shalla wrote:shalla wrote:Suprugina nana imala moždani u nedjelju (bila kod moje punice koja je kuća do mene), mi zvali hitnu koja je stvarno brzo došla ali smo mi krenuli za hitnom i bili smo na CUM-u (sa Ilidže) za 57 minuta, dotad je tu trebao biti neko od familije ali kurko, ne može jer je blokiran saobraćaj. Nana je u međuvremenu umrla, danas bila dženaza na Sedreniku na koju sam opet naravno zakasnio jer nije bilo dovoljno ni što sam krenuo sa Ilidže 70 minuta prije početka dženaze...
Rođakov sin od 5 godina prije 2-3 dana pao i pukla mu valjda arkada, veliki rez iznad oka, oni se prepali jer nisu mogli da mu zaustave krvarenje i u auto da ga odvezu gore, trebalo im sa Alipašinog više od 45 minuta jer su krenuli kroz tunele koji su naravno zakrčeni zbog blokade...
Ne volim kleti al na vrh mi jezika da svima koji blokiraju saobraćaj poželim isto

Citam zadnjih nekoliko strana pa vidim da kata, drvosjeca i jos nekoliko revolucionara brane blokadu saobracaja po svaku cijenu pa reko samo da se citiram i da ih pitam kako bi se osjecali da se njima desilo nesto slicno? Lako je tudjim kurcem gloginje mlatiti jbg...
Ah da, mali update situacije, rana iznad oka se nesto kao zagnojila i buknula tako da je malom skroz zatvorila oko, doktor im danas rekao da je NAJVJEROVATNIJI razlog taj sto je posjekotina bila dugo izlozena/otvorena, sta li, pa se vjerovatno inficirala bez obzira na zavoj koji mu je rodjak stavio... Kaze mi danas, nedo dragi Bog da se malom jos nesto pogorsa stanje, sjeo bi u auto i sa jedno 100 na sat prosao kroz one gore sto blokiraju. Ne krivim ga, niti sekunde, cak naprotiv. Koji moron trebas biti da blokiras ulicu koja vodi do bolnice i porodilista

Kaze kata mozes okolo, mozes sreco ali ti treba dva sata od sedrenika do ilidze...
Sent from my HTC One
Procitah maloprije ovaj crnjak i tugu pa se sjetih ovog svog posta
"Stravična tragedija dogodila se u Sarajevu 5. marta ove godine, pretposljednjeg dana jednomjesečnih blokada saobraćaja zbog demonstracija u glavnom gradu, saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP).
Kako je potvrđeno agenciji Patria iz Hitne pomoći, jednogodišnje dijete u Sarajevu je preminulo zbog gušenja, a nakon što je progutalo gumenu lopticu. Kako saznaju, vozilo Hitne pomoći je na putu do kuće unesrećene porodice bilo zaustavljeno zbog blokade saobraćaja, pa su ljekari i roditelji djeteta u dramatičnom pokušaju spašavanja života izašli i trčali jedni prema drugima.
Uprkos nadljudskim naporima ljekara, kako saznajemo, tragedija nije mogla biti spriječena. Prema službenom policijskom izvještaju, saobraćaj u glavnom gradu je taj dan zbog protesta bio blokiran do 18 sati, a drama se odvijala upravo u to vrijeme.
Kako je Patriji zvanično rečeno iz Hitne pomoći, 5. marta u 18 sati je primljen poziv da je u jednoj sarajevskoj ulici u centru grada (adresa poznata redakciji) malo dijete progutalo strano tijelo, i da ne daje znakove života.
- Odmah po prijemu poziva, ekipa je krenula ka adresi i za pet minuta je bila u blizini mjesta događaja, ali onda nailazi na blokiran saobraćaj te se ekipa odlučuje da uz ulicu krene pješke. U susret je dotrčala majka noseći dijete – kazali su nam ljekari.
Reanimacija je, kako je preneseno, nastavljena te je odlučeno da se odmah prebaci u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" zbog blizine i zbog raspoloživosti anesteziologa i specijaliste otorinolaringologa. Nažalost, kako je za Patriu kazala dr. Sena Softić-Taljanović, direktorica Hitne pomoći u Sarajevu u 18 i 50 reanimacija nije uspjela i konstatirana je smrt.
- Borili su se svih 45 minuta. Jako teško moja ekipa je podnijela ovaj slučaj, te su neki nakon toga otišli i na bolovanje. Stigli smo na vrijeme, uprkos tome što su ljekari morali napustiti vozila i krenuti pješke. Ne treba nikoga kriviti niti osuđivati unaprijed – kaže ona.
Prema policijskom biltenu, 5. marta, dva dana nakon što je policija zaustavila višesedmične blokade centra grada, saobraćaj je bio blokiran do 18 sati.
- Dana 05.03.2014.godine u 12,00 sati, ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine okupilo se oko 100 građana, kojima se u 13,40 sati pridružilo oko 30 taksi vozača bez odgovarajuće licence. Za vrijeme protesta saobraćaj je bio obustavljen na raskrsnicama ulica: Alipašina - Maršala Tita - Hamze Hume, Terezija - Skenderija, Reisa Džemaludina Čauševića - Obala Kulina Bana, općina Centar Sarajevo u vremenskom periodu od 12,30 - 18,00 sati, nakon čega su se građani razišli – navodi se u biltenu, prenosi NAP."
Interesuje me koje ce opravdanje pojedinci naci za ovaj slucaj
Sent from my HTC One