zato sto mi j to sizofreno. da neko bombu postavi u amsterdamu. znas li kolika je to operacija? i ako su to zapadnjaci uradili, rusi bi iznijeli dokaze u roku od 2 sata jer oni imaju olupinu. ili mislis da ne bi mogli otkriti da je bila bomba u avionu?Challenger__ wrote:Kada situacija nije čista, ne odbacuje se ni jedna moguća preliminarna opcija.Bodkin wrote:kakva ba bomba u avionu. ne budalite svega vam.
1. kvar
2. bomba
3. pogodak greškom
4. pogodak sa namjerom
Zašto bježiš od racionalnog pristupa. U čemu je problem?
Ukrajina
-
Bodkin
#15226 Re: Ukrajina
- Challenger__
#15227 Re: Ukrajina
SAMO POD USLOVOM da je cilj istrage da se dođe do istine i samo istine o ovoj tragediji. Ako je cilj nešto drugo (npr geopolitička histerija) onda je pristup sasvim drugačiji.Kaligula I wrote:...ne znam da li si ti, ali ja još nigdje nisam naisao na odgovor na pitanje 'zašto je MH17 letio 200 km sjevernije od uobičajene rute?'...na to pitanje jos niko nije dao odgovor ni iz Malezije, ni iz Ukrajine, ni Iz USA, ni iz Rusije...to bi valjda kao prvo trebalo razjasniti u ovom rašomonu...
-
jefferson
#15228 Re: Ukrajina
1. Tesko, usljed kvara avioni se ne raspadnu u zraku, posebno taj avion.Challenger__ wrote:Kada situacija nije čista, ne odbacuje se ni jedna moguća preliminarna opcija.Bodkin wrote:kakva ba bomba u avionu. ne budalite svega vam.
1. kvar
2. bomba
3. pogodak greškom
4. pogodak sa namjerom
2. Moze biti, ali ne bas tako vjerovatno s obzirom kakvo osiguranje AMS ima i koliko bi ljudi trebalo biti ukljuceno u sve to.
3. Najvjerovatnije
4. Manje vjerovatno, vise vjerovatno nego 1 i 2.
-
jefferson
#15229 Re: Ukrajina
Ja koliko znam objasnjenje je oluja, sto je sasvim norlamna procedura u tim uslovima, a taj vazdusni prostor je bio otvoren za saobracaj.Challenger__ wrote:SAMO POD USLOVOM da je cilj istrage da se dođe do istine i samo istine o ovoj tragediji. Ako je cilj nešto drugo (npr geopolitička histerija) onda je pristup sasvim drugačiji.Kaligula I wrote:...ne znam da li si ti, ali ja još nigdje nisam naisao na odgovor na pitanje 'zašto je MH17 letio 200 km sjevernije od uobičajene rute?'...na to pitanje jos niko nije dao odgovor ni iz Malezije, ni iz Ukrajine, ni Iz USA, ni iz Rusije...to bi valjda kao prvo trebalo razjasniti u ovom rašomonu...
- Challenger__
#15230 Re: Ukrajina
Po tebi, kriminološki pristup - koji preliminarno sve opcije drži teoretski mogućim - jeste "šizofren". Kriminologija kao "šizofrena" nauka.Bodkin wrote:zato sto mi j to sizofreno. da neko bombu postavi u amsterdamu. znas li kolika je to operacija? i ako su to zapadnjaci uradili, rusi bi iznijeli dokaze u roku od 2 sata jer oni imaju olupinu. ili mislis da ne bi mogli otkriti da je bila bomba u avionu?Challenger__ wrote:Kada situacija nije čista, ne odbacuje se ni jedna moguća preliminarna opcija.Bodkin wrote:kakva ba bomba u avionu. ne budalite svega vam.
1. kvar
2. bomba
3. pogodak greškom
4. pogodak sa namjerom
Blago tebi.
- vivaldi
#15231 Re: Ukrajina
neko rece zbog oluje, ali prica se o tome dosta vec danima. to je odobrena ruta, onaj i kompanije je rekao da su preletili tuda cini mi se 700 puta. richard quest je takodjer o tome govorio, ne lete svi tom trasom, ali lete malezija, singapur i tajland cini mi se. danas rekose da sada umjesto ukrajine lete preko sirije, opet tragedija u najaviKaligula I wrote:...ne znam da li si ti, ali ja još nigdje nisam naisao na odgovor na pitanje 'zašto je MH17 letio 200 km sjevernije od uobičajene rute?'...na to pitanje jos niko nije dao odgovor ni iz Malezije, ni iz Ukrajine, ni Iz USA, ni iz Rusije...to bi valjda kao prvo trebalo razjasniti u ovom rašomonu...
na stranu sve, ali da se lesevi trunu 4 dana u nekim vagonima je bas gnusno
-
Kaligula I
#15232 Re: Ukrajina
može li još jedno pitanje?...može, dobro hvala
...ima li i teoretska mogućnost da se avion gađa iz vještačkog satelita?...danas rekoše da je američki satelit u to vrijeme nadlijetao istočnu Ukrajinu...pa mi na um pade i takva eventualija...
- Challenger__
#15233 Re: Ukrajina
U tom slučaju se postavlja pitanje, zašto ne još južnije, ili, zašto ne još sjevernije, ili, zašto je ovaj let, još nad Varšavom preusmjeren u odnosu na uobičajenu rutu. Gomila pitanja se postavlja, ali problem je u tome što se od ove tragedije očekuju politički benefiti, a ne puna istina.jefferson wrote:Ja koliko znam objasnjenje je oluja, sto je sasvim norlamna procedura u tim uslovima, a taj vazdusni prostor je bio otvoren za saobracaj.
-
jefferson
#15234 Re: Ukrajina
Juznije je podrucje Krima koje je zatvoreno.Challenger__ wrote:U tom slučaju se postavlja pitanje, zašto ne još južnije, ili, zašto ne još sjevernije, ili, zašto je ovaj let, još nad Varšavom preusmjeren u odnosu na uobičajenu rutu. Gomila pitanja se postavlja, ali problem je u tome što se od ove tragedije očekuju politički benefiti, a ne puna istina.jefferson wrote:Ja koliko znam objasnjenje je oluja, sto je sasvim norlamna procedura u tim uslovima, a taj vazdusni prostor je bio otvoren za saobracaj.
Inace avioni nikad ne ispune svoju kompletnu rutu.
Ali da skratim pricu, jest fals flag je bio.
- Cyrax
#15235 Re: Ukrajina
Onu budalu koja ih je poslala tom rutom na dozivotnu robiju poslati.
Cisti idiotizam.
Cisti idiotizam.
-
jefferson
#15236 Re: Ukrajina
Ne moze.Kaligula I wrote:može li još jedno pitanje?...može, dobro hvala...ima li i teoretska mogućnost da se avion gađa iz vještačkog satelita?...danas rekoše da je američki satelit u to vrijeme nadlijetao istočnu Ukrajinu...pa mi na um pade i takva eventualija...
Ali cime bi gadjao?
-
Bodkin
#15237 Re: Ukrajina
pa jarane jesam ti objasnio zasto mislim da je nemoguceChallenger__ wrote:
Po tebi, kriminološki pristup - koji preliminarno sve opcije drži teoretski mogućim - jeste "šizofren". Kriminologija kao "šizofrena" nauka.
Blago tebi.
- vivaldi
#15238 Re: Ukrajina
ja sam cuo da ga je pokojni perhan letecom viljuskom oborioKaligula I wrote:može li još jedno pitanje?...može, dobro hvala...ima li i teoretska mogućnost da se avion gađa iz vještačkog satelita?...danas rekoše da je američki satelit u to vrijeme nadlijetao istočnu Ukrajinu...pa mi na um pade i takva eventualija...
-
Bodkin
#15239 Re: Ukrajina
vivaldi wrote:ja sam cuo da ga je pokojni perhan letecom viljuskom oborioKaligula I wrote:može li još jedno pitanje?...može, dobro hvala...ima li i teoretska mogućnost da se avion gađa iz vještačkog satelita?...danas rekoše da je američki satelit u to vrijeme nadlijetao istočnu Ukrajinu...pa mi na um pade i takva eventualija...
- Challenger__
#15240 Re: Ukrajina
Netačno. Za sada, nema dokaza za to. Samo smo svjedoci lešinarskog odnosa prema mrtvima i tragediji, a u tome prednjači američka administracija.jefferson wrote:Ali da skratim pricu, jest fals flag je bio.
- mirsek
#15241 Re: Ukrajina
Hm, onda rusi to mogu demantovati jednostavnom satelitskom metereoloskom slikom tog podrucja.jefferson wrote:Ja koliko znam objasnjenje je oluja, sto je sasvim norlamna procedura u tim uslovima, a taj vazdusni prostor je bio otvoren za saobracaj.Challenger__ wrote:SAMO POD USLOVOM da je cilj istrage da se dođe do istine i samo istine o ovoj tragediji. Ako je cilj nešto drugo (npr geopolitička histerija) onda je pristup sasvim drugačiji.Kaligula I wrote:...ne znam da li si ti, ali ja još nigdje nisam naisao na odgovor na pitanje 'zašto je MH17 letio 200 km sjevernije od uobičajene rute?'...na to pitanje jos niko nije dao odgovor ni iz Malezije, ni iz Ukrajine, ni Iz USA, ni iz Rusije...to bi valjda kao prvo trebalo razjasniti u ovom rašomonu...
Btw. odoh da je potrazim na netu za taj dan.
- Challenger__
#15242 Re: Ukrajina
Ne, nisi objasnio. Ti prejudiciraš bona fide neke od zainteresovanih strana i isključuješ jednu od (teoretski) mogućih opcija.Bodkin wrote:pa jarane jesam ti objasnio zasto mislim da je nemoguceili mi nadji falinku u logici ili reci jeste u pravu si. a ne ovako
To je emotivan a ne racionalan pristup.
-
jefferson
#15243 Re: Ukrajina
jasta, Obama licno en da vec 4 dana da lesevi se utovare. takodje, cuo sam da je John kerry licno pucao u zrak kada su OSCE istrazitelji dosli.Challenger__ wrote:Netačno. Za sada, nema dokaza za to. Samo smo svjedoci lešinarskog odnosa prema mrtvima i tragediji, a u tome prednjači američka administracija.jefferson wrote:Ali da skratim pricu, jest fals flag je bio.
-
sumirprimus
#15244 Re: Ukrajina
Eno slicica na guardianu,izbusenog dijela trupa....pa sami prosudjujte....
- Challenger__
#15245 Re: Ukrajina
Treba prvo utvrditi da li je u pitanj nemar ili nešto drugo. Ali, to ne interesuje Obuminu administraciju i psihopate oko njega.Cyrax wrote:Onu budalu koja ih je poslala tom rutom na dozivotnu robiju poslati.
Cisti idiotizam.
-
Kaligula I
#15246 Re: Ukrajina
...a da li ti je shizofreno mahanje epruvetom za govornicom UN kao dokazom o Sadamovom posjedovanju oružja za masovno unistavanje?...ako cilj opravdava sredstvo onda ništa nije nemoguće...Bodkin wrote:zato sto mi j to sizofreno. da neko bombu postavi u amsterdamu. znas li kolika je to operacija? i ako su to zapadnjaci uradili, rusi bi iznijeli dokaze u roku od 2 sata jer oni imaju olupinu. ili mislis da ne bi mogli otkriti da je bila bomba u avionu?Challenger__ wrote:Kada situacija nije čista, ne odbacuje se ni jedna moguća preliminarna opcija.Bodkin wrote:kakva ba bomba u avionu. ne budalite svega vam.
1. kvar
2. bomba
3. pogodak greškom
4. pogodak sa namjerom
-
jefferson
#15247 Re: Ukrajina
Ma ja, ta slika je vec drugi dan bila dostupna.sumirprimus wrote:Eno slicica na guardianu,izbusenog dijela trupa....pa sami prosudjujte....
Ali eto, akda se vec teoretise.
Onolike rupe samo moze velika raketa koja je eksplodirala blizu da ostavi.
-
Bodkin
#15248 Re: Ukrajina
ja sam rekao zasto mislim da nema sanse o bombi u avionuChallenger__ wrote:Ne, nisi objasnio. Ti prejudiciraš bona fide neke od zainteresovanih strana i isključuješ jednu od (teoretski) mogućih opcija.Bodkin wrote:pa jarane jesam ti objasnio zasto mislim da je nemoguceili mi nadji falinku u logici ili reci jeste u pravu si. a ne ovako
To je emotivan a ne racionalan pristup.
1. moralo bi se desiti u amsterdamu gdje su mjere sigurnosti poprilicne
2. broj ljudi ukljucenih u to bi trebao biti poprilican i tesko da ne bi procurilo
3. pretpostavka je da je zapad to napravio jel tako?
4. ako je zapad napravio, rusi su ti koji imaju pristup olupini i mjestu pada. dakle u roku od odmah bi dokazali svijetu da su zapadnjaci postavili bombu u civilni avion
ajde ti meni sad daj kontrargument koji bi objasnio bombu u avionu
-
Bodkin
#15249 Re: Ukrajina
moze li se aktivirati raketa u letu odozdo?jefferson wrote:Ma ja, ta slika je vec drugi dan bila dostupna.sumirprimus wrote:Eno slicica na guardianu,izbusenog dijela trupa....pa sami prosudjujte....
Ali eto, akda se vec teoretise.
Onolike rupe samo moze velika raketa koja je eksplodirala blizu da ostavi.
- Danguba
#15250 Re: Ukrajina
da nije kojim slucajem zapeo za zice od visokog napona.
ukrajinci su to vjerovatno izdigli iznad dozvoljene visine.
ukrajinci su to vjerovatno izdigli iznad dozvoljene visine.