BHTelecom All About
Moderator: Benq
- van helsing
#15151 Re: BHTelecom All About
Bez uvrede, ali kome nije dovoljno 1gb mjesecno mobilnog interneta, za njega nije mobitel.
Tapatalk 4 Beta
Tapatalk 4 Beta
- salih88
#15152 Re: BHTelecom All About
Dovoljno je ako se koristi i net kuci. A ako se ne koristi net kuci, ako sve sto radis radis preko telefona, i ako mjenjas stalno mjesto boravka svako malo, vjeruj da je jako malo. A i ne isplati se prijavljivat na net sad u Ze, sad u Sa, sad u Tuzli.....
- van helsing
#15153 Re: BHTelecom All About
Da,to stoji,slazem se u potpunosti.salih88 wrote:Dovoljno je ako se koristi i net kuci. A ako se ne koristi net kuci, ako sve sto radis radis preko telefona, i ako mjenjas stalno mjesto boravka svako malo, vjeruj da je jako malo. A i ne isplati se prijavljivat na net sad u Ze, sad u Sa, sad u Tuzli.....
Nisam dobro napisao u prethodnom postu.
Mislio sam ako ima net kuci,a malo mu 1gb mob.neta.
Tapatalk 4 Beta
-
kakaljin
#15154 Re: AW: BHTelecom All About
ako samo taj internet oristis onda uredusalih88 wrote:Pa ima li makar kakvih informacija kad bi nam mogao LTE pokucati na vrata??kakaljin wrote:pa koliko mislis da ti brzina bude na mobilnom internetu?salih88 wrote:Da li iko zna da li ce uskoro doci do povecanja brzina za mobilni internet odnosno mSurf. Koristim 1GB internet i brzina je solidna dok se ne dostigne limit. Tada spada na 128kb/s. Da li ce se uskori limit povecati ili makar ova brzina kada se predje limit??
Lijep pozdrav
jer i ova brzina je odlicna do dolaska LTE onda ce da leti
postoji dokup saobracaja.
po meni nema potrebe da na mobitelu imas vise od 1 GB prometa, jer mobitel sluzi samo za surfanje i skidanje nekih fajlova,sve ostalo se kaci se na WIFI i koristise kucni racunar za sve ostalo,update i aplikacije
Vjeruj da ja net kuci i ne koristim. Jedino sto korsitim je mobilni net. Imam ugovor na dvije godine, tako da imam 2GB po max brzini ali kasnije strasno ospori
Poz
onda ti je moja preporuka da uzmes ovo u ponudi telekoma
http://www.bhtelecom.ba/5545.html
ja imam net flat 2 i sa ugovorom na 2 godine imam 7 GB po punoj brzini za 22 KM + pdv, tako da je pomeni ovo isplativije onda uzeti nego na sa telefona koristiti. OVako ISB i na laptop ili racunar i imas internet gdje god hoces gdje imas 3G signal
- _Reds_
#15155 Re: AW: BHTelecom All About
Imas ti njega i gdje imas samo i 2G, jeste da je sporo, ali nekad vrlo korisno za pogledati kakvu informaciju.kakaljin wrote:
ako samo taj internet oristis onda uredu
onda ti je moja preporuka da uzmes ovo u ponudi telekoma
http://www.bhtelecom.ba/5545.html
ja imam net flat 2 i sa ugovorom na 2 godine imam 7 GB po punoj brzini za 22 KM + pdv, tako da je pomeni ovo isplativije onda uzeti nego na sa telefona koristiti. OVako ISB i na laptop ili racunar i imas internet gdje god hoces gdje imas 3G signal
- salih88
#15156 Re: BHTelecom All About
Ja se samo nadam da ce ubrzo LTE da k'o ljudi uzivamo 
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 4 Beta
-
Vidal89
#15157 Re: BHTelecom All About
Planiram uzeti Nokiu lumia 920, pa jel mi moze neko reci kako mu se cini koliko baterija traje?
Vidio sam da ide microSIM u njega, koliko kosta zamjena karitce?
- _Reds_
#15158 Re: BHTelecom All About
Postoji jedna velika razlika i postojaće čini mi se uvijek između BHT I Telemcha.
BHT nije neko zlato, ali je društveno odgovorna kompanija. Koliko je samo sporstkih koletiva, ekipa, takmičenja, kulturnih maifestacija i čega ne već BHT pomogao. Sigurno na hiljade.
To Telemach neće raditi nikad. Oni gledaju samo svoju korist u bilo čemu.
BHT nije neko zlato, ali je društveno odgovorna kompanija. Koliko je samo sporstkih koletiva, ekipa, takmičenja, kulturnih maifestacija i čega ne već BHT pomogao. Sigurno na hiljade.
Last edited by _Reds_ on 26/07/2013 01:08, edited 1 time in total.
- alibegoa
#15159 Re: BHTelecom All About
Odes u telecom i djaba ti isjeku staruVidal89 wrote:Planiram uzeti Nokiu lumia 920, pa jel mi moze neko reci kako mu se cini koliko baterija traje?
- Dugi nožni nokti
#15160 Re: BHTelecom All About
Mene deset dana šalju od "prijavi kvar na 1444" do "idi na šalter bh Telecoma" pa s njima vidi šta je u pitanju. Dakle, nemam mreže u određenim dijelovima grada. Nije do telefona, već do prokletog telecoma. Naravno, oni to ne žele priznati - a i zašto bi?! Imaju monopol i ne treba ih zanimati jedan skoro pa nebitan korisnik njihove mreže. Fuj!
- _Reds_
#15161 Re: BHTelecom All About
LTE neće nikad zamjeniti žičane priključke na internet.
Možda neka druga tehnologija, ali LTE nikad.
Ne kontate na na mobilnom internetu vi djelite resurse jedne ćelije sa svim korisnicima koji su na toj ćeliji.
Pa makar LTE dogurao i do 500 MB ( A trenutno je na nekih 50tak u praksi) vi te dijelite sa svima koji su nakačeni.
Pa nakači se 100 ljudi, i šta imate.
Najjači su mi ovi koju uzmu 3G internet paket neki, i hoće lola da igra igrica preko tog interneta.
Možda neka druga tehnologija, ali LTE nikad.
Ne kontate na na mobilnom internetu vi djelite resurse jedne ćelije sa svim korisnicima koji su na toj ćeliji.
Pa makar LTE dogurao i do 500 MB ( A trenutno je na nekih 50tak u praksi) vi te dijelite sa svima koji su nakačeni.
Pa nakači se 100 ljudi, i šta imate.
Najjači su mi ovi koju uzmu 3G internet paket neki, i hoće lola da igra igrica preko tog interneta.
-
quarterback
#15162 Re: BHTelecom All About
_Reds_ wrote:Postoji jedna velika razlika i postajće čini mi se uvijek između BHT I Telamcha.
To Telamach neće raditi nikad. Oni gledaju samo svoju korist u bilo čemu.
- _Reds_
#15163 Re: BHTelecom All About
quarterback wrote:_Reds_ wrote:Postoji jedna velika razlika i postajće čini mi se uvijek između BHT I Telamcha.
Cisto za Maharadzu.

Mislis da bi ovi momci ikad tamo dosli da nije bilo BHT.
Mozda jedno i taj Telemach odvoji koju kintu pa sponzorira kakvu sporstku ekipu, kakvo prvenstvo, pa makar i koridu.
-
maltas
#15164 Re: BHTelecom All About
_Reds_ wrote:Postoji jedna velika razlika i postojaće čini mi se uvijek između BHT I Telemcha.
uzaludno je nekim ljudima neke stvari govoriti
-
neki
#15165 Re: BHTelecom All About
Sponzoriše i Telemach...... ali samo u Srbiji_Reds_ wrote:quarterback wrote:_Reds_ wrote:Postoji jedna velika razlika i postajće čini mi se uvijek između BHT I Telamcha.
Cisto za Maharadzu.
Mozda jedno i taj Telemach odvoji koju kintu pa sponzorira kakvu sporstku ekipu, kakvo prvenstvo, pa makar i koridu.
-
dede merdzane
#15166 Re: BHTelecom All About
BH Telecom nista ne proizvodi ili izvozi, oni su kompanija koja pruza usluge. Kome ih pruza? Stanovnicima BiH sa teritorije pod kontrolom ABiH. I ostvaruje ogroman profit od toga. Cim postoji profit znaci da im je marza, i pored ogromnih troskova i namjestenih tendera, ogromna.maltas wrote:_Reds_ wrote:Postoji jedna velika razlika i postojaće čini mi se uvijek između BHT I Telemcha.
Preko tih marzi se u najvecoj mjeri finansiraju stranke i stranacki projekti u Vladi FBiH. Mozda 5% profita se dodijeljuje ka drustvenim aktivnostima, skoro iskljucivo u Kantonu Sarajevo.
Sve ove stvari ce dovesti do potopa BHT-a cim se pojavi ozbiljna kompanija sa sjedistem u Sarajevu. I bez toga su na dobrom putu, obzirom da i njihovi radnici koji se i ovdje javljaju, koriste MTEL.
- _Reds_
#15167 Re: BHTelecom All About
To za Kanton Sarajevo nije tačno.dede merdzane wrote:BH Telecom nista ne proizvodi ili izvozi, oni su kompanija koja pruza usluge. Kome ih pruza? Stanovnicima BiH sa teritorije pod kontrolom ABiH. I ostvaruje ogroman profit od toga. Cim postoji profit znaci da im je marza, i pored ogromnih troskova i namjestenih tendera, ogromna.maltas wrote:_Reds_ wrote:Postoji jedna velika razlika i postojaće čini mi se uvijek između BHT I Telemcha.
Preko tih marzi se u najvecoj mjeri finansiraju stranke i stranacki projekti u Vladi FBiH. Mozda 5% profita se dodijeljuje ka drustvenim aktivnostima, skoro iskljucivo u Kantonu Sarajevo.
Sve ove stvari ce dovesti do potopa BHT-a cim se pojavi ozbiljna kompanija sa sjedistem u Sarajevu. I bez toga su na dobrom putu, obzirom da i njihovi radnici koji se i ovdje javljaju, koriste MTEL.
Pogledaj koliko manifestacija van Kantona Sarajevo sponzoriše BHT.
5 posto od 150 miliona nije mala cifra. Ni država sama ne izdvaja više.
Pa neka i Telemach i slični izdvoje 5 posto od svoga.
-
dede merdzane
#15168 Re: BHTelecom All About
[quote="_Reds_"][/quote]
Koliko znam i Cevljanovici su u KS. Nemam nista protiv Cevljanovica naravno, ali ima korida po cijeloj BiH.
Sto se tice Telemacha, oni su privatna firma i sto bi tebi ili meni polagali racune? BHT je "javno" preduzece, nazalost u funkciji politickih partija.
Koliko znam i Cevljanovici su u KS. Nemam nista protiv Cevljanovica naravno, ali ima korida po cijeloj BiH.
Sto se tice Telemacha, oni su privatna firma i sto bi tebi ili meni polagali racune? BHT je "javno" preduzece, nazalost u funkciji politickih partija.
-
iceman2010
#15169 Re: BHTelecom All About
Kompanija koje ostvaruje, kako sam kazes, jako veliku dobit koja se opet slijeva u budzet Federacije kroz koji se opet vraca u BiH. Govoris o marzi BHTelecom-a kao da pricas o hljebu, a ne telekomunikacijama. Telekomunikacije su svugdje u svijetu superprofitabilne i unosne. Ne vidim zasto bi drugacije bilo kod nas. Najbogatiji ili jedan od najbogatijih ljudi na svijetu je onaj juznoamerikanac koji je vlasnik telekomunikacione kompanije.dede merdzane wrote:Koliko znam i Cevljanovici su u KS. Nemam nista protiv Cevljanovica naravno, ali ima korida po cijeloj BiH._Reds_ wrote:
Last edited by iceman2010 on 26/07/2013 09:20, edited 1 time in total.
- _Reds_
#15170 Re: BHTelecom All About
BHT je dioničko društvo.dede merdzane wrote:Koliko znam i Cevljanovici su u KS. Nemam nista protiv Cevljanovica naravno, ali ima korida po cijeloj BiH._Reds_ wrote:
A to što je Telamch privatna firma ništa ne mjenja, pa da ih pravda da ne trebaju biti društveno odgovorni.
Na te Čevljanoviće dođe vjerovatno više ljudi koji nisu iz KS, nego koji su iz KS.
I dalje tvrdim da nije tačno da BHT sponoriše samo u KS. Tu živim, pa sam najviše upućen u to, ali sponzoriše sigurno i u drugim, od skokova sa stargo mosta, do KK Jedinstvo BHT, do na 100tine škola kojima je BHT poklonio računrsku opremu pa nadalje.
I ja ne branim ovdje bilo koga, ali Teleamch isto kao i Telecom pruža usluge, i uzima pare korisnika, to što je kompanija u vlasništvu starnih firmi ne umanjuje na bilo kakv način njihovu društvenu odgovornost.
Kakva nam je država, kultura i sport ne bi ni postojao da nije BHT i još par kompanija.
Pri tom zaboravljaš da se dobit BHT vraća u budžet i od tih para se isplaćuju penzije, boračke nakonade i sl.
A Telemachove pare nestanu u vidu magle iz ove zemlje.
- escobar__
#15171 Re: BHTelecom All About
Džaba raspravljate s trolovima, smisao života im je tražiti dlaku u jajetu, pa je tako slučaj i sa Telekomom BiH.
-
GaRGa
#15172 Re: BHTelecom All About
_Reds_ wrote:quarterback wrote:_Reds_ wrote:Postoji jedna velika razlika i postajće čini mi se uvijek između BHT I Telamcha.
Cisto za Maharadzu.
vjeruj mi da i telemach sponzporise, al u svojoj drzavi
-
GaRGa
#15173 Re: BHTelecom All About
salih88 wrote:Da li iko zna da li ce uskoro doci do povecanja brzina za mobilni internet odnosno mSurf. Koristim 1GB internet i brzina je solidna dok se ne dostigne limit. Tada spada na 128kb/s. Da li ce se uskori limit povecati ili makar ova brzina kada se predje limit??
Lijep pozdrav
potpisi ugovor na 2 godine i imas 2 GB
-
dede merdzane
#15174 Re: BHTelecom All About
Opet mijesamo kruske i jabuke. Carlos Slim je fizicko lice i sa svojim kapitalom radi sta hoce. BHT je javno preduzece i "superprofitabilne" su na moj racun. Zasto bi ja podrzavao da neko na meni zaradjuje? Razumijem da je to porez na luksuz, medjutim pare od tog poreza idu u podmazivanje stranacke masinerije na svim razinama i ja bi to trebao da finansiram i da sam sretan zbog toga? A van inzenjerskog svijeta, marza je marza, radilo se o hljebu ili telekomunikacijama.iceman2010 wrote:Kompanija koje ostvaruje, kako sam kazes, jako veliku dobit koja se opet slijeva u budzet Federacije kroz koji se opet vraca u BiH. Govoris o marzi BHTelecom-a kao da pricas o hljebu, a ne telekomunikacijama. Telekomunikacije su svugdje u svijetu superprofitabilne i unosne. Ne vidim zasto bi drugacije bilo kod nas. Najbogatiji ili jedan od najbogatijih ljudi na svijetu je onaj juznoamerikanac koji je vlasnik telekomunikacione kompanije.dede merdzane wrote:Koliko znam i Cevljanovici su u KS. Nemam nista protiv Cevljanovica naravno, ali ima korida po cijeloj BiH._Reds_ wrote:
Cijenim tvoju strucnost Iceman, ali ne treba biti slijepo lojalan. Dovoljno je samo - lojalan.
Red: BHT je javno preduzece, i radi po primjenjivim zakonima. Telemach je PRIVATNA firma, de malo napravite razliku. Kada se gospoda iz odredjenih stranaka utali i kupi BHT, neka rade sta hoce. Ovo sto se sada radi je pljacka gradjana s ciljem finansiranja politickih partija i njihovih predstavnika. Ako radite u BHT, a radite, toga ste vjerovatno i sami svjesni.
- salih88
#15175 Re: BHTelecom All About
EVO NESTO STO CE VAS ZANIMATI:
Na postavljeno pitanje na oficijelnoj facebook stranici:
Jel ima li kakvih najava o LTE uskoro? Hoce li bit ista u ova dva tri mjeseca
BH Telecom je odgovorio:
U toku su pripreme za testnu fazu usluge. Više informacija će biti dostupno uskoro
Na postavljeno pitanje na oficijelnoj facebook stranici:
Jel ima li kakvih najava o LTE uskoro? Hoce li bit ista u ova dva tri mjeseca
BH Telecom je odgovorio:
U toku su pripreme za testnu fazu usluge. Više informacija će biti dostupno uskoro