Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dope_Man wrote: ↑18/02/2024 09:12
Ja ne kontam samo kako se uspjesno prodao narativ da je ovaj lik neki super spasitelj ruskog naroda.. njegovi politicki stavovi nisu daleko od trenutne vlasti.
Pa dobro, nije, ali je opet bio neki lik za demokratiju, slobodu medija, otkrivao Putinov kriminal.
Poznati su meni njegovi stavovi po pitanju nacionalizma, mržnje prema muslimanima i tkd, ali mora se priznati da je bio čovjek ideala. Da je bio neko poput Putina ko je iskoristio sistem gdje je mogao, sigurno ne bi završio u sibirskom zatvoru, već bi fino ostao u Berlinu, uzeo evropski azil i onda od nekih donacija za NGO i slično vodio lijep život.
Truba wrote: ↑16/02/2024 13:52
Kad komunjare nismo unistili u zacetku 1917
Trebalo je pustit naciste da sve osvoje do urala
Onda od vladivistoka ameri i briti oslobodit sve do berlina
Ja ne vidim drukciji nacin edukacije rusa i rusije
Sad bi bili normalna demokratska zemlja
Tu tvoju filozofiju Lebensrauma je zagovarao propali slikar iz Linca...znamo kako je prošao
Dok se luzerski Mercedes povlači iz raše, jedna od svjetskih velesila automobilske industrije, Uganda, je spremna da uleti.
U Rusiji bi se nakon kineskih automobila, koji su već zauzeli polovicu tržišta, mogli pojaviti automobili iz Afrike i Indije. Uganda je zainteresirana za ulazak na rusko tržište automobila, rekao je za Izvestija Parminder Katongole Singh, zamjenik predsjednika vladajuće stranke Marwaha.
Prema njegovim riječima, to bi bila izvrsna prilika za Ugandu da uspostavi partnerstvo s Rusijom. Prije toga, veleposlanik republike u Ruskoj Federaciji, Moses Kizige, skrenuo je pozornost na činjenicu da se zemlja smatra liderom afričkog kontinenta u proizvodnji automobila. Državna tvrtka Kiira Motors Corporation razvija i proizvodi automobile u Ugandi .
Kako je naveo Kizige, zemlja je otvorena za suradnju s ruskim proizvođačima automobila. Afrički bi automobili mogli ući na rusko tržište 2024. “Uvijek ima prilika. Ali još nisam siguran za konkretne datume", rekao je veleposlanik Ugande u Ruskoj Federaciji.
Tu tvoju filozofiju Lebensrauma je zagovarao propali slikar iz Linca...znamo kako je prošao
Ovo je u rangu diskusije dal bi bilo rata da je Tito pobio jos sta bradonja i crnokosuljasa. Drzim da ne bi, a i ne vidim drugaciji nacin edukacije mrznjom zatrovanih germana i njihovih sluga/sefova.
apliciraj za poso u rusiju nemoj u našu eu
glupani 1942 pomagali ruse da oni zamal ne osvoje cijelu europu i svijet svojim bolesnim komunizmom
RANIJE MU PRIJETILI Ruski pilot koji je predao helikopter Ukrajincima za 500.000 dolara ubijen u Španiji
Ruski pilot Maksim Kuzminov, koji je u ljeto 2023. prebacio ruski helikopter Mi-8 na ukrajinsku teritoriju, pronađen je mrtav u Španiji, saopćila su iz Odbrambene obavještajne službe Ukrajine
"On (Kuzminov) je odlučio da se preseli u Španiju umjesto da ostane ovdje (u Ukrajini). Koliko znamo, pozvao je svoju bivšu kod sebe i kasnije je pronađen ubijen", saopćeno je.
Izvor Ukrainske Pravde rekao je da je u blizini pronađen zapaljen automobil u kojem su pobjegle njegove ubice.
"Potvrđujemo njegovu smrt", navodi se.
U augustu 2023. godine objavljeno je da je ruski helikopter Mi-8 završio je u Ukrajini kao rezultat specijalne operacije. Pilot Mi-8 bio je Maksim Kuzminov (28). Dobio je nagradu od 500.000 američkih dolara.
Rusi su više puta prijetili da će ubiti Kuzminova nazivajući ga izdajnikom.
glupani 1942 pomagali ruse da oni zamal ne osvoje cijelu europu i svijet svojim bolesnim komunizmom
Ja mislim da to kod njih nema veze sa komunizmom (jednim dijelom ima i naravno da ih je to još više unazadilo) ali...
Mislim da su oni u biti jednostavno takvi "daj nam Staljina, daj nam Ivana Groznog ili Putina, daj nam nekog ko drži kandžiju...".
Izgleda da je isplivalo, zasto je Putler presvratio i dao da se likvidira Navaljni?
Posto su, prakticno, sve demonstracije protiv rezima u Rusiji - zabranjene, Navaljni je pozvao svoje pristalice, da se na treci dan izbora, 17. marta, tacno u 12h, okupe ispred birackih mjesta...
Lajavikrelac wrote: ↑19/02/2024 09:33
Ja mislim da to kod njih nema veze sa komunizmom (jednim dijelom ima i naravno da ih je to još više unazadilo) ali...
Mislim da su oni u biti jednostavno takvi "daj nam Staljina, daj nam Ivana Groznog ili Putina, daj nam nekog ko drži kandžiju...".
Treba procitati knjigu Romanovi od Montefiorea i sve je jasno
300 cara 75 godina komunjara
Samo 3 4 godine relativne demokracije kad su i bili u partnerstvu za mir
Truba wrote: ↑19/02/2024 15:36
Kuri me bolac za Rusijom iskreno govoreći, nikada je ne spominjem... A što se tiče "tvoje" EU ti prvi kukaš da nisi za posla tamo. Jbg nisu leđa navikla na znoj i ruke na žuljeve, razumijem ja to...
Piaty wrote: ↑19/02/2024 23:39
Njih komunizam nije unazadio, nego unaprijedio, Rusija je do početka WWI faktički bila polufeudalna ruralna zemlja podjeljena na spahiluke sa preko 70% nepismenih. A što se tiče kandžije, tolika zemlja sa velikim kontrastima ne može bez čvrste ruke i represije, koja je u Rusiji prisutna još od srednjeg vijeka.
RANIJE MU PRIJETILI Ruski pilot koji je predao helikopter Ukrajincima za 500.000 dolara ubijen u Španiji
Ruski pilot Maksim Kuzminov, koji je u ljeto 2023. prebacio ruski helikopter Mi-8 na ukrajinsku teritoriju, pronađen je mrtav u Španiji, saopćila su iz Odbrambene obavještajne službe Ukrajine
"On (Kuzminov) je odlučio da se preseli u Španiju umjesto da ostane ovdje (u Ukrajini). Koliko znamo, pozvao je svoju bivšu kod sebe i kasnije je pronađen ubijen", saopćeno je.
Izvor Ukrainske Pravde rekao je da je u blizini pronađen zapaljen automobil u kojem su pobjegle njegove ubice.
"Potvrđujemo njegovu smrt", navodi se.
U augustu 2023. godine objavljeno je da je ruski helikopter Mi-8 završio je u Ukrajini kao rezultat specijalne operacije. Pilot Mi-8 bio je Maksim Kuzminov (28). Dobio je nagradu od 500.000 američkih dolara.
Rusi su više puta prijetili da će ubiti Kuzminova nazivajući ga izdajnikom.
Pa ,poprilicno se opusteno ponasao za jednog izdajicu i lopova. Valjda je potrosio dolare...
Jao komentara na klixovu vijest o tom nekom novom paketu sankcija prema Rusiji od strane Amerike (btw ne znam sta ih vise imaju sankcionisati a da do sad nisu ).. Pa sve i jedan ko da je pisan iz Rostova jebote