Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Travnički Noćni Šetač
#15151 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma sve jasno... citirao si da se slažem da je taj koji pretiče napravio potencijalno opasnu situaciju.. ali zaista nekad se desi i na autoputu da lik vozi neposredno iza mene na desetak metara pri brzini od 130 - 150 km/h... to je isto tako kritična situacija jer vrijeme reakcije i zaustavni put pri bilo čemu na toj brzini traže veći razmak između vozila... A prokomentarisao sam u generalnom smislu svih vrsta puteva jer se svugdje dešavaju iste stvari... 
- Laplace
#15152 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svratio na minutu po uložak.bit101 wrote:Zagrebačka kod skretanja za Vraca, jutros. Auto stoji na dvije trake a policija lagano zaobilazi. Vozaču ni traga ni glasa.
Danas sam bio na "mjestu zločina". Sačekao da kombi isparkira i ušao na njegovo mjesto. A već bio spreman da obiđem krug i parkiram kod policije.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#15153 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Subota oko pola 12, vozilo Hitne uredno skrene lijevo kod Kvadrant pijace u zabranu prema Č.Vili, bez rotacija, bez ičega. Idiot, ko da znak ne postoji.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#15154 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa ima dozvolu za ulazak u zabrane ,jedino je kriv ako je ugrozio tebe ili nekog drugog ...
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#15155 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zar nije da se vozila bez upaljenih rotacija karakterišu kao normalni učesnici saobraćaja ?
Jer je ovaj pričao na telefon i opušteno skrenuo, a nije išao na intervenciju jer sam prošao pored hitne nakon par minuta i taj isti stoji parkiran na ulaznoj rampi i puši.
Jer je ovaj pričao na telefon i opušteno skrenuo, a nije išao na intervenciju jer sam prošao pored hitne nakon par minuta i taj isti stoji parkiran na ulaznoj rampi i puši.
- johntra
#15156 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To novo pravilo je tako glupo, da ga niko i ne poštuje...masa raje skreće i ne poštuje to...i nema nikakve logike da ako hoćeš prema Č Vili, moraš skroz okolo zaobići čitav Kvadrant...da, skretanje lijevo usporava saobraćaj sa kružnog iz Buća potoka, ali su barem mogli skontati da naprave manju traku za skretanje ulijevo, jer ima prostora za takvo nešto...
- MOSALJOZE
#15157 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znam da po noći tj nekad iza 22-23h i ne pale rotacije osim ako nema potrebe.Svakako ako je vozač hitne ne znači da moze to raditi,a pogotovo zloupotrebljavati sluzbeno vozilo.Eh ko zns zašto je to uradio..
- Logovan
#15158 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa i jest tako.liaar wrote:Zar nije da se vozila bez upaljenih rotacija karakterišu kao normalni učesnici saobraćaja ?
- xamp
#15159 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da. Ali i vozaci BMWa se karakterisu ko normalni vozaci pa se ne ponasaju tako.liaar wrote:Zar nije da se vozila bez upaljenih rotacija karakterišu kao normalni učesnici saobraćaja ?
- bitanga_sa_otesa
#15160 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa ja sam na sluzbenom autu imao dozvolu i rjesenje,a nisam imao rotaciju,koliko se sjecam pisalo u rjesenju ukoliko ne ugrozavas bezbjednost pjesaka i ostalih ucesnika u saobracaju da mozes izvoditi te radnje..nekad ranije su auti koji su mogli ulaziti u zabrane imali sarene branike,sada vise nemaju...liaar wrote:Zar nije da se vozila bez upaljenih rotacija karakterišu kao normalni učesnici saobraćaja ?

- commendatore
#15161 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
je li vam mozda palo napamet da je auto u kvaru - da je blokirao tocak i slicno? ja razumijem da imamo seljaka - al mozda je covjek imao defektLaplace wrote:Svratio na minutu po uložak.bit101 wrote:Zagrebačka kod skretanja za Vraca, jutros. Auto stoji na dvije trake a policija lagano zaobilazi. Vozaču ni traga ni glasa.
![]()
Danas sam bio na "mjestu zločina". Sačekao da kombi isparkira i ušao na njegovo mjesto. A već bio spreman da obiđem krug i parkiram kod policije.
je l vi slijepci vidite da je na autu roknula poluosovina? otvorite sliku malo bolje

- commendatore
#15162 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitanga_sa_otesa wrote:mozda je skokno do granapa

- johntra
#15163 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja nisam vidio, ali ako mu se desio defekt, onda se to vjerovatno označi na pravi način, trokut i žmigavci... i još se plus bude kraj auta, pa se pomogne ostalim učesnicima u saobraćaju, da se ne pravi gužva dok ne dođe šlep...ovako je papanski...commendatore wrote:je li vam mozda palo napamet da je auto u kvaru - da je blokirao tocak i slicno? ja razumijem da imamo seljaka - al mozda je covjek imao defektLaplace wrote:Svratio na minutu po uložak.bit101 wrote:Zagrebačka kod skretanja za Vraca, jutros. Auto stoji na dvije trake a policija lagano zaobilazi. Vozaču ni traga ni glasa.
![]()
je l vi slijepci vidite da je na autu roknula poluosovina? otvorite sliku malo bolje
- bitanga_sa_otesa
#15164 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
poluosovina nije sigurno,prije da je spona ili kuglacommendatore wrote:
-
Throttle
#15165 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
treb'o je kupit ćetvorku, vidi je iza, full ispravna 
- commendatore
#15166 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zmigavci ne gore kao svjetla, a trokut se ne postavlja naprijedjohntra wrote:
ja nisam vidio, ali ako mu se desio defekt, onda se to vjerovatno označi na pravi način, trokut i žmigavci... i još se plus bude kraj auta, pa se pomogne ostalim učesnicima u saobraćaju, da se ne pravi gužva dok ne dođe šlep...ovako je papanski...
+ ne reagujemo svi u istoj situaciji na isti nacin....
mozda je covjek otisao da trazi pomoc da skloni auto sa ceste.... mislim da mu ipak nije bilo toliko drago sto je auto ostalo na cesti i pokvareno.
eto trebo je mahat pored auta umjesto da se angazuje na uklanjanju vozila
malo ipak spustite loptu....
- commendatore
#15167 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jedni imaju problema sa kuglama drugi s krajnicama i sponama treci s vidombitanga_sa_otesa wrote:poluosovina nije sigurno,prije da je spona ili kuglacommendatore wrote:
- bitanga_sa_otesa
#15168 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nemam bas toliko vremena u zivotu da uvecavam slike i gledam detaljecommendatore wrote:
jedni imaju problema sa kuglama drugi s krajnicama i sponama treci s vidom
- commendatore
#15169 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bolje da si zauzet nego da si oduzet tobejarabitobestakfirlabitanga_sa_otesa wrote:nemam bas toliko vremena u zivotu da uvecavam slike i gledam detaljecommendatore wrote:
jedni imaju problema sa kuglama drugi s krajnicama i sponama treci s vidom
- bitanga_sa_otesa
- Sodom1
#15171 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dobar ti FAP , s njim po zabranama grcati avta. 
- bitanga_sa_otesa
#15172 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nije moj ,dao sam primjer zbog branika.nemam sliku tamica,ni stojadina,ni nive sa sarenim branikom ...Sodom1 wrote:Dobar ti FAP , s njim po zabranama grcati avta.
- Laplace
#15173 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam imao vremena za forenziku. Uostalom, ovdje sam kritikovao nekog drugog, a ne ovog sa slike (komentar je bio ironičan).commendatore wrote:je li vam mozda palo napamet da je auto u kvaru - da je blokirao tocak i slicno? ja razumijem da imamo seljaka - al mozda je covjek imao defektLaplace wrote:Svratio na minutu po uložak.bit101 wrote:Zagrebačka kod skretanja za Vraca, jutros. Auto stoji na dvije trake a policija lagano zaobilazi. Vozaču ni traga ni glasa.
![]()
Drugo, palo mi je na pamet da bi mogao biti kvar, zato nije komentar bio direktno njemu upućen (nego Mr. Ulošku)
- supercali
#15174 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jbt nasi vozaci tako voze da zbune i auto gdje ce u lijevu ili u desnu traku tako da svaki tocak svoju politiku vodi
- Laplace
#15175 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
supercali wrote:Jbt nasi vozaci tako voze da zbune i auto gdje ce u lijevu ili u desnu traku tako da svaki tocak svoju politiku vodi