HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#15226 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Benq wrote: Sto se tice ovih KID paketa , tu se nista nije promijenilo , programsku shemu su izmjenili jer imaju pravo na to , ni meni ne odgovara sto History HD nece biti kao do sada ali nista se tu ne moze uraditi jer su se ogradili u ugovoru koji smo svi potpisivali.
Mislim da su programsku šemu u dovoljnoj mjeri promijenili da se ima osnova za raskid ugovora bez naknade. Samo mislim da nema puno ljudi kojima ionako nije istekao ugovor.
The Realist

#15227 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

MordorSync wrote:[
De pojasni da se malo ibretim?
A šta misliš, da mogu uraditi šta hoće, jer stoji tamo da mogu mijenjati programsku šemu? Znači mogu nakon pola godine staviti samo domaće kanale i one Happye, Valentino i slično i da ne bi bilo problema?

Može ti donekle izmijeniti šemu, ali napraviti vidno lošijom, a to je itekako ovdje slučaj (pogotovo što su se HD kanali reklamirali kao "besplatni" u HS-u, broj kanala je bio puno veći, oko 150 kanala, a sada se svelo na 100-130, koliko već, te manji broj analognih kanala), itekako da je osnove da se raskine ugovor bez plaćanja kazne. Pa ima i nešto što se zove zaštita potrošača.
The Realist

#15228 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

MordorSync wrote: opterećuješ se glupostima na koje nemaš nikakav uticaj, ne sviđa ti se traži drugu soluciju i gotovo!!
Neopterećujem se, samo sam odgovorio forumašu @Benq i to je to.

Da imam realne solucije, tražio bih, ali baš i nemam.
Kal El

#15229 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

crnivrag wrote:
Kal El wrote:Mi smo se odlucili na Total TV ,jeftin ,ima sve one HD kanale koje zelimo ,i moze bilo gdje u BiH ,a inace samo TM i BHT moze kod mene ,ima li ikakav paket TM Internet+Telefon? A da je bez TV-a

Znam da su TM i TotalTV jedna kompanija
Duo paketi ne idu bez TV-a, moguće je jedino uzeti TV i telefon bez interneta, ili internet i telefon kao pojedinačne usluge.
Hvala na odgovoru :) :thumbup:
kakanjac13

#15230 Re: HS kablovska

Post by kakanjac13 »

Evo dajem ti ja svoj primjer. Dojadilo mi je vise cekat da oni pocnu hodati od kuce do kuce, nazvo sam telemah centar neki ljubazni ciko sve objasnio sta trebam uradit koje pogodnosti mogu dobiti i sve sto me zanimalo. Uglavnom da ne duljim ako ti je mrsko cekat da oni podzmu nesta odes u telemah centar raskines dosadanji ugovor potpises novi sa Telemahom (koji zelis naravno) i onda oni dodu i ugradjuju svoju opremu.
The Realist

#15231 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kakanjac13 wrote:Evo dajem ti ja svoj primjer. Dojadilo mi je vise cekat da oni pocnu hodati od kuce do kuce, nazvo sam telemah centar neki ljubazni ciko sve objasnio sta trebam uradit koje pogodnosti mogu dobiti i sve sto me zanimalo. Uglavnom da ne duljim ako ti je mrsko cekat da oni podzmu nesta odes u telemah centar raskines dosadanji ugovor potpises novi sa Telemahom (koji zelis naravno) i onda oni dodu i ugradjuju svoju opremu.
Išli dva puta, nakon što su nam oba puta rekli da možemo doći, da bi nam oba puta dolje rekli da nije moguće i da moramo čekati.

Danas genijalci poslali tehničara da dostavi reciever, da bi se ispostavilo da on to ne smije uraditi, nego podizvođač (tehničar je super bio, nemam nikakvu primjedbu na njega, nije on kriv), sada moram opet čekati, a ne znaju koliko dugo (pa gdje ovo ima - može on doći i sutra, ali ja apsolutno pojma nemam kada bi se to moglo desiti, jer može sutra, može za 10 dana).

Rekli mi da imamo pogodnosti, te da ćemo se voditi kao novi korisnici, da bi jutros rekli da se vodimo kao stari korisnici i nema popusta, a onda popodne rekoše da imamo, ako pređemo na paket iz većeg cjenovnog ranga (ali to ne možemo sada uraditi, nego moramo čekati i ne znaju kada ćemo moći).

Hajde ti meni sada reci šta ja trebam ovdje misliti i raditi?

Stvarno sam strpljiv, ali iritira, kao i većinu ostalih, to što niko ne zna dati tačnu informaciju.
Last edited by The Realist on 25/01/2016 19:20, edited 1 time in total.
azurna_obala

#15232 Re: HS kablovska

Post by azurna_obala »

Čekajući u redu da platim račun, za drugim šalterom se pet osoba odjavilo sa HS-a :oops:
operacija labrador

#15233 Re: HS kablovska

Post by operacija labrador »

MordorSync wrote:
kakanjac13 wrote:Evo dajem ti ja svoj primjer. Dojadilo mi je vise cekat da oni pocnu hodati od kuce do kuce, nazvo sam telemah centar neki ljubazni ciko sve objasnio sta trebam uradit koje pogodnosti mogu dobiti i sve sto me zanimalo. Uglavnom da ne duljim ako ti je mrsko cekat da oni podzmu nesta odes u telemah centar raskines dosadanji ugovor potpises novi sa Telemahom (koji zelis naravno) i onda oni dodu i ugradjuju svoju opremu.
:thumbup:
Teta na salteru TM u BBI - Ne možete potpisati ugovor na TM sve do 15.2 (dok se sve ne "sredi"). Potpisivanje je moguće za one koji su M&H company.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15234 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

azurna_obala wrote:Čekajući u redu da platim račun, za drugim šalterom se pet osoba odjavilo sa HS-a :oops:
Ma nije se problem odjaviti ali sta uzeti umjesto HS-a kad imas recimo samo mogucnost da to nude Moja TV koju uzgred ne bi uzeo pa sve da se vratim na kucnu antenu. Ne dam onima sto im u svakoj drugoj recenici stoji "na fer osnovi" pa makar crko. Dakle u ovom paketu...

http://www.mojatv.ba/6713.html

za 67,8 KM dobijem 140 SD kanala, telefon ono neograniceno prema fiksnim mrezama i 25/1 internet!!

Za tu cijenu u TM-u ili HS-u jer su im sad iste ponude dobijam

preko 150 kanala od cega 14 HD, dobijam HBO, dobijam telefon sa 30 minuta prema mobilnim i 100 prema inostranstvu pored onog bez fer osnove prema BH fiksnim, dobijam internet 80/4!!!!

Pa koja bi budala onda presla na Moja TV????
The Realist

#15235 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

operacija labrador wrote: Teta na salteru TM u BBI - Ne možete potpisati ugovor na TM sve do 15.2 (dok se sve ne "sredi"). Potpisivanje je moguće za one koji su M&H company.
Meni danas rekoše da ide dio po dio, za sada samo Ilidža i Malta (i šta još).
Maharadza

#15236 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

hrasno38 wrote:
azurna_obala wrote:Čekajući u redu da platim račun, za drugim šalterom se pet osoba odjavilo sa HS-a :oops:
Ma nije se problem odjaviti ali sta uzeti umjesto HS-a kad imas recimo samo mogucnost da to nude Moja TV koju uzgred ne bi uzeo pa sve da se vratim na kucnu antenu. Ne dam onima sto im u svakoj drugoj recenici stoji "na fer osnovi" pa makar crko. Dakle u ovom paketu...

za 67,8 KM dobijem 140 SD kanala, telefon ono neograniceno prema fiksnim mrezama i 25/1 internet!!

preko 150 kanala od cega 14 HD, dobijam HBO, dobijam telefon sa 30 minuta prema mobilnim i 100 prema inostranstvu pored onog bez fer osnove prema BH fiksnim, dobijam internet 80/4!!!!

Zaboravio si još na D3GO, UNIFI mrežu i onih 70 radio kanala! :mrgreen:

http://telemach.ba/Internet/1993/UNIFI+ ... av_start=0

http://telemach.ba/d3go/
chakany

#15237 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Samo mi nije jasno, ako su ujednačili programske sheme, zašto nisu uveli i RTS 1, B92 INFO, i ostale kanale koji fale :?
crnivrag

#15238 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

chakany wrote:Samo mi nije jasno, ako su ujednačili programske sheme, zašto nisu uveli i RTS 1, B92 INFO, i ostale kanale koji fale :?
Izgleda da nisu izjednačili shemu, neki dan je neko naveo da mu je TV skenirao 193 kanala s tim da u HS ponudi postoji i kanal Z1 koji nema u digitalnoj ponudi u Sarajevu, što implicira da vam u toj shemi nedostaje 5 kanala (Telemach ima 197, ali vi imate i Z1).

Znači fale RTS1, B92 Info i još tri kanala koje još niko nije naveo, pa ne znam šta vam još fali.
hrasno38

#15239 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Maharadza wrote:
hrasno38 wrote:

Zaboravio si još na D3GO, UNIFI mrežu i onih 70 radio kanala! :mrgreen:

http://telemach.ba/Internet/1993/UNIFI+ ... av_start=0

http://telemach.ba/d3go/
Jebem li ga i to dobijas ako cemo posteno
crnivrag

#15240 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

hrasno38 wrote:
A dobiće se uskoro VOD i usluga 72 sata unazad.

VOD postoji i na Mojoj TV, ali se naplaćuje za svaki iznajmljeni film, dok će se kod Telemach-a VOD moći neograničeno koristiti u većim Duo i Trio paketima, ali će i manji paketi za neku simboličnu mjesečnu naknadu moći neograničeno koristiti sadržaje iz VOD ponude.
chakany

#15241 Re: HS kablovska

Post by chakany »

crnivrag wrote:
chakany wrote:Samo mi nije jasno, ako su ujednačili programske sheme, zašto nisu uveli i RTS 1, B92 INFO, i ostale kanale koji fale :?
Izgleda da nisu izjednačili shemu, neki dan je neko naveo da mu je TV skenirao 193 kanala s tim da u HS ponudi postoji i kanal Z1 koji nema u digitalnoj ponudi u Sarajevu, što implicira da vam u toj shemi nedostaje 5 kanala (Telemach ima 197, ali vi imate i Z1).

Znači fale RTS1, B92 Info i još tri kanala koje još niko nije naveo, pa ne znam šta vam još fali.
Tačnije fale: RTS 1, B92 INFO, SAUDI ARABIA, TV VISOKO, TV VI-NET, TV JASMIN.
Iskreno, samo prva dva kanala bih volio vidjeti, ostalo mi i ne treba.
crnivrag

#15242 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

chakany wrote:
Tačnije fale: RTS 1, B92 INFO, SAUDI ARABIA, TV VISOKO, TV VI-NET, TV JASMIN.
Iskreno, samo prva dva kanala bih volio vidjeti, ostalo mi i ne treba.
Vidiš najčudnija stvar u svemu ovome je ta da zapravo svi ovi nabrojani kanali se nalaze na jednoj frekvenciji u Telemach ponudi (570000 Khz, 256 QAM).

Moguće da su vam zaboravili ubaciti jednu frekvenciju, ili je signal na toj frekvenciji toliko loš, da ga TV ne uspijeva očitati i memorisati.
Maharadza

#15243 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

crnivrag wrote:
hrasno38 wrote:

VOD postoji i na Mojoj TV, ali se naplaćuje za svaki iznajmljeni film, dok će se kod Telemach-a VOD moći neograničeno koristiti u većim Duo i Trio paketima, ali će i manji paketi za neku simboličnu mjesečnu naknadu moći neograničeno koristiti sadržaje iz VOD ponude.
Valjda će biti šta normalno za odabrati preko VoD-a kada nema pametnijih stvari na tv-u u datom trenutku?! Neka ubace sve sezone king of queens i ja zadovoljan. :mrgreen:
crnivrag

#15244 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Maharadza wrote:
Valjda će biti šta normalno za odabrati preko VoD-a kada nema pametnijih stvari na tv-u u datom trenutku?! Neka ubace sve sezone king of queens i ja zadovoljan. :mrgreen:
SBB i Telemach SI nude preko 2500 naslova (tako piše na njihovoj stranici).

A upratio sam da u ponudu uvrštavaju najnovije svjetske filmove i epizode serija u trenutku kad se ti sadržaji pojave i u ponudi nekih globalnih VOD operatera tipa Netflix i sl.
hrasno38

#15245 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Maharadza wrote:
crnivrag wrote:
hrasno38 wrote:

Ma mene recimo stvarno ne interesuju filmovi i serije jer toga ima na netu i za gledati i za skinuti na tone u extra kvalitetu....Plex i uzivaj. Zato sam i skonto da mi je najbolje da idem na Trio Family + HD paket i meni stvarno vise ne treba....jos kad bi postojece sport klubove mogao zamjeniti za nesto pametno bilo bi extra jer stvarno oni me ama bas nicim ne privlace.
crnivrag

#15246 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

MordorSync wrote:
5 maraka 48 sati
Ako se ne pretplatiš na Klub Zonu, već iznajmljuješ filmove pojedinačno.

Pretplata na Klub Zonu sa neograničenim iznajmljivanjem sadržaja na mjesečnom nivou je 460 dinara ili 7,30 KM.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15247 Re: HS kablovska

Post by pici »

hrasno38 wrote:
Koji ces ti @Pici Trio Grande?? Ja sam danas zvao i rekli su mi ako sam dobio novu programsku semu da mogu preci na njihove pakete.
trio grande extra... ma kad je dernek nek i hala gori :mrgreen: imaš ovaj trio grande familija pa moreš uzet paket HD il HBO il kombinovat, meni je ovaj trio grande extra dobar radi NETa a ima i telefon tako da nebi prelazio preko stoje sve ukupno, sada imam KID 22 i BH telefon i izadje me svaki mjesec preko 120 Kerma...

Image
hrasno38

#15248 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

pici wrote:
hrasno38 wrote:
Koji ces ti @Pici Trio Grande?? Ja sam danas zvao i rekli su mi ako sam dobio novu programsku semu da mogu preci na njihove pakete.
trio grande extra... ma kad je dernek nek i hala gori :mrgreen: imaš ovaj trio grande familija pa moreš uzet paket HD il HBO il kombinovat, meni je ovaj trio grande extra dobar radi NETa a ima i telefon tako da nebi prelazio preko stoje sve ukupno, sada imam KID 22 i BH telefon i izadje me svaki mjesec preko 120 Kerma...

Image
Ja sam isto mislio taj ali stvarno mi ne treba HBO i puno mi je interesantniji HD paket tako da u stvari kaqd prevedes novcano i moj ce biti kao Grande Extra sa malo slabijim internetom i bobu slabijim telefonom ali i 4 KM jeftinije. Pitao sam da li je moguce u tom Extra umjesto HBO uzeti HD jer je ista cijena tih paketa kazu da ne moze jer su kao to gotovi paketi kojima se ne mogu mijenjati napisane stavke ali im se mogu dodavati usluge. Tako da sam izmedju 3-4 HBO kanala izabrao ipak 30-tak HD kanala.
biggrin

#15249 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

MH i HS kablovska wrote:...
16.01.sam prvi put pomenuo problem sa kojim sam se susreo i od tada sam dobio par poruka u kojima je receno da ce se problem brzo rijesiti (parafraziram). s obzirom da je proslo, sada vec vise od 10 dana od tada, a jos uvijek nisam dobio trazene informacije (listing poziva ili korigovani racun), kada bih mogao ocekivati jedno od to dvoje?
O'zone
Globalni moderator

#15250 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

imal ko od jutros da mu ne fercera telefon na HS-u?
Locked