Gdje si Antonio, druže stari. Imaš li za predstojeće fudbalsko prvenstvo (ako gledaš) neke lične favorite, simpatije?vivaldi wrote:...
Izrael je opet pocinio zlocin!
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#15151 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- General War
#15152 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mislio sam na operacije van Izraela, A mossad ti nije vojna organizacija (po lancu zapovjedanja) (kao i CIA) vec odgovoran direktno premijeru.vivaldi wrote:pa nije mossad civilna zastita vec sastavni dio vojske, ko sto ni iranski nuklerani program nije civilni vec vojni. osim toga, kuce palestnskih samoubica ne unistava mosad vec tenkovi, ko sto na svaki napad ili pokusaj napada vojska uzvraca nesrazmjernom silom.General War wrote:pa to nije vojna doktrina...vec mossad...uzmes lazne pasose i infiltriras se u koju zemlju hoces bez diplomatskih konsekvenci. Da iran javno izda lazne engleske pasose, druga bi prica bila.
- vivaldi
#15153 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sport sam batalio poodavno, ne znam ni sam sto. desilo se iz cista miraChallenger_ wrote:Gdje si Antonio, druže stari. Imaš li za predstojeće fudbalsko prvenstvo (ako gledaš) neke lične favorite, simpatije?
nije bas da nista ne znam, ali ne sjecam se kad sam pogledao cijelu utakmicu.
navijacu za srbiju (ako bude igro "mitros on fire"), pa za hvatsku, i afrikance (mada ne znam ko se od njih plasiro
ma to su vec sitni detalji koji bi mozda bili vazni da smo kod notaraGeneral War wrote:Mislio sam na operacije van Izraela, A mossad ti nije vojna organizacija (po lancu zapovjedanja) (kao i CIA) vec odgovoran direktno premijeru.
-
mirza_15
#15154 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisam kompetentan niti imam dovoljno ulaznih informacija da bih procjenio moc neke vojske. Izrael pokazuje zube na palestincima. A nisu se bas proslavili u onih mjesec dana rata sa Hezbolahom, a daleko od toga da je Hezbolah ozbiljna formacija. Iran je preko Libana i Sirije na granici Izraela. Fora je sto je Izrael nuklearna sila, a i eventualni sukob sa Iranom sasvim sigurno ne bi vodio sam vec uz pomoc velikog brata. Cak je vrlo lako moguce da u taj sukob Izrael ne bi ni usao nego bi za njih sve obavili Ameri.
- General War
#15155 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
vivaldi wrote:ma to su vec sitni detalji koji bi mozda bili vazni da smo kod notaraGeneral War wrote:Mislio sam na operacije van Izraela, A mossad ti nije vojna organizacija (po lancu zapovjedanja) (kao i CIA) vec odgovoran direktno premijeru., ali ovo je forum pa to ne mijenja sustinu
slazem se,al eto da rekoh, poravnjam
- Challenger_
#15156 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zanimljiv redoslijed.vivaldi wrote:sport sam batalio poodavno, ne znam ni sam sto. desilo se iz cista miraChallenger_ wrote:Gdje si Antonio, druže stari. Imaš li za predstojeće fudbalsko prvenstvo (ako gledaš) neke lične favorite, simpatije?
nije bas da nista ne znam, ali ne sjecam se kad sam pogledao cijelu utakmicu.
navijacu za srbiju (ako bude igro "mitros on fire"), pa za hvatsku, i afrikance (mada ne znam ko se od njih plasiro), a od favorita za brazilsku fukaru, da se bar favele imaju cemu radovat
Uzgred, čuo sam da je masa Amera rezervisala karte za SP u Rusiji (doskora najbrojniji buking, ne znam da li se šta u međuvremenu promjenilo, a hoće, mislim da će Nijemci biti najbrojni) i zaista je šteta što se nisu kvalifikovali, jer mi se čini da se kod njih dešava renesansa fudbala.
- salik79
#15157 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dozvoli da te, po ko zna koji puta, demantuje tvoj:aratet wrote:Iran nije ni blizu ono sto je nekad bio.commendatore wrote:po tome sto je starija civilizacija od nacipseudozidovskearatet wrote: Po cemu je to Iran ozbiljna vojska?

Mislim, ono, da se ne lazemo.
- General War
#15158 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Americki turisti na putu za SP u Rusiji

- vivaldi
#15159 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
u srbiji imam familiju, dalmaciju bas volim, a afrikanci i brzilci su nam braca po neimastini - to je moj algoritam.Challenger_ wrote:Zanimljiv redoslijed. Uzgred, čuo sam da je masa Amera rezervisala karte za SP u Rusiji (doskora najbrojniji buking, ne znam da li se šta u međuvremenu promjenilo, a hoće, mislim da će Nijemci biti najbrojni) i zaista je šteta što se nisu kvalifikovali, jer mi se čini da se kod njih dešava renesansa fudbala.
ne znam to za amere, ali mi je trenutni idol emanuel emenike (ne vjerujem da je ise repreznetatvac nigerija) - neki dan sam negdje procitao da mu je zena bila miss nigerija 2013. onda se razveo od nje pa ozenio miss nigerije 2014
- Challenger_
- Challenger_
#15161 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Boga mi, svaka mu čast na ovim riječima. Ima više poštovanja prema Iranu nego masa wanna-be cionista.salik79 wrote:
- vivaldi
#15162 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sjecam se kad je obama (mislim da je tema bila ono korejsko hakiranje sonija) u nekom intervju rekao da su iranski hakeri "good", a ruski "very good", a da korejske bas i nije pohvalio bez obzira na hakiranje sonija
- Challenger_
#15163 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ismijao sam se jednom poznaniku (BTW Bošnji, nije nebitno za cijelu priču) na njegovom prijedlogu iznesenom u jednom specifičnom, mješanom društvu: "da Hrvatsku gledamo u Kiseljaku, Srbiju u Istočnom Sarajevu, a ostalo kući, u Sa". Sad ga gleda jedan lik u nevjerici, kao da je pao s Marsa (ja znam da je ober-šejtan, pa šutim) i veli, "hajde još i nekako Hrvatsku, ali Srbiju... Tamo?".vivaldi wrote:u srbiji imam familiju, dalmaciju bas volim, a afrikanci i brzilci su nam braca po neimastini - to je moj algoritam.
A ovaj će da odvali nešto što nikad ni od kog nisam čuo: "Hajde ne *****! Svi smo mi Srbi: Srbi tipa "klasik" (Srbija, BiH), gorski Srbi (Crnogorci), južni (Hercegovci) i TAVAN SRBI (Bošnjaci).
"Puče smjeh kao top"
- salik79
#15164 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A sto je jos bolnije za sve pseudojevreje, aka cioniste, kao sto si ti je da svi iranski Jevreji, kao jedan, stoje iza svoje domovine i po ko zna koji put ponavljaju da su je opet, kao i za vrijeme iracke (proxy) agresije, spremni braniti - kao jedan! Tvojima je to doktor Siamak Moreh Sedgh ovo porucio i u parlamentu:salik79 wrote:Dozvoli da te, po ko zna koji puta, demantuje tvoj:aratet wrote:Iran nije ni blizu ono sto je nekad bio.commendatore wrote:
po tome sto je starija civilizacija od nacipseudozidovske

I u Yusefabad sinagogi u Teheranu, tokom komemoracije povodom 29. godisnjice smrti Imama Homeinija r.a.“During the glorious Islamic revolution of the Iranian people and sacred defence [against Iraqi aggression], we saw the blood of Muslim, Christian, Zoroastrian and Jewish youths being mixed. All of them sacrificed their life to uphold values of the revolution and defend the country against the inhuman aggression of Saddam,” he said.
The lawmaker said unity among the Iranian people has allowed the country to emerge victorious from various battles.
“[Followers of] various religions living in Iran share many similarities, not only in language, culture and national interests, but in [religious] principles of monotheism, prophecy and resurrection, which has deepened unity among them,” said Moreh Sedgh.

https://www.mashreghnews.ir/photo/86014 ... 8%A7%D9%86
- vivaldi
#15165 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ma meni se nekako taj fudbal ugasio 90 u italiji - taj naboj i strast svuda okolo, u meni djecacki entuzijazam, sretna vremena generalno...a onda argentina mamu im jebemChallenger_ wrote:ijao sam se jednom poznaniku (BTW Bošnji, nije nebitno za cijelu priču) na njegovom prijedlogu iznesenom u jednom specifičnom, mješanom društvu: "da Hrvatsku gledamo u Kiseljaku, Srbiju u Istočnom Sarajevu, a ostalo kući, u Sa". Sad ga gleda jedan lik u nevjerici, kao da je pao s Marsa (ja znam da je ober-šejtan, pa šutim) i veli, "hajde još i nekako Hrvatsku, ali Srbiju... Tamo?".A ovaj će da odvali nešto što nikad ni od kog nisam čuo: "Hajde ne *****! Svi smo mi Srbi: Srbi tipa "klasik" (Srbija, BiH), gorski Srbi (Crnogorci), južni (Hercegovci) i TAVAN SRBI (Bošnjaci)."Puče smjeh kao top"
- General War
#15166 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Klasicni; neprijatelj mog neprijatelja je-moj prijatelj.
- Bosanski_kralj
#15167 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I zaključak je da bez SAD-a Izrael se neće ni usuditi napasti Iran.
- salik79
#15168 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Naravno, zato svim silama rade na formiranju "sunitske koalicije", sijuci razdor i smutnju putem svojih tekfir proxyja:
- commendatore
#15169 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sve doktrine sun cu vuaChallenger_ wrote:Boga mi, svaka mu čast na ovim riječima. Ima više poštovanja prema Iranu nego masa wanna-be cionista.salik79 wrote:
-
aratet
#15170 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovo kao kad Zidane prica o nekom treceligasu u kupu.salik79 wrote:
Dozvoli da te, po ko zna koji puta, demantuje tvoj:
Pa kaze imaju jake igrace, cvrsta defanziva, opasni u kontri, lopta im se lijepi za nogu, jaki poslije prekida, pa na kraju s drugom postavom sa pola snage tekma zavrsi 5:0.
- black
- Kikibombona
#15172 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Je li posjeta Krimu u sklopu aranzmana?General War wrote:Americki turisti na putu za SP u Rusiji![]()
PS
Cionisticki zlocinci pomjeraju granice.
-
breuer
#15173 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Cukice laju, a karavane prolaze...
-
zrakomlat
#15174 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Niđe veze. Na osnovu čega tako tumacis izjavu tog lika?aratet wrote:Ovo kao kad Zidane prica o nekom treceligasu u kupu.salik79 wrote:
Dozvoli da te, po ko zna koji puta, demantuje tvoj:
Pa kaze imaju jake igrace, cvrsta defanziva, opasni u kontri, lopta im se lijepi za nogu, jaki poslije prekida, pa na kraju s drugom postavom sa pola snage tekma zavrsi 5:0.
- Kikibombona
#15175 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovo nije tacno. Palestinci imaju izrazito visok natalitet i broj se permanentno povecava.mirza_15 wrote:Nema rjesenja za palestince jer ga Izrael i Amerika ne zele. Sa Hamasom, bez Hamasa Izrael ce nastaviti sa svojom politikom. A ta politika je daljnje otimanje zemlje i pritiska na palestince stvaranjem sve losijih uslova za zivot. Izrael ne zeli dvije drzave. Izrael ne zeli ni jednu drzavu na cijelom tom podrucju. Izrael zeli samo zemlju bez palestinaca. U Gazi 97 % vode nije za ljudsku upotrebu. To podrucje vise nije uslovno za zivot na njemu. Oni mogu da biraju da li ce mirno da nestanu, da pruze kakav takav otpor i nestanu, da organizuju proteste i nestanu. Jedini nacin je otici negdje drugo, ali ni to nije moguce iz Gaze. Njima je namjenjeno da nestanu. A kada Izrael i tu ostvari svoje ciljeve pitanje je hoce li tu stati ili ce nastaviti dalje pod parolom da Izrael ima pravo da se brani. Fakat moras biti teski licemjer pa optuziti palestince i pravdati Izrael za bilo sta sto se dole desava. To je isto kao da otuzis stanovnike varsavskog geta sto su ih nacisti ubijali.
Prije 20 godina u Palestini je zivjelo 2.7 miliona Palestinaca a danas ih zivi 5 miliona. Za 20 godina je uduplan broj. Samo u Gazi je populacija u proteklih 5 godina povecana za 400 000, sa 1.6 miliona na 2 miliona.
Jevreji isto tako imaju prilicno visok natalitet.