"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
BlackCaviar

#15176 Re: "Majstori" parkiranja

Post by BlackCaviar »

Jel to ispred Careve dzamije? Pa jucer sam prolazio tom cestom 3 puta i uvijek je neko drugo auto bilo identicno parkirano. I meni je bilo nidje veze fakat.

Vala draga moja Zenca, bez furtutme se vozi, semafora nigdje :D
vješalica

#15177 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vješalica »

zateznistub wrote:Kako se zove ova vrsta papka?

Image
hodžapapak
BlackCaviar wrote:Jel to ispred Careve dzamije? Pa jucer sam prolazio tom cestom 3 puta i uvijek je neko drugo auto bilo identicno parkirano. I meni je bilo nidje veze fakat.

Vala draga moja Zenca, bez furtutme se vozi, semafora nigdje :D
ispred džamije uvijek buktiše primitivizam samo se to ne smije reći
ing-ecc

#15178 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ing-ecc »

https://s18.postimg.org/oyrwven55/IMG_2 ... 094244.jpg
Mislim da bi ovo mogao biti reisov papak :D
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#15179 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Pitar sa Kariba »

Image
Ma ovdje oko Careve dovoljno je da na papiric napises "ASDZ bureKdzinica" ili slicno i mozes kako hoces, a kamo li tek hodzice... :-)
drug_profi

#15180 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Ja da sam ovako ostavio svog opela, bilo bi cetnik/ustasa/kjafir ne postuje muslimane i njihove svetinje.
Pa kad bi sta rekao u svoju odbranu (tipa - vidio jucer hodzu da parkira) bio bih jos i islamofob.
Ali kad bih recimo x5 ili stagod od tih popularnih makina parkirao, ne bi bilo nikakvih problema.
Sacekali bi uredno da odem bez pitanja i kazni.
zdruzdjo

#15181 Re: RE: Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

vješalica wrote:
ispred džamije uvijek buktiše primitivizam samo se to ne smije reći
Smije smije.
Kad prolazim sa djetetom nekad pored ove dzamije petkom pa moram na cestu sici, od svih parkiranih po trotoaru vala izgubi u dzamiji sve i jedan abdest sta im ispsujem.
Covjece ako tvoja dzuma moze izazvati to da mene i moje djete spuca auto zato sto si ti parkirao na trotoar, dzaba si klanjao.
drug_profi

#15182 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Ljudi većinom vrlo površno shvataju religiju.
Hvataju se samo glavnih stvari (sunet, post, molitva), a sve drugo što u životu rade uopšte ne gledaju kroz prizmu svoje religije, pa tako smatraju da je ok podmicivati, zloupotrebljavati ovlasti, zanemarivati potrebe i prava drugih ljudi, krsiti sve moguce propise kad god se "mora".
Sve je OK ako se zaposti koji dan i ode na dzumu koji petak.
O'zone
Globalni moderator

#15183 Re: "Majstori" parkiranja

Post by O'zone »

Nećemo se i na ovoj temi valjda hvatati religije?! Mjesto gdje je parkirana Škoda obično je uvijek zauzeto sa dva automobila Rijaseta. Blokiraju sebi ulaz a koliko vidim trotoar ne.

Poslato sa radnog mjesta...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15184 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Truba »

ima dozvolu ba ajde dalje
zdruzdjo

#15185 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

Necemo. Hvatacemo se parking papaka koji svoj papanluk pravdaju religijom. A i onih koji pod okriljem toga odluce da progledaju kroz prste.
Naravno i onih koji na sve to kazu "pa dobro sta sad? Mora covjek ici na dzumu".
Vjerujem da je slicna stvar i u zapadnom mostaru nedeljom. Nista to nije ni bolje ni gore nigdje na ovim prostorima.
Truba

#15186 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Truba »

ima dozvolu
O'zone
Globalni moderator

#15187 Re: RE: Re: "Majstori" parkiranja

Post by O'zone »

zdruzdjo wrote:Necemo. Hvatacemo se parking papaka koji svoj papanluk pravdaju religijom. A i onih koji pod okriljem toga odluce da progledaju kroz prste.
Naravno i onih koji na sve to kazu "pa dobro sta sad? Mora covjek ici na dzumu".
Vjerujem da je slicna stvar i u zapadnom mostaru nedeljom. Nista to nije ni bolje ni gore nigdje na ovim prostorima.
Ne govorim ja o opštem papanluku kad je džuma nego baš o ovoj situaciji ispred Careve džamije gdje uvijek parkiraju po dva auta ispred ulaza. Njihov ulaz njihova volja. Papanluk je kad ta vozila parkiraju na ostrvu ispred ili na trotoaru ispred Careve džamije pa se ne može proći.

zdruzdjo

#15188 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

Ma ja to sve uvijek gledam sa aspekta ljudi u invalidskim kolicima. Svi mi kad smo pjesaci mozemo zaobilaziti. Ti ljudi ne mogu a napravili su im prilaze na 90% trotoara. I onda se nadje bilmez kojem je to bas lijepo da ućera svog cetverotočkaša. Da bog da ućerivao preko istog prilaza u invalidskim kolicima.
O'zone
Globalni moderator

#15189 Re: RE: Re: "Majstori" parkiranja

Post by O'zone »

zdruzdjo wrote:Ma ja to sve uvijek gledam sa aspekta ljudi u invalidskim kolicima. Svi mi kad smo pjesaci mozemo zaobilaziti. Ti ljudi ne mogu a napravili su im prilaze na 90% trotoara. I onda se nadje bilmez kojem je to bas lijepo da ućera svog cetverotočkaša. Da bog da ućerivao preko istog prilaza u invalidskim kolicima.
[emoji106]

The BEN10

#15190 Re: RE: Re:

Post by The BEN10 »

O'zone wrote:
zdruzdjo wrote:Necemo. Hvatacemo se parking papaka koji svoj papanluk pravdaju religijom. A i onih koji pod okriljem toga odluce da progledaju kroz prste.
Ne govorim ja o opštem papanluku kad je džuma nego baš o ovoj situaciji ispred Careve džamije gdje uvijek parkiraju po dva auta ispred ulaza. Njihov ulaz njihova volja. Papanluk je kad ta vozila parkiraju na ostrvu ispred ili na trotoaru ispred Careve džamije pa se ne može proći.

Vjernik sam, redovno idem na džumu, i bajrame. Štaviše, redovno klanjam. Ali doslovno mi je muka od tih anarhista koji zbog ljenosti vlastite guz*** auto moraju parkirati pred sami ulaz u džamiju! Bljak, bljak!
zdruzdjo

#15191 Re: RE: Re: RE: Re:

Post by zdruzdjo »

The BEN10 wrote: Vjernik sam, redovno idem na džumu, i bajrame. Štaviše, redovno klanjam. Ali doslovno mi je muka od tih anarhista koji zbog ljenosti vlastite guz*** auto moraju parkirati pred sami ulaz u džamiju! Bljak, bljak!
Bravo. Ovakav rezon volim.
Ljudi ne znaju ali nekad se na Hadž islo sa konjima. Pa prilikom polaska se halali sa porodicom.
Kako se prije 50-ak godina islo na dzumu? Nije bilo sigurno bar 50 % dzamija kao danas. Ali jok moras autom pa pred saf ako moze. Zezanje i gluho bilo, ali fakat jos samo "drive in" dzamije i da se jos kakva kafana napravi za kahve poslije da se srkne.
Pogledajte samo petkom situaciju pred dzamijom na otoci.
Ali eto nemojte misliti da sam nesto protiv toga. Neka vjere. Postujem.
Truba

#15192 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Truba »

danas se brže živi
The BEN10

#15193 Re: RE: Re: RE: Re:

Post by The BEN10 »

zdruzdjo wrote:
The BEN10 wrote: Vjernik sam, redovno idem na džumu, i bajrame. Štaviše, redovno klanjam. Ali doslovno mi je muka od tih anarhista koji zbog ljenosti vlastite guz*** auto moraju parkirati pred sami ulaz u džamiju! Bljak, bljak!
Bravo. Ovakav rezon volim.
Ljudi ne znaju ali nekad se na Hadž islo sa konjima. Pa prilikom polaska se halali sa porodicom.
Kako se prije 50-ak godina islo na dzumu? Nije bilo sigurno bar 50 % dzamija kao danas. Ali jok moras autom pa pred saf ako moze. Zezanje i gluho bilo, ali fakat jos samo "drive in" dzamije i da se jos kakva kafana napravi za kahve poslije da se srkne.
Pogledajte samo petkom situaciju pred dzamijom na otoci.
Ali eto nemojte misliti da sam nesto protiv toga. Neka vjere. Postujem.
Ma nema to veze sa mržnjom vjernika, nipošto! To je stvar poštovanja zakona, opšte kulture i na kraju ljubavi prema domovini. Vjera ba propisuje red, čistoću, urednost. Naravno, ne može se sad ići u drugu krajnost pa reći da nije vjernik onaj ko se ponaša ko kakav ugursuz - svi vjernici nisu na istom stepenu. Nažalost, malo je imama koji se bave tematiziranjem konkretnih problema, poput ovih.
Joooj, imao bih na ovu temu pisati mnogo šta...
Daryl Dixon

#15194 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Daryl Dixon »

Image
preuzeto sa teme: slicica dana
kB27

#15195 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kB27 »

Klasika, svaki dan, samo što ih obično bude i mnogo više. Lokacija - parking iza crvenog nebodera u Hrasnom, najbližeg Selex pumpi.

Svaka im čast, zatrebala im ova mjesta daBogda.
zdruzdjo

#15196 Re: RE: Re: RE: Re:

Post by zdruzdjo »

The BEN10 wrote: Ma nema to veze sa mržnjom vjernika, nipošto! To je stvar poštovanja zakona, opšte kulture i na kraju ljubavi prema domovini. Vjera ba propisuje red, čistoću, urednost. Naravno, ne može se sad ići u drugu krajnost pa reći da nije vjernik onaj ko se ponaša ko kakav ugursuz - svi vjernici nisu na istom stepenu. Nažalost, malo je imama koji se bave tematiziranjem konkretnih problema, poput ovih.
Joooj, imao bih na ovu temu pisati mnogo šta...

Evo taman danas o ovome komentarisemo i ta daaaaaa neko objavi na FB
I kako da ovuda prodje majka sa bebom u kolicima koja treba da dodje do apoteke 200 metara dalje>
E pa stvarno.
Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#15197 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

rado bih ga provozao kroz lenjinovu...
shandrprcSA

#15198 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shandrprcSA »