Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
seln

#15201 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

breuer wrote:ta nakaza je loš pjesnik, citirani je mnogo bolji :thumbup:
Nije citirani, vec parafrazirani, skolovano moje...
Evo, mogu i ja:
cetnici su cudjenje u svijetu...
breuer

#15202 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

seln wrote:
Evo, mogu i ja:
dosadan si

allaha mi :D
seln

#15203 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

breuer wrote:
seln wrote:
Evo, mogu i ja:
dosadan si

allaha mi :D
Zar ti nisam uzasan?
Istina je uzasna za cetnike...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15204 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by _BataZiv_0809 »

I onda kazu nema Srba u Sarajevu, a seln ih otkri na desetine :D
breuer

#15205 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

seln wrote:Zar ti nisam uzasan?
ma ljubim te :kiss: ne mogu sad pisat o mojim dragim Jehićima, umro Sinan :cry:
seln

#15206 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

_BataZiv_0809 wrote:I onda kazu nema Srba u Sarajevu, a seln ih otkri na desetine :D
Vala, ne trazim od njih da omotaju bijele trake oko ruke i da izvjese bijele plahte na prozor.
seln

#15207 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

breuer wrote:
Moje saucesce. Je li ti bio rod?
Rampage

#15208 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

seln wrote:
_BataZiv_0809 wrote:I onda kazu nema Srba u Sarajevu, a seln ih otkri na desetine :D
Vala, ne trazim od njih da omotaju bijele trake oko ruke i da izvjese bijele plahte na prozor.
:thumbup:
breuer

#15209 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

seln wrote:
breuer wrote:
Moje saucesce. Je li ti bio rod?
jest' :(
breuer

#15210 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

i onda kažu, sloboda govora, mišljenja :D

ahaa, odma' te braco u tor svrsta, nisi stigo ni reć šalo...selam!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15211 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by _BataZiv_0809 »

breuer wrote:
i onda kažu, sloboda govora, mišljenja :D

ahaa, odma' te braco u tor svrsta, nisi stigo ni reć šalo...selam!
I jos misli da ti je udario na obraz sto ti je rekao da si Binsas :D
rajv0sa

#15212 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rajv0sa »

šta je reći pa nema insomnije da brani istomišljenika koji kao i on podržava progresivno društvo :mrgreen:
breuer

#15213 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

jer ti i ja, dva smo sveta različita...
Baltazar_khan

#15214 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Baltazar_khan »

vidim na fejsu masovno sheruju fotografiju navodnog ubice one nesretne medicinarke. neka rebecca iz amerike koja služi IDF je navodno ubila nju.

https://www.facebook.com/muradif.grbovi ... 5610657184

bolesnijih komentara na ovaj post na fejsu odavno nisam vidio.

na ovom linku dole piše da ta rebecca veze nema s tim, da je davno završila službu u IDF.

https://www.timesofisrael.com/idf-vet-r ... aza-medic/
jeza u ledja

#15215 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
zrakomlat wrote:Polako Rampage, ne osuđuj na prvu, siguran sam da ima opravdanje za ubistvo medicinarke u trenutku pomaganja ranjenima. Čekaj malo, javiti će se već neko.
Bez brige, sad će jež i ostale zločinačke apologete da objasne kako su krivi Hamas, Egipat i Libanon;

Jebiga, teška kora hljeba. Dodoše, ako palestince ne smatraš ljudima onda baš i nije. Ko da si ubio žohara, taj sjećaj gadosti.
Ti si zlocinacki apologeta, ne ja.
Jebiga, vjerovatno ti to stvara neki kompleks pa imas potrebu da dokazujuci drugima dokazujes sebi da si visoko moralna i pravedna osoba. :D

Al dobro, to je privilegija pisanja sa pozicije sa koje nemas cak ni simbolicnog uticaja, dodira, eksponiranja, ili odgovornosti za nesto sto se desava negdje u svijetu. Psi laju, a karavani prolaze.
SmokingMan

#15216 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

llull

#15217 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

Palestinski nogometni savez pozvao je Argentinu da odustane od prijateljske utakmice u Jeruzalemu, te ne dopusti Izraelcima da iskoriste globalnu zvijezdu Lionela Messija za promicanje svojih političkih interesa.

Argentina, protivnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, trebala bi u subotu navečer gostovati na stadionu Teddy Kollek u posljednjoj probi pred odlazak u Rusiju na Svjetsko prvenstvo. Stadion se nalazi u zapadnom dijelu Jeruzalema dok Palestinci žive u istočnom. Status podijeljenog grada desetljećima je osjetljiv.

Utakmica se prvotno trebala igrati u Haifi no izraelske vlasti su doprinijele novčanim sredstvima kako bi ona bila premještena u Jeruzalem. To je dodatno iziritiralo Palestince nakon što je američki predsjednik Donald Trump priznao Jeruzalem kao isključivo glavni grad Izraela. Prošli mjesec je ondje premješteno američko veleposlanstvo unatoč protivljenju Ujedinjenih naroda. Taj primjer su odmah slijedile Gvatemala i Honduras. Većina država ne priznaje niti izraelski niti palestinski suverenitet nad Jeruzalemom te su njihova veleposlanstva smještena u Tel-Avivu. Palestinci se osjećaju bespomoćno, napušteni od međunarodne zajednice.

Izraelska vlada je pretvorila normalnu sportsku utakmicu u političko oruđe. S obzirom da ju širom prenose argentinski mediji, utakmica se igra kako bi proslavili 70. godišnjicu osnutka države Izrael, naveo je Jibril Rajoub, predsjednik Palestinskog nogometnog saveza, u pismu poslanom Claudiju Tapiji, predsjedniku Argentinskog nogometnog saveza.

Stadion na kojem će se igrati utakmica smješten je na mjestu nekadašnjeg palestinskog sela kojeg su Izraelci srušili 1948. godine, upozorila je Arapska liga, zajednica arapskih država koja je također pozvala Argentince da odustanu od te prijateljske utakmice.

Palestinci, obilježavajući progon i dolazak Židova, od ožujka prosvjeduju uz granicu tijekom čega su izraelski vojnici pobili 119 prosvjednika uključujući novinare. Posljednja žrtva je 21-godišnja medicinska sestra. Stotine su ranjene a Izrael se usprotivio međunarodnoj istrazi.

Predsjednik palestinskog saveza pokrenuo je u nedjelju kampanju protiv Argentine i Messija, kojeg obožavaju milijunu ljudi u arapskom i islamskom svijetu. On je veliki simbol pa ćemo ciljati osobno njega. Pozvat ćemo sve da pale njegove slike i dresove te da ga napuste. Mi se još uvijek nadamo da on neće doći, rekao Rajoub novinarima nakon što je napustio ured predstavništva Argentine u Ramali, administrativnom središtu Palestine. Messi nemoj dolaziti, nemoj prati lice rasizma, istaknuo je.

Palestinci vide istočni Jeruzalem kao budući glavni grad svoje još uvijek nepriznate države, koja bi se sastojala od Zapadne Obale, Pojasa Gaze i istočnog Jeruzalema. UN upozorava da je Izrael okupirao ta područja. Mala grupa djece i mladih, noseći palestinske nogometne šalove, prosvjedovala je ispred predstavništva Argentine. Pokušali su zapaliti argentinsku zastavu.

Rajoub već dugo vremena nastoji pridobiti FIFA-u i Međunarodni olimpijski odbor da uvedu Izraelu sankcije. Izraelska vlada unatoč zabrani UN-a širi židovska naselja na palestinskim područjima te je uvela zabranu putovanja palestinskim sportašima zbog sigurnosnih razloga. FIFA i Međunarodni olimpijski odbor nisu udovoljili Rajoubovu zahtjevu.

Argentina je od 1986. četiri puta gostovala u Izraelu prije svjetskih prvenstava. Svih 20.000 ulaznica za subotnju utakmicu prodano je za samo 20 minuta, priopćila je kompanija zadužena za prodaju. Izraelski nogometni savez potvrdio je odigravanje utakmice.

Ja ne odlučujem kada i s kim ćemo igrati, rekao je argentinski izbornik Jorge Sampaoli. Sa sportskog gledišta više bih volio igrati u Barceloni. No tako je kako je, moramo putovati prije utakmice, igrati s Izraelom u Izraelu i od tamo krenuti u Rusiju, dodao je. Messi i igrači nalaze se u Barceloni od kuda će u četvrtak krenuti prema Tel Avivu. Već se suočavaju s velikim pritiskom argentinske javnosti koja od njih traži naslov svjetskih prvaka.

http://sport.hrt.hr/446658/2018fifaworl ... jeruzalemu
insomnia78

#15218 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Palestinci zaprijetili Messiju: Ako zaigraš protiv Izraela, palimo dresove i odričemo te se
http://www.klix.ba/clanak/180604110
Sad će Lesi namjerno donirati još šes’ meleona IDF-u za metkove. Poznato je da je patulkak jedan od glavnih finansijera izraela. Za razliku od Robalda koji kolje kurban
insomnia78

#15219 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Image
BHCluster

#15220 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

SmokingMan wrote:
Hvala za ovo, pokazuje pozadinu napada na Corbyna.

BHCluster

#15221 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

rajv0sa

#15222 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rajv0sa »

eo insomnije ponovo sa svojim doskočicama, mudro je preskočio neugodnost u kojoj mora da brani istomišljenike koji su igrom slučaja srbi :mrgreen:
BHCluster wrote:
:thumbup:
Isto ono što sam ja govorio za Evropu pa su se neki pravili pametni
SmokingMan

#15223 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

BHCluster wrote:
SmokingMan wrote:
Hvala za ovo, pokazuje pozadinu napada na Corbyna.

Znao sam da će neko dodati i ostale epizode,sve pregledano,kako dobro složena priča.Alo kako samo izvrću govor neistomišljenika,tj.da se antisemizimom čak karaterizira i kritikovanje akcija vlade Izraela protiv palestinaca.Meni je bilo fascinantno kako je ona cionistička promotorka vješto pokušala da izbjegne dogovor na pitanje o uređenju države izrael na osnovu modela 2 države u jednoj,što je svako iočigledno da takav jedan model u stvarnosti ne može opstati,jer palestinci su smješteni u dvije fizički odvojene enklave Gazu i rasparčani dio zapadne obale,što bi značilo da bi cionistička vlas zapravo i dalje imala apsolutnu kontrolu nad kretanjem palestinaca posebno u pojasu Gaze.Koja je samo farsa bio onaj njihov štand na kojem su oni tobože ravnomjerno zastupali prava i interese palestinaca i izraelaca.Sačuvaj me Bože cionističkog licimjerja.... :oops:

Image
Rampage

#15224 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

@BHCluster, SmokingMan :thumbup:

Hvala
BHCluster

#15225 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Locked