To je malo bezveze ... prije nego ga i proda negdje, odradi HD i to ej toVezirbh wrote: Mislim da sa factory resetom iz recoveryja može sve obrisati
Android OS
Moderator: Benq
- skafiskafsnjak
#15176 Re: Android OS
-
rangoj
#15177 Re: Android OS
Postoji način da se zaustavi takvo brisanje, ili da se makar onemogući običnom lopovu da to uradi.Vezirbh wrote:Mislim da sa factory resetom iz recoveryja može sve obrisatismasma wrote:odlicno, svidja mi se. hvala do neba.
samo jos jedno pitanje,
moze li lopov ovu aplikaciju izbrisati nakon sto mobitel dospije u njegove ruke.
Ako su power i volume dugmad zaključana, lopov neće imati šansu da uđe u recovery.
Pri tome je potrebno uvijek obrisati Custom recovery, jer nije siguran, i vratiti na stock recovery. Zatim isključiti USB debugging, ako je uključen i to je to.
U ovakvoj situaciji, ako je telefon zaključan pinom, lopov nema način da udje u recovery - još ako telefon nema izmjenjivu bateriju onda mu posao postaje skoro nemoguće jer nema jednostavan način da ugasi uredjaj (ili da uključi usb debuging)
Vješt haker će ga vjerovatno uspjeti obrisati, ali ovi klasicni lopovi preprodavači sigurno ne!
-
Vezirbh
#15178 Re: Android OS
Znam konkretno za S5, momak koristio zaključavanje s otiskom prsta, u džepu mu se aktivirao, zbog dosta pokušaja tražio back up pin, momak se nije mogao sjetiti, nije imao načina da pristupi mobitelu. Otišao u stock recovery, factory reset i mobitel ko nov, iskoristivrangoj wrote:Postoji način da se zaustavi takvo brisanje, ili da se makar onemogući običnom lopovu da to uradi.Vezirbh wrote:Mislim da sa factory resetom iz recoveryja može sve obrisatismasma wrote:odlicno, svidja mi se. hvala do neba.
samo jos jedno pitanje,
moze li lopov ovu aplikaciju izbrisati nakon sto mobitel dospije u njegove ruke.
Ako su power i volume dugmad zaključana, lopov neće imati šansu da uđe u recovery.
Pri tome je potrebno uvijek obrisati Custom recovery, jer nije siguran, i vratiti na stock recovery. Zatim isključiti USB debugging, ako je uključen i to je to.
U ovakvoj situaciji, ako je telefon zaključan pinom, lopov nema način da udje u recovery - još ako telefon nema izmjenjivu bateriju onda mu posao postaje skoro nemoguće jer nema jednostavan način da ugasi uredjaj (ili da uključi usb debuging)
Vješt haker će ga vjerovatno uspjeti obrisati, ali ovi klasicni lopovi preprodavači sigurno ne!
- supercali
#15179 Re: Android OS
Zato recimo neki koriste install from unknown device za sve sto treba mjenjati i bez toga oznacenog ne moze nista dok je kako sam skontao kod samsunga to nebitno sve dok se ne instalira neka aplikacija
-
febo_acm
#15180 Re: Android OS
Koliko ja znam mobitel se moze ugasiti ukoliko se drze sve tipke, ili odredjene, desetak sekdundi... Bez obzira na pinove ili recovery.
Ili barem ako dugo drzis power dugme... Evo kod mene ima pin za displej lock i kada drzim power dugme, pri zakljucanom telefonu, poajvi mi se opcije za restart, gasenje...
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Ili barem ako dugo drzis power dugme... Evo kod mene ima pin za displej lock i kada drzim power dugme, pri zakljucanom telefonu, poajvi mi se opcije za restart, gasenje...
-
rangoj
#15181 Re: Android OS
Kod samsunga je jednostavnije jer se vadi baterija...Vezirbh wrote: Znam konkretno za S5, momak koristio zaključavanje s otiskom prsta, u džepu mu se aktivirao, zbog dosta pokušaja tražio back up pin, momak se nije mogao sjetiti, nije imao načina da pristupi mobitelu. Otišao u stock recovery, factory reset i mobitel ko nov, iskoristiv. Bit je da to nije baš teško i samo se treba dočepati recoveryja, barem je kod samsung tako
-
rangoj
#15182 Re: Android OS
Tu opciju bi trebalo da ugase aplikacije za sigurnost, ali očito to ne rade (baš ću provjeriti neke od njih)febo_acm wrote:Koliko ja znam mobitel se moze ugasiti ukoliko se drze sve tipke, ili odredjene, desetak sekdundi... Bez obzira na pinove ili recovery.
Ja sam jedno vrijeme koristio Xposed framework modul za blokadu power i volume dugmadi kada je uredjaj zaključan, ali sam i tada uvijek ostavljao usb debugging aktiviran za slučaj da nešto pokvarim dok se igram da nekako mogu da ga vratim
Edit:
Izgleda da ovu opciju nije moguće blokirati aplikacijama :/
- supercali
#15183 Re: Android OS
Ima li neko iskustva sa android dvd plejerima za auto
Kontam uzeti 1 al prvo da vidim ima li ko kakvo iskustvo jel to to i sl
Kontam uzeti 1 al prvo da vidim ima li ko kakvo iskustvo jel to to i sl
-
Vezirbh
#15184 Re: Android OS
Može se pričekati da iscuri baterijarangoj wrote:Kod samsunga je jednostavnije jer se vadi baterija...Vezirbh wrote: Znam konkretno za S5, momak koristio zaključavanje s otiskom prsta, u džepu mu se aktivirao, zbog dosta pokušaja tražio back up pin, momak se nije mogao sjetiti, nije imao načina da pristupi mobitelu. Otišao u stock recovery, factory reset i mobitel ko nov, iskoristiv. Bit je da to nije baš teško i samo se treba dočepati recoveryja, barem je kod samsung tako
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
andr0id
#15185 Re: Android OS
Mislim da je google objavio aplikaciju za blokiranje telefona gdje ne mozes ponistiti sa factory reset.
Pogledati prvo ovo..
http://www.androidpolice.com/2014/06/19 ... ll-switch/
Pa aplikaciju.
http://www.androidpolice.com/2013/12/11 ... lay-store/
I ne znam sto skidate svakakve aplikacije placate, kad to android ima u sebi. Ovo skinite i nastimajte. Kad izgubis tel postoji sansa da ga lociras ako se papak negdje spoji. Ako nista, mozes izbrisati sve.
Pogledati prvo ovo..
Pa aplikaciju.
I ne znam sto skidate svakakve aplikacije placate, kad to android ima u sebi. Ovo skinite i nastimajte. Kad izgubis tel postoji sansa da ga lociras ako se papak negdje spoji. Ako nista, mozes izbrisati sve.
-
rangoj
#15186 Re: Android OS
To baš nije tako jednostavno, može ga jednom uključiti, cim starta ako ga nije hakovao kod startanja automatski se power dugme opet zaključa, pa mora čekati novo pražnjenje baterijeVezirbh wrote:Može se pričekati da iscuri baterijarangoj wrote:Kod samsunga je jednostavnije jer se vadi baterija...Vezirbh wrote: Znam konkretno za S5, momak koristio zaključavanje s otiskom prsta, u džepu mu se aktivirao, zbog dosta pokušaja tražio back up pin, momak se nije mogao sjetiti, nije imao načina da pristupi mobitelu. Otišao u stock recovery, factory reset i mobitel ko nov, iskoristiv. Bit je da to nije baš teško i samo se treba dočepati recoveryja, barem je kod samsung tako
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- skafiskafsnjak
#15187 Re: Android OS
Isteklo
Citao sam na mobilnisvet, mnogi su probali i kazu da savrseno sljaka, kako online tako i offline.
Sent from my LG-D802
-
Ali_G
#15188 Re: Android OS
Hoce li ici samo za top modele kako je najavljivano ili...
-
player_
#15189 Re: Android OS
Rekose da ce biti free za samsung
, doduse i za ostale telefone ce biti narodna verzija sigurno cim vec ima leak apk fajl 
-
Fauja Singh
#15190 Re: Android OS
A mozda placamo zato sto placena aplikacija ipak nudi vise od ove free Google-ove, jesi li mozda o tome razmislio?andr0id wrote:Mislim da je google objavio aplikaciju za blokiranje telefona gdje ne mozes ponistiti sa factory reset.
Pogledati prvo ovo..
Pa aplikaciju.
Sa placenom Cerberus aplikacijom kad je telefon na internetu mozes u svakom momentu aktivirati mikrofon i prisluskivati onoga kod koga je telefon, mozes nastimati da ga telefon prednjom kamerom uslika cim ga otkljuca i da dobijes sliku na mail, mozes snimati video sa njim a da korisnik i ne zna... vidjeti sve poruke i listu poziva, na kojoj je Wifi mrezu, koja je SIM kartica u telefonu i njezin broj... ma jos mnogo toga... a ono sto je najbitnije u svemu tome sa root-anim telefonom flashujes Cerberus.zip i aplikaciju integrises u rom, znaci aplikacija radi svoj posao cak i kad telefon vratis na fabricke postavke, jedino novi rom da flashujes i mozes joj dohakati.
Eto zato platimo aplikaciju par $, ja je licno platio 0.99$ (mogu imati instaliranu aplikaciju na 5 uredjaja istovremeno) na snizenju i da Bog da mi nikad ne trebala, ali ako zatreba sigurno ce bolji posao uraditi nego ta free aplikacija.
- mufa1
#15191 Re: Android OS
Nokia HERE Maps APK for Android leaks
http://blog.gsmarena.com/nokia-maps-apk-android-leaks/
Sent from my OnePlus One
Sent from my OnePlus One
- mufa1
#15192 Re: Android OS
Ako se pojavi da je verzija istekla, samo prebacite datum na septembar, čisto da isprobate kako to ide.

Sent from my OnePlus One

Sent from my OnePlus One
- Maharadza
#15193 Re: Android OS
Najs, zahvaljujem!mufa1 wrote:Nokia HERE Maps APK for Android leaks
Sent from my OnePlus One
-
andr0id
#15194 Re: Android OS
Nista ti to kod mene nebi upalilo
Nisam u tom smislu rekao sto placate. Kao da je bolje free ganjati. Nego nema potrebe za tim kad ga izgubis.. to je samo sminka.
-
Fauja Singh
#15195 Re: Android OS
Dobro znam da ne bi kod tebe, ti si ipak pro
A samo je sminka imati skoro pa apsolutnu kontrolu nad mobitelom? Znaci pozivi, sms-ovi, prisluskivanje i slikanje kamerom, a da korisnik nema pojma sta se desava s mobitelom niti moze vidjeti da je aplikacija instalirana? De ba prvo probaj aplikaciju prije nego joj das epitet "samo sminka"
Tebi ako je zao dati par $ na ovakvu aplikaciju to je druga stvar, ti onda koristi free verzije tipa Device Manager ili nemoj nikakvu, ha ja... Meni je gust kupiti neku korisnu aplikaciju, da ih je Bogdo vise takvih.
A samo je sminka imati skoro pa apsolutnu kontrolu nad mobitelom? Znaci pozivi, sms-ovi, prisluskivanje i slikanje kamerom, a da korisnik nema pojma sta se desava s mobitelom niti moze vidjeti da je aplikacija instalirana? De ba prvo probaj aplikaciju prije nego joj das epitet "samo sminka"
Tebi ako je zao dati par $ na ovakvu aplikaciju to je druga stvar, ti onda koristi free verzije tipa Device Manager ili nemoj nikakvu, ha ja... Meni je gust kupiti neku korisnu aplikaciju, da ih je Bogdo vise takvih.
-
belami1111
#15196 Re: Odg: Android OS
Dzparose ne interesuje bas strucnost. Bitno mu je samo da ga uvalja sto prijeKvaziExpert wrote:Postoji li kakav recovery/download mode koji se može zaštititi passom+zaštita u softveru. To bi nekkako bilo rješenje, mada bi i tome hackeri dohakali (k'o i svemu). Ovako, sve pomaže protiv amatera, protiv malo zajebanijeg strucnjaka tesko.
Sad ne znam koliko je kojih,...
Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
-
rangoj
#15197 Re: Android OS
Ako želiš zaštiti podatke to možeš urediti tako da ih niko i nikada ne može provaliti - imaš nekoliko aplikacija koje odabrane foldere/fajlove enkriptuju u 128/256 bit enkripciju - prave kontejnere u kojima ni jedan podatak bez tvoje šifre nije čitljiv. Poput True Cript aplikacije za WIn dektop.KvaziExpert wrote:Postoji li kakav recovery/download mode koji se može zaštititi passom+zaštita u softveru. To bi nekkako bilo rješenje, mada bi i tome hackeri dohakali (k'o i svemu). Ovako, sve pomaže protiv amatera, protiv malo zajebanijeg strucnjaka tesko.
Sad ne znam koliko je kojih,...
Realno, možda bi super kompjuter u nekom data centru mogao provaliti šifru brute force metodom - za par godina, ali "obični" haker ni za 300
Ja tako čuvam osjetljive sadržaje...
Enkriptujem ih sa aplikacijom i pošaljem na gdrive, čak i da ih neko poskida sa naloga, bez moje šifre nema nikakvu šansu da ih otvori.
- MeanMachine
#15198 Re: Android OS
Na stranu činjenica da je Cerberus odlična aplikacija, ali ni metoda direktnog flasha .zip file-a kroz recovery nije dovoljna da se zaštitiš kod factory reseta. Tačno je da se tom metodom onemogućuje uklanjanje Cerberusa kroz reset (tu jedino funkcioniše flash novog ROM-a, kao što si već i naveo), međutim ima problem da se nakon factory reseta postavke Cerberusa ne vrate na ranije podešene vrijednosti pa je u tom slučaju Cerberus beskoristan iako je i dalje instaliran. Rješenje je da se nakon reseta uradi reboot što ponovo vrati postavke na stare vrijednosti, a to opet podrazumijeva da onaj ko je uradio factory reset nekad nakon toga uradi i reboot, jer sve do tada Cerberus ostaje praktično neaktivan. To je odranije poznat problem koji je u međuvremenu možda i riješen, to ipak nisam toliko detaljno pratio. Ipak, i pored navedenog "problema" od mene za aplikaciju CerberusFauja Singh wrote: A mozda placamo zato sto placena aplikacija ipak nudi vise od ove free Google-ove, jesi li mozda o tome razmislio?
Sa placenom Cerberus aplikacijom kad je telefon na internetu mozes u svakom momentu aktivirati mikrofon i prisluskivati onoga kod koga je telefon, mozes nastimati da ga telefon prednjom kamerom uslika cim ga otkljuca i da dobijes sliku na mail, mozes snimati video sa njim a da korisnik i ne zna... vidjeti sve poruke i listu poziva, na kojoj je Wifi mrezu, koja je SIM kartica u telefonu i njezin broj... ma jos mnogo toga... a ono sto je najbitnije u svemu tome sa root-anim telefonom flashujes Cerberus.zip i aplikaciju integrises u rom, znaci aplikacija radi svoj posao cak i kad telefon vratis na fabricke postavke, jedino novi rom da flashujes i mozes joj dohakati.
Eto zato platimo aplikaciju par $, ja je licno platio 0.99$ (mogu imati instaliranu aplikaciju na 5 uredjaja istovremeno) na snizenju i da Bog da mi nikad ne trebala, ali ako zatreba sigurno ce bolji posao uraditi nego ta free aplikacija.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#15199 Re: Android OS
Neka aplikacija koja ce mi pobrisati sve nepotrebne foldere sa sd kartice???
-
andr0id
#15200 Re: Android OS
O cemu pricas ti? O cerberus ili svim aplikacijama? Mene ne interesuje kakve ti uzimas aplikacije covjece. Da li se placaju ili su free. A niti tebe treba da interesuje kakve ja imam aplikacije.Fauja Singh wrote:Dobro znam da ne bi kod tebe, ti si ipak pro![]()
Ovdje je rijec o cerberusu. Ja uopste nenam nikakvu zastitu niti mi treba to. Izgubim ga izgubio.. ti ces postici nesto sa cerberusom?
Sta to ima gore u telefonu od HARD BRICKA? Ili SOFT BRICKA?
Kada se tu osposobi telefon, kamo li nakon cerberusa nekog..
Naravno ne zna svaki lopov sta kako. Ali zna lopov odnijeti onome ko zna. On kad ga upali, mozes samo broj znati. Lokaciju mu nikada neces kod nas saznati!