Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
AmiĐa_Idriz

#15151 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Karager bogotac autogolova.

Dobro Gandalf reče, poraz ispisan Rodgersovim rukopisom. Ibe je mulac pravi, ni u Orašju krila ne igraju tako što glavu spuste dole i samo u loptu gledaj, guraj se zabijaj se u protivnike i cimni napamet loptu u 16. Lucas i on su imali toliko pogrešnih dodavanja, sjebo sam se u život, i za mene je novitet ovo bio. Milneru nek Merhamet pošalje love za nove kopačke, evo već od početka sezone se frajer kliže i plaza po terenu. Firmino loš isto, previše pegla onu loptu drka je neviđeno. Benteke odsječen. Staridža su isto zazidali, Origi je imao nešto više prostora, Lalana malo unio živosti u igru ali opet se pokazuje da smo kita Musina bez Kutinja. A ovo izvođenje kornera je fkt za mene postala enigma, bolje da ih nemamo nikako. Šteta, ovo se moralo uzeti, trebali smo ovo uzeti i skočiti prema gore, a ovako ćemo samo pasti dole. Šteta.
Gandalf

#15152 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

@Tito, ja sam ubijeđen da ako Škrto ostane i narednu sezonu u LFC-u biće suvereni numero uno autogolova u Engleskoj :cry:

@BHF, nadam se da će Klopp ganjati bundesligaše - Bundesliga je puna kvalitetnih igrača, po pravilu dobrih tehničara, koji se lako uklapaju u veliki broj ekipa, što je najvažnije može ih se dovesti po normalnoj cijeni, a ne po onim Portovskim cijenama od 40 miliona za mangale i slične panjine.

Jedina sličnost koju priželjkujem između Rodgersa i Kloppa je svota novca koju će sadašnji manager dobijati za pojačanja - što se tiče taktike ne želim više nikada vidjeti Rodgerovštine u Kloppovom radu, svakako priželjkujem da iz svoje ekipe izbaci smeće koje mu je prethodnik ostavio :napoleon:
Progressive House

#15153 Re: Liverpool FC

Post by Progressive House »

nema veze

dobra igra :thumbup:
benteke zvijer!
AmiĐa_Idriz

#15154 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Jurgen Klopp: "Because we weren't good enough today, the linesman thought don't make world-class goals if you play shit."

:mrgreen:
Gandalf

#15155 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

jbg, sam pao sam se ubio, nek' ubuduće promisli malo o taktikama i koga bi mogao dovesti u Januaru - Januar je ključan ako misli nešto napraviti u ovoj godini - depresivna utakmica koju želim čim prije zaboraviti, neću ni da čitam ništa na temu ovog kluba sve do sljedećeg vikenda, jer sada će krenuti dezinformacije o novih 200 igrača za transfer
missko

#15156 Re: Liverpool FC

Post by missko »

AmiĐa_Idriz wrote:Jurgen Klopp: "Because we weren't good enough today, the linesman thought don't make world-class goals if you play shit."

:mrgreen:
U stilu Murinja samo sto je upravu gol cist ko suza ponisti mada i 1-1 nije neki rezultat samo bi sjebali Njukastl
Edin H.

#15157 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Gandalf wrote:Kloppov poraz ispisan Rodgersovim rukopisom, danas je jednostavno uradio najgluplju moguću stvar koju je mogao uraditi, u potpunosti primjenio sve što je Rodgers radio, od početka do kraja - taktika sa jebenim jednim napadačem se primjenjuje protiv jakih ekipa protiv kojih nastojiš izvući rezultat ( dakle u nekih 10% utakmica u sezoni ), a ne kada ganjaš vrh tabele protiv najlošije ekipe u ligi . U ostalim utakmicama napadaš sa svime što imaš, jer u vrhu su ekipe koje melju male ekipe sa što je većom mogućom gol razlikom.

I jednog jebenog napadača možeš staviti samog u špic samo kada je to jebeni Suarez, brzi vihor i majstor driblinga sa extra jakim i preciznim šutem iza kojeg igraju Coutihno, zdrav Sturridge i recimo neko poput Reusa, a ne izolovanog, sporog Bentekea iza kojeg su mrtvi debil Ibe, drvosječa Milner i prepadnuti Firmino.

Zašto bi iko normalan i pri zdravoj pameti sastavio Leivu i Alenna na sredini u prvih 11 ikada, igdje, protiv bilo koga, igrao sa dva krila čija je tehnika slabija od nekih igrača iz naše lige, ma ja bih sada Kloppu zbog ove utakmice 15 šamarčina zavalio, zbog toliko glupog i nepotrebnog poraza za koji je on 100 % kriv.
:izet:

Sest izmjena :-)
Mustang1

#15158 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Nisam gledao utakmicu ni sastave. Citajuci vas kontam da je Klopp poludio. Pogledam sastav i klupu i nije mi jasno o cemu vi pricate ? Pa koga bi vi stavili ? :-) Henderson ocigledno ne moze. A Lallana nije taj da igra na poziciji Allena ili Lucasa.
I poredjenja sa Rodgersom :-) Rodgers je igrao ovako jer je htio, imao na klupi bolje. Klopp nema bolje. Jedino da se on skine i zaigra :-)
todd_smith

#15159 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Mustang1 wrote:Nisam gledao utakmicu ni sastave. Citajuci vas kontam da je Klopp poludio. Pogledam sastav i klupu i nije mi jasno o cemu vi pricate ? Pa koga bi vi stavili ? :-) Henderson ocigledno ne moze. A Lallana nije taj da igra na poziciji Allena ili Lucasa.
I poredjenja sa Rodgersom :-) Rodgers je igrao ovako jer je htio, imao na klupi bolje. Klopp nema bolje. Jedino da se on skine i zaigra :-)
Lik protiv jedne od najgorih odbrana u ligi poceo sa taktikom 1 napadac sidras.

Trebao je Bentekea i Sturridge ili Firmina zajedno jedan uz drugog. Newcastle cim malo pritisnes odmah kolaps i konfuzija u odbrani, Palace prije par sedmica pokazao sve
AmiĐa_Idriz

#15160 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Staridž opet povrijeđen. Ne zajebavam se svega mi.
BHF_Manijak

#15161 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Valjda Ibe gleda kako pravo krilo igra i kako nekadasnji igrac Liverpoola na njegovoj poziciji dere guzove.
AmiĐa_Idriz

#15162 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Uff zamislite finale Lige Evrope: Liverpool-Jedinstvo.

Kakva bi to perverzija bila.
Mustang1

#15163 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ja bih ovog Sturridga nakon sto se oporavi poslao na Himalaje ili negdje u 3 pm i nek se sprema za sljedecu sezonu. Nek se povrijedi i oporavi tamo koliko hoce puta. Ovo nema smisla jbt :-)
Logovan

#15164 Re: Liverpool FC

Post by Logovan »

AmiĐa_Idriz wrote:Uff zamislite finale Lige Evrope: Liverpool-Jedinstvo.

Misliš kakva bi to patnja bila. :lol:
Tito_i_Partija

#15165 Re: Liverpool FC

Post by Tito_i_Partija »

AmiĐa_Idriz wrote:Staridž opet povrijeđen. Ne zajebavam se svega mi.
Image
Mustang1

#15166 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Logovan wrote:

Za koga? :D Pa ovakav United ne bi pobjedio Djerzelez Zenicu na Old Traffordu :D
todd_smith

#15167 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Mustang1 wrote:
Logovan wrote:

Za koga? :D Pa ovakav United ne bi pobjedio Djerzelez Zenicu na Old Traffordu :D
zavrsilo bi se 0-0, tako da ne bi ni izgubili :mrgreen:
Logovan

#15168 Re: Liverpool FC

Post by Logovan »

Mustang1 wrote:
Logovan wrote:

Nek' je Liverpool nešto bolji. :D Velika patnja za obje ekipe.
AmiĐa_Idriz

#15169 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Staridž propušta Boxing day. Znači tek u novoj godini će istrčati na teren.
Mustang1

#15170 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

AmiĐa_Idriz wrote:Staridž propušta Boxing day. Znači tek u novoj godini će istrčati na teren.
Samo je pitanje u kojoj. Ja tipujem na 2028. :D Kad bude imao oprostajnu utakmicu :lol: :lol:
Logovan

#15171 Re: Liverpool FC

Post by Logovan »

AmiĐa_Idriz wrote:Staridž propušta Boxing day. Znači tek u novoj godini će istrčati na teren.
Postaje k'o Diaby.
Gandalf

#15172 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Nažalost ja očekujem za jedno po' godine - ili godine najdalje da će Stturidge objaviti kraj karijere - na klubu je da adekvatno odgovori u Januaru - pošto će Klopp forsirati formaciju sa jednim napadačem, klubu su najneophodniji brzi igrači koji oslobađaju prostor napadaču i navlače odbranu na sebe, često i sami postaju napadači - s tim u vezi prioritet će biti krila po mogućnosti 2 krila, Ibeta za rotacije koristiti, za važne utakmice kao startera nikako - tek nakon krilnih igrača možemo pričati o Gundi ili sličnom veznjaku ili nekim odbrambenim igračima, rezervnim bekovima, novom golmanu.

LFC trenutno na raspolaganju ima dobru 11-oricu : Big Ben, Couti, Firma, Lalana, Can, Henderson, Clyne, Moreno, Lovren, Škrtel, Simon : sa klupe očekujem ubrzo Sakha koji je bitan igrač, a nešto malo mogu pomoći ali samo ponekad Origi, Leiva, Bogdan i Ibe - znam da to na papiru ne izgleda kao neki dream team pogotovo u odbrani, ali kada vidim kako u odbrani igra 90% lige nije to uopće ni loše.

S druge strane LFC-u nedostaje u trenutnom rosteru 6 igrača koji ravnopravno mogu konkurisati bilo kome od startera za poziciju da bi ekipa bila konkurentna i za LP i za trofej - obzirom na Kloppov napadački stil fudbala, najvažnija su krila a mi nemamo niti jedno krilo u ekipi osim Ibeta, koji još ima puno za raditi da bi bio od koristi klubu, Cou nije krilo, Firmi nije krilo, Lalana isto tako, o drvosječi Milneru da ni ne govorim - svi ovi igrači mogu igrati u sredini manje ili više ofanzivno/defanzivno po potrebi, ali ne mogu biti vrhunsko krilo/krini napadač, a ta pozicija nam nakon nove povrede Stua zaista treba, jer je cijeli tim hendikepiran kada krila glume, Milner, Lalana, Ibe, Coutihnov talenat je šteta trošiti po strani, a momak ni nema tu krilu potrebnu brzinu.
AmiĐa_Idriz

#15173 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Koliko je tekma u četvrtak bila zanimljiva, niko riječi da napiše :mrgreen: Brad Smith me dojmio, fkt je dobar materijal za budućnost.
BHF_Manijak

#15174 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Kako se neki rezultati poklapaju, sve me vise muka hvata zbog retardirano izgubljenih bodova u pojedinim utakmicama ala West Ham, So'ton, Newcastle, Norwich, Palace... :( :(
Barem da se jedna pobjeda-dvije uzela u te 3-4 utakmice, pricali bi o vrhu hladno, ovako...
Gandalf

#15175 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Ma meni je još gore kada znam da će se rezultati protivnika koji idu nama na ruku i dalje ponavljati, a opet to nećemo iskoristiti, prvo u nizu fulanja očekujem već danas. WBA će se zabunkerisati po već isprobanom fazonu mnogih klubova na Anfieldu, mi ćemo peglat' loptu, korner-dva i već gubimo sa dva razlike, samo da više krene prelazni rok.
Post Reply