Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Daryl Dixon
#15176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vracam se veceras iz grada vidim jedan far iza mene, rekoh motor kad jaro sa alfom, vrisnula mu sijalica

- Laplace
#15177 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam da li je neko pominjao vozače autobusa.
Jutros stao pored autobuskog stajališta (na kolovoznoj traci, ne na stajalištu) i ukključio stealth mod. Izašao 1 (slovima: jedan) putnik i ona elegantno nastavio.
Ko mene i one iza mene šljivi? Moramo čekati da on sve obavi (sa suprotne strane idu vozila, a i puna je linija).
Jutros stao pored autobuskog stajališta (na kolovoznoj traci, ne na stajalištu) i ukključio stealth mod. Izašao 1 (slovima: jedan) putnik i ona elegantno nastavio.
Ko mene i one iza mene šljivi? Moramo čekati da on sve obavi (sa suprotne strane idu vozila, a i puna je linija).
- relax11
#15178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Gdje ces to reci da si stao na traci i ukljucio stealth mod, pa sad ce svi da te napadnu ovde jer ti to niko ne radi ovde s foruma, pola njih ne zna ni gdje se pali taj modLaplace wrote:Ne znam da li je neko pominjao vozače autobusa.
- supercali
#15179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa nije ni stao on nego bus kako sam ja shvatiorelax11 wrote:Gdje ces to reci da si stao na traci i ukljucio stealth mod, pa sad ce svi da te napadnu ovde jer ti to niko ne radi ovde s foruma, pola njih ne zna ni gdje se pali taj modLaplace wrote:Ne znam da li je neko pominjao vozače autobusa.
- Dope_Man
#15180 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To rade svakodnevno, ali svaki put kada sam to vidio za to su krivi oni koji se parkiraju po autobuskom stajalistu pa autobus ne moze ni da pridje. To je svakodnevnica na Pofalicima, Socijalnom, Otoci itd..Laplace wrote:Ne znam da li je neko pominjao vozače autobusa.
- holowey
#15181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ima krivice i drugih vozaca koji ne pustaju autobus da se ukljuci... vozacu autobusa u spici je lakse ostati na cesti nego cekati da se neko "smiluje" da ga pusti da se ukljuci...Dope_Man wrote:To rade svakodnevno, ali svaki put kada sam to vidio za to su krivi oni koji se parkiraju po autobuskom stajalistu pa autobus ne moze ni da pridje. To je svakodnevnica na Pofalicima, Socijalnom, Otoci itd..Laplace wrote:Ne znam da li je neko pominjao vozače autobusa.
- johntra
#15182 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
da je upalio sva četiri, vidjelo bi se na slici...znači, nije...za trokut sam mislio da se postavi nazad, a ne naprijed...sumnjam da se auto u ovakvom stanju može pomjeriti ručno, a i da može, uvijek je tu neko ko bi pomogao...nisam mislio na mahanje, ali ostane se pored auta, čisto da se zna da je u pitanju neki defekt...a ne šeta se okolo...commendatore wrote:
zmigavci ne gore kao svjetla, a trokut se ne postavlja naprijed![]()
+ ne reagujemo svi u istoj situaciji na isti nacin....![]()
mozda je covjek otisao da trazi pomoc da skloni auto sa ceste.... mislim da mu ipak nije bilo toliko drago sto je auto ostalo na cesti i pokvareno.
eto trebo je mahat pored auta umjesto da se angazuje na uklanjanju vozila
malo ipak spustite loptu....
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#15183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja koliko sam vidio u prolazu pored ovog auta, njega je neko udario u prednji desni točak, zato i jeste ostao gdje jeste.johntra wrote:da je upalio sva četiri, vidjelo bi se na slici...znači, nije...za trokut sam mislio da se postavi nazad, a ne naprijed...sumnjam da se auto u ovakvom stanju može pomjeriti ručno, a i da može, uvijek je tu neko ko bi pomogao...nisam mislio na mahanje, ali ostane se pored auta, čisto da se zna da je u pitanju neki defekt...a ne šeta se okolo...commendatore wrote:
mozda je covjek otisao da trazi pomoc da skloni auto sa ceste.... mislim da mu ipak nije bilo toliko drago sto je auto ostalo na cesti i pokvareno.
- commendatore
#15184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
1 ne mora se vidjet na slici zmigavac - mozda je kamera uhvatila momenat kad je bio ugasen....johntra wrote:da je upalio sva četiri, vidjelo bi se na slici...znači, nije...za trokut sam mislio da se postavi nazad, a ne naprijed...sumnjam da se auto u ovakvom stanju može pomjeriti ručno, a i da može, uvijek je tu neko ko bi pomogao...nisam mislio na mahanje, ali ostane se pored auta, čisto da se zna da je u pitanju neki defekt...a ne šeta se okolo...commendatore wrote:
2 za trokut sam rekao da je mozda nazad iza auta kao sto i treba - opet slabo vidis - znaci mrkva
3 nemam pojhma ko je covjek ne tice me se uopste - ali nepoznatog covjeka u nepoznatoj a teskoj situaciji ste oznacili covjeka papkom
4 to sto covjek nije bio pored auta govori o tome da covjek nista ne radi na uklanjanju i rjesavanju problema? ma daj......
5 puni smo predrasuda kao narod i uvijek stvaramo predmisljenja o necem i nekom o kome nemamo pojma.
6. tesko je to priznat.
sto se ove teme tice - ja sam zavrsio.... smijesno je dokle ide odbrana neispravnih stavova i beskrajno izvrtanje cinjenica kod naseg covjeka....
Last edited by commendatore on 07/03/2018 09:23, edited 1 time in total.
- johntra
#15185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Šanse da ti fotoaparat uhvati momenat kad se gase žmigavci, koji se zbog brzine shuttera na aparatu haman pa nikako ne mogu uslikati ugašeni, su jedan na prema milion...evo., čovjek je prolazio pored, pa neka nam kaže jesu li bili upaljeni ili ne...commendatore wrote:
1 ne mora se vidjet na slici zmigavac - mozda je kamera uhvatila momenat kad je bio ugasen....
2 za trokut sam rekao da je mozda nazad iza auta kao sto i treba - opet slabo vidis - znaci mrkva
3 nemam pojhma ko je covjek ne tice me se uopste - ali nepoznatog covjeka u nepoznatoj a teskoj situaciji ste oznacili covjeka papkom
4 to sto covjek nije bio pored auta govori o tome da covjek nista ne radi na uklanjanju i rjesavanju problema? ma daj......
pa i ja sam rekao u prvom postu da se postavi trokut, a zna se gdje se isti postavlja...da nije možda na krovu? znači, za tebe čak nije ni mrkva...
za mene je ovo seljakluk, ali svako ima svoje...a seljakluk je jer je svojim nedjelovanjem ugrozio ostale u saobraćaju...
- commendatore
#15186 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
za mene je veci seljakluk razvlacenje covjeka koji je mogao biti i povrijedjen po forumu i oznacavanjem seljakom.....svakom svacije....johntra wrote:Šanse da ti fotoaparat uhvati momenat kad se gase žmigavci, koji se zbog brzine shuttera na aparatu haman pa nikako ne mogu uslikati ugašeni, su jedan na prema milion...evo., čovjek je prolazio pored, pa neka nam kaže jesu li bili upaljeni ili ne...commendatore wrote:
1 ne mora se vidjet na slici zmigavac - mozda je kamera uhvatila momenat kad je bio ugasen....
pa i ja sam rekao u prvom postu da se postavi trokut, a zna se gdje se isti postavlja...da nije možda na krovu? znači, za tebe čak nije ni mrkva...
za mene je ovo seljakluk, ali svako ima svoje...a seljakluk je jer je svojim nedjelovanjem ugrozio ostale u saobraćaju...
- johntra
#15187 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
da, vjerovatno je umro od posljedica udara drugog automobila u njegov točak...
-
condy
#15188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema čovjek trokuta u vozilu pa ga ne može ni postavit. Al, stati u defektu na sred prometne saobraćajnice, i ne uključiti žmigavce, otići od vozila, teški je papanluk.
- commendatore
#15189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma ne, vjerovatnjo je Klark Kent pa je hladno izasao iz auta i trebao da vlastorucno pogura auto na trotoar.johntra wrote:da, vjerovatno je umro od posljedica udara drugog automobila u njegov točak...
-
bit101
#15190 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zmigaci nisu radili, a trokut takodjer nigdje nisam vidio, doduše nisam prolazio sa zadnje strane auta ali vidio sam da druga auta obilaze prilično blizu, tako da mislim da nije bilo nikakvog trokuta.
- Laplace
#15191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovaj put je stajalište bilo prazno. Zadnje stajalište od Lješeva prema Visokom, poslije onog prelaza preko pruge. Tu rijetko ko bude parkiran (najčešće partola) jer je sa druge strane, prekoputa Vrače, povelik parking.Dope_Man wrote:To rade svakodnevno, ali svaki put kada sam to vidio za to su krivi oni koji se parkiraju po autobuskom stajalistu pa autobus ne moze ni da pridje. To je svakodnevnica na Pofalicima, Socijalnom, Otoci itd..Laplace wrote:Ne znam da li je neko pominjao vozače autobusa.
- Laplace
#15192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Autobus je stao, a i ja iza njega (zbog vozila sa suprotne strane nisam ga mogao obići).relax11 wrote:Gdje ces to reci da si stao na traci i ukljucio stealth mod, pa sad ce svi da te napadnu ovde jer ti to niko ne radi ovde s foruma, pola njih ne zna ni gdje se pali taj modLaplace wrote:Ne znam da li je neko pominjao vozače autobusa.
Ne primam putnike i nisam registrovan za prevoz putnika.
- Laplace
#15193 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U prevodu: commendatore je zapravo taj koji pretpostavlja.bit101 wrote:Zmigaci nisu radili, a trokut takodjer nigdje nisam vidio, doduše nisam prolazio sa zadnje strane auta ali vidio sam da druga auta obilaze prilično blizu, tako da mislim da nije bilo nikakvog trokuta.
-
Throttle
#15194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zavisno od parametara, shutter u aparatu ide i do 1/8000s. U mobitelima sigurno ide bar do 1/100s, nisam pregledao EXIFe. E sad, praktično to znači da u pravo svijetlim uslovima aparat kadar hvata stotinku sekunde. Znaci ne moraju se vidjet zmigavci 
(da malo zakuham)
(da malo zakuham)
-
zdruzdjo
#15195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pvije situacije ignorantskog ponasanja policije od veceras.
Prva
Pjesak sam. idem od park kafane prema cheki.
kod raskrsnice sa radicevom pali se semafor crveno autima iz pravca vjecne vatre. Odatle ide lijevom trakom bijela golf 6ica a desnom velikom brzinom se zakopava pored crni A3. oba su zatamnjeni sa "ocam' senonima". zautsavljaju se ova na dobrih 20-25 metara od semafora i otvaraju se prozori i cakula se cakula. kockasta gloova u "avdi" a nafrakana adolescentica u golfu.
niti ko moze prici semaforu od njih osim preko sina a tu se priblizava tramvaj. jedno auto stoji skroz blizu semafora apa onda prazan prostor do njih. Iza "avde" se zaustavlja policijski golf i stoji iz i posmatraju drotovi veselo cakulanje. vec se naredalo sigurno 7-8 auta u obije trake. pali se zeleno i ide laaaagana voznja od 0.5 km/h dok se i dalje cakula. sva ta auta iza njih polako za njima ukljucujuci i policajce. skroz na prosirenju kod BBI oboje su opleli po gasu i nastavili dalje se trkati slalom izmedju auta. drotovi su lagano nastavili voznju bez da su guzicom trznuli da ih zaganjaju. u tih 150-200 metara su napravili jedno 5-6 prekrsaja sigurno. dalje dole nisam mogao ni vidjeti jer su odzujali.
Druga
sat kasnije vozim. idem od bbi-a prema marijin dvoru vozim 55-60 lijevom trakom. Ispred mene su DVA policijska auta jedan ispred drugog. za guzicu mi se ljepi again "avdo" i blica kao da ubrzam. ne pada mi na pamet da se sklonim niti ubrzavavam jer cu na marijin dvoru skrenuti prema vrbanji, desna mi je zauzeta, policija ispred mene pa ne mogu isto raditi iako i mene malkice pegla ta brzina. U momentu se otvara desna traka skoro na djelu gdje je tramvajska stanica. baja oplete po gasu skrene u srednju, pa iz nje u desnu jer je malo i tu guzva pa na prugu opete po gasu proleti na zuto kod crkve a policajci se veselo zaustavise na semaforu. ja na skretanju za vrbanju oni pored mene. jedan vozi ovaj drugi bulji u telefon. u drugom autu nisam vidio ali ih je bilo isto dvojica.
Tako da veceras je policija bila na nekom cruising modu.
Prva
Pjesak sam. idem od park kafane prema cheki.
kod raskrsnice sa radicevom pali se semafor crveno autima iz pravca vjecne vatre. Odatle ide lijevom trakom bijela golf 6ica a desnom velikom brzinom se zakopava pored crni A3. oba su zatamnjeni sa "ocam' senonima". zautsavljaju se ova na dobrih 20-25 metara od semafora i otvaraju se prozori i cakula se cakula. kockasta gloova u "avdi" a nafrakana adolescentica u golfu.
niti ko moze prici semaforu od njih osim preko sina a tu se priblizava tramvaj. jedno auto stoji skroz blizu semafora apa onda prazan prostor do njih. Iza "avde" se zaustavlja policijski golf i stoji iz i posmatraju drotovi veselo cakulanje. vec se naredalo sigurno 7-8 auta u obije trake. pali se zeleno i ide laaaagana voznja od 0.5 km/h dok se i dalje cakula. sva ta auta iza njih polako za njima ukljucujuci i policajce. skroz na prosirenju kod BBI oboje su opleli po gasu i nastavili dalje se trkati slalom izmedju auta. drotovi su lagano nastavili voznju bez da su guzicom trznuli da ih zaganjaju. u tih 150-200 metara su napravili jedno 5-6 prekrsaja sigurno. dalje dole nisam mogao ni vidjeti jer su odzujali.
Druga
sat kasnije vozim. idem od bbi-a prema marijin dvoru vozim 55-60 lijevom trakom. Ispred mene su DVA policijska auta jedan ispred drugog. za guzicu mi se ljepi again "avdo" i blica kao da ubrzam. ne pada mi na pamet da se sklonim niti ubrzavavam jer cu na marijin dvoru skrenuti prema vrbanji, desna mi je zauzeta, policija ispred mene pa ne mogu isto raditi iako i mene malkice pegla ta brzina. U momentu se otvara desna traka skoro na djelu gdje je tramvajska stanica. baja oplete po gasu skrene u srednju, pa iz nje u desnu jer je malo i tu guzva pa na prugu opete po gasu proleti na zuto kod crkve a policajci se veselo zaustavise na semaforu. ja na skretanju za vrbanju oni pored mene. jedan vozi ovaj drugi bulji u telefon. u drugom autu nisam vidio ali ih je bilo isto dvojica.
Tako da veceras je policija bila na nekom cruising modu.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#15196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mozda im je kolega 
- xamp
#15197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ili je ona glavna: "Nismo mi saobracajna policija, ne mozemo mi nista"
-
Emir92
#15198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sinoc BMW (neki stariji, nisam od mraka vidio koji je ali sam primjetio da ima aftermarkt ejndjel ugradjen) od 4 fara samo je ono jedno radilo.
Pa majku mu zar su toliko sijalice skupe da se ne mogu promjeniti, kao da im je cijena kg zlata.
Pa majku mu zar su toliko sijalice skupe da se ne mogu promjeniti, kao da im je cijena kg zlata.
- xamp
#15199 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako je ejndjel ugradjen onda je skupo promijenit... mora opet far otvarat. (koliko ja znam a mozda i ne znam)Emir92 wrote:Sinoc BMW (neki stariji, nisam od mraka vidio koji je ali sam primjetio da ima aftermarkt ejndjel ugradjen) od 4 fara samo je ono jedno radilo.
-
Emir92
#15200 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma nije on jedini, svaki dan sve vise i vise auta sa dugim jer su kratka izgorila. pa valja to bajo moj promjeniti. Od novijih pa do starijih auta.xamp wrote:Ako je ejndjel ugradjen onda je skupo promijenit... mora opet far otvarat. (koliko ja znam a mozda i ne znam)Emir92 wrote:Sinoc BMW (neki stariji, nisam od mraka vidio koji je ali sam primjetio da ima aftermarkt ejndjel ugradjen) od 4 fara samo je ono jedno radilo.