Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovu LG PC12SQ sad imam, i koristim je u prelaznim periodima, iskreno meni dobro radi, ali ne znam kako bi se pokazala kao primarni izvor girjanja citavu zimu. Ovo bi bila druga klima 12-ka u stanu od 69m2, kontam trebalo bi da ugriju. Sad, da li ovih cca 600KM vise vrijedi ovaj Mitsubishi (plus wifi modul) od LG-a? A ova treca mi odgovara jer ide u djeciju sobu pa nije lose i ova opcija prociscivaca zraka...
i onda zadnja opcija, ove Vivax... ima li tu sta da valja? čisto me zanima, ima li tu neke kvalitete?
Ovu LG PC12SQ sad imam, i koristim je u prelaznim periodima, iskreno meni dobro radi, ali ne znam kako bi se pokazala kao primarni izvor girjanja citavu zimu. Ovo bi bila druga klima 12-ka u stanu od 69m2, kontam trebalo bi da ugriju. Sad, da li ovih cca 600KM vise vrijedi ovaj Mitsubishi (plus wifi modul) od LG-a? A ova treca mi odgovara jer ide u djeciju sobu pa nije lose i ova opcija prociscivaca zraka...
i onda zadnja opcija, ove Vivax... ima li tu sta da valja? čisto me zanima, ima li tu neke kvalitete?
Kupuj bilo što, što ti može biti u budgetu.
Sigurno ti sve ide gore,
Sa druge strane ulažeš u proizvod za 10 godina i više..
Zapostavljene klime su Hitachi mokai
Za grijanje ti hyundai elite daje dobar omjer dobivenog za uloženo.
Tražim klimu da grije komplet sezonu u Sarajevu u stanu do cca 1500KM (gore dole koja stoja) cijena bez ugradnje. Volio bi da ima wifi čisto radi kontrole. Pitao sam i prije, ima i skica stana i pozicija trenutne klime sve sam obezbijedio, ali niko da kaze, evo ova. Pa sam jutros nesto gledao, cackao, trazio... ovo mi je neka opcija...
Qler wrote: ↑09/03/2022 14:27
Tražim klimu da grije komplet sezonu u Sarajevu u stanu do cca 1500KM (gore dole koja stoja) cijena bez ugradnje. Volio bi da ima wifi čisto radi kontrole. Pitao sam i prije, ima i skica stana i pozicija trenutne klime sve sam obezbijedio, ali niko da kaze, evo ova. Pa sam jutros nesto gledao, cackao, trazio... ovo mi je neka opcija...
Ganjaj ap35 na nekom snizenju ako bude ima wifi vec ugradjen a sigurica da ne ganjas modulacije izduve itd kasnije
Ganjaj ap35 na nekom snizenju ako bude ima wifi vec ugradjen a sigurica da ne ganjas modulacije izduve itd kasnije
Jeste mitshubishi oko 1700km cini mi po olxu sam nalazio...
Pa pogledaj na olxu ili na luk.ba sta ti mogu ponuditi ako ti nije puno novca ili cekaj mozda ti jos neko preporuci iz licnog iskustva...
Mozes do 1500 ja mislim i fujitsu, hitachi naci al bez wifi mislim da je pametnije od lga, od njih kupuj frizidere
player_ wrote: ↑09/03/2022 15:10
Jeste mitshubishi oko 1700km cini mi po olxu sam nalazio...
Pa pogledaj na olxu ili na luk.ba sta ti mogu ponuditi ako ti nije puno novca ili cekaj mozda ti jos neko preporuci iz licnog iskustva...
Mozes do 1500 ja mislim i fujitsu, hitachi naci al bez wifi mislim da je pametnije od lga, od njih kupuj frizidere
Imam frizider evo 10 godina jos radi ne urekao se. A i klimu imam nekoliko godina, ne sjecam se koliko, i ona isto radi dobro. Pa me to ponukalo da ih gledam. A hajde potrazim ovog japanca
Razvoj situacije je takav da sam uzeo LG sad mi samo treba neki ovlasteni monter, kad dodje da to kako treba postavi. Ima li ko ovdje da radi ili preporuku neku?
Qler wrote: ↑27/01/2022 09:21
Sad da ja uletim kao padobranac, vec nekoliko godina imam LG klimu, neka 12-ka SQ meni se cini nesto, ne znam koji je model (skinuo sticker i sad zaboravio a nigdje drugo ne pise koja je, ni na njoj ni u aplikaciji)... u glavnom, meni radi OK, nemam nikakvih zamjerki i problema. Koristim je najcesce u prelaznim periodima, da ne palim plin (etazno centralno grijanje u stanu). E sad, hocu da kupim jos jednu klimu, u drugi dio stana, da imam neku alternativu plinu kao grijanju. Stan je 69m2, i ova klima u tim prelaznim periodima fino ugrije pola stana, treba mi sad da postavim drugu
1 - dnevna i tu je sad jedna klima
2 - pregrađeni balkon
3 - hodnik
4 - djecija soba u koju bi postavio drugu klimu
5 - moja spavaca soba
izmedju 3 i 4 u tom prostoru se nalazi kupatilo zaboravio sam nacrtati ali nije ni bitno
Ove crne "fleke" su mjesta gdje bi stajale klime, tj u sobi 1 vec stoji jedna, a u sobu 4 bi drugu tu postavio. Moze stati tu, ili na drugu stranu tog coska, i to je to.
Planirani budget je oko 1500KM, ima li sta da bi mi valjalo u tom cjenovnom rangu za moje potrebe, ili se moram jos protegnuti?
Ako mogu da quotam sebe ovaj raspored i ova kvadratura, 69m2, dvije 12ke mogu ugrijati. Jer u dnevnu umjesto ove nemam gdje fizički staviti veću, 18ku, a nekako mi nema smisla u dječiju stavljati 18ku, kontam overkill za taj dio...
Ova LG 12ka da ostane u dnevnom, a u dječiju da ubacim još jednu, neku kvalitetniju, koliko može, tu oko 15-18 stoja plus ugradnja...