Glupost.madner wrote: Isti populus koji je izabrao Obamu izabere Trumpa,
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- jeza u ledja
#15201 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- madner
#15202 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Neko promjenio biracko tjelo izmedju izbora?jeza u ledja wrote:Glupost.madner wrote: Isti populus koji je izabrao Obamu izabere Trumpa,
- jeza u ledja
#15203 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Na izbore izlazi cirka 55% glasaca. Ne izlaze uvijek isti. Vrlo jednostavna matematika.
Tako da, naravno, glasacko tijelo nije uvijek isto.
- bunk
#15204 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Slazem se.jeza u ledja wrote:Glupost.madner wrote: Isti populus koji je izabrao Obamu izabere Trumpa,
Ljudi su bili ubijedjeni u pobjedu Hillary da se masovno nisu ni odazvali na izbore jer su mislili da je to rijesena stvar.
Zato se nadam da ce Biden ,prvo se kandidovat a onda ovog prdonju lansirat na Mars pobjedom..
- stakasa
#15205 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trumpovi glasaci mi izgledaju dosta nenormalniji od ovih ovdejeza u ledja wrote:Jesi ti ono u Svedskoj? Pa vjerovatno vrlo slicni vasim tamo desnicarima. (Zaboravio sam kako se vasa verzija stranke zove) Uglavnom fokusirano kontra imigracije.stakasa wrote: Interesantno bi bilo kada bi malo opisali te ljude - cime se vode, sta misle, koji su im argumenti itd.
S tim sto su i ekonomski vjerovatno mnogo "desnicarskije" raspolozeni.
- madner
#15206 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Populus je izborno tijelo, izaslo na izbore ili ne.jeza u ledja wrote:Na izbore izlazi cirka 55% glasaca. Ne izlaze uvijek isti. Vrlo jednostavna matematika.
- paleoconservative
#15207 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Haha da, kao da je jedini razlog da Republikanac pobijedi u utrci za predsjednika mora biti rasizam...Uopste nikakvog uticaja nije imalo Obamino bombardovanje bliskog istoka, DNC korupcijske afere i politika identitetamadner wrote:Dok je ljevica stvarno definicija samokriticnosti. Isti populus koji je izabrao Obamu izabere Trumpa, razlog sto se tice ljevice: rasizam.
Jedini je problem, ako mediji nastave spinovati pricu o umjerenim konzervativcima kao neonacistima i najzlijim ljudima na planeti, to moze uzrokovati pojavljivanje stvarne, opipljive, odvratne i opasne ekstremne desnice...Nadajmo se da do toga nece doci.
- madner
#15208 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To se zapravo vec desilo. Obje strane imaju ekstremne pokrete, samo sto i jedni i drugi vide samo ekstremizam drugih.paleoconservative wrote:Haha da, kao da je jedini razlog da Republikanac pobijedi u utrci za predsjednika mora biti rasizam...Uopste nikakvog uticaja nije imalo Obamino bombardovanje bliskog istoka, DNC korupcijske afere i politika identitetamadner wrote:Dok je ljevica stvarno definicija samokriticnosti. Isti populus koji je izabrao Obamu izabere Trumpa, razlog sto se tice ljevice: rasizam.![]()
Jedini je problem, ako mediji nastave spinovati pricu o umjerenim konzervativcima kao neonacistima i najzlijim ljudima na planeti, to moze uzrokovati pojavljivanje stvarne, opipljive, odvratne i opasne ekstremne desnice...Nadajmo se da do toga nece doci.
- paleoconservative
#15209 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Istina.madner wrote:To se zapravo vec desilo. Obje strane imaju ekstremne pokrete, samo sto i jedni i drugi vide samo ekstremizam drugih.paleoconservative wrote:Haha da, kao da je jedini razlog da Republikanac pobijedi u utrci za predsjednika mora biti rasizam...Uopste nikakvog uticaja nije imalo Obamino bombardovanje bliskog istoka, DNC korupcijske afere i politika identitetamadner wrote:Dok je ljevica stvarno definicija samokriticnosti. Isti populus koji je izabrao Obamu izabere Trumpa, razlog sto se tice ljevice: rasizam.![]()
Iako, moras priznati da recimo Antifa ima puno vecu platformu i odobravanje drustva nego ljutiti Alex Jones
- meme_machine
#15210 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Gospodo,
Bernie Sanders je objavio kandidaturu.
To je sve.
Btw, Sanders vs. Biden nakon sto se utrka procisti? Ili ipak Sanders vs. Harris?
Bernie Sanders je objavio kandidaturu.
To je sve.
Btw, Sanders vs. Biden nakon sto se utrka procisti? Ili ipak Sanders vs. Harris?
- jeza u ledja
#15211 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Biden se jos nije deklarisao. Sad kad je Sanders "come out" red bi bio da to uradi i Biden.
Sad ce ovi ostali misevi da se rastrce kad dva bijela metuzalema pocnu da se trkeljaju.
Sad ce ovi ostali misevi da se rastrce kad dva bijela metuzalema pocnu da se trkeljaju.
-
smijesni_ste
#15212 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bojim se da su obojica zakasnila, ali eto vidjet ćemo 
-
Fudo387
#15213 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sanse Sandersu su k’o Falataru u Bosni.
Nikakve.
I one zene mozes vec sad otpisati, uopste ih ne kontam sto se bezveze maltretiraju.
Biden ili onaj mali BeKto iz Texasa.
Nikakve.
I one zene mozes vec sad otpisati, uopste ih ne kontam sto se bezveze maltretiraju.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#15214 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Je li Biden uopste ikada pokazao interes da se kandiduje?
-
Fudo387
#15215 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jeste.Chmoljo wrote:Je li Biden uopste ikada pokazao interes da se kandiduje?
- bunk
#15216 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koliko sam ja upratio nije licno on,ali zato svako ko zna za njega jest,ukljucujuc i meneChmoljo wrote:Je li Biden uopste ikada pokazao interes da se kandiduje?
Pobjedu Obame sam shvatio kao licnu pobjedu,isto osjecam za Bidena.
Doduse ima ovaj kvot iz decembra sa promocije knjige
"I think I'm the most qualified person in the country to be president. The issues that we face as a country today are the issues that I've worked on my whole life — the plight of the middle class and foreign policy," the former vice president said Monday night at an event for his book tour in Montana, according to the Missoula Current.
- jeza u ledja
#15217 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja sam bio za Bidena jos 2008-e kad je bio aktuelan Obama.
U medjuvremenu, dosta se toga promjenilo, a i o Bidenu sam saznao neke druge stvari. Medjutim, i dalje ga gotivim. Ali gotivim i Sandersa, pa sad ne znam ni ja.
Od ovih ostalih, ne znam, mislim da je najozbiljniji protivnik Kamala Harris. Ona onako izgleda najjaca sto se tice politicke moci i kako bih rekao, statusa generalno.
Beto....izgledao mi je dosta neozbiljno, iskreno, a razocarao sam se kad sam cuo da ima ogromnu podrsku AIPAC-a i tako tih lobija. Nije da Biden recimo nema, ali Biden je establishment, a ovaj valjda fura drugu pricu. Warren je mozda najslicnija Sandersu ali zbog one price o Indijancima je sebe ukopala. Cory Booker, ma daaaj.
Ova Kirsten Gillibrand, sto kaze Fudo, ne znam sto se uopste maltretira.
Amy Klobuchar mi je uvijek djelovala OK, ali izgleda nema nikakav name recoginition. Ima i ovaj Buttegig, kojeg necete mi vjerovati "poznajem" preko havera kojemu je ovaj jako dobar prijatelj.
Ali on nema sansi.
Medjutim ovo je sve do sad bilo, misevi se rastrcali dok velike zvjerke ne ulete u ring. Sad jos ako se Biden zvanicno kandiduje, to ce onako poprilicno razbistriti vode, jer ce on i Sanders povuci svu medijsku paznju, novac i politicki uticaj na sebe.
U medjuvremenu, dosta se toga promjenilo, a i o Bidenu sam saznao neke druge stvari. Medjutim, i dalje ga gotivim. Ali gotivim i Sandersa, pa sad ne znam ni ja.
Od ovih ostalih, ne znam, mislim da je najozbiljniji protivnik Kamala Harris. Ona onako izgleda najjaca sto se tice politicke moci i kako bih rekao, statusa generalno.
Beto....izgledao mi je dosta neozbiljno, iskreno, a razocarao sam se kad sam cuo da ima ogromnu podrsku AIPAC-a i tako tih lobija. Nije da Biden recimo nema, ali Biden je establishment, a ovaj valjda fura drugu pricu. Warren je mozda najslicnija Sandersu ali zbog one price o Indijancima je sebe ukopala. Cory Booker, ma daaaj.
Amy Klobuchar mi je uvijek djelovala OK, ali izgleda nema nikakav name recoginition. Ima i ovaj Buttegig, kojeg necete mi vjerovati "poznajem" preko havera kojemu je ovaj jako dobar prijatelj.
Medjutim ovo je sve do sad bilo, misevi se rastrcali dok velike zvjerke ne ulete u ring. Sad jos ako se Biden zvanicno kandiduje, to ce onako poprilicno razbistriti vode, jer ce on i Sanders povuci svu medijsku paznju, novac i politicki uticaj na sebe.
- GandalfSivi
#15218 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni je i Cory Booker gotivan a ni Elizabeth Warren mi nije mrska sekunde...jeza u ledja wrote:Ja sam bio za Bidena jos 2008-e kad je bio aktuelan Obama.
U medjuvremenu, dosta se toga promjenilo, a i o Bidenu sam saznao neke druge stvari. Medjutim, i dalje ga gotivim. Ali gotivim i Sandersa, pa sad ne znam ni ja.![]()
Beto....izgledao mi je dosta neozbiljno, iskreno, a razocarao sam se kad sam cuo da ima ogromnu podrsku AIPAC-a i tako tih lobija. Nije da Biden recimo nema, ali Biden je establishment, a ovaj valjda fura drugu pricu. Warren je mozda najslicnija Sandersu ali zbog one price o Indijancima je sebe ukopala. Cory Booker, ma daaaj.Ova Kirsten Gillibrand, sto kaze Fudo, ne znam sto se uopste maltretira.
Amy Klobuchar mi je uvijek djelovala OK, ali izgleda nema nikakav name recoginition. Ima i ovaj Buttegig, kojeg necete mi vjerovati "poznajem" preko havera kojemu je ovaj jako dobar prijatelj.Ali on nema sansi.
![]()
-
Fudo387
#15219 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A koji nemaju podrsku lobija, sve je to u pet deka.jeza u ledja wrote:
Beto....izgledao mi je dosta neozbiljno, iskreno, a razocarao sam se kad sam cuo da ima ogromnu podrsku AIPAC-a i tako tih lobija.
BeKto je Tito, zamal onom pederu tedu nije uzeo texas, a to je k’o kad bi Salkicu dlaka falila da dobije DoDicka.
Ja racunam, ako bi on nekako uzeo Texas, i ne trebaju mu vise ovi swinger-cuckold stateovi.
Plus, sto je malo lud, nek i on rekne trUnpu fakju uzivo, sta fali. Donese to glasova.
- meme_machine
#15220 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sta je reci, FudoFudo387 wrote:Sanse Sandersu su k’o Falataru u Bosni.
Nikakve.
Je li mislis da su protiv njega naslagane sanse jer je ipak nezavisan a kandiduje se unutar Demokratske partije?
Ili njegove ideje ne rezonuju medju vecinom Amerikanaca? Posto mi se cini da se ipak radi o dosta popularnom politicaru.
-
Fudo387
#15221 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mah, fino ga slusati, i tu se sve zavrsava.meme_machine wrote:Sta je reci, FudoFudo387 wrote:Sanse Sandersu su k’o Falataru u Bosni.
Nikakve.
Biden ili onaj mali BeKto iz Texasa.![]()
Je li mislis da su protiv njega naslagane sanse jer je ipak nezavisan a kandiduje se unutar Demokratske partije?
Ili njegove ideje ne rezonuju medju vecinom Amerikanaca? Posto mi se cini da se ipak radi o dosta popularnom politicaru.
Boli ove bolide hargija za tim socijalnim drz nedaj supljiranjima...uglavnom.
- jeza u ledja
#15222 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Znam, ali Beto specifically. Reko mi bas ovaj have Iranac (sto ga spominjem na drugoj temiFudo387 wrote:A koji nemaju podrsku lobija, sve je to u pet deka.jeza u ledja wrote:
Beto....izgledao mi je dosta neozbiljno, iskreno, a razocarao sam se kad sam cuo da ima ogromnu podrsku AIPAC-a i tako tih lobija.
BeKto je Tito, zamal onom pederu tedu nije uzeo texas, a to je k’o kad bi Salkicu dlaka falila da dobije DoDicka.
Ja racunam, ako bi on nekako uzeo Texas, i ne trebaju mu vise ovi swinger-cuckold stateovi.
Plus, sto je malo lud, nek i on rekne trUnpu fakju uzivo, sta fali. Donese to glasova.
A gledao sam par puta kako prica (na mitinzima) i malo mi djeluje bezveze, al eto.
Ne znam dovoljno o njemu kao ni o drugima pa da sad kazem necu.
- jeza u ledja
#15223 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Warren je za mene zavrsila sa ovom pricom o porijeklu.GandalfSivi wrote: Meni je i Cory Booker gotivan a ni Elizabeth Warren mi nije mrska sekunde...
A Booker, nako, ne vidim sta novo nudi u odnosu na ostale. Radije bih Kamalu onda. A i skeptican sam na sve politicare sto dolaze iz NJ.
- jeza u ledja
#15224 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mislim da to nije vise do toga, a iskreno mislim da nije bilo ni najbitniji faktor prije 4 godine. On jednostavno udari zid jer raja ne zeli socijalizam.meme_machine wrote:
Sta je reci, Fudo![]()
Ako ne pridobije crnacku populaciju nece imati bolji rezultat.
- GandalfSivi
#15225 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Lupila glupost (u koju je vjerovala) prije 30 godina, veze s vezom nema. Tipicni Trumpovski spin koji mediji preuzmu. Booker mi je konkretniji i auteticniji od Kamale.jeza u ledja wrote:Warren je za mene zavrsila sa ovom pricom o porijeklu.GandalfSivi wrote: Meni je i Cory Booker gotivan a ni Elizabeth Warren mi nije mrska sekunde...
A Booker, nako, ne vidim sta novo nudi u odnosu na ostale. Radije bih Kamalu onda. A i skeptican sam na sve politicare sto dolaze iz NJ.Leglo korupcije.
In the other news, Bernie je prikupio milion dolara u prva cetiri sata od kako je objavio da ulazi u kampanju (jos su to jutarnji sati kada su svi na poslu)...