par nekih stvari su promjenili i to bas vaznih pri kraju sezone i kako kazu na reddit temi Altered Carbon serija Vs Book da je to bas najvjerojatnije uradjeno zbog nastavka price i druge sezone, uglavnom su ljubitelji knjige zadovoljni adaptacijom.
Knjige idu redom :
Altered Carbon > Broken Angels > Woken Furies
Znaci 3 sezone ce vjerovatno izvuci.
BTW u knjizi mu ona nije rod.
Last edited by SanskiBiser on 07/02/2018 00:30, edited 1 time in total.
-
nema me tamo
#15245 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da moram birati rekao bi da mi je prva epizoda Carbona najbolja sto sam pogledao ikad..
-
The 51st State
#15246 Re: Gledate seriju - preporucite je
jebo vas spojl.
- Daryl Dixon
#15247 Re: Gledate seriju - preporucite je
vala ko preporuci Altered Carbon svaka mu dala
jos mi tri epizode ostale da pregledam

jos mi tri epizode ostale da pregledam
-
The 51st State
#15248 Re: Gledate seriju - preporucite je
odlican karbon, guta para i solida krimi prica plus malo licnih dramusanja.
- sig_garret
#15249 Re: Gledate seriju - preporucite je

ide petkom
- ventriloquist
#15250 Re: Gledate seriju - preporucite je
Waco do sada odlična, toplo preporučujem!sig_garret wrote:
ide petkom