Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15226 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

A i Jusuf nam kuburi sa povredama kaze @leclerc :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://sportsport.ba/ino_kosarka/nurkic ... ivo/244677
It_is_a_Leclerc

#15227 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

hrasno38 wrote:A i Jusuf nam kuburi sa povredama kaze @leclerc :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To ste naravno izmislili, a ovi :lol: koje ste naredali samo dokazuju koliko očajnički želite negdje poentirati.

Kako rekoh - Jusuf Nurkić se posvetio ličnom razvoju nakon prolaska kroz period rehabilitacije i okrenuti leđa reprezentaciji koja igra žnj dokvalifikacije. Ja to ne opravdavam, ali u potpunosti razumijem i jasan mi je njegov rezon. Ne zamjeram, i jedva čekam da ga ponovo vidim u reprezentativnom dresu. Za razliku od Teletovića.

Eto, tako.
hrasno38

#15228 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:
hrasno38 wrote:A i Jusuf nam kuburi sa povredama kaze @leclerc :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To ste naravno izmislili, a ovi :lol: koje ste naredali samo dokazuju koliko očajnički želite negdje poentirati.

Kako rekoh - Jusuf Nurkić se posvetio ličnom razvoju nakon prolaska kroz period rehabilitacije i okrenuti leđa reprezentaciji koja igra žnj dokvalifikacije. Ja to ne opravdavam, ali u potpunosti razumijem i jasan mi je njegov rezon. Ne zamjeram, i jedva čekam da ga ponovo vidim u reprezentativnom dresu. Za razliku od Teletovića.

Eto, tako.
Ako bog da nikada vise necemo ni jednog ni drugog gledati u reprezentativnom dresu jer koji ce mi kurac izdajnici, lazovi i prelivode!!! Vise volim da gledam ovu djecu i amatere koji ce igrati srcem za svoju zemlju nego velike zvijezde koje bi da upravljaju i savezom i reprezentacijom. E hoce al u kurcu!!!
Edin H.

#15229 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

It_is_a_Leclerc wrote:

Eto, tako.
Musa, jesi li to ti? :D
Romanista 101%

#15230 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

It_is_a_Leclerc wrote:

Eto, tako.

:lol: javi se dezurni branilac lika i djela Jusufa "Grobar" Nurkica, sa malim zakasnjenjem jer mu je trebalo 10-tak dana da smisli sta kako i na koji nacin da opravda ovo njegovo sramno neodazivanje za reprezentaciju i jos usput prozove Teletovica koji je u karijeri odigrao vise utakmica za BiH nego sto je ovaj turbofolker postigao koseva za BiH :D
It_is_a_Leclerc

#15231 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Romanista 101% wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Eto, tako.

:lol: javi se dezurni branilac lika i djela Jusufa "Grobar" Nurkica, sa malim zakasnjenjem jer mu je trebalo 10-tak dana da smisli sta kako i na koji nacin da opravda ovo njegovo sramno neodazivanje za reprezentaciju i jos usput prozove Teletovica koji je u karijeri odigrao vise utakmica za BiH nego sto je ovaj turbofolker postigao koseva za BiH :D
Ja na ovoj temi i o Jusufu Nurkiću i njegovom odjebaus-miki maus reprezentaciji pišem unazad deset dana, što se može provjeriti ako odete stranicu-dvije unazad. Tako da - propade vam fazon bez ispaljenog metka.

Teletović je lažov i jajara. Od Nurkićevog ličnog i svakog napretka ćemo imati koristi u narednih deset godina. Teletoviću je ovo zadnja šansa da nešto ponudi reprezentaciji. Hladno joj je okrenuo leđa, baš kao i ono kad je slagao da ne može da ide u Rusiju jer se plaši aviona.
VPSA

#15232 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by VPSA »

Ma smijesno je branit i jednog i drugog, u 5 su deka.
dječak sa šibicama

#15233 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Sto se Juka ufurao da je Lebron, cuj "Beast", ko kad je Lebron nosio King na ledjima :-)
Juliuscezar

#15234 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Juliuscezar »

Sve bi Juka lahko ali kad je cuo da se kod Duska citaju knjige, to ga je dotuklo :-D :-D :-D
Vega_Brothers

#15235 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Vega_Brothers »

Odabir knjige trebe prilagoditi karakteru, obrazovanju i inteligenciji čitaoca. Tako bi Nurkić dobio "Strah u ulici Lipa", Atić "Madame Bovary", Sejfić "Doživljaji Nikoletine Bursaća"...
hrasno38

#15236 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

http://sportsport.ba/bh_kosarka/renfroe ... bih/244766

Evo zasto su Mirza i Nurkic papcine, ljigavci i ljudske karine.....odazove se na pripreme covjek koji sa BiH ima samo to sto je dobio sportsko drzavljanstvo ali nece seljacici kojima su 10 koljena unazad preci iz BiH. Mozes ti iz sela ali selo iz tebe NIKAD! Hvala Renfrou on ce zaista biti kvalitetno pojacanje!
AmiĐa_Idriz

#15237 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

hrasno38 wrote:http://sportsport.ba/bh_kosarka/renfroe ... bih/244766

Evo zasto su Mirza i Nurkic papcine, ljigavci i ljudske karine.....odazove se na pripreme covjek koji sa BiH ima samo to sto je dobio sportsko drzavljanstvo ali nece seljacici kojima su 10 koljena unazad preci iz BiH. Mozes ti iz sela ali selo iz tebe NIKAD! Hvala Renfrou on ce zaista biti kvalitetno pojacanje!
Negdje sam vidio da je i "Zeko" Wright :D na spisku...?
kakavdanakneiskustvu

#15238 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

AmiĐa_Idriz wrote:
hrasno38 wrote:http://sportsport.ba/bh_kosarka/renfroe ... bih/244766

Negdje sam vidio da je i "Zeko" Wright :D na spisku...?

ne mogu i on i renfroe igrati,samo jedan
Vega_Brothers

#15239 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Vega_Brothers »

Zadnji Vujoševićev razgovor sa novinarima:

- Rekao je da "ne treba velika pamet da se vidi da je Musa talenat", da opasnost vreba u "nekritičkom odnosu", da se on "stvarno dobro ponaša" a "to(ponašanje) je jedino što mu može biti neki limit"

- Sejfić je "pozitivno iznenađenje" koje "željom, odnosom, energijom" kompenzuje "mnoge druge stvari"

I za kraj :lol:

Novinar: Ostaje li Sikiraš ovdje pošto je bilo riječi da se priključuje juniorskoj reprezentaciji?
Dule: Koje riječi?
Novinar: Pa Boris Džidić, selektor...
Dule: Pitajte onda njega.
hrasno38

#15240 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Vega_Brothers

#15241 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Vega_Brothers »

17 mušketira koje ima na raspolaganju Vujošević:

- Renfroe, playmaker, 32 godine

Posljedni klub bila mu je Barcelona gdje i nije imao neku zapaženu ulogu, prije toga pružao dobre partije u dresu Bayerna. Jedini igrač na pripremama reprezentacije koji se može pohvaliti ogromnim euroligaškim iskustvom iza sebe.

- Gegić, playmaker, 19 godina

Još uvijek nije debitovao za seniore Bayerna, prošlu sezonu nastupao za rezervnu i juniorsku ekipu.

- Talić, playmaker, 19 godina

Već duže vrijeme u sastavu Igokeae u mečevima ABA lige ali dobija vrlo malo prilika za igru.

- Zahiragić, playmaker, 22 godine

Playmaker Sparsa koji nikad nije pokazivao domete za nešto više od naše lige.

- Musa, bek šuter, 18 godina

Solidna sezona u Cedeviti iza njega ali tek u nadolazećoj sezoni se očekuje da "eksplodira".

- Atić, bek šuter, 20 godina

U AEK - u nema mjesta ni među 12 igrača, posudili ga u neki slabiji grčki tim gdje se također nije uspio nametnuti i ubrzo se vratio. Praktično ne igra nigdje.

- Gajić, bek šuter, 26 godina

Nedavno je iz Sparsa prešao u Igokeu i imati će priliku da pokaže posjeduje li kvalitet za ABA ligu.

- Hasandić, bek šuter, 27 godina

Već par sezona ponajbolji igrač Slobode i jedan od najboljih vanjskih igrača u našoj ligi.

- Vrabac, nisko krilo, 23 godine

Uz sve njegove limite još je odigrao i dobru sezonu u Partizanu, svoju najbolju do sada.

- Lazić, nisko krilo, 21 godina

Solidna sezona iza njega ali u ligi Srbije.

- Muratović, nisko krilo, 22 godine

Ima dobru sezonu iza sebe ali u dresu Slobode u našoj ligi.

- Glogovac, krilni centar, 23 godine

Dogurao do Mege gdje je uglavnom bio povrijeđen, sada je u Igokei.

- Sikiraš, krilni centar, 18 godina

Odigrao par minuta za prvi tim Fuenlabrade, i on je jedan od par igrača u reprezentaciji bez ozbiljnog iskustva u seniorskoj košarci ako ne računamo nastupe za prvi tim Stellazzurre koja je italijanski niželigaš.

- Albijanić, centar, 32 godine

Jedan od rijetkih iskusnijih igrača u reprezentaciji koji je već pokazao da može igrati u ABA ligi mada nikad nije spadao u bolje centre lige. Uz Vrabca i Renfroea jedini je tu iz sastava sa Eurobasketa 2015. godine.

- Sejfić, centar, 24 godine

Kao najbolji centar naše lige otišao u Mađarsku gdje također igra dobro.

- Lončar, centar, 21 godina

Iako pod ugovorom sa Cedevitom nikad nije dobio pravu priliku i uglavnom je na posudbama u ligi Hrvatske.

- Tomić, centar, 24 godine

Pružao zapažene partije u dresu Kaknja u našoj ligi i nedavno potpisao za beogradski Partizan.

Kao što smo već govorili, selektor na raspolaganju ima vrlo mali broj igrača koji su do sada pokazali da imaju kvalitet da igraju barem ABA ligu a kamoli na nekim većim nivoima. Dobra stvar je izuzetna mladost ekipe što opet samo po sebi ništa ne znači, npr. Zahiragić nikad neće izrasti u igrača koji će moći značajnije pridonijeti reprezentaciji.

Očekivanja ćemo prilagoditi činjenici da bi svega 3 - 4 igrača sa ove liste imala mjesta među 12 igrača kad su svi dostupni, ovo je slobodno može se reći B reprezentacija, pozitivno je što ni "A" tim nije nikog impresionirao u zadnjim kvalifikacijama.

P.S. Molim da me niko ne citira da bi me ispravio zbog neke sitnice potpuno nebitne za kontekst posta, ne bih volio da neki tamo šta ja znam, kakavdanakneiskustvu citira ovoliki post samo da napiše: "Zar Musa nije krilo?"
kakavdanakneiskustvu

#15242 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Nece te kakavdanakneiskustvu citirati kad ti to toliko smeta
Thorgerson

#15244 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

It_is_a_Leclerc wrote:

Eto, tako.
Ne kontam.

Kakav je to rezon. Onda bi svi mogli ici tim "rezonom". Pa svaki od ovih igraca igra u nekom klubu, i njima treba odmor, rehabilitacija itd. Bez ikakve potrebe se sada ovdje jebavaju, umjesto da idu na jadran i uzivaju. Ja to ne razumijem i ne opravdavam.

Kakav je eto motiv jednog Renfroa, koji sa nasom drzavom zajednicko ima samo jednu obicnu knjizicu. Drzavljanstvo nije. Wright ne igra pa ima nase drzavljanstvo i niko ga ne uslovljava. Kakav je motiv jednog Vujosevica, pare nisu...

I neces ga gledati u dresu, vjeruj mi. Kvalifikacije (ako dodjemo do njih uopste) se poklapaju sa terminima NBA lige - znaci Juka ti ne dolazi 10000%. A na SP se neces ni plasirati. Juku mozes ocekivati u kvalifikacijama za EP 2021, tj. 2020. godine. Nurkic ce tada imati 27 jebenih godina i nekoliko nastupa za repku. To je smijurija. I na takvog igraca se oslanjati i oko njega nesta graditi - ne hvala. Otpisati i ne pozivati ga - uopste. Hvala mu za nekoliko nastupa, ali nema on taj klik u glavi za ovu reprezentaciju. I to je to. Nema tu nekog pametovanja. I ja sam mislio da je on drugaciji tip, da mu smetaju fkt Harun i co., al nidje veze...

Probati sa Musom graditi novu repku i to je to. To nam je jedina nada. Musa ce biti na vrhuncu snage (trebao bi) kada dodje EP 2021. godine. Ako se i na to plasiramo. :-)
dječak sa šibicama

#15245 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Pitanje je sta ce biti sa Musom kad/ako ode u NBA.

Za godinu dvije, i onda i on moze lako reci "ne mogu, moram raditi na sebi preko ljeta".
hrasno38

#15246 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

dječak sa šibicama wrote:Pitanje je sta ce biti sa Musom kad/ako ode u NBA.

Za godinu dvije, i onda i on moze lako reci "ne mogu, moram raditi na sebi preko ljeta".
ma igranje za svoju zemlju je ponajvise stvar "kucnog odgoja" i tu nema sta drugo da bude. Eno kako Saric moze doci u hrvatsku reprezentaciju. Samo je pitanje da li zelis, sta osjecas za svoju zemlju i sta su ti prioriteti u zivotu. Kod mene su uvijek bili na prvom mjestu porodica na drugoj moja zemlja.
dječak sa šibicama

#15248 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Furkan Korkmaz potpisao za Filadefiju, odradio Ljetnu NBA ligu i sjeo na prvi avion da stigne igrati za Tursku na U-20 prvenstvu. A onda ce se prikljuciti A reprezentaciji.

Svi oni sto "rade na svojoj igri pa ne mogu u reprezentaciju" da pogledaju u pod od sramote
Bosanski_kralj

#15249 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Bosanski_kralj »

Naši reprezentativci preko ljeta rade na formi i onda kad počne sezona budu nikad gori. :-)
Vega_Brothers

#15250 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Vega_Brothers »

Korkmaz je znao igrati za 3 različite selekcije Turske u samo jednom ljetu. Čudan način pokazivanja ljubavi prema domovini, nama stran, mi smo navikli na statuse i zastavice na twitteru i facebooku.
Post Reply