Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
ljutiajvar

#15151 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ljutiajvar »

veljaca wrote:
didžej wrote:gradonacelnik mora biti neko ko je u najproduktivnijoj zivotnoj fazi, dakle izmedju 40 i 55 godina,
neko ko zna da namakne pare,
neko ko se vec dokazao u privredi i kao rukovodioc neke jake firme,
neko iza koga postoji poslovni uspjeh,
neko ko misli svojom glavom i nije puki stranacki vojnik,
neko ko govori bar jedan svjetski strani jezik.

ima li sarajevo takvog?
Odmah mi na um pade: prof.dr. Kemal Hanjalic ....

Btw - i bio je gradonacelnik, nekada prije, tako da sada ne moze po ovim kriterijumima ( godine )...

BBtw - najbolje bi bilo da se moze neposredno birati gradonacelnik ( Pitao sam za misljenje Cijenjenog Pedju o ovome, ali mi jos nije odgovorio )

BBBtw - Ibro Spahic - po nekima ( a i meni ) bi mogao biti gradonacelnik ....

Veljaca,
s.r.
Evo, Kemo koji je među najboljim na svijetu iz mehanike fluida, član Kraljevske akademije za tehničke nauke, predavao od Tokia do L.A , Londona itd. Radio određene modele za NASA-u.
I on treba kao gradonačelnik da ubjeđuje neku primitivnu hamšu u bundi u GV da je neki tehnički projekat dobar za Sarajevo i da od njenog glasa npr. zavisi izvođenje nekog projekta.... I to bi ti zaista Kemi uradio?
veljaca

#15152 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

ljutiajvar wrote:
veljaca wrote:
didžej wrote:gradonacelnik mora biti neko ko je u najproduktivnijoj zivotnoj fazi, dakle izmedju 40 i 55 godina,

ima li sarajevo takvog?

Btw - i bio je gradonacelnik, nekada prije, tako da sada ne moze po ovim kriterijumima ( godine )...

BBtw - najbolje bi bilo da se moze neposredno birati gradonacelnik ( Pitao sam za misljenje Cijenjenog Pedju o ovome, ali mi jos nije odgovorio )

Veljaca,
s.r.
Evo, Kemo koji je među najboljim na svijetu iz mehanike fluida, član Kraljevske akademije za tehničke nauke, predavao od Tokia do L.A , Londona itd. Radio određene modele za NASA-u.
I on treba kao gradonačelnik da ubjeđuje neku primitivnu hamšu u bundi u GV da je neki tehnički projekat dobar za Sarajevo i da od njenog glasa npr. zavisi izvođenje nekog projekta.... I to bi ti zaista Kemi uradio?
Ali on je to bio i radio sve to kao gradonacelnik .... nekada prije ...
ljutiajvar

#15153 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ljutiajvar »

Ali on je to bio i radio sve to kao gradonacelnik .... nekada prije ...
Jeste, 1985 godine , u onoj, napominjem, industrijskoj drzavi
Doktor29

#15154 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

Poštovane kolegice i kolege iz Naše stranke,

Danas Vam se ne obraćam isključivo kao član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine ili kao predsjednik Općinske organizacije SDP-a Centar Sarajevo, već kao Igor Kamočaji, vaš sugrađanin i kandidat za odgovornu funkciju gradonačelnika Grada Sarajeva, koji je uvjeren u kvalitet svog programa i spreman da savremenim pristupom organizaciji gradske uprave odgovorno i savjesno radi na njegovom provođenju.

Na svojoj strani imam i višegodišnje iskustvo rada u Gradu Sarajevu ali i, svima nama zajedničku, želju da naš grad napreduje na dobrobit svih svojih sugrađana i sugrađanki. Upravo zato želim da počnemo s otvorenom komunikacijom koja se obično ne vodi na našoj političkoj sceni.

Zbog posljednjih dešavanja u vezi s izborom novog gradonačelnika Grada Sarajeva i trajne blokade političkih i demokratskih procesa, funkcioniranja gradskih institucija, te normalnog života građana i građanki, osjećam potrebu da vas pozovem da počnemo s konkretnim i ozbiljnim procesom pregovora i dogovora koji su nužni za razvoj i prosperitet našeg grada.

Uvažavajući činjenicu da Naša stranka ne pripada niti jednom političkom bloku, te njenu građansku orijentaciju, smatram da zajedno možemo provoditi Strategiju razvoja Grada Sarajeva koja je upravo krajem 2012. godine jednoglasno usvojena na sjednici Gradskog vijeća.

Također, uvažavajući izborne rezultate smatram da je upravo Naša stranka ključni faktor koji može doprinijeti ovom cilju.

Uvjeren sam da postoji i bliskost programa i ciljeva koji su zasnovani na principima socijalne pravde i liberalne demokracije, a koji se odnose na Grad Sarajevo, ali i više nivoe vlasti.

Svjestan sam činjenice da dosadašnji pregovori nisu vođeni na odgovarajući i ozbiljan način, ali to nas ne spriječava da sada hladne glave sjednemo za stol i uradimo ono što je najbolje za građane i građanke Sarajeva.

Siguran sam da meni osobno zaista ne možete zamjeriti način na koji su ti pregovori vođeni, ali također znam da je program koji vam predstavljam ozbiljan, izvodljiv i realan. Naravno, ako mu se bude ozbiljno i pristupilo.

Upravo zbog toga smatram da svaki dan koji izgubimo na predstojećim sjednicama Gradskog vijeća, na kojima se ništa neće suštinski promijeniti ukoliko ne podržite zajednički program koji predlažem, pa tek onda i mene kao kandidata, jeste korak unazad. Mi više nemamo vremena za gubljenje. Dužni smo građanima i građankama Sarajeva ponuditi rješenja za probleme koji se nagomilavaju.

Zato vas pozivam da pregovore postavimo na zdrave osnove i da razgovaramo kao zreli i ozbiljni ljudi, a smatram da to jesmo, te da što prije krenemo u realizaciju zajedničkog programa i Strategije razvoja Grada Sarajeva. Jako je važno da pokažemo našim građanima i građankama kako postoje i oni koji su spremni promovirati kulturu političkog dijaloga i postići dogovor za dobrobit svih. Ako ništa drugo, naš zajednički program i ciljevi nas mogu ujediniti u naporu da Gradu i njegovim građankama i građanima ponudimo tako potrebni optimizam i vjeru u bolje dane - navodi se u pismu Igora Kamočajia.

:skoljka: :skoljka: ...On je ocajan
Maystor

#15155 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Maystor »

veljaca, ljutiajvar,

drago mi je što ste se sjetili našeg velikana, iako ideja nije realna.

doktor29,

nije on očajan, već pokušava popraviti štetu koju su sopstvenoj stranci napravili "pregovarači" SDP-a. nervoza u SDA se već osjeti ;-)
Doktor29

#15156 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

Maystor wrote:veljaca, ljutiajvar,

doktor29,

nije on očajan, već pokušava popraviti štetu koju su sopstvenoj stranci napravili "pregovarači" SDP-a. nervoza u SDA se već osjeti ;-)
Ovim pokusava popraviti stetu koju mu je nanjela stranka koja ga je kandidovala :-) :-) :-) :-) :-)
didžej

#15157 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by didžej »

Doktor29 wrote:Poštovane kolegice i kolege iz Naše stranke,

Danas Vam se ne obraćam isključivo kao član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine ili kao predsjednik Općinske organizacije SDP-a Centar Sarajevo, već kao Igor Kamočaji, vaš sugrađanin i kandidat za odgovornu funkciju gradonačelnika Grada Sarajeva, koji je uvjeren u kvalitet svog programa i spreman da savremenim pristupom organizaciji gradske uprave odgovorno i savjesno radi na njegovom provođenju.

Na svojoj strani imam i višegodišnje iskustvo rada u Gradu Sarajevu ali i, svima nama zajedničku, želju da naš grad napreduje na dobrobit svih svojih sugrađana i sugrađanki. Upravo zato želim da počnemo s otvorenom komunikacijom koja se obično ne vodi na našoj političkoj sceni.

Zbog posljednjih dešavanja u vezi s izborom novog gradonačelnika Grada Sarajeva i trajne blokade političkih i demokratskih procesa, funkcioniranja gradskih institucija, te normalnog života građana i građanki, osjećam potrebu da vas pozovem da počnemo s konkretnim i ozbiljnim procesom pregovora i dogovora koji su nužni za razvoj i prosperitet našeg grada.

Uvažavajući činjenicu da Naša stranka ne pripada niti jednom političkom bloku, te njenu građansku orijentaciju, smatram da zajedno možemo provoditi Strategiju razvoja Grada Sarajeva koja je upravo krajem 2012. godine jednoglasno usvojena na sjednici Gradskog vijeća.

Također, uvažavajući izborne rezultate smatram da je upravo Naša stranka ključni faktor koji može doprinijeti ovom cilju.

Uvjeren sam da postoji i bliskost programa i ciljeva koji su zasnovani na principima socijalne pravde i liberalne demokracije, a koji se odnose na Grad Sarajevo, ali i više nivoe vlasti.

Svjestan sam činjenice da dosadašnji pregovori nisu vođeni na odgovarajući i ozbiljan način, ali to nas ne spriječava da sada hladne glave sjednemo za stol i uradimo ono što je najbolje za građane i građanke Sarajeva.

Siguran sam da meni osobno zaista ne možete zamjeriti način na koji su ti pregovori vođeni, ali također znam da je program koji vam predstavljam ozbiljan, izvodljiv i realan. Naravno, ako mu se bude ozbiljno i pristupilo.

Upravo zbog toga smatram da svaki dan koji izgubimo na predstojećim sjednicama Gradskog vijeća, na kojima se ništa neće suštinski promijeniti ukoliko ne podržite zajednički program koji predlažem, pa tek onda i mene kao kandidata, jeste korak unazad. Mi više nemamo vremena za gubljenje. Dužni smo građanima i građankama Sarajeva ponuditi rješenja za probleme koji se nagomilavaju.

Zato vas pozivam da pregovore postavimo na zdrave osnove i da razgovaramo kao zreli i ozbiljni ljudi, a smatram da to jesmo, te da što prije krenemo u realizaciju zajedničkog programa i Strategije razvoja Grada Sarajeva. Jako je važno da pokažemo našim građanima i građankama kako postoje i oni koji su spremni promovirati kulturu političkog dijaloga i postići dogovor za dobrobit svih. Ako ništa drugo, naš zajednički program i ciljevi nas mogu ujediniti u naporu da Gradu i njegovim građankama i građanima ponudimo tako potrebni optimizam i vjeru u bolje dane - navodi se u pismu Igora Kamočajia.

:shock: :shock: :shock:

ovo je isto ko kad raskines s trebom pa je zovnes na ocajnicku kafu i u medjuvremenu kuci smisljas govor ili joj napises pismo u cilju pomirenja a ona te ne benda ni 2%. :D

mogu misliti kako se tek lagumdziji ulizivao tolike godine kad je u stanju ovako ljigavo pismo da sroci. kako ga nije sramota?
Maystor

#15158 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Maystor »

Doktor29 wrote:
Maystor wrote:veljaca, ljutiajvar,

doktor29,

Ovim pokusava popraviti stetu koju mu je nanjela stranka koja ga je kandidovala :-) :-) :-) :-) :-)
ma ne zanima me ni on ni njegova stranka, ali će biti interesantno vidjeti Peđinu reakciju.

Peđa, šta mislite o ovom potezu I.K. ?
VjecitiStudent

#15159 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

didžej wrote:
Doktor29 wrote:Upravo zbog toga smatram da svaki dan koji izgubimo na predstojećim sjednicama Gradskog vijeća, na kojima se ništa neće suštinski promijeniti ukoliko ne podržite zajednički program koji predlažem, pa tek onda i mene kao kandidata, jeste korak unazad. Mi više nemamo vremena za gubljenje. Dužni smo građanima i građankama Sarajeva ponuditi rješenja za probleme koji se nagomilavaju.

:shock: :shock: :shock:

ovo je isto ko kad raskines s trebom pa je zovnes na ocajnicku kafu i u medjuvremenu kuci smisljas govor ili joj napises pismo u cilju pomirenja a ona te ne benda ni 2%. :D

mogu misliti kako se tek lagumdziji ulizivao tolike godine kad je u stanju ovako ljigavo pismo da sroci. kako ga nije sramota?
Šta kaže mladi lopov u svom programu, koliko je članova familije predvidio da zaposli u ovom mandatu?
Banksy

#15160 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

...navodi se u pismu Igora Kamočajia.
:shock:

Kako ga nije stid ... :(
slucajni prolaznik

#15161 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by slucajni prolaznik »

Banksy wrote:

Ma ipak, od koalicije sa SDA ili HSP, nema nizeg dna 8-)
veljaca

#15162 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

slucajni prolaznik wrote:
Banksy wrote:

Ma ipak, od koalicije sa SDA ili HSP, nema nizeg dna 8-)
Ima kako nema .... Uvijek ima nizeg dna ..... a gdje su rudari, penzioneri, profesori .... uvijek ima nize .... 8-)
Dino_noDi

#15163 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Dino_noDi »

Kandidat Nase stranke Finci je bio potez ne do Bog nikome. Ne znam sta ste htjeli s tim. Samo mi to izgleda kao jevrejski lobi iako ste vi ozbiljna i u jednu ruku dobra stranka. Covjek koji zeli da otudji Hagadu, ste predlozili za gradonacelnika? Boze sacuvaj.

Sad imate mogucnost da popravite stvar i glasate za covjeka koji je politicki veteran i predstavlja Sarajevo, bio je tu kad ostali nisu bili, obrazovan i ono najvise pokazao je da voli grad nije samo to radio na rijecima. Mjesto gradonacelnika je kruna dosadasnjeg rada.
Pedja Kojovic

#15164 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Maystor

Mislim da je Igorov potez- pismo NS-u - vrlo racionalan, hrabar i posten potez.
To sam mu i rekao.

KO SDP-a je svojim saopstenjima i potezima svog rukovodstva unaprijed onemogucio adekvatnu kandidaturu Igora za gradonacelnika. Ocigledno je da su odnosi izmedju SDP-a i NS-a, a pogotovo pregovori oko izbora rukovodstva opstinskih i gradskih vijeca, zrtva unutarstranackih previranja u SDP-u - koje ne zelim komentarisati - i mogu se osvrtati samo na posljedice tih sukoba na pitanja koja se ticu nas i politike.

p.k.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15165 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Jadno Sarajevo kad izbor gradonačelnika zavisi od šačice dezertera okupljenim u NS :(
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15166 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

ja Kato jesi loža na ovo oko gradonačelnika ko da si i sama jedan od kandidata :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15167 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:ja Kato jesi loža na ovo oko gradonačelnika ko da si i sama jedan od kandidata :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
didžej

#15168 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by didžej »

potez ocajnika u zelji za foteljom ispade posten, hrabar i racionalan potez. :D
ocito je poltronstvo na cijeni u svakoj stranci, bez razlike.
JoseMujica

#15169 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

veljaca wrote:

ima li sarajevo takvog?

Veljaca,
s.r.
uh veljača na visoko pucaš...samo Hanjalić nije lud da se prepusti lokalnim čobanima da ga valjaju po blatu između svojih kafanskih stolova..pa ko bi normalan pristao naovo na šta su pristali Kljujić, Kamočaj i Finci :shock: baš treba čoek biti očajan i besposlen pa da se ovim bavi

Ibro bi bio zanimljiva opcija...bar nam gradonačelnik ne bi bio dosadan :lol:
mirsek

#15170 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mirsek »

didžej wrote:potez ocajnika u zelji za foteljom ispade posten, hrabar i racionalan potez. :D
ocito je poltronstvo na cijeni u svakoj stranci, bez razlike.
Ma lobiranje je u tiJeku pa se pregovara oko cijene. Mislim programski mozda i jesu blizu SDP-u samo sto je SDP daleko odstranio od svog vlastitog programa tako da ta poveznica vise i ne postoji osim mozda na papiru, znaci same floskule a i oni ga izgleda prate u stopu sa svojim "koalicijama " za OV i GV.
JoseMujica

#15171 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

otkad na FTV ne radi teletext SDP i ne zna šta mu je program
Pedja Kojovic

#15172 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Direktan izbor gradonacelnika Sarajeva je u nasem gradskom programu od 2008. i taj nas stav je nebrojeno puta ponovljen na stranicama ovog foruma.

p.k.
Corto Maltese

#15173 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

JoseMujica wrote:otkad na FTV ne radi teletext SDP i ne zna šta mu je program
Tvoj nick me podsjeti na još jednog poznatog političara koji ne ispunjava uslove za gradonačelnika Sarajevo, po Zuhrićevim kriterijima.
kosac23

#15174 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kosac23 »

Pedja drago mi je sto te ovdje ljudi mogu naci i stvarno bih zelio da mi odgovoris na ovo pitanje koje cu ti postaviti,tj. svima nama!
Molim te navedi tri relevantna argumenta zbog kojih gdin. Kljujic ne bi trebao da bude gradonacelnik? Uz duzno postovanje gdinu Kamocajiu,ja mislim da ni po jednom parametru ne moze parirati svome protukandidatu... Al eto volio bih da cujem tvoje argumente?? Hvala unaprijed! Svako dobro!
VjecitiStudent

#15175 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:Maystor

Mislim da je Igorov potez- pismo NS-u - vrlo racionalan, hrabar i posten potez.
To sam mu i rekao.
...
p.k.
Većina ovdje to vidi kao očajnički potez mladog lopova.
Locked