Android OS
Moderator: Benq
- perfect_guy
#15151 Re: Android OS
može li se na marketu naći kakva tastatura sa našim slovima?
- insomnia78
#15152 Re: Android OS
Swiftkey?
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
- perfect_guy
#15153 Re: Android OS
super, fercerainsomnia78 wrote:Swiftkey?
- insomnia78
#15154 Re: Android OS
Jedna od boljih
- iPod
#15155 Android OS
Probaj flashovati direktno sa telefona sa Mobile ODIN Pro aplikacijom. Davno sam imao problem na Galaxy Note (prva generacija), nije mogao proci flash sa Odin PC, ali je prosao sa Mobile ODIN Pro.GoodTaste wrote:Probat cu i sa tim odinom ...
i jos da kazem da je baterija bila na preporucenih preko 80%
Naravno, mora ti biti rootan uredjaj. Probaj pa javi
EDIT:
Na Google Play aplikacija se mora kupiti, dok na XDA autor ju je okacio i besplatna je, mozes je skinuti na ovom linku:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1347899
Na samom dnu prvog posta ces vidjeti .apk, ne moras biti registrovan da bi skinuo app.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Fauja Singh
#15156 Re: Android OS
Stigle moje Xiaomi Piston 2, prvu pjesmu kad sam poslusao bio je taj rad

Nisam neki audiofill i do sad sam koristio slusalice koje bi dosle uz telefon, mada uz Nexus nisam dobio nikakve pa sam uzeo Apple-ove EarPods... bio sam prezadovoljan sa svakim do sad i uvijek sam se pitao sta to ima u slusalicama koje kostaju po 100+ KM kad su i ove odlicne, ali tek sad vidim sta su kvalitetne slusalice, sto mnogi rekose prije mene, tek sad cujem neke instrumente u pjesmama.
Pored kvalitetnog zvuka moram reci da kvalitetno izgledaju, lagane su, ima raznih velicina gumica a i ne zuljaju...
Jos samo da vidim hoce li ispadati kad budem trcao.
Nisam neki audiofill i do sad sam koristio slusalice koje bi dosle uz telefon, mada uz Nexus nisam dobio nikakve pa sam uzeo Apple-ove EarPods... bio sam prezadovoljan sa svakim do sad i uvijek sam se pitao sta to ima u slusalicama koje kostaju po 100+ KM kad su i ove odlicne, ali tek sad vidim sta su kvalitetne slusalice, sto mnogi rekose prije mene, tek sad cujem neke instrumente u pjesmama.
Pored kvalitetnog zvuka moram reci da kvalitetno izgledaju, lagane su, ima raznih velicina gumica a i ne zuljaju...
Jos samo da vidim hoce li ispadati kad budem trcao.
-
febo_acm
#15157 Re: Android OS
Ja sam svoje odmah prodao nisam ih ni probao... Ja ih platio 19.99$ i otisle sinoc... Kolega htio da kupe neke slusalice i ja mu rekao da mi trebaju doci Pistonke i lik mi odmah dao za njih 50 KM i da mu javim kad stignu
Sada upravo narucujem nove. Do tada mogu ostati ove Quadbeat 2 koje dodju uz G3.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- shalla
#15158 Re: Android OS
Jbm mater skupe mi te Pistonke iako izgledaju predobro.
Problem je što već imam dobre velike slušalice koje sam dobio na poklon (Sony MDR XB300) pa mi se sad ne daje 40 KM za ove Pistonke. Iako recimo ove izgledaju predobro
http://www.ebay.com/itm/New-Gold-and-Si ... 418533f578
Problem je što već imam dobre velike slušalice koje sam dobio na poklon (Sony MDR XB300) pa mi se sad ne daje 40 KM za ove Pistonke. Iako recimo ove izgledaju predobro
-
febo_acm
#15159 Re: Android OS
Meni je najgore što mi je ofrino hodati sa ovim na glavu među rajom... 
Imam ja dobre Sennheiserke, ali džaba
- Maharadza
#15160 Re: Android OS
ZAto postoje in-ear sluške!febo_acm wrote:Meni je najgore što mi je ofrino hodati sa ovim na glavu među rajom...
-
febo_acm
#15161 Re: Android OS
Ali fazon je u tome sto kada odem u Njemacku ili negdje u EU mogu da ih stavim i slusam muziku kao covjek
Tamo je to normalano, a ovdje bi sigurno bio atrakcija 
Opet i na ovim in-ear zvuk nije bi blizu kao ovim krkanskim
(barem u ovom cjenovnom rangu)
Opet i na ovim in-ear zvuk nije bi blizu kao ovim krkanskim
-
rangoj
#15162 Re: Android OS
Hajd daj link sa kojeg kupuješ.febo_acm wrote:Ja sam svoje odmah prodao nisam ih ni probao... Ja ih platio 19.99$ i otisle sinoc... Kolega htio da kupe neke slusalice i ja mu rekao da mi trebaju doci Pistonke i lik mi odmah dao za njih 50 KM i da mu javim kad stignuSada upravo narucujem nove. Do tada mogu ostati ove Quadbeat 2 koje dodju uz G3.
Imam par linkova, ali me strah kopija.
Na kopijama nema MUI znaka unutar kutije, na onom mekanom dijelu u kojem leže slušalice.
- mufa1
#15163 Re: Android OS
Pa druže, ništa oneplus one slušalice?shalla wrote:Jbm mater skupe mi te Pistonke iako izgledaju predobro.
Problem je što već imam dobre velike slušalice koje sam dobio na poklon (Sony MDR XB300) pa mi se sad ne daje 40 KM za ove Pistonke. Iako recimo ove izgledaju predobrohttp://www.ebay.com/itm/New-Gold-and-Si ... 418533f578
Ja ću ih uzeti makar da upotpunim ugođaj
Sent from my OnePlus One
- Maharadza
#15164 Re: Android OS
Ako nije česta pojava ne mora značiti da nije i dalje ofirna!febo_acm wrote:Ali fazon je u tome sto kada odem u Njemacku ili negdje u EU mogu da ih stavim i slusam muziku kao covjekTamo je to normalano, a ovdje bi sigurno bio atrakcija
Opet i na ovim in-ear zvuk nije bi blizu kao ovim krkanskim(barem u ovom cjenovnom rangu)
-
FrozenCastle
-
febo_acm
#15166 Re: Android OS
rangoj wrote: Hajd daj link sa kojeg kupuješ.![]()
Imam par linkova, ali me strah kopija.

http://www.xiaomishop.com/
Ne može biti nikako fake
Prebaci na BIH i izaberi shipping od 6$... Samo kada sam ih ja prvu put kupovao cijena je bila 19.99$, sada su malo skuplje.
- shalla
#15167 Re: Android OS
Ma ne mogu opet nekog peglati da mi ih donosi jer ova prijateljica nece uskoro za BiHmufa1 wrote:Pa druže, ništa oneplus one slušalice?shalla wrote:Jbm mater skupe mi te Pistonke iako izgledaju predobro.
Problem je što već imam dobre velike slušalice koje sam dobio na poklon (Sony MDR XB300) pa mi se sad ne daje 40 KM za ove Pistonke. Iako recimo ove izgledaju predobrohttp://www.ebay.com/itm/New-Gold-and-Si ... 418533f578
Ja ću ih uzeti makar da upotpunim ugođaj
Sent from my OnePlus One
Sent from my OnePlus One
- shalla
#15168 Re: Android OS
Ma nije mi ofirno (boli me cuna, po evropi svi hodaju sa njima) nego su mi neprakticne za nositi a trebaju mi u varijanti ako je kod hanume auto pa se handrim po gradskom prevozu ili ljeti kad spucam kuci pjehaka sa poslafebo_acm wrote:Meni je najgore što mi je ofrino hodati sa ovim na glavu među rajom...
Gdje ih ponijeti u takvim situacijama jbg...
A ove sonyjeve ne bih nizasta mijenjao u varijanti npr plaze ili sjedenja vikendom u svojoj bastici...
Sent from my OnePlus One
- Urbana
#15169 Re: Android OS
Xiaomi pistons imate i na merimobiles za 20$, na xda forumu potvrdili da su originalne. Ja još čekam moje.
- smasma
#15170 Re: Android OS
kako se zove onaj program protiv krađe? jednom je bila tema, da je vlasnik nasao svoj mobitel pomocu tog programa.ne sjecam se detalja.
kako on funkcionise ustvari. nesto kao program locira mobitel kad ga lopov podje koristiti, ako se dobro sjecam.
kako on funkcionise ustvari. nesto kao program locira mobitel kad ga lopov podje koristiti, ako se dobro sjecam.
- Urbana
#15171 Re: Android OS
Ne znam o kojem se pricalo ali koristim Cerberus i super je.
https://play.google.com/store/apps/deta ... d.cerberus
Za 2,99€ moze se koristiti na 3 uredjaja.
- smasma
#15172 Re: Android OS
ok hvala,kupujemUrbana wrote:Ne znam o kojem se pricalo ali koristim Cerberus i super je.
kako funkcionira ovaj program?
- Urbana
#15173 Re: Android OS
U aplikaciji na mobitelu mozes podesiti da slika, ukoliko se ubaci druga kartica da posalje poruku na broj koji ti zelis sa brojem kartice...stvarno ima puno opcija. Idi redom i ukljuci sto ti je interesantno.
Na web stranici mozes se logovati i slati naredbe uredjaju https://www.cerberusapp.com/
Npr.
[+] Which commands are available by text/SMS messages?
***If your device has Android 4.4 or a later version, send SMS commands to it from Client Cerberus, so they are hidden***
The following commands are available (remember to replace *password* with your klix password, also remember that the password is case-sensitive):
cerberus password find (to locate your device)
cerberus password siminfo (to get SIM card info)
cerberus password lock code (to lock your device with a password, replace *code* with the lock code you desire)
cerberus password unlock (to unlock your device)
cerberus password alarm text (to display a message and play a loud alarm, replace *text* with the message you want to be displayed)
cerberus password message text (to display a message, replace *text* with the message you want to be displayed)
cerberus password speak text (to make the device speak a message, replace *text* with the message you want to be spoken)
cerberus password call number (to call a phone, replace *number* with the phone number you want to call, or don't write a number to make Cerberus call the sms sender)
cerberus password takepicture (to take a picture and send it to your email address, the front camera will be used if available)
cerberus password capturevideo (to capture a video and send it to your email address)
cerberus password screenshot (to grab a screenshot and send it to your email address)
cerberus password wipe (to wipe your device memory)
cerberus password wipesd (to wipe the SD card)
cerberus password startemergency hours (to make the device send its location periodically, replace *hours* with the number of hours from one alert to the next)
cerberus password stopemergency (to stop emergency mode, the device will stop sending its location periodically)
cerberus password enabledata (to enable data access on your device)
cerberus password enablewifi (to enable WiFi and automatically connect to open networks)
cerberus password disabledata (to disable data access on the device)
cerberus password disablewifi (to disable WiFi)
cerberus password enableroaming (to enable data roaming)
cerberus password reboot (to reboot the device (works only on rooted devices))
Na web stranici mozes se logovati i slati naredbe uredjaju https://www.cerberusapp.com/
Npr.
[+] Which commands are available by text/SMS messages?
***If your device has Android 4.4 or a later version, send SMS commands to it from Client Cerberus, so they are hidden***
The following commands are available (remember to replace *password* with your klix password, also remember that the password is case-sensitive):
cerberus password find (to locate your device)
cerberus password siminfo (to get SIM card info)
cerberus password lock code (to lock your device with a password, replace *code* with the lock code you desire)
cerberus password unlock (to unlock your device)
cerberus password alarm text (to display a message and play a loud alarm, replace *text* with the message you want to be displayed)
cerberus password message text (to display a message, replace *text* with the message you want to be displayed)
cerberus password speak text (to make the device speak a message, replace *text* with the message you want to be spoken)
cerberus password call number (to call a phone, replace *number* with the phone number you want to call, or don't write a number to make Cerberus call the sms sender)
cerberus password takepicture (to take a picture and send it to your email address, the front camera will be used if available)
cerberus password capturevideo (to capture a video and send it to your email address)
cerberus password screenshot (to grab a screenshot and send it to your email address)
cerberus password wipe (to wipe your device memory)
cerberus password wipesd (to wipe the SD card)
cerberus password startemergency hours (to make the device send its location periodically, replace *hours* with the number of hours from one alert to the next)
cerberus password stopemergency (to stop emergency mode, the device will stop sending its location periodically)
cerberus password enabledata (to enable data access on your device)
cerberus password enablewifi (to enable WiFi and automatically connect to open networks)
cerberus password disabledata (to disable data access on the device)
cerberus password disablewifi (to disable WiFi)
cerberus password enableroaming (to enable data roaming)
cerberus password reboot (to reboot the device (works only on rooted devices))
Last edited by Urbana on 01/10/2014 06:19, edited 1 time in total.
- smasma
#15174 Re: Android OS
odlicno, svidja mi se. hvala do neba.
samo jos jedno pitanje,
moze li lopov ovu aplikaciju izbrisati nakon sto mobitel dospije u njegove ruke.
samo jos jedno pitanje,
moze li lopov ovu aplikaciju izbrisati nakon sto mobitel dospije u njegove ruke.
-
Vezirbh
#15175 Re: Android OS
Mislim da sa factory resetom iz recoveryja može sve obrisatismasma wrote:odlicno, svidja mi se. hvala do neba.
samo jos jedno pitanje,