Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#15201 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

madner wrote: Isti populus koji je izabrao Obamu izabere Trumpa,
Glupost.
madner

#15202 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

jeza u ledja wrote:
Glupost.
Neko promjenio biracko tjelo izmedju izbora? :D
jeza u ledja

#15203 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Na izbore izlazi cirka 55% glasaca. Ne izlaze uvijek isti. Vrlo jednostavna matematika.

Tako da, naravno, glasacko tijelo nije uvijek isto.
bunk

#15204 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bunk »

jeza u ledja wrote:
Glupost.
Slazem se.
Ljudi su bili ubijedjeni u pobjedu Hillary da se masovno nisu ni odazvali na izbore jer su mislili da je to rijesena stvar.
Zato se nadam da ce Biden ,prvo se kandidovat a onda ovog prdonju lansirat na Mars pobjedom..
stakasa

#15205 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stakasa »

jeza u ledja wrote:
stakasa wrote: Interesantno bi bilo kada bi malo opisali te ljude - cime se vode, sta misle, koji su im argumenti itd.
Jesi ti ono u Svedskoj? Pa vjerovatno vrlo slicni vasim tamo desnicarima. (Zaboravio sam kako se vasa verzija stranke zove) Uglavnom fokusirano kontra imigracije.
S tim sto su i ekonomski vjerovatno mnogo "desnicarskije" raspolozeni.
Trumpovi glasaci mi izgledaju dosta nenormalniji od ovih ovde
madner

#15206 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

jeza u ledja wrote:Na izbore izlazi cirka 55% glasaca. Ne izlaze uvijek isti. Vrlo jednostavna matematika.

Tako da, naravno, glasacko tijelo nije uvijek isto.
Populus je izborno tijelo, izaslo na izbore ili ne. :roll:
paleoconservative

#15207 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by paleoconservative »

madner wrote:Dok je ljevica stvarno definicija samokriticnosti. Isti populus koji je izabrao Obamu izabere Trumpa, razlog sto se tice ljevice: rasizam. :D
Haha da, kao da je jedini razlog da Republikanac pobijedi u utrci za predsjednika mora biti rasizam...Uopste nikakvog uticaja nije imalo Obamino bombardovanje bliskog istoka, DNC korupcijske afere i politika identiteta :lol:

Jedini je problem, ako mediji nastave spinovati pricu o umjerenim konzervativcima kao neonacistima i najzlijim ljudima na planeti, to moze uzrokovati pojavljivanje stvarne, opipljive, odvratne i opasne ekstremne desnice...Nadajmo se da do toga nece doci.
madner

#15208 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

paleoconservative wrote:
madner wrote:Dok je ljevica stvarno definicija samokriticnosti. Isti populus koji je izabrao Obamu izabere Trumpa, razlog sto se tice ljevice: rasizam. :D
Haha da, kao da je jedini razlog da Republikanac pobijedi u utrci za predsjednika mora biti rasizam...Uopste nikakvog uticaja nije imalo Obamino bombardovanje bliskog istoka, DNC korupcijske afere i politika identiteta :lol:

Jedini je problem, ako mediji nastave spinovati pricu o umjerenim konzervativcima kao neonacistima i najzlijim ljudima na planeti, to moze uzrokovati pojavljivanje stvarne, opipljive, odvratne i opasne ekstremne desnice...Nadajmo se da do toga nece doci.
To se zapravo vec desilo. Obje strane imaju ekstremne pokrete, samo sto i jedni i drugi vide samo ekstremizam drugih.
paleoconservative

#15209 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by paleoconservative »

madner wrote:
paleoconservative wrote:

To se zapravo vec desilo. Obje strane imaju ekstremne pokrete, samo sto i jedni i drugi vide samo ekstremizam drugih.
Istina.

Iako, moras priznati da recimo Antifa ima puno vecu platformu i odobravanje drustva nego ljutiti Alex Jones :D
meme_machine

#15210 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by meme_machine »

Gospodo,

Bernie Sanders je objavio kandidaturu.
To je sve. :lol:

Btw, Sanders vs. Biden nakon sto se utrka procisti? Ili ipak Sanders vs. Harris?
jeza u ledja

#15211 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Biden se jos nije deklarisao. Sad kad je Sanders "come out" red bi bio da to uradi i Biden.

Sad ce ovi ostali misevi da se rastrce kad dva bijela metuzalema pocnu da se trkeljaju. :D
smijesni_ste

#15212 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by smijesni_ste »

Bojim se da su obojica zakasnila, ali eto vidjet ćemo :o
Fudo387

#15213 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Sanse Sandersu su k’o Falataru u Bosni.
Nikakve.
I one zene mozes vec sad otpisati, uopste ih ne kontam sto se bezveze maltretiraju.
Biden ili onaj mali BeKto iz Texasa.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#15214 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Je li Biden uopste ikada pokazao interes da se kandiduje?
Fudo387

#15215 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Chmoljo wrote:Je li Biden uopste ikada pokazao interes da se kandiduje?
Jeste.
bunk

#15216 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by bunk »

Chmoljo wrote:Je li Biden uopste ikada pokazao interes da se kandiduje?
Koliko sam ja upratio nije licno on,ali zato svako ko zna za njega jest,ukljucujuc i mene :mrgreen:
Pobjedu Obame sam shvatio kao licnu pobjedu,isto osjecam za Bidena.
Doduse ima ovaj kvot iz decembra sa promocije knjige
"I think I'm the most qualified person in the country to be president. The issues that we face as a country today are the issues that I've worked on my whole life — the plight of the middle class and foreign policy," the former vice president said Monday night at an event for his book tour in Montana, according to the Missoula Current.
jeza u ledja

#15217 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ja sam bio za Bidena jos 2008-e kad je bio aktuelan Obama.

U medjuvremenu, dosta se toga promjenilo, a i o Bidenu sam saznao neke druge stvari. Medjutim, i dalje ga gotivim. Ali gotivim i Sandersa, pa sad ne znam ni ja. :-?

Od ovih ostalih, ne znam, mislim da je najozbiljniji protivnik Kamala Harris. Ona onako izgleda najjaca sto se tice politicke moci i kako bih rekao, statusa generalno.

Beto....izgledao mi je dosta neozbiljno, iskreno, a razocarao sam se kad sam cuo da ima ogromnu podrsku AIPAC-a i tako tih lobija. Nije da Biden recimo nema, ali Biden je establishment, a ovaj valjda fura drugu pricu. Warren je mozda najslicnija Sandersu ali zbog one price o Indijancima je sebe ukopala. Cory Booker, ma daaaj. :roll: Ova Kirsten Gillibrand, sto kaze Fudo, ne znam sto se uopste maltretira.
Amy Klobuchar mi je uvijek djelovala OK, ali izgleda nema nikakav name recoginition. Ima i ovaj Buttegig, kojeg necete mi vjerovati "poznajem" preko havera kojemu je ovaj jako dobar prijatelj. :D Ali on nema sansi. :-?

Medjutim ovo je sve do sad bilo, misevi se rastrcali dok velike zvjerke ne ulete u ring. Sad jos ako se Biden zvanicno kandiduje, to ce onako poprilicno razbistriti vode, jer ce on i Sanders povuci svu medijsku paznju, novac i politicki uticaj na sebe.
GandalfSivi

#15218 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:Ja sam bio za Bidena jos 2008-e kad je bio aktuelan Obama.

U medjuvremenu, dosta se toga promjenilo, a i o Bidenu sam saznao neke druge stvari. Medjutim, i dalje ga gotivim. Ali gotivim i Sandersa, pa sad ne znam ni ja. :-?

Od ovih ostalih, ne znam, mislim da je najozbiljniji protivnik Kamala Harris. Ona onako izgleda najjaca sto se tice politicke moci i kako bih rekao, statusa generalno.

Beto....izgledao mi je dosta neozbiljno, iskreno, a razocarao sam se kad sam cuo da ima ogromnu podrsku AIPAC-a i tako tih lobija. Nije da Biden recimo nema, ali Biden je establishment, a ovaj valjda fura drugu pricu. Warren je mozda najslicnija Sandersu ali zbog one price o Indijancima je sebe ukopala. Cory Booker, ma daaaj. :roll: Ova Kirsten Gillibrand, sto kaze Fudo, ne znam sto se uopste maltretira.
Amy Klobuchar mi je uvijek djelovala OK, ali izgleda nema nikakav name recoginition. Ima i ovaj Buttegig, kojeg necete mi vjerovati "poznajem" preko havera kojemu je ovaj jako dobar prijatelj. :D Ali on nema sansi. :-?

Medjutim ovo je sve do sad bilo, misevi se rastrcali dok velike zvjerke ne ulete u ring. Sad jos ako se Biden zvanicno kandiduje, to ce onako poprilicno razbistriti vode, jer ce on i Sanders povuci svu medijsku paznju, novac i politicki uticaj na sebe.
Meni je i Cory Booker gotivan a ni Elizabeth Warren mi nije mrska sekunde...
Fudo387

#15219 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:
Beto....izgledao mi je dosta neozbiljno, iskreno, a razocarao sam se kad sam cuo da ima ogromnu podrsku AIPAC-a i tako tih lobija.
A koji nemaju podrsku lobija, sve je to u pet deka.
BeKto je Tito, zamal onom pederu tedu nije uzeo texas, a to je k’o kad bi Salkicu dlaka falila da dobije DoDicka.
Ja racunam, ako bi on nekako uzeo Texas, i ne trebaju mu vise ovi swinger-cuckold stateovi. :D

Plus, sto je malo lud, nek i on rekne trUnpu fakju uzivo, sta fali. Donese to glasova.
meme_machine

#15220 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by meme_machine »

Fudo387 wrote:Sanse Sandersu su k’o Falataru u Bosni.
Nikakve.
I one zene mozes vec sad otpisati, uopste ih ne kontam sto se bezveze maltretiraju.
Sta je reci, Fudo :D
Je li mislis da su protiv njega naslagane sanse jer je ipak nezavisan a kandiduje se unutar Demokratske partije?
Ili njegove ideje ne rezonuju medju vecinom Amerikanaca? Posto mi se cini da se ipak radi o dosta popularnom politicaru.
Fudo387

#15221 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

meme_machine wrote:
Fudo387 wrote:Sanse Sandersu su k’o Falataru u Bosni.
Nikakve.
Je li mislis da su protiv njega naslagane sanse jer je ipak nezavisan a kandiduje se unutar Demokratske partije?
Ili njegove ideje ne rezonuju medju vecinom Amerikanaca? Posto mi se cini da se ipak radi o dosta popularnom politicaru.
Mah, fino ga slusati, i tu se sve zavrsava.
Boli ove bolide hargija za tim socijalnim drz nedaj supljiranjima...uglavnom. :D
jeza u ledja

#15222 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:
jeza u ledja wrote:
Beto....izgledao mi je dosta neozbiljno, iskreno, a razocarao sam se kad sam cuo da ima ogromnu podrsku AIPAC-a i tako tih lobija.
A koji nemaju podrsku lobija, sve je to u pet deka.
BeKto je Tito, zamal onom pederu tedu nije uzeo texas, a to je k’o kad bi Salkicu dlaka falila da dobije DoDicka.
Ja racunam, ako bi on nekako uzeo Texas, i ne trebaju mu vise ovi swinger-cuckold stateovi. :D

Plus, sto je malo lud, nek i on rekne trUnpu fakju uzivo, sta fali. Donese to glasova.
Znam, ali Beto specifically. Reko mi bas ovaj have Iranac (sto ga spominjem na drugoj temi :D ) jer su njemu najbitnije takve stvari :roll: . I onda guglo i bas on najvise para dobio od njih. Mrsko mi trazit clanak.
A gledao sam par puta kako prica (na mitinzima) i malo mi djeluje bezveze, al eto.
Ne znam dovoljno o njemu kao ni o drugima pa da sad kazem necu.
jeza u ledja

#15223 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: Meni je i Cory Booker gotivan a ni Elizabeth Warren mi nije mrska sekunde...
Warren je za mene zavrsila sa ovom pricom o porijeklu.

A Booker, nako, ne vidim sta novo nudi u odnosu na ostale. Radije bih Kamalu onda. A i skeptican sam na sve politicare sto dolaze iz NJ. :D Leglo korupcije. :D
jeza u ledja

#15224 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

meme_machine wrote:
Mislim da to nije vise do toga, a iskreno mislim da nije bilo ni najbitniji faktor prije 4 godine. On jednostavno udari zid jer raja ne zeli socijalizam.

Ako ne pridobije crnacku populaciju nece imati bolji rezultat.
GandalfSivi

#15225 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:
GandalfSivi wrote: Meni je i Cory Booker gotivan a ni Elizabeth Warren mi nije mrska sekunde...
Warren je za mene zavrsila sa ovom pricom o porijeklu.

A Booker, nako, ne vidim sta novo nudi u odnosu na ostale. Radije bih Kamalu onda. A i skeptican sam na sve politicare sto dolaze iz NJ. :D Leglo korupcije. :D
Lupila glupost (u koju je vjerovala) prije 30 godina, veze s vezom nema. Tipicni Trumpovski spin koji mediji preuzmu. Booker mi je konkretniji i auteticniji od Kamale.

In the other news, Bernie je prikupio milion dolara u prva cetiri sata od kako je objavio da ulazi u kampanju (jos su to jutarnji sati kada su svi na poslu)...
Post Reply