Sirija
-
acopero
#15201 Re: Sirija
ne brinite dosle su " teroristima " nove rakete Konkursa. Gore tenkovi po Idlibu. Ne pomaže asadu 70% sunita.ne pomaze iran, rusija,irak,hezbolah. Mozda kad bi imao podrsku 72% sunita mozda bi sve drugacije bilo . Putem scud raketa se bori za njihova srca. sad u qusairu svaki sunit podrzava asada. Nema ni jednog.
- muhafuca
#15202 Re: Sirija
Hajd da ti na druge stvari ne odgovaram - nije ni bitnoacopero wrote: Šta bi bilo da je na čelu Srbije bio Albanac , da sve bitnije poluge vlasti drže albanci, da u Beogradu imaš 10.000 elitnih specijalaca koji su isključivo albanske nacionalnosti
kad vec bacamo neka nigdje veze poredjenja - hajd idi onda sam sebi objasni kako je mogao Tito (po narodnosti hrvat iako se uvijek zvao Jugoslovenom naravno) biti predsjednik jedne federacije u kojoj su Srbi bila vecina a jos pri tome masa drugih naroda - zar nije trebao Srbin po tvojoj logici vladati
Ako uzmes i to da je Tito recimo bio Jugosloven onda tek dolazis do paradoxa da pripadnik apsolutne manjine (bubam al koliko se sjecam ni 15 % stanovnistva Juge se nije izjasnjavalo kao Jugosloven)
A svi (ogromna vecina) ga voljeli - djaba i goli otok i ostala sranja
Mani pusti laznih poredjenja - ako imas neki konkretan argument vijest - linkuj pa da citamo a "joj jesam smislio fol sad ce se svi zabezeknuti" ulete ostavi za neke druge prilike , i ti i ostali
Jah prije nego sto pocnes opet "Pa sunita ima 70%" razjsni sam sebi da suniti nisu nacija , vec religiozno obiljezje
Od tih 70 % sunita dobar dio su Kurdi koji (ako zivis u iluzijama da ti predocim) imaju sasvim drugacije planove kako Sirija treba izgledati nakon ovog rata i od Assada i od FSA - Kurdi u Iraku su i suniti i Siti i Aleviti npr - ali sunitski Kurdi su lojalni Kurdima u Iraku a ne Sunitima u Iraku - Isto tako posmatraj i Kurde u siriji
Isto tako dobar dio sunita u Siriji se bori na strani SAA protiv rebelsa - sta sad sa njima ?
-
acopero
#15203 Re: Sirija
prvo skontaj jel tito bio hrvat i jugosloven pa mi se javi . ostatak posta nisam procitao.
-
acopero
#15204 Re: Sirija
kad bolje skontam fkt sam nasao lose poredjenje ovo albanci srbi ... trudio sam se iskreno , ocigledno da nisam uspio u tom naumu , al ti si sve zabirerio sa ovim jugoslovenskim ... tito bio hrvat pa jugosloven , cuo sam da je pred kraj postao musliman zato nema petokrake na grobu. Da je tito rusio scudovima zagreb ili beograd , i 6 lička bi se okrenula protiv njega vjeruj mi . Ugl vidjet cemo sta ce biti . nijedna strana nije iskrena. Zasto npr rusi ne kazu stanite ovo je nase posalju 1000 t90 i npr 200 mig 29 i rijese stvar ili npr ameri kazu ne moze tako i posalju veliku pomoc pobunjenicima. ZASTO- zato sto je i amerima i rusima u cilju da se muslimani ( suniti , siti, alewije , kurdi) dobro poubijaju , a onda sjednu za stol i naprave dogovor kako i inace bude posle ama bas svakog rata. moji forumasi realnost jest da su svi zlocinci i asad i pobunjenici i ameri i rusi ... ovaj rat pokazuje pravo lice covjeka bez obzira sa kojeg meridijana dolazio
- muhafuca
#15205 Re: Sirija
procitaj nekad post prije nego sto odgovoris - nece se oci potrositi ne sekiraj seacopero wrote:kad bolje skontam fkt sam nasao lose poredjenje ovo albanci srbi ... trudio sam se iskreno , ocigledno da nisam uspio u tom naumu , al ti si sve zabirerio sa ovim jugoslovenskim ... tito bio hrvat pa jugosloven , cuo sam da je pred kraj postao musliman zato nema petokrake na grobu. Da je tito rusio scudovima zagreb ili beograd , i 6 lička bi se okrenula protiv njega vjeruj mi . Ugl vidjet cemo sta ce biti . nijedna strana nije iskrena. Zasto npr rusi ne kazu stanite ovo je nase posalju 1000 t90 i npr 200 mig 29 i rijese stvar ili npr ameri kazu ne moze tako i posalju veliku pomoc pobunjenicima. ZASTO- zato sto je i amerima i rusima u cilju da se muslimani ( suniti , siti, alewije , kurdi) dobro poubijaju , a onda sjednu za stol i naprave dogovor kako i inace bude posle ama bas svakog rata. moji forumasi realnost jest da su svi zlocinci i asad i pobunjenici i ameri i rusi ... ovaj rat pokazuje pravo lice covjeka bez obzira sa kojeg meridijana dolazio
@
ZASTO- zato
Ne treba tebi sugovornik - ti sam i postavljas pitanja i odgovaras na njih
U skladu valjda sa ideologijom ovih sto ih predstavljas - Ne trebate vi razmisljati , ja cu za vas razmisljati a vi samo dogmatski slijedite sta ja kazem , ne trebate vi postavljati pitanja JA cu i postavljati pitanja i odgovarati a vi slijedite
Oholost je opasna pajdo - cisto podsjecanja radi a ti kako hoces
-
acopero
#15206 Re: Sirija
hvala ti sto si me podsjetio ... pajdo
Koga ja to predstavljam pajdo? reci slobodno . i kad je bila agresija na r.bih na stranim kanalima su se vrtjele snimke par stotina mundzosa , što nam je u to vrijeme opasno naškodilo , jer je armija bih bila multinacionalna. situacija je ista i u siriji.
Nije fsa kriva što ovi radikalni čobani vole da se snimaju prilikom nekih groznih rituala ili sta . Vise je za to kriv SONY nego FSA. Nego pajdo dzaba volite vi ove nazivati bradonje , a nasralah nosi bradu njega ne zovete bradonja.
Znaci pazi sledece asada podrzava ISLAMSKA REPUBLIKA pazi againt ISLAMSKA REPUBLIKA IRAN one more time ISLAMSKA REPUBLIKA , + Hezbolah ( BOŽIJA STRANKA) + Mehdijeva armija . Ovi me nazivi asociraju da asada podrzavaju islamisti samo ne sunitski vec siitski . Šta je razlika izmedju islamista? ja sam kontao da ti pajdo mrzis sve islamiste. Znaci jednima brada super stoji , drugima ne??? WTF ...
Koga ja to predstavljam pajdo? reci slobodno . i kad je bila agresija na r.bih na stranim kanalima su se vrtjele snimke par stotina mundzosa , što nam je u to vrijeme opasno naškodilo , jer je armija bih bila multinacionalna. situacija je ista i u siriji.
Nije fsa kriva što ovi radikalni čobani vole da se snimaju prilikom nekih groznih rituala ili sta . Vise je za to kriv SONY nego FSA. Nego pajdo dzaba volite vi ove nazivati bradonje , a nasralah nosi bradu njega ne zovete bradonja.
Znaci pazi sledece asada podrzava ISLAMSKA REPUBLIKA pazi againt ISLAMSKA REPUBLIKA IRAN one more time ISLAMSKA REPUBLIKA , + Hezbolah ( BOŽIJA STRANKA) + Mehdijeva armija . Ovi me nazivi asociraju da asada podrzavaju islamisti samo ne sunitski vec siitski . Šta je razlika izmedju islamista? ja sam kontao da ti pajdo mrzis sve islamiste. Znaci jednima brada super stoji , drugima ne??? WTF ...
-
Dr_dre
#15207 Re: Sirija
Hamas poziva Hezbolah da se povuče iz Sirije i posveti borbi protiv Izraela
Palestinski islamski pokret Hamas u ponedjeljak je zatražio od libanske militantne grupe Hezbolah da povuče svoje borce iz Sirije, gdje se bore na strani predsjednika Bashra al-Assada, i da se umjesto toga posvete borbi protiv Izraela.
Hamas, koji kontroliše pojas Gaze, svojevremeno je bio Assadov savznik, ali je u prošloj godini podržao pobunu protiv njega, u preokretu stava koji je tada lišio sirijskog čelnika značajne sunitskle podrške u muslimanskom svijetu.
"Pozivamo Hezbolah da povuče svoje snage iz Sirije i da drži svoje oružje protiv cionističkog neprijatelja" - navodi Musa Abu Marzuk, čelnik Hamasa sa sjedištem u Kairu, na svojoj Facebook stranici.
Poziv predstavlja novo pogoršnje odnosa između Hamasa i Hezbolaha, dva dugogodišnja saveznika koja su se zajednički borila protiv Izraela i zalažu se za njegovo uništenje, prenosi Reuters.
(Fena)
Palestinski islamski pokret Hamas u ponedjeljak je zatražio od libanske militantne grupe Hezbolah da povuče svoje borce iz Sirije, gdje se bore na strani predsjednika Bashra al-Assada, i da se umjesto toga posvete borbi protiv Izraela.
Hamas, koji kontroliše pojas Gaze, svojevremeno je bio Assadov savznik, ali je u prošloj godini podržao pobunu protiv njega, u preokretu stava koji je tada lišio sirijskog čelnika značajne sunitskle podrške u muslimanskom svijetu.
"Pozivamo Hezbolah da povuče svoje snage iz Sirije i da drži svoje oružje protiv cionističkog neprijatelja" - navodi Musa Abu Marzuk, čelnik Hamasa sa sjedištem u Kairu, na svojoj Facebook stranici.
Poziv predstavlja novo pogoršnje odnosa između Hamasa i Hezbolaha, dva dugogodišnja saveznika koja su se zajednički borila protiv Izraela i zalažu se za njegovo uništenje, prenosi Reuters.
(Fena)
- svjezi_ustipak
#15208 Re: Sirija
Teska tehnika samo? Ne postoje drugi faktori oruzane borbe? Sa tobom se ne bi slozio jedan vojnik koji je podredjenima govorio da se rat vodio oruzjem ali da pobjedjuju ljudi.madner wrote:Netacno, teska tehnika je najbitniji faktor. Zato je Zepa i pala, kada je omjer iste znatno promjenjen.svjezi_ustipak wrote: Ne donosi pobjedu u ratu oruzje nego ljudi i organizacija. Primjer toga je Zepa kad su se goloruki ljudi koristeci dobru organizaciju i prednosti terena uspjeli braniti godinama od organizovane oruzane sile. Zato ti cijelo vrijeme spominjem organizaciju i razjedinjenost opozicije kao najvece mane i ono sto bi im moglo doci glave. U momentu pada Qursayra u gradu od 20 hiljada stanovnika imas 14 (cetrnaest) komandanata koji histerisu i ne uspijevaju se dogovoriti. Doslo je do toga da odbacuju pomoc sa strane i haman covjek bjezi od svojih kao od Asadovih. Tako se ne ratuje.
I sta je onda sa bosanskim otporom JNA 92-95, Prvim cecenskim ratom, Tojota ratom? U svima slucajevima jedna strana je izrazito dominirala u teskoj tehnici i nije ostvarila zadati uspjeh. Cini se da SAA dominira u teskoj tehnici i ne uspijeva dobiti rat
Nijemce sam naveo kao slican primjer trenutnoj situaciji pobunjenika. Oni pojma nemaju gdje ce sljedeci veliki udar SAA biti a i da imaju tesko da mogu ista poduzeti smisleno.madner wrote:Njemci su imali drugi problem, nisu imali dovoljno ljudi i da su tacno znali gdje ce se saveznici iskrcat.svjezi_ustipak wrote: Poprilicno je nezgodno za FSA sto su ovi nakon Qursayra odmah stali. Znaci da ce odmarati i grupisati snage na druga mjesta, vjerovatno opet koncentrisati veliku vatrenu moc i elitne jedinice na samo jednu tacku koju FSA nece uspjeti odbraniti. Onaj ko je napao Qursayr se odlucio da ne rasteze previse svoje linije snadbijevanja i da tu radost organizacije velike linije koja je nocna mora za logisticare ostavi za FSA. Koja tesko da moze odgovoriti tom zadatku.
FSA je govorila da ako padne Qursayr ode Homs. Asadovi spominju napad na Halep. Sada je FSA u situaciji u kojoj su bili Nijemci tokom 1943 i pocetka 1944 kada nisu znali gdje ce se Saveznici iskrcati, Balkan ili Francuska. Za FSa sa svojim slabim kapacitetima to nije nimalo dobra pozicija. Daj Boze da oni uskoro ne izgube jos koji grad.
Omjer 3:1 je tradicionalna mjera koja je dogma i nije vezana samo za 1860. Isto pravilo se koristilo i koristi do mjere da se nekad ljudi napominju da to nije dogma nego samo jedno od mogucih pravila ( http://onviolence.com/?e=191)
Mozemo govoriti i o Lanchesterovom zakonu. U bilo kojoj varijanti predvidjanje broja poginulih i omjer poginuli/ranjeni je predmet puno ozbiljnije analize nego je forumsko dopisivanje. Moje spominjanje tog odnosa je bilo u kontekstu gubitaka zaracenih strana u Qursayru. Ne vjerujem da je SAA izgubila 300 ljudi u navedenoj bici, broj koji je spomenut kao broj poginulih pripadnika opozicije. Iskreno, nikad se ne bih usudjivao predvidjati broj mrtvih jer puno faktora utice na to da li ce i koliko ljudi poginuti u jednoj bici.
Cijelo moje pisanje na ovoj temi je bilo radi navijackih postova koje upucuju pristalice SAA i FSA u kojima velicaju svoju stranu i totalno nipodastavaju protivnika proglasavajuci apsolutnu pobjedu haman svaki dan. Nije bas to tako kako oni misle i nema ovdje lake pobjede, ako je uopste i bude i za koga. Prisustvo nekoliko dezurnih navijaca SAA/FSA je unistilo svaki smisleni dijalog i razmjenu misljenjaJako mi je drago da si se javio buduci cijenim tvoje postove o ovakvoj tematici.
-
Dr_dre
#15209 Re: Sirija
Zao mi sto ne stigoh poselamiti brata amoniman,pojavio se dok mene nije bilo tu,ako budes citao maxus selam.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... QSZrITwTPs
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 9v8CQ-ulQg
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... QSZrITwTPs
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 9v8CQ-ulQg
- Point.
#15210 Re: Sirija
Dovoljno je pogledati pacovsku facu ovog alavita i samo ti se kaze o kakvom covjeku je rijec. Lopovska faca par exelans. Ovo ni mater rodjena ne moze voljeti.

- jeza u ledja
#15211 Re: Sirija
Definitivno nema drzavnicku facu, Saddam je bar izgledo ko fakin.
A tek Gadafi!
A tek Gadafi!
- Point.
#15212 Re: Sirija
Bog nek mi oprosti, al vecina arapskih lidera vise lice na dvorske lude nego na drzavnike/kraljeve/preCjednike/pukovnike etc.
-
sumirprimus
#15213 Re: Sirija
odleite od teme zaĆas...
zanimljiv tekst...ono sto svi naslucuju,oruzje pristize,ali i izaziva nove tenzije i podjele medju pobunjenicima...
http://news.yahoo.com/rivalries-complic ... 56714.html
zanimljiv tekst...ono sto svi naslucuju,oruzje pristize,ali i izaziva nove tenzije i podjele medju pobunjenicima...
kome se cita citav tekst..BEIRUT (AP) — Syria's rebels have received shipments of more powerful weapons from Gulf allies in recent weeks, particularly anti-tank and anti-aircraft missiles, that have already helped stall aggressive new advances by regime forces.
But those same shipments have sparked feuding and squabbling among rebel factions, illustrating the complications the United States will face as it starts directly arming the rebels, a major policy shift by the Obama administration.
Every shipment enters a tangle of complex rebel politics, with dozens of brigades and battalions operating on the ground, riven by jealousies, rivalries and competition, with radical Islamist fighters dominant. Moderate brigades complain Islamists are being favored. Islamists say they are being unfairly blamed. On the ground, rebels are making efforts to organize themselves to better funnel weapons and more effectively fight, but they often stumble over the same splits.
http://news.yahoo.com/rivalries-complic ... 56714.html
-
sumirprimus
#15214 Re: Sirija
opet granate po golanu,opet ranjenici u izraleu...
http://www.timesofisrael.com/mortars-fr ... n-heights/
http://www.timesofisrael.com/mortars-fr ... n-heights/
- nikad_vise
#15216 Re: Sirija
Ajde Assade izdrzi sto duze ako nista da potamamis sto vise ljudozdera.Zaduzit ces svijet sa svakim novim ubistvom ovih ovaca koji brukaju i sramote cijeli Islamski svijet.Musliman sam,sunnit ali nisam licemjer.Za islam se uvijek treba zalagati u smislu da se brani cast islama kao vjere ljubavi mira i tolerancije.Al ovo sto rade bradate spodobe je samo sramocenje islama i muslimana.Jos kad vidim da pojedini vjerski poglavari pozivaju na dzihad u ime dolara i politickih interesa,tek mi onda dodje da povratim.Tamami Basare,vjerujem da ce ti biti upisano kao sevap na sudnjem danu za svakog kojeg roknes jer je otisao u Siriju ratovati kao placenik,vaditi ljudske organe,vrstiti samoubistva i sve to sa bozijim imenom na ustima.Koja sramota za cijeli islamski rod.Nije ni Asad nikakva Majka Tereza ali bar ne izgovara bozije ime dok tamami ove licemjere.
- Point.
#15217 Re: Sirija
Mozda ne izgovara on, al izgovaraju njegovi vojnici. Doduse nisam toliko siguran da li izgovaraju sveto ime Bashar Al Asad ili Allah, to njima dodje otprilike tako nekako.
- nOrMaLaC
#15218 Re: Sirija
Relativno dugo pratim ovu temu i htio bih da iznesem svoje mišljenje u vezi kompletne situacije u Siriji. Ovdje nije riječ o građanskom ratu, kao što mnogobrojni mediji opisuju situaciji. Ovdje se vodi čista agresija protiv Sirije i njenih stanovnika.
Ja ovdje ne tvrdim niti zastupam mišljenje da je režim predsjednika Bašar Assada bio sjajan. Kao i svaki drugi režim bilo je tu svega. Od korupcije malverzacija itd... Ali Sirija ne bi nikada mogla opstati ako bi nedaj Bože pripadnici FSA preuzeli kontrolu i zbacili predsjednika Assada sa vlasti. Pod prvo, to su strane osobe iz čitavog Islamskog svijeta koji se nisu oglušili na poziv džihada raznoraznih kontroverznih vjerskih vođa o kome će biti govora i u budućnosti. Džihad NIJE napasti jednu zemlju koja do jučer je vodila mirnu politiku donekle. Koliki broj Sirijaca podržava te radikalne ekstremiste? Ako sagledamo realnu stranu te bi osobe tu zemlju jednu zemlju vratile u vrijeme ranog neolita. Zašto svijet ne upere pažnju protiv S.Arabije ili Katara?
Nadam se da će se jednog dana kada prođe ovaj agresorski čin na Siriju ispitati njihovu izrazito kontroverznu ulogu u Sirijskom sukobu. Samo mi je veoma žao što je BiH kao i ostatak Evropskih zemalja zauzela stav o Siriji kako je to nametnuto. a to znači da se prikažu pripadnike FSA kao žrtve a Assada kao Tiranina. Po Bogu, nikada prije nisam viđao klipove gdje se u Siriji odrubljuju glave javno na trgovima osobama koje se nisu ponašale u skladu sa tumačenjima Islama tih pripadnika. Hvala Bogu da danas postoje zemlje kao što su Ekvador Veecuela Kuba Urugvaj itd....
Ja ovdje ne tvrdim niti zastupam mišljenje da je režim predsjednika Bašar Assada bio sjajan. Kao i svaki drugi režim bilo je tu svega. Od korupcije malverzacija itd... Ali Sirija ne bi nikada mogla opstati ako bi nedaj Bože pripadnici FSA preuzeli kontrolu i zbacili predsjednika Assada sa vlasti. Pod prvo, to su strane osobe iz čitavog Islamskog svijeta koji se nisu oglušili na poziv džihada raznoraznih kontroverznih vjerskih vođa o kome će biti govora i u budućnosti. Džihad NIJE napasti jednu zemlju koja do jučer je vodila mirnu politiku donekle. Koliki broj Sirijaca podržava te radikalne ekstremiste? Ako sagledamo realnu stranu te bi osobe tu zemlju jednu zemlju vratile u vrijeme ranog neolita. Zašto svijet ne upere pažnju protiv S.Arabije ili Katara?
Nadam se da će se jednog dana kada prođe ovaj agresorski čin na Siriju ispitati njihovu izrazito kontroverznu ulogu u Sirijskom sukobu. Samo mi je veoma žao što je BiH kao i ostatak Evropskih zemalja zauzela stav o Siriji kako je to nametnuto. a to znači da se prikažu pripadnike FSA kao žrtve a Assada kao Tiranina. Po Bogu, nikada prije nisam viđao klipove gdje se u Siriji odrubljuju glave javno na trgovima osobama koje se nisu ponašale u skladu sa tumačenjima Islama tih pripadnika. Hvala Bogu da danas postoje zemlje kao što su Ekvador Veecuela Kuba Urugvaj itd....
-
matematicar_teski
#15219 Re: Sirija
KSA isporucila FSA
-
ad0o
#15220 Re: Sirija
Tako isto jedan gospodin u medresi u Mostaru drzo predavanje i sve prica mi suniti trebamo radit ovo, trebamo radit ono.nikad_vise wrote:Ajde Assade izdrzi sto duze ako nista da potamamis sto vise ljudozdera.Zaduzit ces svijet sa svakim novim ubistvom ovih ovaca koji brukaju i sramote cijeli Islamski svijet.Musliman sam,sunnit ali nisam licemjer.Za islam se uvijek treba zalagati u smislu da se brani cast islama kao vjere ljubavi mira i tolerancije.Al ovo sto rade bradate spodobe je samo sramocenje islama i muslimana.Jos kad vidim da pojedini vjerski poglavari pozivaju na dzihad u ime dolara i politickih interesa,tek mi onda dodje da povratim.Tamami Basare,vjerujem da ce ti biti upisano kao sevap na sudnjem danu za svakog kojeg roknes jer je otisao u Siriju ratovati kao placenik,vaditi ljudske organe,vrstiti samoubistva i sve to sa bozijim imenom na ustima.Koja sramota za cijeli islamski rod.Nije ni Asad nikakva Majka Tereza ali bar ne izgovara bozije ime dok tamami ove licemjere.
Kasnije ga ljudi trazili kad on u svojoj sobi objesio ruke i klanja( prikrivanje- vjestina koju izucavaju siti)
Ja ne mogu vjerovat da ti kao sunit mozes podrzavat ubijanje brace i za to jos govoris da je sevap. Nisam ekstrem a ni neki praktikant al skidam kapu ljudima koji ostave blagodati u svojim kucama i otidju se borit u onako teskim uslovima u Siriji.
Na kraju ispadose Americki i Izraelski placenici i sve najgore.
-
Avetinho
#15221 Re: Sirija
Nisi pratio temu. Na ovo pitanje je stoput odgovoreno.joe_black wrote:Isto kako se govori o cca 95.000 ubijenih Sirijaca i sve se stavlja na dusu Asadu...KOliko u ovih 95.000 cine zrtve FSA...niti jednom nisam vidio da se neko potegao za ovo pitanje.
Svaka zrtva rata u Siriji ide na dusu Asadu i asadistima, bez obzira na kojoj strani su zrtve.
Asad je naime, prvi potegnuo oruzje, artiljeriju, avijaciju, protiv nenaoruzanih demonstranata sirom Sirije u proljece 2011.
Svi dogadjaji nakon toga direktna su posljedica Asadove odluke da se krvolocno obracuna sa opozicijom.
Zasto se rat pretvoruo u sta jeste, sa najezdom razno-raznih struja, "internacionalaca" i "placenika", ukljucujuci dzihadiste, Hezbolah, Iran, -- takodjer treba pitati Asada , asadiste, potajne ubice Ruse, koji kmece na sav glas sto puskice dolaze ustanicima, a u isto vrijeme ta ista Rusija isporucuje najsofisticiranije oruzje Asadistima, pomocu kojih ovi nemilosrdno do temelja ruse sirijske gradove i oslobadjaju ih od Sirijaca, ubijaju do zuba nenaoruzane babe, djecu, zene, starce, i ostale civile koji ni kruh jeli nit mirisali, samo da bi Asad ostao na vlasti koju mu dodijelio babo, je cak i protiv ustava Sirije kuju je taj isti Babo pisao, koji je vlast takodjer odrzavao silom i masovnim ubistvima civila i progonom politickih protivnika.
Eto zasto svaka od gore pobrojanih smrti ide na dusu Asadu i njegovoj kriminalnoj skupini ubica.
I ne samo smrt. Bog te pita koliko je obogaljenih, raseljenih i uopste unesrecenih.
Vrlo mi je cudno da uopste na planeti postoji iko ko Asad smatra liderom, kamoli vodjom slobodnog svijeta protiv imperijalizma i cionizma.
-
Avetinho
#15222 Re: Sirija
Evo jos jednog lika koji miroljubivo poziva na "tamanjenje" dok onim drugim zamjera "tamanjenje". Rokaj, Asade, avijacijom i artiljerijom sto su ti je dostavili braca Rusi, razvlaci pamet razularenim do zuba nenaoruzanim krezavim babama po pekarama, bolnicama, gradskim kvartovima "anamo-onih-drugih", sevap ti je, jelde.nikad_vise wrote:Ajde Assade izdrzi sto duze ako nista da potamamis sto vise ljudozdera.Zaduzit ces svijet sa svakim novim ubistvom ovih ovaca koji brukaju i sramote cijeli Islamski svijet.Musliman sam,sunnit ali nisam licemjer.Za islam se uvijek treba zalagati u smislu da se brani cast islama kao vjere ljubavi mira i tolerancije.Al ovo sto rade bradate spodobe je samo sramocenje islama i muslimana.Jos kad vidim da pojedini vjerski poglavari pozivaju na dzihad u ime dolara i politickih interesa,tek mi onda dodje da povratim.Tamami Basare,vjerujem da ce ti biti upisano kao sevap na sudnjem danu za svakog kojeg roknes jer je otisao u Siriju ratovati kao placenik,vaditi ljudske organe,vrstiti samoubistva i sve to sa bozijim imenom na ustima.Koja sramota za cijeli islamski rod.Nije ni Asad nikakva Majka Tereza ali bar ne izgovara bozije ime dok tamami ove licemjere.
Ti si musliman? LOL.
- Herr Flick
#15223 Re: Sirija
https://www.facebook.com/photo.php?v=28 ... =2&theater
Tenk SAA pruza zastitu civlinom autobusu koji se nasao pod snajperskom vatrom islamista...
Tenk SAA pruza zastitu civlinom autobusu koji se nasao pod snajperskom vatrom islamista...
-
sumirprimus
#15224 Re: Sirija
eh,kazu svaki moraju pravdat,da se ne izgubi negdjematematicar_teski wrote:
KSA isporucila FSA
kazu isto tako,da ce istim putem i mistral2 stici..
ove dvije stvarke dovoljne da smanje nadmoc asadovih trupa na nebu i u oklopu...
- jeza u ledja
#15225 Re: Sirija
Bravo.Ja Sam Odavle wrote:Nisi pratio temu. Na ovo pitanje je stoput odgovoreno.joe_black wrote:Isto kako se govori o cca 95.000 ubijenih Sirijaca i sve se stavlja na dusu Asadu...KOliko u ovih 95.000 cine zrtve FSA...niti jednom nisam vidio da se neko potegao za ovo pitanje.
Svaka zrtva rata u Siriji ide na dusu Asadu i asadistima, bez obzira na kojoj strani su zrtve.
Asad je naime, prvi potegnuo oruzje, artiljeriju, avijaciju, protiv nenaoruzanih demonstranata sirom Sirije u proljece 2011.
Svi dogadjaji nakon toga direktna su posljedica Asadove odluke da se krvolocno obracuna sa opozicijom.
Zasto se rat pretvoruo u sta jeste, sa najezdom razno-raznih struja, "internacionalaca" i "placenika", ukljucujuci dzihadiste, Hezbolah, Iran, -- takodjer treba pitati Asada , asadiste, potajne ubice Ruse, koji kmece na sav glas sto puskice dolaze ustanicima, a u isto vrijeme ta ista Rusija isporucuje najsofisticiranije oruzje Asadistima, pomocu kojih ovi nemilosrdno do temelja ruse sirijske gradove i oslobadjaju ih od Sirijaca, ubijaju do zuba nenaoruzane babe, djecu, zene, starce, i ostale civile koji ni kruh jeli nit mirisali, samo da bi Asad ostao na vlasti koju mu dodijelio babo, je cak i protiv ustava Sirije kuju je taj isti Babo pisao, koji je vlast takodjer odrzavao silom i masovnim ubistvima civila i progonom politickih protivnika.
Eto zasto svaka od gore pobrojanih smrti ide na dusu Asadu i njegovoj kriminalnoj skupini ubica.
I ne samo smrt. Bog te pita koliko je obogaljenih, raseljenih i uopste unesrecenih.
Vrlo mi je cudno da uopste na planeti postoji iko ko Asad smatra liderom, kamoli vodjom slobodnog svijeta protiv imperijalizma i cionizma.