HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Benq

#15151 Re: HS kablovska

Post by Benq »

MordorSync wrote:
The Realist wrote:
MordorSync wrote: upravo suprotno, resiveri i moduli HS-a nisu kompaktibilni i morat će se zamjenut za telemah uređaje.
Pa zašto nisu zamijenili, pa onda pustili signal? Svjestan si da nam isto naplaćuju, a usluga uglavnom nevalja?
neće ti niko sam ništa zamjenit, vidi mu priče, moraš potpisat ugovor i zatražit zamjenu resivera ili modula.
Ispravka krivog navoda , tehnicari Telemacha/HSa automatski vrste zamjenu pogotovo sivih Hema resivera koji nisu kompatibilni sa mrezom.
Benq

#15152 Re: HS kablovska

Post by Benq »

MordorSync wrote:
Benq wrote:
Ispravka krivog navoda , tehnicari Telemacha/HSa automatski vrste zamjenu pogotovo sivih Hema resivera koji nisu kompatibilni sa mrezom.
kad zatražiš ako ne zatražiš neće niko
Evo ja ti garantujem da hoce :) . Ako imas modul ili HD Hema resiver onda ti nece niko nista dirati jer ti uredjaji i dalje normalno rade na novom signalu , sivi Hema resiveri se obavezno mjenjaju.
Benq

#15153 Re: HS kablovska

Post by Benq »

MordorSync wrote: D3 mini je bolji al eto
Upravo tako , sivi Hema resiveri se mijenjaju za D3 mini resiver po automatizmu. Sestri su vec zamijenili , prvo pustili novi signal , i kroz 24h dosli sa novim resiverom.
The Realist

#15154 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

MordorSync wrote: neće ti niko sam ništa zamjenit, vidi mu priče, moraš potpisat ugovor i zatražit zamjenu resivera ili modula.
Čuj, vidi mu priče. Pa sami su i signal promijenili, nisam ga ja mijenjao. Kažu na HS-u sam, zašto su mi onda pokvarili uslugu?

Osim toga, TRAŽIO sam potpisivanje ugovora ali NE MOŽE, čak nas slali jednom da odjavimo HS i potpišemo za Telemach i kada se otišlo, kažu ne može. Jesam li opet ja tu kriv?
chakany

#15155 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Je li se mogu uzeti digitalni kanali, bez DUO ili TRIO GRANDE paketa?
Mogu li samo uzeti digitalni paket?
Kako sam izračunao, to bi me izašlo ovako nekako: 15 KM analogna, 3 KM START paket, 8 KM HD paket i 12 KM HBO Premium paket = 38 KM.
E sad ako uzemem ove digitalne pakete, onda ih plaćam Telemach-u, a ne HS-u?
Benq

#15156 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote: Čuj, vidi mu priče. Pa sami su i signal promijenili, nisam ga ja mijenjao. Kažu na HS-u sam, zašto su mi onda pokvarili uslugu?

Osim toga, TRAŽIO sam potpisivanje ugovora ali NE MOŽE, čak nas slali jednom da odjavimo HS i potpišemo za Telemach i kada se otišlo, kažu ne može. Jesam li opet ja tu kriv?
Vidi drug , HS je samo izjednacio programsku shemu sa TM-om , ti ako hoces da uzmes neki od Duo ili Trio paketa, ides u Radnicku i potpisujes ugovor za te pakete sa HS-om.
chakany wrote:Je li se mogu uzeti digitalni kanali, bez DUO ili TRIO GRANDE paketa?
Mogu li samo uzeti digitalni paket?
Kako sam izračunao, to bi me izašlo ovako nekako: 15 KM analogna, 3 KM START paket, 8 KM HD paket i 12 KM HBO Premium paket = 38 KM.
E sad ako uzemem ove digitalne pakete, onda ih plaćam Telemach-u, a ne HS-u?
Bez potpisivanja ugovora za neki od ovih novih paketa ne mozes uzeti samo digitalni paket. Placas HS-u , ne TM-u.
doff

#15157 Re: HS kablovska

Post by doff »

MordorSync wrote: +15km KKS
KKS je analogna, dakle 38KM bi izašla ponuda
Raigor Stonehoof

#15158 Re: HS kablovska

Post by Raigor Stonehoof »

Svaki dan sve gore i gore :-)

https://sendvid.com/gchz7q9x
Raigor Stonehoof

#15159 Re: HS kablovska

modul
Raigor Stonehoof

#15160 Re: HS kablovska

MordorSync wrote:
Raigor Stonehoof wrote:modul
conax telemah ili neki drugi?
veze nemam, HS mi instalirao jos davno :) koji su oni stavljali prije 3 godine
Raigor Stonehoof

#15161 Re: HS kablovska

jel to jos jedna metoda kojom nas tjeraju da potpisemo ugovor s njima :-)
bumerangss

#15162 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

MordorSync wrote:
Benq wrote:Ovo je tema o HS kablovskoj , vi koji promovisete mojatv imate BH Telecom forum !
šta će oni reklamirat u mene komšija plače ko malo djete kada mu pustim SK HD juče gledamo norvič-liverpul, kaže čovjek mikser kada uključi slika mu se trese na moja tv a ne nešto drugo.
Za sliku nije tacno jer je extra a da place za SK presao bi na TM ali nece zbog kvalitete tj nestabilnosti a i cijene
bumerangss

#15163 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

made_in_sarajevo wrote:Daleko da ikoga promovisem, ali prosle sedmice mi skopcali moja tv,uzeo probno mjesec dana jer mi se pretjerano ne svidjaju promjene na HS, pa reko da vidim kakva je i alternativa.

Hd kanale na moja tv cekam da mi otkljucaju pa da i to vidim. Ima kanala gdje je moja tv vidljivo losija od ci modula, ima kanala gdje je ista slika. Npr. Fox i rtl 2, ista emisija samo se saltam sa HS na moja tv, na HS je ostrija slika i bolje su boje. Tv je na istim postavkama. Dok history i eurosport nema razlike, na moja tv su dobri imaju ostrine,boje dobre. Sad jel to tako vazda ili ima do rezolucije na resiveru ne znam. Moram ih zvati da mi vide to kako uci u postavke da se to promjeni,ako moze ikako. Internet guram 5.20mbita :mrgreen: . sad kome smeta hs, hoce moja tv a ne smetaju mu neki losiji kanali nece se puno zajebati. Kazu u martu ce biti vece brzine, vjerovatno ce minimalno na 15/1 dici. Meni na nekim kanalima smeta sto je losija slika na moja tv, nema ostrine i boja.

Razlika ima,internet, kanali su losiji, neki su isti kvalitetom. Sad da je u 5 deka nije, ali dok se zavrse ove famozne promjene na hs i telekom dok zavrsi svoje od februara do aprila, vidjet cemo kako ce ko gurati. Internet na moja tv dosad 5.20 na speedtestu. 1080 video ide bez problema, 2k vec se treba malo pauzurati, 4k malo vise, ovo obicno surfanje tipa facebook,forumi,youtube to mi isto otvara kao hs. Danas cu neki torrent staviti pa da vidim kako i to ide. Ja cu na kraju mjeseca vjerovatno odjaviti moja tv i ostat na hs, ali ovolike promjene i jos ukidanje hd kanala koje sam gledao mi se pretjerano ne svidja, kao i svaki dan nova prica od strane hs i telemacha.

Eto ko se premislja i konta. Nije toliko moja tv losija ko moze preci preko nekih kanala gdje je slika losija naspram ci modula na hs. Nije losija da se ne moze gledati, nego je primjetno da fali ostrinr i svjetline na nekim kanalima.internet kazu da ce telekom dizati na 15/1 pa gore,a to ostaje da cekamo februar ili mart pa da vidimo sta ce biti.
Ocito da ti ne valja TV :D uzmi LCD pa ces biti zadovoljan sa slikom! Priznajem da je net samo 5 Mb ali to ce uskoro povecati. Ostalo kod Moja TV je odlicno :thumbup:
The Realist

#15164 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

MordorSync wrote: nazovi 1360 pa se ponovo raspitaj
Ma jesam zvao, oni su nas i poslali da potpišemo ugovor :D. Ali valjda sutra dođu sa recieverom, pa automatski mogu i signal popraviti, a.B.d.!

Ja razumijem da ima problema radi preuzimanja i ne pravim frku oko toga, samo treba biti jasno ko je krivac za trenutnu situaciju, a to sigurno nismo mi, korisnici.
The Realist

#15165 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Benq wrote:
Vidi drug , HS je samo izjednacio programsku shemu sa TM-om , ti ako hoces da uzmes neki od Duo ili Trio paketa, ides u Radnicku i potpisujes ugovor za te pakete sa HS-om.
Ne žalim se ja na to, nego na to da mi se pokvarila slika od kada su pustili novi signal, HD kanali svi trzaju, a na analognoj (TV u drugoj sobi) ne mogu pronaći Viasatova dva kanala History, Sport Klub, te još nekoliko kanala (vjerovatno i 15-20 ukupno, jer mi se prebrzo krenu kanali ponavljati, a ja sam odustao nakon što sam vidio da mi fale ovi dokumentarni i shvatio da bezveze tražim, jer ih ne hvata), a sve sam to mogao hvatati dok nisu novi signal pustili.

Također, zar ne bi trebao sada imati net 25/2 (kod mene je još uvijek ispod 20 download, upload malo ispod 2)?

Potpisati ugovor isto ne mogu, jer sam probao.

Čak i ne zamjerim što su me poslali iz korisničke službe da potpišem ugovor, a onda nam tamo rekli da to ne možemo uraditi, jer siguran sam da je samo greška u pitanju, a stvarno su jako ljubazni bili svaku puta kada sam zvao i tu nemam zamjerke (ima jedan lik malo smotaniji, ali nema veze :D), ali moram reći da mi smeta da mi fali dosta kanala na drugom TV-u, kao i to što su na ovom u dnevnoj loši neki kanali, a uz to mi fali nekoliko jako bitnih kanala (imam sličan probalm kao @AdrianMole), koje tek mogu dobiti kada potpišem ugovor, a, po ko zna koji puta ponavljam, ja to ne mogu.
Benq

#15166 Re: HS kablovska

Post by Benq »

MordorSync wrote:jel da uzme tv u bh telekomu ili da kupi negdje drugo :lol:
Hahahaha svaka ti cast na komentaru :lol: , ipak evo koliko vidim treba imati specijalan tv da bi se gledali njihovi kanali :mrgreen:
The Realist wrote: Također, zar ne bi trebao sada imati net 25/2 (kod mene je još uvijek ispod 20 download, upload malo ispod 2)?

Imas net koji si koristio do sada , tu se nista ne mijenja i niko te nece automatski prebacit na novi paket , ako hoces neki od Duo ili Trio paketa , to potpisujes iskljucivo sa HS/HKB kompanijom u Radnickoj 18 , ne u Telemahu.
The Realist

#15167 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Benq wrote:
Hahahaha svaka ti cast na komentaru :lol: , ipak evo koliko vidim treba imati specijalan tv da bi se gledali njihovi kanali :mrgreen:
The Realist wrote: Također, zar ne bi trebao sada imati net 25/2 (kod mene je još uvijek ispod 20 download, upload malo ispod 2)?

Imas net koji si koristio do sada , tu se nista ne mijenja i niko te nece automatski prebacit na novi paket , ako hoces neki od Duo ili Trio paketa , to potpisujes iskljucivo sa HS/HKB kompanijom u Radnickoj 18 , ne u Telemahu.
Meni rekose da ne mora u Radnickoj, nego na bilo kojem njihovom prodajnom mjestu (mi u BBI isli, tj. supruga).
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#15168 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

A meni neki dan u Radničkoj rekli da ako hoću neki telemachov paket mram ići u telemach. JLZ. :D
made_in_sarajevo

#15169 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

bumerangss wrote:
Ocito da ti ne valja TV :D uzmi LCD pa ces biti zadovoljan sa slikom! Priznajem da je net samo 5 Mb ali to ce uskoro povecati. Ostalo kod Moja TV je odlicno :thumbup:
E nisam znao da lg smart tv, full hd nije dobar za moja tv :mrgreen: . ovo nisu ni oni sto najvise telekom brane izvalili :mrgreen:
Benq

#15170 Re: HS kablovska

Post by Benq »

made_in_sarajevo wrote:
E nisam znao da lg smart tv, full hd nije dobar za moja tv :mrgreen: . ovo nisu ni oni sto najvise telekom brane izvalili :mrgreen:
A sto si tako siguran da je taj tv dovoljan ? - Ne , nije dovoljan , overkill je :lol:
bumerangss

#15171 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

Moze ako zeli. Ja sam svoj LCD LG 42' kupio u tehno mag i zadovoljan sam sa slikom
bumerangss

#15172 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

made_in_sarajevo wrote:
bumerangss wrote:

E i moj je isti, vjerovatno malo veci pa je bolji :D mislim 42' i smart 3D 400Hz.... :thumbup:

A Moja TV je pa je extra :wink:
made_in_sarajevo

#15173 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Haj kontam ja ima do tv-a, ali kakve veze tv ima ako na istom tv-u gledam i moja tv i HS preko ci modula? :mrgreen:
madnessa

#15174 Re: HS kablovska

Post by madnessa »

Evo drugi dan bez TV-a zahvaljujuci njihovoj bahatosti. Nije problem sto ljudi mijenjaju sistem, ali zasto to rade subotom popodne??? Trebaju da nam zamijene receiver, ali niko nije jos dosao da to uradi. Analognu nikad nismo ni gledali, pa nismo ni skenirali kanale. Sad kad skeniramo imamo snijeznu sliku. :D
Od sutra trazimo druge opcije, jer stvarno ne zelimo da nas neko tretira kao budale i to za nase pare. Ni alternativa nije nesto bolja, ali se iskreno nadam da ne rade znacajne intervencije vikendom. Ovo im nije prvi put da nas ostave bez usluge i zato gudbaj...
kloniran

#15175 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

umjesto da rade na mrezi iza 12 navece oni u sred bijela dana iskljucuju net i kablovsku po nekoliko puta :-)
Locked