I divna su ti sjenila....ooooo zašto kod nas nema Sephoreveze s vezom wrote:Decko ti je divan :FKrizzia wrote:Donio decko s puta
Nelosa sjenila.
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- MersY
#15226 Re: Odg: SMINKA oliti MAKE-UP
-
BJB
#15227 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zato sto bi Sephora propala za mjesec i da dodju.
- MersY
#15228 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pa taman nek budu mjesec i nek odu, toliko mi i trebaju 
-
Amy82
#15229 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni T zona dosta masna, a obrazi normalni nekad suhi, smijem li i ja kupit (bas mi se kupuujeKrizzia wrote:nozica wrote:Vako: Krema se zove 1.2.3. Perfect CC Cream. Dolazi u četiri nijanse: 31 Ivory, 32 Beige Claire (odgovara nijansi 53 ostalih pudera Bourjois), 33 Beige Rose i 34 Tan.Krizzia wrote:Ajde ako mozes da napises malo detaljniju recenziju. I ja sam je vidjela kod Lise pa kontam uzeti.
Moja koža je kominovana i dehidrirana, inače koristim 52 Healthy Mix Serum.
Ja sam uzela 31. Malo mi je svijetla, ali bolja nego 32.
Puder je jako tečne konzistencije, tako da se jednostavno nanosi i blenda. Finiš je satenski, nije previše mat, nit je glow-ast (izmišljena riječ, znate šta mislim) i jako prirodno izgleda. Prekrivanje je srednje, trebat će vam korektor za čibice, meni za podočnjake nije trebao. Postojan je, pa nekih 6-8 sati (što je meni sasvim dovoljno za jednu cc kremu i ne padam na one gluposti 16 h i sl.)
Ima zaštitni faktor 15. Nije mi go-to puder za izlazak, jer mi je nijansa svjetlija za sekundu + taj spf i na slikama izgledam ko CasperAli mi je za dnevnu varijantu savršen
![]()
Eto drage moje, valjda sam vam pomogla
Kupila
-
nozica
#15230 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I meni je T-zona masna, u zavisnosti od ciklusa, nekad manje, nekad više. Ako želim da mi se ne masti nikako, samo sekundicu pudera u prahu preko t-zone i ok sam. Preporučila bih ti je...Amy82 wrote:
Meni T zona dosta masna, a obrazi normalni nekad suhi, smijem li i ja kupit (bas mi se kupuuje) ili cu se sjajit ko tepsija?
![]()
možeš mene kriviti ako ne uspije
-
Amy82
#15231 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
MoRe i ta varijanta

- muhanata
#15232 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jel'de na sličan fazon?VenomousV wrote: kupila sam sinoc taj uvijac iz izbora, za 1 KM![]()
vidjecemo kakav ce biti
Javi utiske
- VenomousV
#15233 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma vala za marku
makar ga samo jednom iskoristila dobar je
javim kad probam
(al sam mu vec nasla manu, nema ono cudo da naslonis srednji prst kad uvijas, a ja sam navikla na takve
)
makar ga samo jednom iskoristila dobar je
javim kad probam
(al sam mu vec nasla manu, nema ono cudo da naslonis srednji prst kad uvijas, a ja sam navikla na takve
-
Mirelas
#15234 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sleek rumenila ? Probao ko ? Primjedbe, pohvale, nijanse ?
-
zamzija
#15235 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hej djevojke
u zadnje vrijeme sam počela intenzivno koristiti BB kremu i kremasti korektor za podočnjake.
Eh sad ne znam da li pravilno nanosim - prvo BB kremu i pa korektor ispod očiju i to sve prstima...Da li se korektor utapkava ili samo razmaže. Puder ne koristim jer ga ne volim...
I ko mi može preporučiti jedan fini kremasti korektor ( jer imam suhu kožu ), ja koristim alverde
hvala
u zadnje vrijeme sam počela intenzivno koristiti BB kremu i kremasti korektor za podočnjake.
Eh sad ne znam da li pravilno nanosim - prvo BB kremu i pa korektor ispod očiju i to sve prstima...Da li se korektor utapkava ili samo razmaže. Puder ne koristim jer ga ne volim...
I ko mi može preporučiti jedan fini kremasti korektor ( jer imam suhu kožu ), ja koristim alverde
hvala
-
lallla
#15236 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Najbolji make-up kistovi ikad: http://www.iherb.com/Real-Techniques-by ... ode=DGT943
- ćiribiribela
#15237 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kad udjem na ovu temu i vidim o cemu pisete i sta sve koristite, skontam da veze nemam od sminke i sminkanja.

- JanuaryJones
#15238 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
+1ćiribiribela wrote:Kad udjem na ovu temu i vidim o cemu pisete i sta sve koristite, skontam da veze nemam od sminke i sminkanja.![]()
Sent from my iPad using Tapatalk
- soraya93
#15239 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
http://p0.storage.canalblog.com/02/34/1 ... 2459_o.jpg Kupila sam novi sampon i regenrator - le petite marseillais. Nisam nikad koristila pa kad isprobam napisacu vam review. I moram da pohvalim bioten proizvode, imam kremu za ruke med i makadamija, prelijepo mirise i hrani ruke, draza mi je od loccitane... i losion za tijelo riza/pamuk. Prezadovoljna! Definitivno br 1. <3 http://1.bp.blogspot.com/-MZ313tRNxoY/U ... C_2322.JPG
-
BJB
#15240 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zene drage, meni treba neka maska za izmrcvarenu kosu koja je suha a brzo se masti... Ili samo da je namackam kkokosovim uljem ?
A kreme za ruke, ove godine sam se naoruzala ovim, i tek sam dosla do pola prve tubice..
U ovom setu dodju 4, svaka je 25g, ni ne osjeti se u dzepu..Trenutno trosim ovu Orange Tarocco, eucalyptus and sage. Nevjerovatno brzo se upiju u kozu, a divno mirisu.
A kreme za ruke, ove godine sam se naoruzala ovim, i tek sam dosla do pola prve tubice..
U ovom setu dodju 4, svaka je 25g, ni ne osjeti se u dzepu..Trenutno trosim ovu Orange Tarocco, eucalyptus and sage. Nevjerovatno brzo se upiju u kozu, a divno mirisu.

- lemniskata
#15241 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam koristila Macadamia oil masku. Ono malo pakovanje mi je bilo dovoljno, toliko je djelotvorna maska. Prakticno je sto mozes probati odgovara li bez kupovanja velikog (skupog) pakovanjaBJB wrote:Zene drage, meni treba neka maska za izmrcvarenu kosu koja je suha a brzo se masti... Ili samo da je namackam kkokosovim uljem ?
Sent from my LT26ii using Tapatalk
- WildRedRose
#15242 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Znam da je bilo milion puta, ali treba mi info gdje u SA kupiti cetkice (sve vrste) za sminkanje ? neke kvalitetnije, bolje.. samo kupujem i bacam pare 
- WildRedRose
#15243 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja koliko znam, prvo ide korektor, sacekas da se osusi, pa tek onda krema u boji ili puder.zamzija wrote:hej djevojke
hvala
- Michun
#15244 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nema pravila kako ti bolje odgovara.WildRedRose wrote:Ja koliko znam, prvo ide korektor, sacekas da se osusi, pa tek onda krema u boji ili puder.zamzija wrote:hej djevojke
hvalaali eto, ima iskusnijih, pa ako grijesim neka isprave.
ja trenutno "pomjesam" korektor i puder da dobijem zeljenu nijansu.
nekad kad je potrebno malo vise da pokrijes onda stavi preko, ako treba manje onda u isto vrijeme.
bitno je da si zadovoljna proizvodom i da se ne uvlaci u borice oko ociju. u principu nista oko ociju se ne treba trljati nego tapkati - krema, puder, korektor...jer je tanka koza pa da se ne guzva. a tapkanjem u isto vrijeme radis drenazu tj. ako to je nateceno oko ociju malo spadne.
eto...al' sam se raspisala.
- šatirana_ljubičica
#15245 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
BJB wrote:Zene drage, meni treba neka maska za izmrcvarenu kosu koja je suha a brzo se masti... Ili samo da je namackam kkokosovim uljem ?
Gdje ih ima kupiti ?:)
- Deep red
#15246 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
BJB, ja stavljam kokosovo ulje i drzim sat-dva-pet, zavisi koliko imam vremena. A masku koristim Macadamiu i ova kombinacija mi je preporodila kosu
Naravno, ni jedno ni drugo ne stavljam do tjemena.
Zene, ako je neko zainteresovan za ovaj set (nijanasa purple storm), nek se javi na PP
http://www.bellapierre.com/shop/get-the-look-kits.html
Zene, ako je neko zainteresovan za ovaj set (nijanasa purple storm), nek se javi na PP
-
zamzija
#15247 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ti si sunce, hvalaMichun wrote:
nema pravila kako ti bolje odgovara.
ja trenutno "pomjesam" korektor i puder da dobijem zeljenu nijansu.
nekad kad je potrebno malo vise da pokrijes onda stavi preko, ako treba manje onda u isto vrijeme.
bitno je da si zadovoljna proizvodom i da se ne uvlaci u borice oko ociju. u principu nista oko ociju se ne treba trljati nego tapkati - krema, puder, korektor...jer je tanka koza pa da se ne guzva. a tapkanjem u isto vrijeme radis drenazu tj. ako to je nateceno oko ociju malo spadne.
eto...al' sam se raspisala.
-
nia3
#15248 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Gdje nabavljaš ovu masku?Deep red wrote:BJB, ja stavljam kokosovo ulje i drzim sat-dva-pet, zavisi koliko imam vremena. A masku koristim Macadamiu i ova kombinacija mi je preporodila kosuNaravno, ni jedno ni drugo ne stavljam do tjemena.
-
Amy82
#15249 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Neki dan ja kod frizera, kad ulazi ona sminkerka Maja (ona cura sa akademije, mozda je znate) i vuce kofer sminke na tockicima (NYX reklama na njemu) ali ne mali kofer/kofercic, nego ono KOFER kao kad ja idem sedam dana na put
BJB priznaj da ti imas at least dva kofera

BJB priznaj da ti imas at least dva kofera
-
BJB
#15250 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@Amy82, do srca sam se nasmijala, a nisam odavno

Gdje ih ima kupiti ?:)[/quote]
Feelunique.com ili escentual.com, gdje me dodje jeftinije.. Na feelunique ne placas postarinu preko 10 funti vrijednosti, na escentual jesi, a jos kad ima neki dobar kod za popust na feelunique, uopste nisu toliko skupe.
Gift sets se najvise isplate.
http://www.feelunique.com/brands/crabtr ... /gift-sets
Meni se ovaj http://www.feelunique.com/p/Crabtree-Ev ... ction-2013najvise svidja, mozes nekome i pokloniti koju, a opet i tebi ostane zaliha...
Kupila bih ovaj da nije skupšatirana_ljubičica wrote:/Crabtree__amp__Evelyn_Deluxe_Hand_Therapy_Collection_1386591012_main.jpg[/img]

Gdje ih ima kupiti ?:)[/quote]
Feelunique.com ili escentual.com, gdje me dodje jeftinije.. Na feelunique ne placas postarinu preko 10 funti vrijednosti, na escentual jesi, a jos kad ima neki dobar kod za popust na feelunique, uopste nisu toliko skupe.
Meni se ovaj http://www.feelunique.com/p/Crabtree-Ev ... ction-2013najvise svidja, mozes nekome i pokloniti koju, a opet i tebi ostane zaliha...