Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Fudo387

#15176 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

hAZNADAR wrote: On je i prije bio budala, i sada i ubuduce,... ali ce ipak njegova masinerija uspjeti prodati pricu kako je pokusavao odrzati obecanje koje je dao i samim tim njegovu principijelnost, postenje,.. itd. Mozemo ga mrziti, ismijavati,... budala na sve nacine pokusava odrzati predizborno obecanje. A takvih je malo.
Ma ne ide ga nesto sa tim obecanjima, suplje na sve strane.
On ce zavrsiti u zatvoru.
wewa

#15177 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by wewa »

Diskusije i nivoa :-)
jeza u ledja

#15178 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

wewa wrote:Diskusije i nivoa :-)
hsahsah. msss gahahah
Fudo387

#15179 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Ne vidim neku bitnu razliku od ostalih tema i diskusija, cak bi se moglo reci da se bas na ovoj temi vodi pristojna akademska rasprava. :oops:
GandalfSivi

#15180 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:
Ne vidim neku bitnu razliku od ostalih tema i diskusija, cak bi se moglo reci da se bas na ovoj temi vodi pristojna akademska rasprava. :oops:
Sta ti je demokratija i razvijeno drustvo. Nismo nesto zadrti sa svojim stavovima, nemamo poriv za diktaturom.

Samo se pokaze...
exliberal-ex

#15181 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by exliberal-ex »

Chmoljo wrote:Pitarske ..cke.

8-)

:thumbup:
Irsar

#15182 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Irsar »

Fudo387 wrote:
Irsar wrote:Oh izgleda došla nova runda jadnih pokušaja blaćenja Trumpa kao "neuspješnog čovjeka" od strane anonimusa na nekom internet forumu. Trump - predsjednik SAD-a koji direktno ili indirektno utiče i oblikuje živote većine ljudi svijeta vs uglavnom no-name dijasporaša, ko je uspješniji i zašto? :D
Pa imao je i Adolf svojevremeno stanovitih uspjeha, jel ga zabranjeno kritikovati i pisati kakvo je smece bio?
WOW :D , nismo čak ni počeli diskusiju a već se pokazao Gudvinov zakon sa tvojim spominjanjem Hitlera kao "standardnog" zločestog lika koji bi ti trebao poslužiti kao neki argument... za nešto, valjda.

Ako malo napraviš pauzu i duboko udahneš prije pisanja po forumu, uvidjet ćeš da sam se ja referirao na par zadnjih komentara koji o Trumpu kao "neuspješnom" čovjeku govore sa ekonomske (poduzetničke) strane prevashodno, kao i sa neke "životne" strane općenito u smislu šta je Trump postigao u životu. Pa tako, Trump je "multimilioner" a možda i milijarder, realno i nije naročito bitno, predsjednik je SAD-a i predstavlja - u materijalnom smislu - "najmoćnijeg" čovjeka na svijetu, ima mladu i lijepu ženu, djecu, uspješan biznismen (jer neuspješan biznismen, je li, u jednom trenutku ode van biznisa, što Trump naravno nije) i tako dalje.

Na drugoj strani - šaka jada dijasporaša na forumu koji su si umislili da su neko i nešto ako malo popljuju Trumpa. Iako su realno ništa bitno.

Hitler, kao što vidiš, nema više nikakve veze sa ovim, bilo u pozitivnom ili negativnom smislu. I niko nije rekao da se Trump ne može kritikovati, evo tema skoro same kritike, ali onda je fer reći koju i o samim kritikama, odnosno o njihovoj neutemeljenosti i patetici.
exliberal-ex

#15183 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by exliberal-ex »

Ja slusam sad sto mnogi republikanci komentarisu u vezi ove "emergency" deklaracije.

Dvije stvari se najvise spominju...presedan koji je on napravio u vezi ovog, oni su svjesni da je ce poslije Trampa vjerovatno doci demokrata i sta onda, hoce li i on/ona onda moci koristit ista prava ( nrp. proglasit emergency zbog klimatskih promjena ii oruzja)

Druga stvar je bila njegova izjava kad je prioglasio deklaraciju...eto meni se vise nije cekalo...nemogu da se raspravljam sa demokratama ja sam obecao zid i zato sad hocu da ga pravim mimo regularnih procedura....to lici na diktaturu...
Mnogi republikanci su zabrinuti zbog ovog...sad sta ce biti na kraju....vidjet ce se
GandalfSivi

#15184 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

exliberal-ex wrote:Ja slusam sad sto mnogi republikanci komentarisu u vezi ove "emergency" deklaracije.

Dvije stvari se najvise spominju...presedan koji je on napravio u vezi ovog, oni su svjesni da je ce poslije Trampa vjerovatno doci demokrata i sta onda, hoce li i on/ona onda moci koristit ista prava ( nrp. proglasit emergency zbog klimatskih promjena ii oruzja)

Druga stvar je bila njegova izjava kad je prioglasio deklaraciju...eto meni se vise nije cekalo...nemogu da se raspravljam sa demokratama ja sam obecao zid i zato sad hocu da ga pravim mimo regularnih procedura....to lici na diktaturu...
Mnogi republikanci su zabrinuti zbog ovog...sad sta ce biti na kraju....vidjet ce se
Ali fakat moras biti lik da u momentu kada proglasavas "emergency" kazes da se to nije moralo desiti, nego eto, htio si malo ubrzati. Kompletna prica o Trumpu je fakat prica o dobrom dijelu Amerike, onih 30% ljudi koji ga podrzavaju bez obzira sta uradi ili kaze. Ista zemlja u koju sam se doselio i u koju se jesam zaljubio. Takvih extremnih pogleda nema ni kod nas...

P.S. Krepo Zeljo :D
pirmin

#15185 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pirmin »

Ovih dana docekuje Kurca.
Austrijanci se pitaju da li ce uopste znati gdje je Austrija na mapi i nadaju se da se nece razocarati ako se Kurc ne pojavi sa kengurom.
Fudo387

#15186 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Irsar wrote:
Fudo387 wrote:
Irsar wrote:Oh izgleda došla nova runda jadnih pokušaja blaćenja Trumpa kao "neuspješnog čovjeka" od strane anonimusa na nekom internet forumu. Trump - predsjednik SAD-a koji direktno ili indirektno utiče i oblikuje živote većine ljudi svijeta vs uglavnom no-name dijasporaša, ko je uspješniji i zašto? :D
Pa imao je i Adolf svojevremeno stanovitih uspjeha, jel ga zabranjeno kritikovati i pisati kakvo je smece bio?
WOW :D , nismo čak ni počeli diskusiju a već se pokazao Gudvinov zakon sa tvojim spominjanjem Hitlera kao "standardnog" zločestog lika koji bi ti trebao poslužiti kao neki argument... za nešto, valjda.

Ako malo napraviš pauzu i duboko udahneš prije pisanja po forumu, uvidjet ćeš da sam se ja referirao na par zadnjih komentara koji o Trumpu kao "neuspješnom" čovjeku govore sa ekonomske (poduzetničke) strane prevashodno, kao i sa neke "životne" strane općenito u smislu šta je Trump postigao u životu. Pa tako, Trump je "multimilioner" a možda i milijarder, realno i nije naročito bitno, predsjednik je SAD-a i predstavlja - u materijalnom smislu - "najmoćnijeg" čovjeka na svijetu, ima mladu i lijepu ženu, djecu, uspješan biznismen (jer neuspješan biznismen, je li, u jednom trenutku ode van biznisa, što Trump naravno nije) i tako dalje.

Na drugoj strani - šaka jada dijasporaša na forumu koji su si umislili da su neko i nešto ako malo popljuju Trumpa. Iako su realno ništa bitno.

Hitler, kao što vidiš, nema više nikakve veze sa ovim, bilo u pozitivnom ili negativnom smislu. I niko nije rekao da se Trump ne može kritikovati, evo tema skoro same kritike, ali onda je fer reći koju i o samim kritikama, odnosno o njihovoj neutemeljenosti i patetici.
Ustvari, izmedju onih koji njega dozivliavaju kao uspjesnog, kao primjer koji treba slijediti, podrzavaju ideologiju kojom se smecarski klaun vodi , i nema neke aman zaman razlike od pristalica adolfa nekad.
Zlikovci i jedni i drugi.
exliberal-ex

#15187 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by exliberal-ex »

GandalfSivi wrote:
Ali fakat moras biti lik da u momentu kada proglasavas "emergency" kazes da se to nije moralo desiti, nego eto, htio si malo ubrzati. Kompletna prica o Trumpu je fakat prica o dobrom dijelu Amerike, onih 30% ljudi koji ga podrzavaju bez obzira sta uradi ili kaze. Ista zemlja u koju sam se doselio i u koju se jesam zaljubio. Takvih extremnih pogleda nema ni kod nas...

I zanimljivo je koji god argument da izneses...fake news.
Sto neko vece rece onaj novinar na Bill Maher ( David Frum ako se nevaram, kanadjanin ali zadrti republikanac) ...on sam sebi suzava prostor sa ovakvim izjavama i potezima i umjesto da se bori da ga prosiri on se namjerno jos vise ukopava..ide jos dublje u srce svoje glasacke grupe.... sad koliko je to pametan potez neznam jer kod njega nepali logika.
Ispade tacno kao sto je i rekao na pocetku "ja da izadjem i da ubijem nekog na sred pete avenije nista nebi bilo"

ps
niste za stadiona imali nego se privaljivali gradu...sto cmoljo rece pitarske p***e :D
jeza u ledja

#15188 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: onih 30% ljudi koji ga podrzavaju
40% :skoljka: :zoka: :roll: :run:

PS: Famose, Famose, eto Zelje tamo se. :D :lol:
GandalfSivi

#15189 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:
GandalfSivi wrote: onih 30% ljudi koji ga podrzavaju
40% :skoljka: :zoka: :roll: :run:

PS: Famose, Famose, eto Zelje tamo se. :D :lol:
Naraste do 40%, ali ih je oko 30% koji ce ga podrzati uvijek... Nejse...
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#15190 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

Ovaj je i teoretičare zavjere iznenadio...

Zduč civilizaciji k'o Boko Haram, k'o BiH.

Necivilizacijski udar!
jeza u ledja

#15191 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Irsar wrote:

Trump je primjer koliko znaci roditi se u mocnoj porodici i odrasti na zlatnim kasikama, kao sto je npr. i prije njega bio G.W. Bush. Isticati takve ljude kao primjer upjesnosti, a ne nekog poput Obame, Clintona ili Cartera, koji su odrasli u mnogo tezim okolnostima, je van pameti. Pokazuje osnovno nepoznavanje drustva u kojem zivimo i generalno nedostatak elementarnih etickih nacela, zivota uopste.
Da ne govorimo o nepoznavanju uloge investicije, trzista, dionica, kredita, pocetnog kapitala, kapitalnih dobitaka, poreskih olaksica...Posto je mozda tesko to objasniti nekome ko vjerovatno ne zna ni ves svoj jos oprati, onda bi se barem ocekivalo da je on svjestan ovog prethodnog.
wewa

#15192 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by wewa »

Fudo387 wrote:
nisam bila precizna, referirala sam se na postove forumasa ratomira. mada ima jos poneka cvjecka...
stakasa

#15193 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stakasa »

GandalfSivi wrote:
exliberal-ex wrote:Ja slusam sad sto mnogi republikanci komentarisu u vezi ove "emergency" deklaracije.

Interesantno bi bilo kada bi malo opisali te ljude - cime se vode, sta misle, koji su im argumenti itd.
Fudo387

#15194 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

stakasa wrote: Interesantno bi bilo kada bi malo opisali te ljude - cime se vode, sta misle, koji su im argumenti itd.
Argumenti?

Pa, fake news, deep state, snowflakes...bla bla bla.
Vode se mrznjom prema svima koji se ne uklapaju u njihovu zaosinutu wannabe arijevsku viziju svijeta.
Opasne budale.
ultima_palabra

#15195 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Pa ima ih i ovdje nekoliko... sve je to u pet deka.
jeza u ledja

#15196 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

stakasa wrote: Interesantno bi bilo kada bi malo opisali te ljude - cime se vode, sta misle, koji su im argumenti itd.
Jesi ti ono u Svedskoj? Pa vjerovatno vrlo slicni vasim tamo desnicarima. (Zaboravio sam kako se vasa verzija stranke zove) Uglavnom fokusirano kontra imigracije.
S tim sto su i ekonomski vjerovatno mnogo "desnicarskije" raspolozeni.
madner

#15197 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Normalni ljudi, neoptereceni propagandom krupnog kapitala.

USA uvela barijere Kini, analiticari predvidjali krah svega u USA, gdjes dirati interese kapitala i sta bi?
jeza u ledja

#15198 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Normalni ljudi, neoptereceni nedostatkom vlastitog obrazovanja, inteligencije, marljivosti, sposobnosti, osnovne ljudskosti, te samim tim i neoptereceni nedostatkom samokritickog osvrta na vlastite neuspjehe u zivotu i svaljivanjem krivnje za iste na druge i drukcije. :oops: :wink:
madner

#15199 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Dok je ljevica stvarno definicija samokriticnosti. Isti populus koji je izabrao Obamu izabere Trumpa, razlog sto se tice ljevice: rasizam. :D
Fudo387

#15200 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

madner wrote:Normalni ljudi, neoptereceni propagandom krupnog kapitala.

USA uvela barijere Kini, analiticari predvidjali krah svega u USA, gdjes dirati interese kapitala i sta bi?
Jeste, smanjio im poreze i ostavio trilione dolara na njihovim racunima, bas je udario na interese krupnog kapitala.
Ovim low life zombijima prodao sarenu lazu, i sad kad je kraj godine svi duzni porez, da ih vidis sto se cesu po glavi i k’o jez vicu, wtf :lol:
Neka! :D
Post Reply