SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
MersY

#15226 Re: Odg: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

veze s vezom wrote:
Krizzia wrote:Donio decko s puta :D
Image

Nelosa sjenila.
Decko ti je divan :F
I divna su ti sjenila....ooooo zašto kod nas nema Sephore :evil:
BJB

#15227 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Zato sto bi Sephora propala za mjesec i da dodju.
MersY

#15228 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Pa taman nek budu mjesec i nek odu, toliko mi i trebaju :D
Amy82

#15229 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

Krizzia wrote:
nozica wrote:
Krizzia wrote:Ajde ako mozes da napises malo detaljniju recenziju. I ja sam je vidjela kod Lise pa kontam uzeti.
Vako: Krema se zove 1.2.3. Perfect CC Cream. Dolazi u četiri nijanse: 31 Ivory, 32 Beige Claire (odgovara nijansi 53 ostalih pudera Bourjois), 33 Beige Rose i 34 Tan.
Moja koža je kominovana i dehidrirana, inače koristim 52 Healthy Mix Serum.
Ja sam uzela 31. Malo mi je svijetla, ali bolja nego 32.
Puder je jako tečne konzistencije, tako da se jednostavno nanosi i blenda. Finiš je satenski, nije previše mat, nit je glow-ast (izmišljena riječ, znate šta mislim 8-) ) i jako prirodno izgleda. Prekrivanje je srednje, trebat će vam korektor za čibice, meni za podočnjake nije trebao. Postojan je, pa nekih 6-8 sati (što je meni sasvim dovoljno za jednu cc kremu i ne padam na one gluposti 16 h i sl.)
Ima zaštitni faktor 15. Nije mi go-to puder za izlazak, jer mi je nijansa svjetlija za sekundu + taj spf i na slikama izgledam ko Casper :shock: Ali mi je za dnevnu varijantu savršen :trepp:
Eto drage moje, valjda sam vam pomogla :saveta:

Kupila :grin:
Meni T zona dosta masna, a obrazi normalni nekad suhi, smijem li i ja kupit (bas mi se kupuuje :lol: ) ili cu se sjajit ko tepsija? :D :D
nozica

#15230 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nozica »

Amy82 wrote:
Meni T zona dosta masna, a obrazi normalni nekad suhi, smijem li i ja kupit (bas mi se kupuuje :lol: ) ili cu se sjajit ko tepsija? :D :D
I meni je T-zona masna, u zavisnosti od ciklusa, nekad manje, nekad više. Ako želim da mi se ne masti nikako, samo sekundicu pudera u prahu preko t-zone i ok sam. Preporučila bih ti je...

možeš mene kriviti ako ne uspije :mrgreen:
Amy82

#15231 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

MoRe i ta varijanta :lol: :lol:
muhanata

#15232 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by muhanata »

VenomousV wrote: kupila sam sinoc taj uvijac iz izbora, za 1 KM :lol:

vidjecemo kakav ce biti :D
Jel'de na sličan fazon? :-D Ja vjerujem da ćeš biti zadovoljna. Isto vjerujem da je onaj diiivan, ali ovaj može sasvim ok poslužiti. Ne bih da ga previše hvalim, pa da bude 'vaka sam, 'naka sam :oops:

Javi utiske
VenomousV

#15233 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

ma vala za marku :-)
makar ga samo jednom iskoristila dobar je :lol:
javim kad probam :D

(al sam mu vec nasla manu, nema ono cudo da naslonis srednji prst kad uvijas, a ja sam navikla na takve :D )
Mirelas

#15234 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mirelas »

Sleek rumenila ? Probao ko ? Primjedbe, pohvale, nijanse ?
zamzija

#15235 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

hej djevojke

u zadnje vrijeme sam počela intenzivno koristiti BB kremu i kremasti korektor za podočnjake.
Eh sad ne znam da li pravilno nanosim - prvo BB kremu i pa korektor ispod očiju i to sve prstima...Da li se korektor utapkava ili samo razmaže. Puder ne koristim jer ga ne volim...

I ko mi može preporučiti jedan fini kremasti korektor ( jer imam suhu kožu ), ja koristim alverde

hvala :D
lallla

#15236 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lallla »

ćiribiribela

#15237 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ćiribiribela »

Kad udjem na ovu temu i vidim o cemu pisete i sta sve koristite, skontam da veze nemam od sminke i sminkanja. :D :D
JanuaryJones

#15238 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by JanuaryJones »

ćiribiribela wrote:Kad udjem na ovu temu i vidim o cemu pisete i sta sve koristite, skontam da veze nemam od sminke i sminkanja. :D :D
+1 :D

Sent from my iPad using Tapatalk
soraya93

#15239 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

http://p0.storage.canalblog.com/02/34/1 ... 2459_o.jpg Kupila sam novi sampon i regenrator - le petite marseillais. Nisam nikad koristila pa kad isprobam napisacu vam review. I moram da pohvalim bioten proizvode, imam kremu za ruke med i makadamija, prelijepo mirise i hrani ruke, draza mi je od loccitane... i losion za tijelo riza/pamuk. Prezadovoljna! Definitivno br 1. <3 http://1.bp.blogspot.com/-MZ313tRNxoY/U ... C_2322.JPG
BJB

#15240 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Zene drage, meni treba neka maska za izmrcvarenu kosu koja je suha a brzo se masti... Ili samo da je namackam kkokosovim uljem ?
A kreme za ruke, ove godine sam se naoruzala ovim, i tek sam dosla do pola prve tubice..
U ovom setu dodju 4, svaka je 25g, ni ne osjeti se u dzepu..Trenutno trosim ovu Orange Tarocco, eucalyptus and sage. Nevjerovatno brzo se upiju u kozu, a divno mirisu.Image
lemniskata

#15241 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

BJB wrote:Zene drage, meni treba neka maska za izmrcvarenu kosu koja je suha a brzo se masti... Ili samo da je namackam kkokosovim uljem ?
A kreme za ruke, ove godine sam se naoruzala ovim, i tek sam dosla do pola prve tubice..
U ovom setu dodju 4, svaka je 25g, ni ne osjeti se u dzepu..Trenutno trosim ovu Orange Tarocco, eucalyptus and sage. Nevjerovatno brzo se upiju u kozu, a divno mirisu.Image
Ja sam koristila Macadamia oil masku. Ono malo pakovanje mi je bilo dovoljno, toliko je djelotvorna maska. Prakticno je sto mozes probati odgovara li bez kupovanja velikog (skupog) pakovanja :-D

Sent from my LT26ii using Tapatalk
WildRedRose

#15242 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by WildRedRose »

Znam da je bilo milion puta, ali treba mi info gdje u SA kupiti cetkice (sve vrste) za sminkanje ? neke kvalitetnije, bolje.. samo kupujem i bacam pare :(
WildRedRose

#15243 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by WildRedRose »

zamzija wrote:hej djevojke

u zadnje vrijeme sam počela intenzivno koristiti BB kremu i kremasti korektor za podočnjake.
Eh sad ne znam da li pravilno nanosim - prvo BB kremu i pa korektor ispod očiju i to sve prstima...Da li se korektor utapkava ili samo razmaže. Puder ne koristim jer ga ne volim...

I ko mi može preporučiti jedan fini kremasti korektor ( jer imam suhu kožu ), ja koristim alverde

Ja koliko znam, prvo ide korektor, sacekas da se osusi, pa tek onda krema u boji ili puder. :) ali eto, ima iskusnijih, pa ako grijesim neka isprave. :)
Michun

#15244 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

WildRedRose wrote:
zamzija wrote:hej djevojke

Ja koliko znam, prvo ide korektor, sacekas da se osusi, pa tek onda krema u boji ili puder. :) ali eto, ima iskusnijih, pa ako grijesim neka isprave. :)
nema pravila kako ti bolje odgovara.
ja trenutno "pomjesam" korektor i puder da dobijem zeljenu nijansu.
nekad kad je potrebno malo vise da pokrijes onda stavi preko, ako treba manje onda u isto vrijeme.
bitno je da si zadovoljna proizvodom i da se ne uvlaci u borice oko ociju. u principu nista oko ociju se ne treba trljati nego tapkati - krema, puder, korektor...jer je tanka koza pa da se ne guzva. a tapkanjem u isto vrijeme radis drenazu tj. ako to je nateceno oko ociju malo spadne.
eto...al' sam se raspisala.
šatirana_ljubičica

#15245 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by šatirana_ljubičica »

BJB wrote:Zene drage, meni treba neka maska za izmrcvarenu kosu koja je suha a brzo se masti... Ili samo da je namackam kkokosovim uljem ?

Gdje ih ima kupiti ?:)
Deep red

#15246 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

BJB, ja stavljam kokosovo ulje i drzim sat-dva-pet, zavisi koliko imam vremena. A masku koristim Macadamiu i ova kombinacija mi je preporodila kosu :thumbup: Naravno, ni jedno ni drugo ne stavljam do tjemena.

Zene, ako je neko zainteresovan za ovaj set (nijanasa purple storm), nek se javi na PP
http://www.bellapierre.com/shop/get-the-look-kits.html
zamzija

#15247 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Michun wrote:
nema pravila kako ti bolje odgovara.
ja trenutno "pomjesam" korektor i puder da dobijem zeljenu nijansu.
nekad kad je potrebno malo vise da pokrijes onda stavi preko, ako treba manje onda u isto vrijeme.
bitno je da si zadovoljna proizvodom i da se ne uvlaci u borice oko ociju. u principu nista oko ociju se ne treba trljati nego tapkati - krema, puder, korektor...jer je tanka koza pa da se ne guzva. a tapkanjem u isto vrijeme radis drenazu tj. ako to je nateceno oko ociju malo spadne.
eto...al' sam se raspisala.
Ti si sunce, hvala :kiss:
nia3

#15248 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nia3 »

Deep red wrote:BJB, ja stavljam kokosovo ulje i drzim sat-dva-pet, zavisi koliko imam vremena. A masku koristim Macadamiu i ova kombinacija mi je preporodila kosu :thumbup: Naravno, ni jedno ni drugo ne stavljam do tjemena.

Zene, ako je neko zainteresovan za ovaj set (nijanasa purple storm), nek se javi na PP
http://www.bellapierre.com/shop/get-the-look-kits.html
Gdje nabavljaš ovu masku?
Amy82

#15249 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

Neki dan ja kod frizera, kad ulazi ona sminkerka Maja (ona cura sa akademije, mozda je znate) i vuce kofer sminke na tockicima (NYX reklama na njemu) ali ne mali kofer/kofercic, nego ono KOFER kao kad ja idem sedam dana na put :D :D

BJB priznaj da ti imas at least dva kofera :D :D :namigusa: :namigusa:
BJB

#15250 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

@Amy82, do srca sam se nasmijala, a nisam odavno :kiss: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

šatirana_ljubičica wrote:/Crabtree__amp__Evelyn_Deluxe_Hand_Therapy_Collection_1386591012_main.jpg[/img]
Kupila bih ovaj da nije skup
Image

Gdje ih ima kupiti ?:)[/quote]
Feelunique.com ili escentual.com, gdje me dodje jeftinije.. Na feelunique ne placas postarinu preko 10 funti vrijednosti, na escentual jesi, a jos kad ima neki dobar kod za popust na feelunique, uopste nisu toliko skupe. :D Gift sets se najvise isplate. :mrgreen:http://www.feelunique.com/brands/crabtr ... /gift-sets
Meni se ovaj http://www.feelunique.com/p/Crabtree-Ev ... ction-2013najvise svidja, mozes nekome i pokloniti koju, a opet i tebi ostane zaliha... :D
Post Reply