Ne radi se o tome da se promijeni način izbora tog fikusa, već da se ta suvišna pozicija ukine, jer već imamo Kanton uspostavljen na teritoriji koja se skoro u potpunosti poklapa sa predratnom teritorijom Grada Sarajeva.Pedja Kojovic wrote:veljaca
Direktan izbor gradonacelnika Sarajeva je u nasem gradskom programu od 2008. i taj nas stav je nebrojeno puta ponovljen na stranicama ovog foruma.
p.k.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
VjecitiStudent
#15176 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#15177 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
kosac23 wrote:Pedja drago mi je sto te ovdje ljudi mogu naci i stvarno bih zelio da mi odgovoris na ovo pitanje koje cu ti postaviti,tj. svima nama!
Molim te navedi tri relevantna argumenta zbog kojih gdin. Kljujic ne bi trebao da bude gradonacelnik? Uz duzno postovanje gdinu Kamocajiu,ja mislim da ni po jednom parametru ne moze parirati svome protukandidatu... Al eto volio bih da cujem tvoje argumente?? Hvala unaprijed! Svako dobro!
- Maystor
#15178 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
To je samo tvoje nastojanje. Nebrojeno mnogo puta si Igora K. nazvao lopovom. Ja ga uopšte i ne poznajem (tako da i nemam posebno mišljenje o njemu), a pretpostavljam da ti imaš svoje razloge zašto to radiš. Ali nije u redu da svoje stavove predstavljaš kao mišljenje većine na forumu.VjecitiStudent wrote:Većina ovdje to vidi kao očajnički potez mladog lopova.Pedja Kojovic wrote:Maystor
Mislim da je Igorov potez- pismo NS-u - vrlo racionalan, hrabar i posten potez.
To sam mu i rekao.
...
p.k.
-
VjecitiStudent
#15179 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Apsolutno, apsolutnoMaystor wrote:To je samo tvoje nastojanje. Nebrojeno mnogo puta si Igora K. nazvao lopovom. Ja ga uopšte i ne poznajem (tako da i nemam posebno mišljenje o njemu), a pretpostavljam da ti imaš svoje razloge zašto to radiš. Ali nije u redu da svoje stavove predstavljaš kao mišljenje većine na forumu.VjecitiStudent wrote:Većina ovdje to vidi kao očajnički potez mladog lopova.Pedja Kojovic wrote:Maystor
Mislim da je Igorov potez- pismo NS-u - vrlo racionalan, hrabar i posten potez.
To sam mu i rekao.
...
p.k.
Katarina je po zanimanju supruga Igora Kamočajija, aktuelnog zamjenika gradonačelnika Sarajeva i još aktuelnijeg direktora Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo. Igor je, inače, mlad političar, vijećnik u Centru još od 2000. i cijela njegova profesionalna karijera je zapravo politika – krenuo je od savjetovanja načelnika Općine Centar, nastavio sa radom u kabinetu gradonačelnika čiji je i zamjenik, član je Glavnog odbora SDP-a BiH, i, eto, smiješi mu se i prvo samostalno profesionalno mjesto – direktora. U biografiji i imovinskom kartonu Igor suprugu i ne pominje – samo kćerkicu rođenu 2008. No, nedavno su članovi Nadzornog odbora BH Pošte iz reda SDP-a BiH bili vrlo kategorični: nikakva se odluka ne može donijeti dok se Katarina Kamočaji ne zaposli u Odjelu za odnose s javnošću ovog javnog preduzeća. Tako sam saznala da smo Katarina i ja zapravo koleginice – gospođa Kamočaji novinarstvom se bavila na Radiju Stari Grad i sad je odlučila da novinarski hljeb od sedam kora zamijeni logističkom pozicijom u hladovini javnog preduzeća.
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo zaprimilo je prijavu protiv Igora Kamočajija zbog krivičnog djela iz člana 383. KZ-a FBiH koju je protiv bivšeg direktora JU Služba za zapošljavanje KS-a podnio Upravni odbor ove ustanove.
U prijavi se, između ostaloga, navodi kako je Kamočaji 19. decembra 2012. godine kao direktor JU Služba za zapošljavanje KS-a zaključio ugovor o pružanju usluga organizacije Sajam za zapošljavanje sa Linden društvom za intelektualne i marketinške usluge i trgovinu d.o.o. Sarajevo, a da prethodno nije pribavio odluku Upravnog odbora što je bio obavezan, te da, također nije pribavio odluku o korištenju sredstava preko iznosa od 20 hiljada maraka.
U krivičnoj prijavi je navedeno i kako je sam postupak javne nabavke proveden mimo zakonske procedure, odnosno konkurentski postupak nije proveden u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Prekršeni su osnovni principi konkurentnosti na način da je poziv za dostavljanje ponuda upućen firmama koje imaju sjedište na istim adresama, a čiji osnivač ili suosnivač je ista osoba Nedim Lipa.
Upravni odbor JU Služba za zapošljavanje KS-a smatra kako je Igor Kamočaji prekoračio granice službenog ovlaštenja, da je drugome pribavio korist, te da je na taj način počinio krivično djelo iz člana 383. KZ-a FBiH. Zbog toga su predložili da se pred nadležnim sudom pokrene krivični postupak.
-
Pedja Kojovic
#15180 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Na to je pitanje odgovoreno mnogo puta.kosac23 wrote:Pedja drago mi je sto te ovdje ljudi mogu naci i stvarno bih zelio da mi odgovoris na ovo pitanje koje cu ti postaviti,tj. svima nama!
Molim te navedi tri relevantna argumenta zbog kojih gdin. Kljujic ne bi trebao da bude gradonacelnik? Uz duzno postovanje gdinu Kamocajiu,ja mislim da ni po jednom parametru ne moze parirati svome protukandidatu... Al eto volio bih da cujem tvoje argumente?? Hvala unaprijed! Svako dobro!
Ima ih(razloga) vise od tri, a to sto se obrazovanje i mogucnost uspjesne koumunikacije sa gradovima u regionu i svijetu, skoro uvijek plasira medju prva tri je arbitrarno.
Ja i ne mislim da Kamocaji parira Kljuicu.
Kamocaji je, ja mislim, bolji.
p.k.
- Challenger__
#15181 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne znam kako je po sistematizaciji, da li je nužna visoka školska sprema za gradonačenika...? Ako jeste, Kljujić, kao srednjoškolac, ne ispunjava taj formalni preduslov.
-
VjecitiStudent
#15182 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic wrote:Mnogo smo ih puta definisali.kosac23 wrote:Pedja drago mi je sto te ovdje ljudi mogu naci i stvarno bih zelio da mi odgovoris na ovo pitanje koje cu ti postaviti,tj. svima nama!
Ima ih vise od tri, a to sto se obrazovanje i mogucnost uspjesne koumunikacije sa gradovima u regionu i svijetu skoro uvijek plasira medju prva tri je arbitrarno.
Kamocaji je bolji.
p.k.
Kako bolji, pa i jedan i drugi su uspjeli supruge uhljebiti u državnim kompanijama, preko naših leđa.
Doduše, Kamočaj je to prvi odradio, jel' zato misliš da je bolji?
- mirsek
#15183 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa licne simpatije, poznanstvo, bio dogradonacelnik, mozda su to razlozi..VjecitiStudent wrote:Pedja Kojovic wrote:Mnogo smo ih puta definisali.kosac23 wrote:Pedja drago mi je sto te ovdje ljudi mogu naci i stvarno bih zelio da mi odgovoris na ovo pitanje koje cu ti postaviti,tj. svima nama!
Ima ih vise od tri, a to sto se obrazovanje i mogucnost uspjesne koumunikacije sa gradovima u regionu i svijetu skoro uvijek plasira medju prva tri je arbitrarno.
Kamocaji je bolji.
p.k.![]()
Kako bolji, pa i jedan i drugi su uspjeli supruge uhljebiti preko naših leđa.
Doduše, Kamočaj je to prvi odradio, jel' zato misliš da je bolji?
Ajmo ovako, koji od vijećnika iz GV ima najvise formalnog obrazovanja, govori jezike i moze biti reprezent i nenacionalne populacije ?? Da vidimo da li ste principijelni.
Molim odgovor na ovo pitanja.
Hvala unaprijed
-
Pedja Kojovic
#15184 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
mirsek
Ne poznajem tako dobro vijecnike.
A zasto izbor suzavati?
(Da ne govorim da gradonacelnik od momenta izbora ne moze glasati sto moze oslabiti vecinu koja je njega izabrala,
pa bi izbor zamjenika morao biti odgodjen dok CIK ne zavrsi proceduru izmjene vijecnika u GV).
p.k.
A zasto izbor suzavati?
(Da ne govorim da gradonacelnik od momenta izbora ne moze glasati sto moze oslabiti vecinu koja je njega izabrala,
pa bi izbor zamjenika morao biti odgodjen dok CIK ne zavrsi proceduru izmjene vijecnika u GV).
p.k.
- mirsek
#15185 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Izbor sam namjerno suzio da ne bi stavljali 100 kandidata a i legitimitet vecine iz GV vec postoji sa lokalnih izbora.Pedja Kojovic wrote:mirsek
A zasto izbor suzavati?
p.k.
Ok ako ne znate mada ih sigurno ima po Vasim kriterijima koje ste naveli prije u diskusijama.
Hvala na odgovoru.
- Challenger__
#15186 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa.
Da li po sistematizaciji, za poziciju gradonačelnika, treba VSS ili ne?
Da li po sistematizaciji, za poziciju gradonačelnika, treba VSS ili ne?
-
Doktor29
#15187 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
didžej wrote:potez ocajnika u zelji za foteljom ispade posten, hrabar i racionalan potez.![]()
ocito je poltronstvo na cijeni u svakoj stranci, bez razlike.
-
ljutiajvar
#15188 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Postovani Pedja,
Izmedju g. Kljuica i g.Kamocaija postoji jedna jako bitna razlika. Kamocaji nije kompromitiran u odnosu na
na g. Kljuica, a to je jako bitno kada je u pitanju regionalna saradnja gradova, koja je pod moranjem ako cemo ikada u EU, da ne spominjem pristupanje na fondove EU na koje se moze aplicirati samo uz regionalno udruzivanje gradova.
Pozdrav
Izmedju g. Kljuica i g.Kamocaija postoji jedna jako bitna razlika. Kamocaji nije kompromitiran u odnosu na
na g. Kljuica, a to je jako bitno kada je u pitanju regionalna saradnja gradova, koja je pod moranjem ako cemo ikada u EU, da ne spominjem pristupanje na fondove EU na koje se moze aplicirati samo uz regionalno udruzivanje gradova.
Pozdrav
- KatarinaKosaca
#15189 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ljutiajvar wrote:Postovani Pedja,
Pozdrav
Ovom logikom je zlatni ljiljan Komšić jednako ili više "iskompromitiran"
-
Pedja Kojovic
#15190 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ljutiajvar
Pa ja sam i rekao da nisu isti.
p.k.
p.k.
-
kosac23
#15191 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja ne znam zasto ulazis u koliziju sam sa sobom,prvo tvrdis da jegdin. Kamocaji bolji u svakom segmentu kandidat od gdina Kljujica,pa onda da ne poznajes GV,ne razumijem... Prva stvar,govoris da gdin. Kamocaji nije kompromitovan,trenutno je na snazi tvrdnja koja to pobija(a to je da je radi odredjenih malverzacija smijenjen sa mjesta direktora kantonalnog zavoda za zaposljavanje,i tako je do trenutka dok se to ne dokaze,dakle ako se nikako ne dokaze,ta tvrdnja stoji).Pedja Kojovic wrote:ljutiajvar
p.k.
Dalje,ja mislim da je kompromitirajuca stvar takodje nacin na koji je zaposlio svoju suprugu,ja cu malo dublje da udjem u detalje,moja pretpostavka je da ga dobro poznajes,sto progresijom znaci da znas ko mu je vjencani kum-momak koji je njega isturio u prvi plan kao isplativu "rezervnu varijantu".(malo mahalam,al zar sve ovo nije jedna mahala... )
Dalje,po meni relevantnije obrazovanje ima gdin. Kljujic s obzirom da je zavrsio fakultet prije rata,a znamo svi koliko je lakse zavrsiti neke fakultete sad neg prije rata... Ovdje konkretno mislim na Fakultet politickih nauka...
Ako nije problem da mi prokomentarises ovo... Hvala puno...
-
kosac23
#15192 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Izgubio sam se malo,samo da dodam na drugi argument,dakle,ta ista osoba koje je gdina. Kamocajia isturila u prvi plan,je takodje bila "glavni krivac" za zaposljavanje supruge u BH poste...
Izvinjenje ako sam dosadan,ali ako vec Vam nisu poznate ove informacije,volio bih da probate provjeriti moje tvrdnje,jer jedini cilj je da Vam otvorim oci u vezi ovoga slucaja... srdacni pozdravi...
Izvinjenje ako sam dosadan,ali ako vec Vam nisu poznate ove informacije,volio bih da probate provjeriti moje tvrdnje,jer jedini cilj je da Vam otvorim oci u vezi ovoga slucaja... srdacni pozdravi...
-
pcelica_maja
#15193 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
kosac23 wrote:Pedja ne znam zasto ulazis u koliziju sam sa sobom,prvo tvrdis da jegdin. Kamocaji bolji u svakom segmentu kandidat od gdina Kljujica,pa onda da ne poznajes GV,ne razumijem... Prva stvar,govoris da gdin. Kamocaji nije kompromitovan,trenutno je na snazi tvrdnja koja to pobija(a to je da je radi odredjenih malverzacija smijenjen sa mjesta direktora kantonalnog zavoda za zaposljavanje,i tako je do trenutka dok se to ne dokaze,dakle ako se nikako ne dokaze,ta tvrdnja stoji).Pedja Kojovic wrote:ljutiajvar
p.k.
Dalje,ja mislim da je kompromitirajuca stvar takodje nacin na koji je zaposlio svoju suprugu,ja cu malo dublje da udjem u detalje,moja pretpostavka je da ga dobro poznajes,sto progresijom znaci da znas ko mu je vjencani kum-momak koji je njega isturio u prvi plan kao isplativu "rezervnu varijantu".(malo mahalam,al zar sve ovo nije jedna mahala... )
Dalje,po meni relevantnije obrazovanje ima gdin. Kljujic s obzirom da je zavrsio fakultet prije rata,a znamo svi koliko je lakse zavrsiti neke fakultete sad neg prije rata... Ovdje konkretno mislim na Fakultet politickih nauka...
Ako nije problem da mi prokomentarises ovo... Hvala puno...
Problem je sto gospodin Kljuic uopce nije zavrsio fakultet...studirao jeste, ali ne i diplomirao
- KatarinaKosaca
#15194 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Neki dan si napisala kako sobarice treba zaposliti kao gradonačelnika, samo nek je mlad, sad odjednom drugačijepcelica_maja wrote:Problem je sto gospodin Kljuic uopce nije zavrsio fakultet...studirao jeste, ali ne i diplomirao
Što se faksa tiče Kamočaj ga je završio kao kadrovik, za neko čudno vrijeme na nekom čudnom mjestu. Ne poznaje ga niti jedan kolega
-
kosac23
#15195 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
evo vidis ja sam imao informaciju da je gdin.Kljujic zavrsio zurnalistiku prije rata al ocigledno neki imaju bolje informacije,znaci sto se tice jednog argumenta naravno pretpostavku da su tacne informacije,ja sam u krivu,da ne budem radikalan pa da ne izjednacavam prijeratno srednjoskolsko obrazovanje sa danasnjim fakultetskim... 
-
pcelica_maja
#15196 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
iskreno , prije bih glasala za g.Kljuica nego za g.Kamocaja... jedan nema diplomu, a drugi ju je dobio kako kazes u cudno vrijeme na nekom cudnom mjestu...sto se tice sobarica samo sam navela primjere kako se za mnoge poslove prilikom zaposljavanja trazi visoka skolska sprema, znanje stranih jezika, informaticka pismenost itd...a, takodje mislim da godine g. Kljuica nisu za tu funkciju...mislim da je i njemu bolji zivot bez stresa... kako javljaju mediji trenutno je u bolnici i sigurna sam da stres oko izbora gradonacelnika ima doprinosa tome...u svakom slucaju zelim mu brzo ozdravljenje...KatarinaKosaca wrote:Neki dan si napisala kako sobarice treba zaposliti kao gradonačelnika, samo nek je mlad, sad odjednom drugačijepcelica_maja wrote:Problem je sto gospodin Kljuic uopce nije zavrsio fakultet...studirao jeste, ali ne i diplomirao![]()
![]()
![]()
Što se faksa tiče Kamočaj ga je završio kao kadrovik, za neko čudno vrijeme na nekom čudnom mjestu. Ne poznaje ga niti jedan kolega
- Corto Maltese
#15197 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Bill Gates, još jedna osoba koja ne ispunjava uslove da bude gradonačelnik Sarajeva.pcelica_maja wrote:Problem je sto gospodin Kljuic uopce nije zavrsio fakultet...studirao jeste, ali ne i diplomirao
- KatarinaKosaca
#15198 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Corto Maltese wrote:Bill Gates, još jedna osoba koja ne ispunjava uslove da bude gradonačelnik Sarajeva.
-
Albin Zuhric
#15199 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
corto maltese,
Moje rijeci po pitanju kriterija mozete shvatiti u jednom suzenom, ogranicenom kontekstu, medjutim imajte u vidu da niti je moguce reci sve sto zelite kada dajete izjave medijima, niti sam ja radikalan ili nerazuman u mojim stavovima.
Naravno da gradonacelnik ne mora poznavati strani jezik, ili imati fakultetsku diplomu, ukoliko je taj gradonacelnik Bill Gates ili neko od imena koje ste spominjali. Ja nisam govorio o legendarnim, veoma rijetkim, genijalnim...osobama, vec uzimao u obzir osobe na koje se danas moze racunati, a koje bi ukoliko nisu veoma poznata i opste prihvatljiva imena, kakve je danas skoro pa nemoguce pronaci, trebale zadovoljavati neke sasvim razumne kriterije.
Mogli ste naravno izvuci zakljucke iz mojih rijeci, ali evo sada imate nesto opsirnije objasnjenje.
Hvala vam i dovidjenja.
Moje rijeci po pitanju kriterija mozete shvatiti u jednom suzenom, ogranicenom kontekstu, medjutim imajte u vidu da niti je moguce reci sve sto zelite kada dajete izjave medijima, niti sam ja radikalan ili nerazuman u mojim stavovima.
Naravno da gradonacelnik ne mora poznavati strani jezik, ili imati fakultetsku diplomu, ukoliko je taj gradonacelnik Bill Gates ili neko od imena koje ste spominjali. Ja nisam govorio o legendarnim, veoma rijetkim, genijalnim...osobama, vec uzimao u obzir osobe na koje se danas moze racunati, a koje bi ukoliko nisu veoma poznata i opste prihvatljiva imena, kakve je danas skoro pa nemoguce pronaci, trebale zadovoljavati neke sasvim razumne kriterije.
Mogli ste naravno izvuci zakljucke iz mojih rijeci, ali evo sada imate nesto opsirnije objasnjenje.
Hvala vam i dovidjenja.
- KatarinaKosaca
#15200 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Albin Zuhric wrote: medjutim imajte u vidu da niti je moguce reci sve sto zelite kada dajete izjave medijima,
Uostalom, pogledaj kako to pk radi, jako dobro, on sigurno nema taj problem.