Ukrajina

Post Reply
jefferson

#15151 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Kaligula I wrote:
jefferson wrote:
Jest moguce razlikovat ako je lanser prikljucen na akvizicijski radar.
Znaci ako je u pitanju baterija sa akvizicijskim radarom, onda operater sa imalo treninga bi mogao da razjasni izmedju SU-25 aviona poput 777.
Tesko da moze razlikovati 777 i IL-76, ali posto ima IFF, operater bi morao pokupiti signal transpondera sa 777 koji bi mu dao sve informacije o tom avionu, kompaniju, rutu.
Problem je sto sam lanser moze nezavisno da djeluje od akvizicijskog radara. On ima dosta jednostavniji radar, i ne moze da razlikuje metu, cak ni da ocita tacnu visinu.
Ja sam vec rekao, ovo je greska, niko ovdje nije oborio namjerno ovaj avion. Separatisti su ili zauzeli ili dobili lanser, a lanser moze djelovati nezavisno jer mu je prvenstvena namjena zastita trupa na zemlji.
...slažem se ako je srušen od strane Novorusa, ali ako ga je srušila UA, onda nema govora o grešci...nema rezona da ovi prvi svjesno skidaju putnički avion i time sebi zagorčavaju život, dok ovi drugi i nemaju priliku na grešku, pošto Novorusi ne koriste avione...znači ako je UA i oborila avion to je moglo biti samo svjesno i s namjerom, a da njoj ide u prilog ovo rušenje jasno je i pticama na grani...
Znaci UA ga ne moze srusiti greskom, a separatisti mogu.
Jebo pamet.
Co0l

#15152 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Hajlac wrote:
Danguba wrote:treba gamad potamaniti. :novine:
Misliš žohare/pacove?

"3. DEHUMANIZATION: One group denies the humanity of the other group. Members of it are equated with animals, vermin, insects or diseases. Dehumanization overcomes the normal human revulsion against murder. At this stage, hate propaganda in print and on hate radios is used to vilify the victim group.

Nazi ideology presented Jews as "poisonous parasites", as "vermin", "bacteria" and "bacilli". The film “The Eternal Jew” itself compared the Jews to "rats". The 1940 anti-Semitic propaganda movie "Jud Suess," called them "locusts". Hitler described Jews as a "disease", a force of disintegration, and as "parasite" within the body of the people: 6 millions were killed.

But this rhetoric does not target the Jews only.
Name-calling is a way to de-humanize people and prepare for the worse...
In Cambodia, the Khmer Rouges used to call their victims "worms.": nearly 2 millions were killed.
In Rwanda, the Hutu militia called them "cockroaches": 1 million were killed. "

http://laroucheplanet.info/pmwiki/pmwik ... me-calling

Image
Image

Fašizam? Iko? (moderacija?)
Ocito ne zalazis na temu o Siriji gdje su ovakvi termini redovni u repertoaru Asadofila.
detroit-mercy

#15153 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

:mrgreen:
Hajlac wrote:
detroit-mercy wrote:
Hajlac wrote: Znaš ti odlično na šta su se sveli "mainstream" jenki mediji(osim ako ti je ispran mozak boravkom tamo).

Današnji CNN, NBC itd. nemaju blage veze s onima 80-ih i 90-ih ;-) Fox/Murdoch ih sveo na svoju mjeru.
Mozda mi je ispran mozak a mozda je mozak ispran i tebi :mrgreen: , kako apriori mozes tvrditi da si ti u pravu a da je neko drugi u krivu. Ili da eto ti razumijes svijet dok je ostalim ispran mozak.
Btw, ja TV uopste ne gledam, posebno vijesti jer znam da svi ti analiticarski pristupi su samo presipanje iz supljeg u prazno, moraju ljudi nekako zaraditi za zivot :mrgreen: .
I Zapad i Rusija se prejebavaju preko ukrajinskih ledja, to je barem svima jasno. Mene interesuje sta Ukrajinci hoce, a njihov glas se najmanje cuje od sve ove sile analiticara Bosnja koji znaju sta je dobro za Ukrajince a sta nije.
Btw, vidis kako jedan medij moze da bude predje liniju od nepristrasnog do pristransnog u ocim posmatraca :mrgreen: .
Pa ključ jeste u tome što ne tvrdim apriori već zbog preočite propagande i samocenzure "mainstream" medija naspram informacija koje dolaze od kuća poput PBS-a, Democracy Now, Al Jazeere, nezavisnih produkcija poput Journeyman Pictures i drugih izvora dokumentaraca.
Da odeš na Sundance festival dokumentarnog filma kao što ovdje na svu sreću imamo Pravo Ljudski(btw. bijedno posjećen za značaj koji predstavlja) znao bi o čemu pričam. Ali pošto većina nema alternativni/nefiltrirani izvor informacija, sumnjam da razumije(te) o čemu tačno pričam kad npr. nabrojim historiju povijesti USA "intervenicija" po ovim zemljama:
Hajlac wrote: Masovno ubijanje civila u Jemenu, Afganistanu, Iraku, Sudanu, Somaliji, Palestini, Hondurasu, Gvatemali, El Salvadoru, Panami, Čileu, Argentini, Istočnom Timoru, Vijetnamu...živjela čvrsta ruka u borbi protiv civila. Svjetski policajac&pozitivac.

Poserem se na takvog "policajca" i "diplomatu" :twisted:

Nabroj mi zemlje gdje je "čvrsta ruka" Rusije operisala kao u gore nabrojanim zemljama, dakle subverzijom političkog procesa, vojske, obavještajnih struktura, selektivnim egzekucijama(dronovi, specijalni timovi), obučavanjem lokalnih paravojski tzv. "kontrarevolucionarnom" ratovanju(kampanje terora nad 'neposlušnim' lijevo orijentisanim civilima) i na kraju otvorenim invazijama (War on xyz)!

Genocid nad Indijancima/američkim domorocima je 100 puta gori od onog što su radili manijaci Staljin&Berija jer se u prvom slučaju radi o višestoljetnom istrjebljenju jedne čitave kulture i naroda a u drugom o čistoj vladavini totalitarnih manijaka. Btw. uspjeli su jer danas više ne postoje tradicionalni Indijanci - ostala je šačica "emancipovanih" džins crvenokožaca koji samo podsjećaju na neke davne.
Što se tiče (ne)gledanja TV-a i ukrajinskih leđa, tu smo isti.

Eh da je sreće pa da je samo jedan medij prešao iz pozitivnog u totalno negativan - problem je što su se skoro svi sveli na Fox-ovu mjeru - subjective and biased. Običan čovjek teško više ima priliku doći do kvalitetne informacije i činjenica - sve što mu je ostalo jesu:
a)Fox
b)Alex Jones/David Icke psihe.

Samo kad ovdje na forumu počnu veličati Pinočeov krvavi Čile i Čikago bojse, smuči mi se od tolike ignorancije. Ali to je neka druga tema.
Pa PBS isto tako kaze da su za obaranje aviona odgovorni separtatisti i smatra da iza separatista stoje Rusi :mrgreen: . Barem tako bi na vijestima neku noc, btw, kada sam rekao da ne gledam vijesti slagao sam, ponekada pogledam PBS ali nesto ne vidim da su previse naklonjeni separatistima.
Po meni, John Stewart da najbolji prikaz situacije u svijetu :mrgreen: .
Ono sto meni nekako ide na zivce je to interesdzijsko posmatranje svijeta u kojem su Amerikanci krivi za podrsku Pinocheu, Sadamu, ovo ili onom (bad guys) ali kada kazes da su amerikanci stajali iza Tite, e onda vidis to je drugo. Kada su tokom rata stali iza vlade u Sarajevu onda je i to nesto drugo. Kada stanu iza suverenosti BiH, onda je i to nesto drugo. Znaci u principu su losi momci ali to sto malo idu nama u korist se tolerise :mrgreen: .
Co0l

#15154 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

dječak sa šibicama wrote:
Spanac sa kijevskog aerodroma, kotrolor letenja, to je objavio na svom twitteru odmah nakon nesrece.

Twitter nalog mu je ukinut u roku odmah.
Ma to kralju! :thumbup: :lol:
detroit-mercy

#15155 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Kaligula I wrote:
GAU8 wrote:

Crna kutija ovdje nece mnogo pomoci.
Ja mislim da americki kao i ruski "intelligence" definitivno zna sve detalje ko je i kako oborio MH17. Za sad ta informacija vrijedi "para", i kockaju se s momentom kada i kako je objaviti. Bolesno, ali jbg...
Ustvari vjerujem da USA ima dokaze da su separatisti skinuli avion, ali zele da "imaju Ruse u saci" i ucjenjuju tom informacijom.
...ne vjerujem, jer da Rusi znaju da Amerikanci znaju kako su separatisti oborili avion, onda bi za njih bila povoljnija opcija priznati istinu odmah i sad, nego se prepustiti američkom iživljavanju, pa opet na kraju izgubit 'utakmicu'...
Mislis ko sa onim juzno-korejskim putnickim koga su oborili pa tvrdili da nisu ni culi nista o tom avionu da bi na kraju prizanali da jesu :mrgreen: .
Hajlac

#15156 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

detroit-mercy wrote:
Hajlac wrote:
Ma još će mene banovati što postavljam te slike :-)

Odavno se dopušta odnosno prešutno odobrava etiketiranje čitavih grupa ljudi(po političkom opredjeljenju, etničkoj pripadnosti...) kao gamad, žohari, otpad, pošast itd. od protesta u Turskoj preko Iraka, Sirije do Ukrajine.

Ne kaskamo mi za Evropom po novom procvatu fašizma.
Pa su tako ukrajinske vlasti i armija fasisti :mrgreen: a separtatisti borci protiv fasizma :mrgreen:. Je si li mislio na to ili na nesto drugo :mrgreen: .
Naravno da nisam mislio na te gluposti. Vjerovatno nisi upratio zašto sam postavio ovo o dehumanizaciji prije fizičkog istrjebljivanja.

Kao i na drugim gore pobrojanim temama, i ovdje se dehumaniziraju svi istočni Ukrajinci - npr. ljudi postave snimke nakon granatiranja gradova od strane Ukrajinske vojske a ovi, poput četnika, pričaju priče kako su tijela vojnika preobukli u civile i poredali onako oko zgrada :roll: Ona priča - samoubijaju se :run:
+ stalno mantraju te termine gamad, otpad, sve pomesti/potamaniti itd...

Čisti fašizam izrođen iz fanatične mržnje prema jednom narodu - u ovom slučaju Rusima.
Po toj fašistoidnoj logici, ja koji godinama stičem znanje o tome šta je svjetski policajac No1 sve radio po svijetu, trebao bih iz dna duše mrziti 300miliona amerikanaca, prizivati hidrogensku bombu i nazivati ih žoharima, gamadi itd. :roll:
Mislim, debilizam. Zna se šta je propaganda, obmana, prešućivanje, lažni patriotizam, tajne operacije, politika-kurva...Imbecilno je prizivati masovno ubijanje bez ikakvog razumijevanja pozadine koja je dovela recimo do trenutnog pokušaja odvajanja istočnog dijela Ukrajine od Kijeva.
Dovoljno je pogledati one slike Janukovičeve "rezidencije" da bude jasno u kakvom stanju je ta zemlja, da ne pričam o dugogodišnjem problemu plaćanja plina ruskom dostavljaču i to kad su cijene plina bile 'diskontne'...
Siromaštvo i ogroman društveni jaz između bogataša i naroda uvijek vodi ovakvim prevratima.
Hajlac

#15157 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

Co0l wrote: Ocito ne zalazis na temu o Siriji gdje su ovakvi termini redovni u repertoaru Asadofila.
Sreća moja pa ne zalazim :roll:

I ovo ovdje se svodi na onanisanje nad unesrećenim i podijeljenim narodom, strateškim igrama Velikih i sado-mazo prepucavanja forumaša kao ispušni ventil. Mogu misliti na šta to tamo liči.
Hajlac

#15158 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

jefferson wrote:
Kaligula I wrote:
jefferson wrote:
Znaci ako je u pitanju baterija sa akvizicijskim radarom, onda operater sa imalo treninga bi mogao da razjasni izmedju SU-25 aviona poput 777.
Tesko da moze razlikovati 777 i IL-76, ali posto ima IFF, operater bi morao pokupiti signal transpondera sa 777 koji bi mu dao sve informacije o tom avionu, kompaniju, rutu.
Problem je sto sam lanser moze nezavisno da djeluje od akvizicijskog radara. On ima dosta jednostavniji radar, i ne moze da razlikuje metu, cak ni da ocita tacnu visinu.
Ja sam vec rekao, ovo je greska, niko ovdje nije oborio namjerno ovaj avion. Separatisti su ili zauzeli ili dobili lanser, a lanser moze djelovati nezavisno jer mu je prvenstvena namjena zastita trupa na zemlji.
...slažem se ako je srušen od strane Novorusa, ali ako ga je srušila UA, onda nema govora o grešci...nema rezona da ovi prvi svjesno skidaju putnički avion i time sebi zagorčavaju život, dok ovi drugi i nemaju priliku na grešku, pošto Novorusi ne koriste avione...znači ako je UA i oborila avion to je moglo biti samo svjesno i s namjerom, a da njoj ide u prilog ovo rušenje jasno je i pticama na grani...
Jebo pamet.
Kako da ga slučajno obore kad su njihovi kontrolori određivali rutu, pratili let i obaška držali dva borbena aviona uz avion kao pratnju. Znaju oni odlično šta se desilo - hem zračna kontorla leta em vojska em piloti ta dva aviona...
Hajlac

#15159 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

detroit-mercy wrote: Pa PBS isto tako kaze da su za obaranje aviona odgovorni separtatisti i smatra da iza separatista stoje Rusi :mrgreen: . Barem tako bi na vijestima neku noc, btw, kada sam rekao da ne gledam vijesti slagao sam, ponekada pogledam PBS ali nesto ne vidim da su previse naklonjeni separatistima.
Ono sto meni nekako ide na zivce je to interesdzijsko posmatranje svijeta u kojem su Amerikanci krivi za podrsku Pinocheu, Sadamu, ovo ili onom (bad guys) ali kada kazes da su amerikanci stajali iza Tite, e onda vidis to je drugo. Kada su tokom rata stali iza vlade u Sarajevu onda je i to nesto drugo. Kada stanu iza suverenosti BiH, onda je i to nesto drugo. Znaci u principu su losi momci ali to sto malo idu nama u korist se tolerise :mrgreen: .
Ma ne spominjem ja te medije u svjetlu slučaja malezijskog aviona već generalno u svjetlu stanja najvećih medija koji generišu mišljenje(eklatantni primjer propagande prije agresije na Irak, a nakon decenijske ekonomsko vojne kampanje krvavih sankcija i "selektivnih" vojnih napada).

Ma jesu vraga - kupovali su ga $$ kako bi im bio naklonjen tj. kako se ne bi okrenuo Hruščovu i kompaniji. Rovarili su oni konstantno po Jugi laganim "otvaranjem" tržišta prema Zapadu, kreditima(koje je valjalo otplaćivati 1980-ih a napuhana proizvodna ekonomija počela stagnirati - Kina preuzimala tržište jeftinoćom). To je bila američka hladnoratovska igra i Juga+Nesvrstani kao tampon zona.
Za razliku od Sadama, Pinočea, Noriege, južno-Vijetnamskih lutki, Jeljcina, Reze Pehlavija itd., Tito nije bio američka lutka i kreacija. K'o nebo i zemlja. Skrenućemo previše s teme.

Sve zavisi od interesa - negdje će igrati otvoreno/diplomatski, negdje perfidno/tajno a negdje agresorski/vojno.
Last edited by Hajlac on 21/07/2014 20:41, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15160 Re: Ukrajina

Post by pici »

rekoH ja par strana prije da ce ruje NLO ubacit... :oops:

Image
Sezam

#15161 Re: Ukrajina

Post by Sezam »

Koliko rasprave oko pijanog cetnika. :zzzz:
detroit-mercy

#15162 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Hajlac wrote:
detroit-mercy wrote:
Hajlac wrote:
Ma još će mene banovati što postavljam te slike :-)

Odavno se dopušta odnosno prešutno odobrava etiketiranje čitavih grupa ljudi(po političkom opredjeljenju, etničkoj pripadnosti...) kao gamad, žohari, otpad, pošast itd. od protesta u Turskoj preko Iraka, Sirije do Ukrajine.

Ne kaskamo mi za Evropom po novom procvatu fašizma.
Pa su tako ukrajinske vlasti i armija fasisti :mrgreen: a separtatisti borci protiv fasizma :mrgreen:. Je si li mislio na to ili na nesto drugo :mrgreen: .
Naravno da nisam mislio na te gluposti. Vjerovatno nisi upratio zašto sam postavio ovo o dehumanizaciji prije fizičkog istrjebljivanja.

Kao i na drugim gore pobrojanim temama, i ovdje se dehumaniziraju svi istočni Ukrajinci - npr. ljudi postave snimke nakon granatiranja gradova od strane Ukrajinske vojske a ovi, poput četnika, pričaju priče kako su tijela vojnika preobukli u civile i poredali onako oko zgrada :roll: Ona priča - samoubijaju se :run:
+ stalno mantraju te termine gamad, otpad, sve pomesti/potamaniti itd...

Čisti fašizam izrođen iz fanatične mržnje prema jednom narodu - u ovom slučaju Rusima.
Po toj fašistoidnoj logici, ja koji godinama stičem znanje o tome šta je svjetski policajac No1 sve radio po svijetu, trebao bih iz dna duše mrziti 300miliona amerikanaca, prizivati hidrogensku bombu i nazivati ih žoharima, gamadi itd. :roll:
Mislim, debilizam. Zna se šta je propaganda, obmana, prešućivanje, lažni patriotizam, tajne operacije, politika-kurva...Imbecilno je prizivati masovno ubijanje bez ikakvog razumijevanja pozadine koja je dovela recimo do trenutnog pokušaja odvajanja istočnog dijela Ukrajine od Kijeva.
Dovoljno je pogledati one slike Janukovičeve "rezidencije" da bude jasno u kakvom stanju je ta zemlja, da ne pričam o dugogodišnjem problemu plaćanja plina ruskom dostavljaču i to kad su cijene plina bile 'diskontne'...
Siromaštvo i ogroman društveni jaz između bogataša i naroda uvijek vodi ovakvim prevratima.
Zar ne bi isto tako po nekom defaultu trebao da isto tako stices i znanja sta je Svjetski Policajac No 2 radio po cijelom svijetu, pri tome se mora uzeti u obzir da nikada nije bio na nivou Svjetskog Policajca br 1 po ekonomskoj snazi i vojnoj moci, jer da je bio, postupao bi vjerovatno isto. U sta smo se uvjerili od Ceske, Madjarske, Avganistana, podrzavanja raznih gerila po svijetu. Od masovnog izgladnivanja Ukrajinaca i smrti miliona, o protjerivanju u logore i raseljavanja kompletnih naroda, ubijanja miliona ljudi. "Po toj fašistoidnoj logici, ja koji godinama stičem znanje o tome šta je svjetski policajac No2 sve radio po svijetu, trebao bih iz dna duše mrziti 130miliona Rusa, prizivati hidrogensku bombu i nazivati ih žoharima, gamadi itd. :roll" :mrgreen: .
I pored svekolike brige ruskog naroda za Ukrajinom i Ukrajincima :mrgreen: ne vidim da im je nesto bas pretjerano dobro islo :mrgreen: .
jefferson

#15163 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Kako da ga slučajno obore kad su njihovi kontrolori određivali rutu, pratili let i obaška držali dva borbena aviona uz avion kao pratnju. Znaju oni odlično šta se desilo - hem zračna kontorla leta em vojska em piloti ta dva aviona...
A gdje su ta dva aviona? Ko to tvrdi? Separatisti? Rusi? Tvrde da je Su-25? To ti je kao da posaljes Galeb G-4 da srusi avion. Teoretski da, prakticno, vrlo komplikovano cak i da je bio opremljen AA raketama.
Inace likovi koji su glavnokomandujuci u tom regionu su bas onako kredibilni.
Ako hoces namjerno srusiti avion, dva lovca su zadnje nesto sto bi uradio, kao i BUK. Zato je ovo greska, amaterski cas Putina.
Sto SAD nece da da sofisticrano oruzje sirijskim pobunjenicima? Upravo zbog ovih stvari.
Ali jok, bolje vrijeme ubijati kojekakvim zavjerama itd.
Ako su lovci srusili avion, to je vrlo lako utvrditi. Treba ti stapic za usi,pokupis prasinu sa metala na mjestu gdje sumnjas da je raketa napravila udar, i vrlo brzo ce se znati kakva je raketa pogodila. Ne samo kakva, nego i koje godine je proizvedena!
detroit-mercy

#15164 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Hajlac wrote:
detroit-mercy wrote: Pa PBS isto tako kaze da su za obaranje aviona odgovorni separtatisti i smatra da iza separatista stoje Rusi :mrgreen: . Barem tako bi na vijestima neku noc, btw, kada sam rekao da ne gledam vijesti slagao sam, ponekada pogledam PBS ali nesto ne vidim da su previse naklonjeni separatistima.
Ma ne spominjem ja te medije u svjetlu slučaja malezijskog aviona već generalno u svjetlu stanja najvećih medija koji generišu mišljenje(eklatantni primjer propagande prije agresije na Irak, a nakon decenijske ekonomsko vojne kampanje krvavih sankcija i "selektivnih" vojnih napada).

Ma jesu vraga - kupovali su ga $$ kako bi im bio naklonjen tj. kako se ne bi okrenuo Hruščovu i kompaniji. Rovarili su oni konstantno po Jugi laganim "otvaranjem" tržišta prema Zapadu, kreditima(koje je valjalo otplaćivati 1980-ih a napuhana proizvodna ekonomija počela stagnirati - Kina preuzimala tržište jeftinoćom). To je bila američka hladnoratovska igra i Juga+Nesvrstani kao tampon zona.
Za razliku od Sadama, Pinočea, Noriege, južno-Vijetnamskih lutki, Jeljcina, Reze Pehlavija itd., Tito nije bio američka lutka i kreacija. K'o nebo i zemlja. Skrenućemo previše s teme.

Sve zavisi od interesa - negdje će igrati otvoreno/diplomatski, negdje perfidno/tajno a negdje agresorski/vojno.
Sad i Tito nevalja :mrgreen: hoces reci da nam je bolje bilo da su nas Ruje zgazile 1948 :mrgreen: . Pa bi nam bilo pravo dobro kao Rumunima, Bugarima, Poljacima, Cesima, Slovacima i mnogim drugim.
Ode ti previse istocno sa svojim nezavisnim stavom i intelektualnim pogledom na svijet :mrgreen: .
Kaligula I

#15165 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

https://www.youtube.com/watch?v=5SBo0akeDMY

...da se ne zaboravi koga Amerika sponzorira...
sportman1

#15166 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

teza da su avion oborili prorusi grreskom jer je uz njega bio borbeni avion je mozda najlogicnija. rusima ne odgovara da to priznaju jer tako priznaju da su dali samoodbrani raketne sisteme. ukrajincima ne odgovara jer je ocito da su zloupotrebili nevine.
slucaj da su ukrajinci navukli avion i oborili ga da bi poturili prorusima znaci da je svijet danas moralan koliko i u vrijeme sodome i gomore.
Hajlac

#15167 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

detroit-mercy wrote: Zar ne bi isto tako po nekom defaultu trebao da isto tako stices i znanja sta je Svjetski Policajac No 2 radio po cijelom svijetu, pri tome se mora uzeti u obzir da nikada nije bio na nivou Svjetskog Policajca br 1 po ekonomskoj snazi i vojnoj moci, jer da je bio, postupao bi vjerovatno isto. U sta smo se uvjerili od Ceske, Madjarske, Avganistana, podrzavanja raznih gerila po svijetu. Od masovnog izgladnivanja Ukrajinaca i smrti miliona, o protjerivanju u logore i raseljavanja kompletnih naroda, ubijanja miliona ljudi. "Po toj fašistoidnoj logici, ja koji godinama stičem znanje o tome šta je svjetski policajac No2 sve radio po svijetu, trebao bih iz dna duše mrziti 130miliona Rusa, prizivati hidrogensku bombu i nazivati ih žoharima, gamadi itd. :roll" :mrgreen: .
I pored svekolike brige ruskog naroda za Ukrajinom i Ukrajincima :mrgreen: ne vidim da im je nesto bas pretjerano dobro islo :mrgreen: .
Naravno, samo su ti slučajevi podrške kojekakvim ljevičarskim pokretima, vladama itd. u 90% slučajeva puka reakcija na perfidne kampanje policajca No1 ;-) Od Kube, Vijetnama, Afganistana, Čečenije, Libije, Sirije, do današnje Ukrajine. Gdje god vidiš uspinjanje (ekstremne)desnice, znaj da joj policajac No1 nije prijetnja (najčešće je mentor).

Dovoljno je samo slučaj Afganistana da spomenem:

"The Democratic Republic of Afghanistan was formed after the Saur Revolution on April 27, 1978. The government was one with a pro-poor, pro-farmer and socialistic agenda. It had close relations with the Soviet Union. On December 5, 1978, a friendship treaty was signed between the Soviet Union and Afghanistan. On July 3, 1979, United States President Jimmy Carter signed the first directive for covert financial aid to the opponents of the pro-Soviet regime in Kabul.[31]"
http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_war ... Background

ISI/CIA već oko 1975. (četiri gorine prije ruske invazije) obučavali Jamiat-e Islami teroriste za infiltraciju u sekularni Afganistan(svaka veza s Sirijom i Libijom je slučajna). Podržavali ih bogataši-zemljoposjednici koji su narod držali ekonomskim robovima (usury).

Jednog dana će na vidjelo isplivati i pozadina ukrajinskog 'ustanka'.
Kaligula I

#15168 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

jefferson wrote:
Kaligula I wrote:
jefferson wrote:
Jebo pamet.
...BUK-om ga ni slučajno nisu mogli srušit greškom...a na neki drugi način ne znam...reci...
jefferson

#15169 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

sportman1 wrote:teza da su avion oborili prorusi grreskom jer je uz njega bio borbeni avion je mozda najlogicnija. rusima ne odgovara da to priznaju jer tako priznaju da su dali samoodbrani raketne sisteme. ukrajincima ne odgovara jer je ocito da su zloupotrebili nevine.
slucaj da su ukrajinci navukli avion i oborili ga da bi poturili prorusima znaci da je svijet danas moralan koliko i u vrijeme sodome i gomore.
Nije mogao biti uz Mh17 kada SU-25 nema uopste toliki plafon leta.
Da su odmah rekli MIG-29 ili SU-27, to bi nekako moglo da se prihvati kao teorija, da su koristili taj avion kao zastitu.
Medjutim, MIG-29 nije bas nesto posebno dobar kada su u pitanju napadi na zemlju, tako da je pitanje sto uopste da leti tamo?
SU-27 isto tako. Dosta je bolji od MIG-29 kada su u pitanju napadi an zemaljske ciljeve, ali i dalje to je presretac koji se koristi za uspostavljanje zracne dominacije.
Stoga, pored Su-25, sto koristiti te avione u tom podrucju i rizikovati da se izgubi daleko skuplji avion?
Drugo, SU-25 bi mogao koristiti zastiti MH17 samo ako je bio potpuno nenaoruzan. Naoruzani Su-25 nemoze ni blizu da razvije brinu kojom B777 krstari na 33,000ft.
SU-25 ima brzinu blizu 1000km/h SAMO ako je potpuno prazan, bez dodatnih spremnika za gorivo i bez naoruzanja.
B777 se kretao 560mph ili 890km/h. Tu brzinu naoruzan SU-25 ne moze ni teoretski da razvije, niti moze da se popne na taj nivo leta cak i kad je prazan.
Kaligula I

#15170 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

jefferson wrote:
A gdje su ta dva aviona? Ko to tvrdi? Separatisti? Rusi? Tvrde da je Su-25? To ti je kao da posaljes Galeb G-4 da srusi avion. Teoretski da, prakticno, vrlo komplikovano cak i da je bio opremljen AA raketama.
Ako hoces namjerno srusiti avion, dva lovca su zadnje nesto sto bi uradio, kao i BUK. Zato je ovo greska, amaterski cas Putina.
Sto SAD nece da da sofisticrano oruzje sirijskim pobunjenicima? Upravo zbog ovih stvari.
Ako su lovci srusili avion, to je vrlo lako utvrditi. Treba ti stapic za usi,pokupis prasinu sa metala na mjestu gdje sumnjas da je raketa napravila udar, i vrlo brzo ce se znati kakva je raketa pogodila. Ne samo kakva, nego i koje godine je proizvedena!
...evo tehničkih karakteristika Su 25...

http://ria.ru/infografika/20090209/161489516.html
jefferson

#15171 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

...BUK-om ga ni slučajno nisu mogli srušit greškom...a na neki drugi način ne znam...reci...
Procitaj ponovo sta sam napisao.
Sam lanser BUK nema akvizicijski radar. Akvizicijski radra opskrbljuje bateriju, i SAMO akvizicijski radar moze bez problema da identifikuje B777 bez problema.
BUK je dizajniran da moze djelovati mimo akvizicijskog radara cime mu se poboljsava pokretnost i prakticno od momenta zaustavljanja vozila do ispaljivanja rakete moze proci max 5min.
To je u ratu prednost BUK sistema naspram KUB sistema kojeg je nasljedio, jer sam lanser ima radar koji moze da uoci metu, i navodi raketu, ali sam radar je dosta jednostavniji od akvizicijskog radara koji ima sopstveno vozilo zbog velicine.
U sustini, to je super ideja, sve dok znas sta leti gore, jer taj radar na lanseru ti ne moze reci sta leti iznad.
mirsek

#15172 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

jefferson wrote:
sportman1 wrote:teza da su avion oborili prorusi grreskom jer je uz njega bio borbeni avion je mozda najlogicnija. rusima ne odgovara da to priznaju jer tako priznaju da su dali samoodbrani raketne sisteme. ukrajincima ne odgovara jer je ocito da su zloupotrebili nevine.
Da su odmah rekli MIG-29 ili SU-27, to bi nekako moglo da se prihvati kao teorija, da su koristili taj avion kao zastitu.
Medjutim, MIG-29 nije bas nesto posebno dobar kada su u pitanju napadi na zemlju, tako da je pitanje sto uopste da leti tamo?
SU-27 isto tako. Dosta je bolji od MIG-29 kada su u pitanju napadi an zemaljske ciljeve, ali i dalje to je presretac koji se koristi za uspostavljanje zracne dominacije.
Stoga, pored Su-25, sto koristiti te avione u tom podrucju i rizikovati da se izgubi daleko skuplji avion?
Drugo, SU-25 bi mogao koristiti zastiti MH17 samo ako je bio potpuno nenaoruzan. Naoruzani Su-25 nemoze ni blizu da razvije brinu kojom B777 krstari na 33,000ft.
SU-25 ima brzinu blizu 1000km/h SAMO ako je potpuno prazan, bez dodatnih spremnika za gorivo i bez naoruzanja.
B777 se kretao 560mph ili 890km/h. Tu brzinu naoruzan SU-25 ne moze ni teoretski da razvije, niti moze da se popne na taj nivo leta cak i kad je prazan.
Ima druze proximity, itekako ima. 8-)
Hajlac

#15173 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

detroit-mercy wrote:
Hajlac wrote: Ma ne spominjem ja te medije u svjetlu slučaja malezijskog aviona već generalno u svjetlu stanja najvećih medija koji generišu mišljenje(eklatantni primjer propagande prije agresije na Irak, a nakon decenijske ekonomsko vojne kampanje krvavih sankcija i "selektivnih" vojnih napada).

Sad i Tito nevalja :mrgreen: hoces reci da nam je bolje bilo da su nas Ruje zgazile 1948 :mrgreen: . Pa bi nam bilo pravo dobro kao Rumunima, Bugarima, Poljacima, Cesima, Slovacima i mnogim drugim.
Ode ti previse istocno sa svojim nezavisnim stavom i intelektualnim pogledom na svijet :mrgreen: .
Broz je plivao kako je najbolje umio s obzirom na nuklearni Hladni rat, a odlično je umio čim su se mnoge druge ojađene zemlje okrenule njemu u famozni pokret Nesvrstanih. Samo da znaš, Operacija Gladio, koju sam već spominjao, uključivala je infiltriranje desničara i u Jugu ;-) A s druge strane KGB tiranija kuha - nije čudo što je "sigurnost" bila nemilosrdna(Goli otok...).
Tako su i Gadafi, Asad, Janukovič i Čavez plivali koketirajući s oba bully-a. Malo Sarkozy malo Putin... :roll:
P.S. Bezveze ti je to podmetanje gluposti ;-)
jefferson

#15174 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Kaligula I wrote:
jefferson wrote:
...evo tehničkih karakteristika Su 25...

http://ria.ru/infografika/20090209/161489516.html
Ja i?
max brizna od 975km/h se mjeri kada je avion prazan bez dodatnih rezervoara i raketa.
Max visina leta Ukrajinskih SU-25 je 7000m, 10,000m su modifikovane verzija i to opet prazne (u Ruskom vazduhoplovstvu).
Drugo, cak i teoretski da je SU-25 dosegao 10km visinu, ne bi mogao da zadrzi tu brzinu dovoljno dugo da izvede taj manevar.
I opet, ako je UA htjela da napravi neku zavjeru, avion je zadnje sredstvo cime bi oborio civilni avion.
S druge strane, SU 25 nemoze da koristi B777 kao zastitu jer bi se motor pri toj brzini na toj visini pregrija ili bi vrlo brzo ostao bez goriva, i to pod uslovom da uopste nije naoruzan.
Last edited by jefferson on 21/07/2014 21:21, edited 1 time in total.
jefferson

#15175 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

mirsek wrote:
jefferson wrote:
Ima druze proximity, itekako ima. 8-)
Skini sunacane naocale i objasni kako?
Post Reply