Sirija
- Opetja033
#15176 Re: Sirija
Oslobodioci obavljaju namaz u jednoj gotovo totalno devastiranoj dzamiji:

- madner
#15177 Re: Sirija
Nije tacno. 1860 ti je trebao omjer 3:1 kako bi ti napad uspjeo, no gubici nisu bili nikad 3:1. Danas ni ovo 3:1 nije tacno.svjezi_ustipak wrote:300 ljudi je pravo puno. al pravo puno. njima pridodaj jos teske ranjenike koji ce ostati invalidi.amoninan wrote:Da, da...
Ne znam fakat, nisam ni pitao.
Qursayr ih je dobro ostetio u svakom smislu. U omjeru napad:odbrana se racuna da ce napadac imati tri puta vece gubitke od branilaca. Asadovi nisu imali toliko mrtvih. Hizbolah nije izgubio toliko boraca kao FSA, sto pokazuje kakvo je rasulo vladalo u momentu napada.
Netacno, teska tehnika je najbitniji faktor. Zato je Zepa i pala, kada je omjer iste znatno promjenjen.svjezi_ustipak wrote: Ne donosi pobjedu u ratu oruzje nego ljudi i organizacija. Primjer toga je Zepa kad su se goloruki ljudi koristeci dobru organizaciju i prednosti terena uspjeli braniti godinama od organizovane oruzane sile. Zato ti cijelo vrijeme spominjem organizaciju i razjedinjenost opozicije kao najvece mane i ono sto bi im moglo doci glave. U momentu pada Qursayra u gradu od 20 hiljada stanovnika imas 14 (cetrnaest) komandanata koji histerisu i ne uspijevaju se dogovoriti. Doslo je do toga da odbacuju pomoc sa strane i haman covjek bjezi od svojih kao od Asadovih. Tako se ne ratuje.
Njemci su imali drugi problem, nisu imali dovoljno ljudi i da su tacno znali gdje ce se saveznici iskrcat.svjezi_ustipak wrote: Poprilicno je nezgodno za FSA sto su ovi nakon Qursayra odmah stali. Znaci da ce odmarati i grupisati snage na druga mjesta, vjerovatno opet koncentrisati veliku vatrenu moc i elitne jedinice na samo jednu tacku koju FSA nece uspjeti odbraniti. Onaj ko je napao Qursayr se odlucio da ne rasteze previse svoje linije snadbijevanja i da tu radost organizacije velike linije koja je nocna mora za logisticare ostavi za FSA. Koja tesko da moze odgovoriti tom zadatku.
FSA je govorila da ako padne Qursayr ode Homs. Asadovi spominju napad na Halep. Sada je FSA u situaciji u kojoj su bili Nijemci tokom 1943 i pocetka 1944 kada nisu znali gdje ce se Saveznici iskrcati, Balkan ili Francuska. Za FSa sa svojim slabim kapacitetima to nije nimalo dobra pozicija. Daj Boze da oni uskoro ne izgube jos koji grad.
- славянин
#15178 Re: Sirija
Opetja i Amoninan - opet isto pitanje (posto vidim da znate svaki potez pa i pojedinacnog vojnika na obje strane
) zasto vi niste dole i ne pomazete "braci" 
- Opetja033
#15179 Re: Sirija
Kakvo stupidno pitanje. Zasto ti ne ides da pomognes Assadu? Zasto nisi isao na proteste u Istanbulu? Periodicno si bio najaktivnija osoba na te dvije teme.славянин wrote:Opetja i Amoninan - opet isto pitanje (posto vidim da znate svaki potez pa i pojedinacnog vojnika na obje strane) zasto vi niste dole i ne pomazete "braci"
To bi se pitanje moglo postaviti bilo kome ko raspravlja na bilo kojoj temi koja nema veze sa BiH. Nadam se da ces uspjeti dokuciti koliko je pitanje glupo, mada - poznavajuci tvoje dosadasnje komentare - cisto sumnjam.
Zasto ovo preglupo pitanje nisi postavljao Klavikuli i Challengeru dok su ovdje pisali po 20 komentara/dnevno? Licemjeru.
- славянин
#15180 Re: Sirija
Pih iskreno da ti kazem Asad mi je simpatican kao licnost ali bez kesovine nigdje ja ne idemOpetja033 wrote:Kakvo stupidno pitanje. Zasto ti ne ides da pomognes Assadu? Zasto nisi isao na proteste u Istanbulu? Periodicno si bio najaktivnija osoba na te dvije teme.славянин wrote:Opetja i Amoninan - opet isto pitanje (posto vidim da znate svaki potez pa i pojedinacnog vojnika na obje strane) zasto vi niste dole i ne pomazete "braci"
To bi se pitanje moglo postaviti bilo kome ko raspravlja na bilo kojoj temi koja nema veze sa BiH. Nadam se da ces uspjeti dokuciti koliko je pitanje glupo, mada - poznavajuci tvoje dosadasnje komentare - cisto sumnjam.
Zasto ovo preglupo pitanje nisi postavljao Klavikuli i Challengeru dok su ovdje pisali po 20 komentara/dnevno? Licemjeru.
Ja na navedenim temama jesam aktivan ali ne postam svaki drugi post (nekada i sam sebi replicira ovaj Amoninan
I Klavikula je bio malo naporan sa SAA i dobio je ban - isto se nadam za ovog Amoninog i tebe sto ga drzis za rukicu - jer ste dosadni sa cistom propagandom kojom zatrpavate temu.A ovaj jos i dzihada po temi itd
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#15181 Re: Sirija
Eto i to se desi...
Sirijski pobunjenici dobili teško naoružanje
Saudijska Arabija je isporučila pobunjenicima protivtenkovske projektile Konkurs, a očekuju i novo, naprednije naoružanje.
Bombardiranje Damaska
Sirijski pobunjenici, koji se nalaze na prvoj borbenoj liniji, dobili su prvo teško naoružanje otkako je američki predsjednik Barack Obama donio odluku da im isporući oružje, piše britanski dnevnik Daily Telegraph.
Pobunjenički izvori su izjavili da im je Saudijska Arabija isporučila protivtenkovske projektile "Konkurs" i da će uskoro dobiti novo i naprednije naoružanje.
Prema njihovim riječima, ovo oružje već je upotrebljavano i imalo je razoran efekat u gradu Halepu.
Tokom protekle sedmice, Bijela kuća je saopćila da će isporučiti vojnu opremu pobunjenicima nakon što je zaključeno da su snage Bashara al-Assada upotrijebile hemijsko oružje.
Za razliku od raketa ispaljenih iz ručnih bacača, "Konkurs" može da probije oklop najnovijih tenkova sirijske vojske T-72, ruske proizvodnje.
Ugrožena svjetska baština
Šest drevnih mjesta u Siriji, uključujući i grad Halep, koji je pretrpio znatna oštećenja za vrijeme sukoba, dodani su na popis ugrožene svjetske baštine, rečeno je iz UNESCO-a.
Sirija ima šest znamenitosti svrstanih na listu svjetske baštine: stare dijelove gradova Damaska, Bosre i Halepa, Palmiru, Crac des Chevaliers i tvrđavu Saladin, kao i antička sela na sjeveru Sirije.
"Zbog oružanog sukoba Siriji, više ne postoje uvjeti za osiguranje i zaštitu izuzetne univerzalne vrijednosti svjetske baštine pod našom zaštitom“, kaže se u saopćenju UNESCO-a.
Izvor: AJB
- Opetja033
#15182 Re: Sirija
славянин wrote:Pih iskreno da ti kazem Asad mi je simpatican kao licnost ali bez kesovine nigdje ja ne idemOpetja033 wrote:Kakvo stupidno pitanje. Zasto ti ne ides da pomognes Assadu? Zasto nisi isao na proteste u Istanbulu? Periodicno si bio najaktivnija osoba na te dvije teme.славянин wrote:Opetja i Amoninan - opet isto pitanje (posto vidim da znate svaki potez pa i pojedinacnog vojnika na obje strane) zasto vi niste dole i ne pomazete "braci"
Zasto ovo preglupo pitanje nisi postavljao Klavikuli i Challengeru dok su ovdje pisali po 20 komentara/dnevno? Licemjeru..Sto se mene tice volio bih kada bi potamanili sve redom te bradate ludjake ali i ako ih ne potrijebe sta sad.Doci ce NATO poslije ili Izrael pa zavrsiti posao.
Ja na navedenim temama jesam aktivan ali ne postam svaki drugi post (nekada i sam sebi replicira ovaj Amoninan) i pritome informacije koje su jednostavno netacne i ljudi mu odgovaraju,postavljaju zvanicne informacije al ne pomaze.Samo postaj valjda ce se neko i upecat.
I Klavikula je bio malo naporan sa SAA i dobio je ban - isto se nadam za ovog Amoninog i tebe sto ga drzis za rukicu - jer ste dosadni sa cistom propagandom kojom zatrpavate temu.A ovaj jos i dzihada po temi itd
Pa ti fino uzmes i odgovoris na njegove komentare, argumentima, dokazima, itd. Obzirom da naravno VEZE nemas o Bliskom Istoku opcenito - ovo spamanje ti jedino preostaje.
Nisi ni jednom od njih nista spocitavao dok su pisali romane na ovoj temi vec si ih horski bodrio (ili drzao za rucicu kako ti kazes). Sada kada su banovani pljujes po njima. Ne znam, iako se ne slazem ni sa jednim od njih, po meni jadno i nisko sa tvoje strane.
A sta je problem sa dzihadom? Ne razumijem? Sve dok se ne velicaju zlocini nad civilima, ne vidim ama bas nista problematicno. Ili bi mozda da zabranis spominjanje dzihada na ovoj temi/forumu?
- AleksoMKD
#15183 Re: Sirija
http://www.jpost.com/Middle-East/Analys ... ria-317145
Keeping Iran and Hezbollah engaged in the conflict and pouring resources into Syria weakens them substantially.
Keeping Iran and Hezbollah engaged in the conflict and pouring resources into Syria weakens them substantially.
- amoninan
#15184 Re: Sirija
Haha, ta prva slika je "autohtoni" proizvod. Kakva Saudijska isporuka. Džehenem mu dali ime.
http://brown-moses.blogspot.com/2013/05 ... annon.html
http://brown-moses.blogspot.com/2013/05 ... annon.html
- славянин
#15185 Re: Sirija
Pa svaki njegov argument je opovrgnut od strane drugih forumasa ili je tolika glupost da se ne moze opovrgnuti (postavlja klipove ubijenih vojnika i onda dodaje kako to sve treba poklat itd)Opetja033 wrote:
Pa ti fino uzmes i odgovoris na njegove komentare, argumentima, dokazima, itd. Obzirom da naravno VEZE nemas o Bliskom Istoku opcenito - ovo spamanje ti jedino preostaje.
Nisi ni jednom od njih nista spocitavao dok su pisali romane na ovoj temi vec si ih horski bodrio (ili drzao za rucicu kako ti kazes). Sada kada su banovani pljujes po njima. Ne znam, iako se ne slazem ni sa jednim od njih, po meni jadno i nisko sa tvoje strane.
A sta je problem sa dzihadom? Ne razumijem? Sve dok se ne velicaju zlocini nad civilima, ne vidim ama bas nista problematicno. Ili bi mozda da zabranis spominjanje dzihada na ovoj temi/forumu?
Bodrio sam ljude koji su postavljali informacije koje su se pokazale pouzdanim i istinitim - a ne one koji su lupali neosnovane gluposti.
Ja pljujem po njima ??? hmmmm ?
Pa kada bi mogao rado bih , ali nazalost ne mogu.Do tada ostaje da gledam ovdje pozivanja na ubijanje Sita,Alavita,Cifuta itd itd. - sto bi u normalnoj zemlji bilo okaratkerisano kao pozivanje na nasilje i sankcionisano.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#15186 Re: Sirija
otvorim dok pregledam. a izgleda da će potrajati...
dakle,
amoninan, tri mjeseca
RahatHurmašica, mjesec
kohlrabi i još par klonova, trajno.

dakle,
amoninan, tri mjeseca
RahatHurmašica, mjesec
kohlrabi i još par klonova, trajno.
- basar
#15187 Re: Sirija
Ovo je zatišje pred buru.
Ubrzo će ofanziva...
Sada će opet da bježi free šejtan army.
Čovječe ovo je mudžiza (čudo), jedna prosječna zemlja brani se od čitavog svijeta.. Od G8 samo jedna članica je podržava..
Zaista ovo je mudžiza... Svaka čast Rusima, u hadisima je najavljen savez sa njima i evo ostvaruje se...
Izgleda da će cionisti i vehabocionisti izgubiti od "osovine zla" ako Bog da!
Ubrzo će ofanziva...
Čovječe ovo je mudžiza (čudo), jedna prosječna zemlja brani se od čitavog svijeta.. Od G8 samo jedna članica je podržava..
Zaista ovo je mudžiza... Svaka čast Rusima, u hadisima je najavljen savez sa njima i evo ostvaruje se...
-
acopero
#15188 Re: Sirija
Neka alaviti u svojim molitvama od Alije rahmetli prave Boga. Neka tjeraju narod da umjesto Boga veliča asada, pa onda @basar neka vaše šije podržavaju takvu sektu i takvog čovjeka. Ne podržavam vehabije ali podržavam sve članove lobodne vojske Sirije koji hoće da stanu u kraj režimu koji je došao na vlast znamo kakvim putem.
- Herr Flick
#15189 Re: Sirija
Pa svi clanovi tzv.FSA su vehabije,ekstremisti,cast izuzecima...Svi mi znamo da su u Siriji zapravo postojale 2 opozicije.Jedna koja je zeljela iskljucivo dijalog i ova vehabijska koja je pokrenula ovo sto je danas..acopero wrote:Neka alaviti u svojim molitvama od Alije rahmetli prave Boga. Neka tjeraju narod da umjesto Boga veliča asada, pa onda @basar neka vaše šije podržavaju takvu sektu i takvog čovjeka. Ne podržavam vehabije ali podržavam sve članove lobodne vojske Sirije koji hoće da stanu u kraj režimu koji je došao na vlast znamo kakvim putem.
- Herr Flick
#15190 Re: Sirija
Russian Sources: First consignment of Yak-130 combat jets ready for Syria.

- graue_maus
#15191 Re: Sirija
David Icke - pozadina rata u Siriji
Poruka muslimanima (message for muslims)..........
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... l1dLFscww0
https://www.youtube.com/watch?v=tW12ON9Vj4U
Poruka muslimanima (message for muslims)..........
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... l1dLFscww0
https://www.youtube.com/watch?v=tW12ON9Vj4U
-
acopero
#15192 Re: Sirija
@ Herr Flick svaka cast svima na forumu za interesovanja oko rata u Siriji . Naravno svi mi imamo neko svoje mišljenje , koje je formirano na osnovu naših saznanja, prijašnjih uvjerenje , ideologije, obrazovanja i svjetonazora. Hajde uzmimo na primjer Republiku Srbiju dok je u sastav iste još bilo Kosovo.
Šta bi bilo da je na čelu Srbije bio Albanac , da sve bitnije poluge vlasti drže albanci, da u Beogradu imaš 10.000 elitnih specijalaca koji su isključivo albanske nacionalnosti.Dalje da su svi bitniji ekonomski monopoli u rukama albanaca npr. da je mjesto Miškovića , Miškići ili nesto tako. Postavlja se pitanje da li bi se Srbi pubunili ? Naravno da bi . Bilo bi apsolutno nebitno u kakvom je stanju ekonomija, obrazovanje, vojska i neke ostale regularne institucije države .
Hoću reći stvar je jednostavna . Za sve su krivi stranci. U Iranku su postavili sunite na vlasti , a suniti su manjina. U Siriji su postavili šiite na vlasti , a šiiti su manjina. U Bahreinu ista stvar. Zašto? Da li je to slučajno ? Ne prijatelji . Njihova doktrina jeste , podržati vjerku-etničku manjinu unutar određene države znajući da kad tad će potisnuti sukobi izaći na površinu.
Podražavam FSA koju čine suniti ( bez obzira koji su sufije,hanefije, vehabije, sekularisti) jer mislim da je Asad prešao mjeru kada je u pomoć pozvao radikalne šiitske milicije iz Iraka, Irana i Libana. Od tog trenutka ovaj je sukob prešao u vjerski rat.
Šta bi bilo da je na čelu Srbije bio Albanac , da sve bitnije poluge vlasti drže albanci, da u Beogradu imaš 10.000 elitnih specijalaca koji su isključivo albanske nacionalnosti.Dalje da su svi bitniji ekonomski monopoli u rukama albanaca npr. da je mjesto Miškovića , Miškići ili nesto tako. Postavlja se pitanje da li bi se Srbi pubunili ? Naravno da bi . Bilo bi apsolutno nebitno u kakvom je stanju ekonomija, obrazovanje, vojska i neke ostale regularne institucije države .
Hoću reći stvar je jednostavna . Za sve su krivi stranci. U Iranku su postavili sunite na vlasti , a suniti su manjina. U Siriji su postavili šiite na vlasti , a šiiti su manjina. U Bahreinu ista stvar. Zašto? Da li je to slučajno ? Ne prijatelji . Njihova doktrina jeste , podržati vjerku-etničku manjinu unutar određene države znajući da kad tad će potisnuti sukobi izaći na površinu.
Podražavam FSA koju čine suniti ( bez obzira koji su sufije,hanefije, vehabije, sekularisti) jer mislim da je Asad prešao mjeru kada je u pomoć pozvao radikalne šiitske milicije iz Iraka, Irana i Libana. Od tog trenutka ovaj je sukob prešao u vjerski rat.
-
joe_black
#15193 Re: Sirija
Tvoja poredjenja nemaju veze s vezom...u najmanju ruku smijesna.acopero wrote:@ Herr Flick svaka cast svima na forumu za interesovanja oko rata u Siriji . Naravno svi mi imamo neko svoje mišljenje , koje je formirano na osnovu naših saznanja, prijašnjih uvjerenje , ideologije, obrazovanja i svjetonazora. Hajde uzmimo na primjer Republiku Srbiju dok je u sastav iste još bilo Kosovo.
A dio koji se odnosi na vladavinu manjine nad večinom je posledica Engleske vojne doktrine...To sto neko podrzava jednu stranu u sukobu je njegova lična stvar i glupo je pokusavati nametati svoje misljenje drugima...iako ova strana koja podrzava FSA moram priznati da ima je argumentacija jednaka velikoj NULI
Sama igra oko naoruzavanja FSA pokazuje koliko je u interesu nekome da se prestane s ubijanjem i patnjom sirijskog naroda...bolje receno zaboli njih k... za sirijcima...
- basar
#15194 Re: Sirija
70% SAA su suniti. Bašar je za multietničku multireligijsku zemlju dok su ovi vehabocionisti protiv toga. Dok je preko 70% free šejtan army stranci koji nikakve veze sa Sirijom nemaju.joe_black wrote:Tvoja poredjenja nemaju veze s vezom...u najmanju ruku smijesna.acopero wrote:@ Herr Flick svaka cast svima na forumu za interesovanja oko rata u Siriji . Naravno svi mi imamo neko svoje mišljenje , koje je formirano na osnovu naših saznanja, prijašnjih uvjerenje , ideologije, obrazovanja i svjetonazora. Hajde uzmimo na primjer Republiku Srbiju dok je u sastav iste još bilo Kosovo.
A dio koji se odnosi na vladavinu manjine nad večinom je posledica Engleske vojne doktrine...To sto neko podrzava jednu stranu u sukobu je njegova lična stvar i glupo je pokusavati nametati svoje misljenje drugima...iako ova strana koja podrzava FSA moram priznati da ima je argumentacija jednaka velikoj NULI
Sama igra oko naoruzavanja FSA pokazuje koliko je u interesu nekome da se prestane s ubijanjem i patnjom sirijskog naroda...bolje receno zaboli njih k... za sirijcima...
-
joe_black
#15195 Re: Sirija
To i jest najveci argument u korist Asada i Sirije...jer me niko ne moze ubijediti da ovo sa 70% nije istine jer da nije tako...mislim da u slucaju da FSA uziva podrsku barem 60% sirijaca vec do sada bi situacija bila rijesena u njihovu korist...
Ovo sa hezbollahom i Irancina u Siriji...to je sasvin prorodno jer se oni za svoju existenciju bore u Siriji...Ako nemam nista protiv prisustvu trupa Saudije u Bahreinu onda nemam nista protiv ni prisustva hezbollaha u Siriji
Nadam se da ce ovi Derdžalovi sljedbenici biti poreazeni do nogu upravo u Siriji...
Ovo sa hezbollahom i Irancina u Siriji...to je sasvin prorodno jer se oni za svoju existenciju bore u Siriji...Ako nemam nista protiv prisustvu trupa Saudije u Bahreinu onda nemam nista protiv ni prisustva hezbollaha u Siriji
Nadam se da ce ovi Derdžalovi sljedbenici biti poreazeni do nogu upravo u Siriji...
- jeza u ledja
#15196 Re: Sirija
A Rusija, druga najjaca vojna sila na planeti, ne spada u "citav svijet"?basar wrote:Ovo je zatišje pred buru.
Ubrzo će ofanziva...
Vjerovatno kad bi sastavio svo oruzje koje se trenutno nalazi u siriji, 80% vrijednosti tog oruzja je rusko.
Vas i Rusa trista miliona.
-
ad0o
#15197 Re: Sirija
Ma dzaba ti to njima govoris prijatelju oni imaju svoje misljenje i nece ga promjeniti da izneses 100 argumenata.acopero wrote:@ Herr Flick svaka cast svima na forumu za interesovanja oko rata u Siriji . Naravno svi mi imamo neko svoje mišljenje , koje je formirano na osnovu naših saznanja, prijašnjih uvjerenje , ideologije, obrazovanja i svjetonazora. Hajde uzmimo na primjer Republiku Srbiju dok je u sastav iste još bilo Kosovo.
Njima je normalno da manjina vlada vecinom i po njima asad nije diktator vec jedna gospoda koja je na vlast dosla legalnim i legitimnim putem. I navode neke cifre od 70% sunita koji podrzavaju Asada sto je stvarno smjesno. Pa da ja imam toliku podrsku naroda i organizovanu vojsku pa slomio bi pobunu za 7 dana, ako to nisu u stanju ne znam kako bi se suprotstavili Izraelu. Pratim ovu temu vec dosta vremena i nisam imo namjeru ulazit u diskusiju al kad vidim kako poklapate covjeka svojim budalastinama morao sam.
-
joe_black
#15198 Re: Sirija
Najlakse se pravit budala...slamanje pobune za 7 dana, nemoj biti smijesan...SAD su sila br.1 u svijetu...o NATO-u da se i ne govori pa jesul za 7 dana slomili Afganistan i Talibane, jel za 7 dana dobijen rat u Iraku...ad0o wrote:Ma dzaba ti to njima govoris prijatelju oni imaju svoje misljenje i nece ga promjeniti da izneses 100 argumenata.acopero wrote:@ Herr Flick svaka cast svima na forumu za interesovanja oko rata u Siriji . Naravno svi mi imamo neko svoje mišljenje , koje je formirano na osnovu naših saznanja, prijašnjih uvjerenje , ideologije, obrazovanja i svjetonazora. Hajde uzmimo na primjer Republiku Srbiju dok je u sastav iste još bilo Kosovo.
Njima je normalno da manjina vlada vecinom i po njima asad nije diktator vec jedna gospoda koja je na vlast dosla legalnim i legitimnim putem. I navode neke cifre od 70% sunita koji podrzavaju Asada sto je stvarno smjesno. Pa da ja imam toliku podrsku naroda i organizovanu vojsku pa slomio bi pobunu za 7 dana, ako to nisu u stanju ne znam kako bi se suprotstavili Izraelu. Pratim ovu temu vec dosta vremena i nisam imo namjeru ulazit u diskusiju al kad vidim kako poklapate covjeka svojim budalastinama morao sam.
Koji procenat cine Alaviti, a koji procenat suniti u Siriji? mislim da je dovoljno imati 2 iz matematike u prvom razredu osnovne pa da covjek moze zakljuciti da se sam Asad i Alaviti ne bore protiv FSA terorista...
Jednostavno receno Sirija nije =Asad
-
joe_black
#15199 Re: Sirija
Isto kako se govori o cca 95.000 ubijenih Sirijaca i sve se stavlja na dusu Asadu...KOliko u ovih 95.000 cine zrtve FSA...niti jednom nisam vidio da se neko potegao za ovo pitanje.
-
ad0o
#15200 Re: Sirija
O tome ti i govorim da Talibani nemaju podrsku naroda(ni meni nije jasno zbog cega je imaju al valjda mentalitet) nebi mogli ni prdnit blizu Amerikanaca isto tako Sadam je imo podrsku velikog djela Iracana inace nebi izdrzo ni 7 dana.joe_black wrote:Najlakse se pravit budala...slamanje pobune za 7 dana, nemoj biti smijesan...SAD su sila br.1 u svijetu...o NATO-u da se i ne govori pa jesul za 7 dana slomili Afganistan i Talibane, jel za 7 dana dobijen rat u Iraku...ad0o wrote:Ma dzaba ti to njima govoris prijatelju oni imaju svoje misljenje i nece ga promjeniti da izneses 100 argumenata.acopero wrote:@ Herr Flick svaka cast svima na forumu za interesovanja oko rata u Siriji . Naravno svi mi imamo neko svoje mišljenje , koje je formirano na osnovu naših saznanja, prijašnjih uvjerenje , ideologije, obrazovanja i svjetonazora. Hajde uzmimo na primjer Republiku Srbiju dok je u sastav iste još bilo Kosovo.
Koji procenat cine Alaviti, a koji procenat suniti u Siriji? mislim da je dovoljno imati 2 iz matematike u prvom razredu osnovne pa da covjek moze zakljuciti da se sam Asad i Alaviti ne bore protiv FSA terorista...
Jednostavno receno Sirija nije =Asad
Pa Sirija je pred rat imala preko 1000 tenkova, razne avione, helikoptere, VBR-ove i da su imali jos 30-40% stanovnistva na svojoj strani rat bi dobili u prvoj godini. pa njima saka ljudi(par hiljada) zauzme visemilionski grad i uz pomoc stanovnistva ga drzi 2 godine sta vise reci.