Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
slavemaster

#15151 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

realno nema smisla ... ne isplati se pravit to... a u toj njemackoj su duzi prilazi nekim odmaralistima na autoputu nego voznja do centra..jos sad nemas semafora u gradu...ako nije spica za minut si u centru s autoputa
N.N.

#15152 Re: Zeničani

Post by N.N. »

veliki_ah wrote:
N.N. wrote:
avenija wrote:Danas kod mene bili neki rodjaci iz Njemacke i ljudi frapirani cinjenicom da se ne moze sa magistralnog puta m17 direktno doci do arene ili soping centra a da ne moras ici na petlju pa kroz cijeli grad i do centra ili arene. Neko je to ovdje vec spominjao..
Sam Centar je mnogo, mnogo izgubio sto nema prikljucak sa M17.
Imas dosta raje koja bi u prolazu stala da odmori, popije kafu, kupi stagod i sta vec ne, a ovako posto prikljucka nema, a ne pegla im se sa ulaskom-izlaskom iz grada, produze samo dalje...
Oni da hoce da svrate, svratili bi.. Sljedeće poslije toga bi bilo zasto nema prikljucak na Vc..
Prikljucak arene i shoping centra na M-17 je preseravanje i nista drugo.. Znači izmjestiti prugu, ulagati stotine i hiljada jer je nekom mrsko voziti 3 minute dalje :-)
Nisam rekao da to treba sada raditi, nego da je steta sto nema i da sam Centar gubi dosta sa tim :-D
O tome su trebali razmisljati kada su ga pravili. I naravno da im je sama pruga jedan veliki belaj bio...elem, bilo proslo :)

I ta prva recenica, kao da hoce, svratili bi :-) Pa svratit ce ko mahsuz dolazi, a onaj ko je u prolazu i kome je bitno predahnuti, kafu popiti, on sigurno nece.
Ja sam neki dan isao prema B.Brodu gore i svratio u Bingo Derventa na kafu i panju...da mi nije bilo prikljucka/ulaza sa ceste, mislis da bi se vucarao po Derventi i trazio ga ? Jasta bi :)
O tome se radi ovdje.
Da ima dobar pristup, dosta vise i bolje bi radio...uzmimo koliko bi i buseva stalo na pauzu, pa ovo ono...td td.
Nije ni bitno vise, proslo vrijeme i to je to.

Neka nam konacno pozoriste rade i sredjivaju. Jedan veliki :thumbup:
Treba teziti da se onda napravi bas pravi gradski trg. :)
kakavdanakneiskustvu

#15153 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

i da se napokon popravi onaj trotoar ispred pozorista
channel10

#15154 Re: Zeničani

Post by channel10 »

I da se Rifat makne iz kuhinje :mrgreen:
Mustang1

#15155 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ovo cetvero na ftv jebu Dusku ne vade hahaha, a kad jedno prica ostalo troje se smije hahaha I Fudo je tu :lol:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#15156 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Fudo opet show pravi :lol:

Kakav gigant bokte mazo :lol:
Mustang1

#15157 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Jesi cuo kad je nesto pitala onu Cenicku a ona tamo o necemu prica, kaze Duska "Ova mi sabotira emisiju" :lol: :lol: :lol: :lol: Ko ih sastavi jbt. Koji ce show biti do 2018 sa njima :lol: :lol:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#15158 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Hahaha al' kad fudo ono jednom poče budalesat cijeli studio se smije, pa kad se porječka malo sa Cenićkom pa se za 10 minuta opet izmiriše :lol: Al' fudo šta god počne pričat Hadžibajrić i Babić se odmah počnu smijat :lol: jedna od boljih emisija, prvi put da vidim Dušku na konopcima :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15159 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

avenija wrote:Danas kod mene bili neki rodjaci iz Njemacke i ljudi frapirani cinjenicom da se ne moze sa magistralnog puta m17 direktno doci do arene ili soping centra a da ne moras ici na petlju pa kroz cijeli grad i do centra ili arene. Neko je to ovdje vec spominjao..
Koji su smor ta dijasporska frapiranja, to je zlocin.
veliki_ah

#15160 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

N.N. wrote:
veliki_ah wrote: Oni da hoce da svrate, svratili bi.. Sljedeće poslije toga bi bilo zasto nema prikljucak na Vc..
Prikljucak arene i shoping centra na M-17 je preseravanje i nista drugo.. Znači izmjestiti prugu, ulagati stotine i hiljada jer je nekom mrsko voziti 3 minute dalje :-)
Nisam rekao da to treba sada raditi, nego da je steta sto nema i da sam Centar gubi dosta sa tim :-D
O tome su trebali razmisljati kada su ga pravili. I naravno da im je sama pruga jedan veliki belaj bio...elem, bilo proslo :)

I ta prva recenica, kao da hoce, svratili bi :-) Pa svratit ce ko mahsuz dolazi, a onaj ko je u prolazu i kome je bitno predahnuti, kafu popiti, on sigurno nece.
Ja sam neki dan isao prema B.Brodu gore i svratio u Bingo Derventa na kafu i panju...da mi nije bilo prikljucka/ulaza sa ceste, mislis da bi se vucarao po Derventi i trazio ga ? Jasta bi :)
O tome se radi ovdje.
Da ima dobar pristup, dosta vise i bolje bi radio...uzmimo koliko bi i buseva stalo na pauzu, pa ovo ono...td td.
Nije ni bitno vise, proslo vrijeme i to je to.

Neka nam konacno pozoriste rade i sredjivaju. Jedan veliki :thumbup:
Treba teziti da se onda napravi bas pravi gradski trg. :)
Ono ne treba da bude usputni centar na koji će svraćati autobusi ili neko ko hoće pišati i popiti kafu, nego da se maksuz dođe i obiđe.. Ono što su Mepas u Mostaru i SCC/BBI u Sarajevu, treba da taj centar bude u Zenici, ali oni koji ga vode jednostavno ne znaju biznis napraviti..
Jbg, za to usput ima dosta odmarališta, a najposjećeniji kod nas je vjerovatno almy..

O/T: hoće li praviti novu fontanu ispred pozorišta? :D
apsidejzi

#15161 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Image
dinoze77

#15162 Re: Zeničani

Post by dinoze77 »

apsidejzi wrote:Image
:cuga: :thumbup:
Kralj Tvrtko I.

#15163 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Spavas li mirno kakire izmetbegovicu

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk
kamberovica polje

#15164 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Ne bi da trčim pred rudu ali čini mi se da će sve ovo što se dešava u Zenici na dobro izaći. Ako ništa nakon Fudine pobjede vratio se optimizam pa i ove male stvari kao jelka i doček izgledaju astronomski. Konačni pad krim. organizacije SDA u Zenici očekujem na idućim lokalnim izborima.

Sent from my SM-G360F using Tapatalk
Kralj Tvrtko I.

#15165 Re: Zeničani

100% si upravu.
Nisam licno glasao za Fudu (sto mi je zao sada jer sam se bojao proslosti njegove) ali mislim da je covjek OK i realan.

Osjecam se kao iracani kad su ovi skinuli Sadama sa trona [emoji28][emoji28][emoji28]

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15166 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamberovica polje wrote:Ne bi da trčim pred rudu ali čini mi se da će sve ovo što se dešava u Zenici na dobro izaći. Ako ništa nakon Fudine pobjede vratio se optimizam pa i ove male stvari kao jelka i doček izgledaju astronomski. Konačni pad krim. organizacije SDA u Zenici očekujem na idućim lokalnim izborima.

Sent from my SM-G360F using Tapatalk
Jelka i proslava Nove godine jesu pobjeda u simbolickom smislu. Bez dileme.

Nadam se nastavku ove zenicke verzije mini Adventa, Holiday Marketa i u narednim godinama i u vecem obimu. Takodjer festival poput "Zenica zove" bi bio super stvar.

Vidim Dom Kulture/Hrvatski dom se prepakovao, Pozoriste se radi, to su sve pozitivne stvari i nastavak infrastrukturnog talasa kojeg je zapoceo Huso.
Nadam se da ce se konacno i stanica sa pripadajucim trgom prepakovati, kao i Hotel Rudar da konacno postane studentski dom, te da se sredi trg oko Pozorista i Gradska kafana.

To na prvi pogled jeste vise sminka nego sustina, ali dugorocno donosi samo pozitivne stvari.

Grijanje, cuke lutalice, zagadjenje, nezaposlenost, to je izlisno i spominjati, zna se da je prioritet prioriteta. Fudu cemo ipak realno moci ocjenjivati tek 2020.

Za sada djeluje dobro, ali se itekako bojim opstrukcija. Steta sto @kameni nije vise na forumu, siguran sam da bi nam mogao stosta naslutiti sta se iza brda valja.
kamberovica polje

#15167 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#15168 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Kameni vrati seeee :igrac:

Kako mi je krivo što neću biti za Novu u Zenici, prvi put u životu mi ispalo da zapravo slavim negdje od kuće i onda se desi da bude super provod i ovdje. :) Nema veze, neka nama Nove a danas sam baš vidjeo da radnici Pera dodatno ukrašavaju jelku. :thumbup:

Trebalo je još malo uljepšati sve od Kamenog do Londže ali s obzirom kako bi bilo da je SDA pobijedio, i ovo je extra. :)
Kralj Tvrtko I.

#15169 Re: Zeničani

Gadi mi se ocami kad neko spomene sda

belfy

#15171 Re: Zeničani

Post by belfy »

Freamon Lester wrote:https://www.facebook.com/zenicalife/vid ... 978251383/

Da se malo zabrinemo?
link ne radi. sta je u pitanju?
Freamon Lester

#15172 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Obrisan je video. Debili sa neke fb stranice postavili video montazu u kojoj jelku u gradu gadjaju raketom. :-)
jasko_ba

#15173 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

Freamon Lester wrote:Obrisan je video. Debili sa neke fb stranice postavili video montazu u kojoj jelku u gradu gadjaju raketom. :-)
Debili sa Saff-a ili vas lokalni Eldar Tutnic sa svojim pajdasima? Kakve nebuloue taj postavlja po fb-u, da ne povjerujes. :roll:
Kralj Tvrtko I.

#15174 Re: Zeničani

sda ko ce drugi....

Poslano sa mog SM-J710F
kamen spoticanja

#15175 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Jimmy McNulty wrote:Kameni vrati seeee :igrac:

Kako mi je krivo što neću biti za Novu u Zenici, prvi put u životu mi ispalo da zapravo slavim negdje od kuće i onda se desi da bude super provod i ovdje. :) Nema veze, neka nama Nove a danas sam baš vidjeo da radnici Pera dodatno ukrašavaju jelku. :thumbup:

Trebalo je još malo uljepšati sve od Kamenog do Londže ali s obzirom kako bi bilo da je SDA pobijedio, i ovo je extra. :)
Hebo vas kamen :mrgreen:
a hebo i karakter koji nije labilan :mrgreen:
sta ima omladino
Post Reply