Znaci UA ga ne moze srusiti greskom, a separatisti mogu.Kaligula I wrote:...slažem se ako je srušen od strane Novorusa, ali ako ga je srušila UA, onda nema govora o grešci...nema rezona da ovi prvi svjesno skidaju putnički avion i time sebi zagorčavaju život, dok ovi drugi i nemaju priliku na grešku, pošto Novorusi ne koriste avione...znači ako je UA i oborila avion to je moglo biti samo svjesno i s namjerom, a da njoj ide u prilog ovo rušenje jasno je i pticama na grani...jefferson wrote:
Jest moguce razlikovat ako je lanser prikljucen na akvizicijski radar.
Znaci ako je u pitanju baterija sa akvizicijskim radarom, onda operater sa imalo treninga bi mogao da razjasni izmedju SU-25 aviona poput 777.
Tesko da moze razlikovati 777 i IL-76, ali posto ima IFF, operater bi morao pokupiti signal transpondera sa 777 koji bi mu dao sve informacije o tom avionu, kompaniju, rutu.
Problem je sto sam lanser moze nezavisno da djeluje od akvizicijskog radara. On ima dosta jednostavniji radar, i ne moze da razlikuje metu, cak ni da ocita tacnu visinu.
Ja sam vec rekao, ovo je greska, niko ovdje nije oborio namjerno ovaj avion. Separatisti su ili zauzeli ili dobili lanser, a lanser moze djelovati nezavisno jer mu je prvenstvena namjena zastita trupa na zemlji.
Jebo pamet.