Sirija

Locked
svjezi_ustipak

#15126 Re: Sirija

Post by svjezi_ustipak »

amoninan wrote:
svjezi_ustipak wrote:
amoninan wrote:I takvi, drže većinu teritorije Sirije. Šta onda reći za SAA?

pitanje kvaliteta teritorije koju drze. Opoziciorani nisu mogli zadrzati strateski grad nedavno npr. TO BiH je drzala puno veci teritorij od npr Armije RBiH, u Istocnoj Bosni si npr imao veliku slobodnu teritoriju do 1993. To su promjenljive stvari o cemu govoris.

Nije me briga nesto za SAA. O Asadu generalno nemam neko visoko misljenje, o njegovoj vojsci nikakvo. Ono sto je uocljivo tokom zadnjih mjeseci je da su dobili uputstva sa strane kako da se organizuju i bore i to je pocelo davati rezultate. Ocito je neko malo pametniji od Asadovih rusofilskih oficira sjeo i napravio mu nesto sto djelimice lici na vojsku.

Opoziciji je najveci problem razjedinjenost. Proliferacija raznih pokreta i anarhija su samo nastetili njihovoj vojnoj moci i imidzu koji imaju.

Sve u svemu jos jedno 4 godine dodatnog rata.
Zadržati Qusayr je bila nemoguća misija . Pitao bi te ja bil mi zadržali pola gradova da nije bilo no-fly zone.

Evo šta je ostalo od grada...[/quote]

Opozicija to isto moze ocekivati i u drugim gradovim gdje misle da su sada sigurni. Ne bi se iznenadio da do zime Alep bude u potpunosti u rukama rezima. Mogu opozicionari dobiti jos 2000 tona oruzja, jednostavno nemaju organizacione mogucnosti niti operativnu sposobnost da upotrijebe oruzje kad im se dostavi. I sto ga koriste jednostavno se ne osjeti na ukupnom toku rata.

Taj nedostatak organizacije i nepriznavanje jednog autoriteta je samo njihov minus. Skontace to i sami, ako nisu dosad.
rasuta_riza

#15127 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

sarajevoxxxx wrote:
svjezi_ustipak wrote:
amoninan wrote:I takvi, drže većinu teritorije Sirije. Šta onda reći za SAA?

pitanje kvaliteta teritorije koju drze. Opoziciorani nisu mogli zadrzati strateski grad nedavno npr. TO BiH je drzala puno veci teritorij od npr Armije RBiH, u Istocnoj Bosni si npr imao veliku slobodnu teritoriju do 1993. To su promjenljive stvari o cemu govoris.

Nije me briga nesto za SAA. O Asadu generalno nemam neko visoko misljenje, o njegovoj vojsci nikakvo. Ono sto je uocljivo tokom zadnjih mjeseci je da su dobili uputstva sa strane kako da se organizuju i bore i to je pocelo davati rezultate. Ocito je neko malo pametniji od Asadovih rusofilskih oficira sjeo i napravio mu nesto sto djelimice lici na vojsku.

Opoziciji je najveci problem razjedinjenost. Proliferacija raznih pokreta i anarhija su samo nastetili njihovoj vojnoj moci i imidzu koji imaju.

Sve u svemu jos jedno 4 godine dodatnog rata.
S obzirom kako se sve uredno bilježi i postavlja na net,
FSA je izgleda mala maca za zločine Armije RBiH
. Uopšte nemam visoko mišljenje o njoj, ali i naša Armija je činila strašne zločine. samo kada se sjetim onih racija po Sarajevu, odvođenja civila na prisilni rad, ubijanje istih, onda oni događaji sa Cacom. Nije ni Armija RBiH bela lala, a bilježilo se i objavljivalo u javnosti mnogo manje nego što se to danas radi u Siriji.
Znaš li ti šta govoriš? Ne kažem da nije bilo zločina i na našoj strani, ali egzukucije za svaku sitnicu, odsijecanje glava i klanja, e to vala ne možeš u isti koš strapati.
sarajevoxxxx

#15128 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

rasuta_riza wrote: Znaš li ti šta govoriš? Ne kažem da nije bilo zločina i na našoj strani, ali egzukucije za svaku sitnicu, odsijecanje glava i klanja, e to vala ne možeš u isti koš strapati.
'94 zima prelazim Vilenicu iznad Travnika i naletim na leš. Momak go do pasa, kasnije se ispostavilo da se radilo o krajišniku koji je ubijen zbog pet kila brašna ??? Takodjer, one scene prilikom Cacinog hapšenja Dani su pisali, nisu možda nadmašile kanibala, a nisu bogami ni puno daleko od njega.
rasuta_riza

#15129 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

Sve u svemu jos jedno 4 godine dodatnog rata.[/quote][/quote]

Zadržati Qusayr je bila nemoguća misija . Pitao bi te ja bil mi zadržali pola gradova da nije bilo no-fly zone.

Evo šta je ostalo od grada...[/quote]

Opozicija to isto moze ocekivati i u drugim gradovim gdje misle da su sada sigurni. Ne bi se iznenadio da do zime Alep bude u potpunosti u rukama rezima. Mogu opozicionari dobiti jos 2000 tona oruzja, jednostavno nemaju organizacione mogucnosti niti operativnu sposobnost da upotrijebe oruzje kad im se dostavi. I sto ga koriste jednostavno se ne osjeti na ukupnom toku rata.

Taj nedostatak organizacije i nepriznavanje jednog autoriteta je samo njihov minus. Skontace to i sami, ako nisu dosad.[/quote]

Otprilike tako, sirijska vojska je još uvijek vojska sa komandnom strukturom i obučenim vojnim kadrom, nekim čak izuzetno uvježbanim, nije ni ona mačji kašalj, ne treba zaboraviti da je već 40 godina u poluratnom stanju naspram izraela, i u odnosu na FSA i njenu fragmentiranost i razjedinjenost jeste superiorna, na stranu sada oružje gdje i nisu jednaki. Dobar dio eletnih jedinica SAA se drži spram izraelai turske, kao republikanska garda, gardijske brigade,..u većini slučajeva je na sceni TO udružen sa paravojnim milicijama.
amoninan

#15130 Re: Sirija

Post by amoninan »

I još jednom, QUsayr za opoziciju nije bio neka aman-zaman strateški važna kota ba. Više je to bilo emotivna stvar, zbog agresije Hezbollaha i obećanja da će Hezbollah zauzeti grad u roku 24h. A režim je za tu operaciju mobilizirao avijaciju, nekoliko brigada među kojima i Republičku gardu - ono što je od nje ostalo + 2000 Hezbollahovih boraca.

Usput, 2006., dok je Izrael ravnao sa zemljom Beku, Qusayr je bio grad koji je otvorio poriicama Hezbollahovih vojnika i simpatizera svoje domove... Sjećam se slika velikih banera po gradu: Dobro došli braćo, ovdje imate utočište. Što mi jedemo, ješćete i vi.
Da bi ti isti ljudi, sutra sravnili moj grad, nazvali me teroristima, cionistima...

Ako si čitao intervju s Okaidom, Vojni vrh je htio prije da se povuče jer nije imalo smisla braniti neobranjivo. Ali civili su vršili pritisak na vojnike da se ne povlače. Iz principa...

Evo, najavili su Aleppo. Nisu makli ni cenat. Eno ih isto u Dari dobivaju po guzici, Idlibu također. Ti frontovi su značajniji za FSA jedno 100 puta nego Qusayr što je ikad bio. Qusayr je bio u rukama pobunjenika više do godinu i nije ga niko nazvao strateškim.
rasuta_riza

#15131 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

sarajevoxxxx wrote:
rasuta_riza wrote: Znaš li ti šta govoriš? Ne kažem da nije bilo zločina i na našoj strani, ali egzukucije za svaku sitnicu, odsijecanje glava i klanja, e to vala ne možeš u isti koš strapati.
'94 zima prelazim Vilenicu iznad Travnika i naletim na leš. Momak go do pasa, kasnije se ispostavilo da se radilo o krajišniku koji je ubijen zbog pet kila brašna ??? Takodjer, one scene prilikom Cacinog hapšenja Dani su pisali, nisu možda nadmašile kanibala, a nisu bogami ni puno daleko od njega.
To su slučajevi koji se nemogu pripisati vosjci, klasično razbojništvo,,ne kažem da je bilo med i mlijeko, ali u kontekstu vremana i prostora, neuporedivo bolje i humanije.
amoninan

#15132 Re: Sirija

Post by amoninan »

rasuta_riza wrote:
sarajevoxxxx wrote:
To su slučajevi koji se nemogu pripisati vosjci, klasično razbojništvo,,ne kažem da je bilo med i mlijeko, ali u kontekstu vremana i prostora, neuporedivo bolje i humanije.
znam...nije bilo youtuba.
rasuta_riza

#15133 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

amoninan wrote:I još jednom, QUsayr za opoziciju nije bio neka aman-zaman strateški važna kota ba. Više je to bilo emotivna stvar, zbog agresije Hezbollaha i obećanja da će Hezbollah zauzeti grad u roku 24h. A režim je za tu operaciju mobilizirao avijaciju, nekoliko brigada među kojima i Republičku gardu - ono što je od nje ostalo + 2000 Hezbollahovih boraca.

Usput, 2006., dok je Izrael ravnao sa zemljom Beku, Qusayr je bio grad koji je otvorio poriicama Hezbollahovih vojnika i simpatizera svoje domove... Sjećam se slika velikih banera po gradu: Dobro došli braćo, ovdje imate utočište. Što mi jedemo, ješćete i vi.
Da bi ti isti ljudi, sutra sravnili moj grad, nazvali me teroristima, cionistima...

Ako si čitao intervju s Okaidom, Vojni vrh je htio prije da se povuče jer nije imalo smisla braniti neobranjivo. Ali civili su vršili pritisak na vojnike da se ne povlače. Iz principa...

Evo, najavili su Aleppo. Nisu makli ni cenat. Eno ih isto u Dari dobivaju po guzici, Idlibu također. Ti frontovi su značajniji za FSA jedno 100 puta nego Qusayr što je ikad bio. Qusayr je bio u rukama pobunjenika više do godinu i nije ga niko nazvao strateškim.
Dobro, i kako ti vidiš da vojska gdje svaki šerif ima svoj bataljon i statut i ne priznaje ikoga drugoga smogne snage da pobijedi iako krnjavu i izdrakanu, ali ipak vojsku SAA?
svjezi_ustipak

#15134 Re: Sirija

Post by svjezi_ustipak »

amoninan wrote:I još jednom, QUsayr za opoziciju nije bio neka aman-zaman strateški važna kota ba. Više je to bilo emotivna stvar, zbog agresije Hezbollaha i obećanja da će Hezbollah zauzeti grad u roku 24h. A režim je za tu operaciju mobilizirao avijaciju, nekoliko brigada među kojima i Republičku gardu - ono što je od nje ostalo + 2000 Hezbollahovih boraca.

Evo, najavili su Aleppo. Nisu makli ni cenat. Eno ih isto u Dari dobivaju po guzici, Idlibu također. Ti frontovi su značajniji za FSA nego Qusayr. Qusayr je bio u rukama pobunjenika više do godinu i nije ga niko nazvao strateškim.
Zvali su ga Asadovi. Da povezu Mediteran i Damask i presijeku ulaz oruzja iz Libana. Priblizavali su se gradu mjesecima uredno gazeci sva sela okolo i cisteci teren. Na kraju su najavili kako ce napredovati i tako i postupili.

Sama cinjenica da gomila civila moze uticati na donosenje odluka govori o tome kakva je organizacija vojske. I to je najbolji primjer potpune dezorganizacija FSA. Tako daleko nece dogurati. Ne samo sto su tamo izgubili teren vec su izgubili ljude i opremu.

FSA ima opasan problem jer joj se sve vise sijeku linije snabdijevanja. Asad sudeci po svemu pokusava hermetizirati granice i onemoguciti dostavu oruzja. Napad na Qusayr je bio i dio pripreme za mirovnu konferenciju na kojoj se mogla razmatrati podjela zemlje pa bi Asad u tom slucaju imao zaokruzen teritorij. Sta ce dalje biti najvis ce zavisiti od toga da li ce biti nekih razgovora ili ne. Za pobunjenike je bolje da budu jer se oni svaki dan sve vise atomiziraju i sukobljavaju medjusobno.

Inace, pomjeranje linija fronta svaki dan nije nista neobicno. Cetnici su 1994 usli u sam Bihac jer se V korpus povlacio. Poslije je isti korpus dosao pred Prijedor. Dnevno pomjeranje linija nije nesto sto se slavi kao potpuno oslobodjenje i prestavlja kao totalna slabost protivnika.
rasuta_riza

#15135 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

sarajevoxxxx wrote:

To i nema veze sa zločinima i temom s kojom se uspoređuje ARBiH i FSA. Caco je priča za sebe, i šta je radio, dugo je i potrajao,.u to doba na Vilenici bi te bandem zaklale za kutiju partnera, ..to nema veze sa vojskom nego klasičnim kriminalom.
sarajevoxxxx

#15136 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

rasuta_riza wrote:
Ovo je moj kolega u rangu sa kanibalom ni manje ni više. Zla ima svugdje, na žalost.

Sve jedinice ulijecu u zgradu, hapsimo 30-ak preostalih. Na stepenicama ispred Cacinog stana bio je preklan Izet Karcic i izvadjena mu oba oka.

Admiru Hebibu je bilo odsjeseno jedno uho i izvadjeno jedno oko. Srdjanu je bio rasporen stomak i unutra sipana kiselina od koje je umro. U Cacinoj je zgradi uhapsen Cacin zet koji je smrdio na kiselinu i u policijskoj stanici kod Pivare je pretucen - igralo se fudbala sa njim. I ostali policajci su bili preklani, a jednom od momaka je bila izvaljena kompletna noga iz kuka i prebacena preko tijela. Vojnici koji su ucestvovali u akciji htjeli su u jednom trenutku blokirati Predsjednistvo da ponovo traze Cacu. Bili smo ogorceni...
.
amoninan

#15137 Re: Sirija

Post by amoninan »

rasuta_riza wrote:

Dobro, i kako ti vidiš da vojska gdje svaki šerif ima svoj bataljon i statut i ne priznaje ikoga drugoga smogne snage da pobijedi iako krnjavu i izdrakanu, ali ipak vojsku SAA?
Nije to baš tako.

Već sam danas govorio o 4 zajedničke operacije (Idlib, Hama, Dara'a, Damask) I na sva ta 4 fronta je napravljen značajan progres. Učestvuju brigade iz 2 koalicije, SIF i SLF + još neke FSA brigade. Imaju zajedničku komandu, logistiku i postigli su zavidan nivo koordinacije. Šuška se, da će kad za to vakat dođe, doći do potpunog ujedinjena. Ove podjele imaju i jednu drugu stranu, i često su planske...nije još vakat za neke stvari da izađu u javnost.
dedo_mrtvi

#15138 Re: Sirija

Post by dedo_mrtvi »

S obzirom kako se sve uredno bilježi i postavlja na net, FSA je izgleda mala maca za zločine Armije RBiH. Uopšte nemam visoko mišljenje o njoj, ali i naša Armija je činila strašne zločine. samo kada se sjetim onih racija po Sarajevu, odvođenja civila na prisilni rad, ubijanje istih, onda oni događaji sa Cacom. Nije ni Armija RBiH bela lala, a bilježilo se i objavljivalo u javnosti mnogo manje nego što se to danas radi u Siriji.[/quote]

Odala te "bela" lala . Smrdo.
amoninan

#15139 Re: Sirija

Post by amoninan »

svjezi_ustipak wrote:

Evo, najavili su Aleppo. Nisu makli ni cenat. Eno ih isto u Dari dobivaju po guzici, Idlibu također. Ti frontovi su značajniji za FSA nego Qusayr. Qusayr je bio u rukama pobunjenika više do godinu i nije ga niko nazvao strateškim.
Zvali su ga Asadovi. Da povezu Mediteran i Damask i presijeku ulaz oruzja iz Libana. Priblizavali su se gradu mjesecima uredno gazeci sva sela okolo i cisteci teren. Na kraju su najavili kako ce napredovati i tako i postupili.

Sama cinjenica da gomila civila moze uticati na donosenje odluka govori o tome kakva je organizacija vojske. I to je najbolji primjer potpune dezorganizacija FSA. Tako daleko nece dogurati. Ne samo sto su tamo izgubili teren vec su izgubili ljude i opremu.

FSA ima opasan problem jer joj se sve vise sijeku linije snabdijevanja. Asad sudeci po svemu pokusava hermetizirati granice i onemoguciti dostavu oruzja. Napad na Qusayr je bio i dio pripreme za mirovnu konferenciju na kojoj se mogla razmatrati podjela zemlje pa bi Asad u tom slucaju imao zaokruzen teritorij. Sta ce dalje biti najvis ce zavisiti od toga da li ce biti nekih razgovora ili ne. Za pobunjenike je bolje da budu jer se oni svaki dan sve vise atomiziraju i sukobljavaju medjusobno.

Inace, pomjeranje linija fronta svaki dan nije nista neobicno. Cetnici su 1994 usli u sam Bihac jer se V korpus povlacio. Poslije je isti korpus dosao pred Prijedor. Dnevno pomjeranje linija nije nesto sto se slavi kao potpuno oslobodjenje i prestavlja kao totalna slabost protivnika.

Oružje idalje dolazi preko Libana, to nije bila jedina ruta. No svakako, oružje još malo i neće ići preko granice nego će biti namjenjeno Libanu.

Pa šta su trebali, oni se povući i ostaviti civile na pokolj? Daj ba... Branili koliko su mogli... To su lokalci ba.
Ma nema šanse da ovrate išta u Idlibu npr.
svjezi_ustipak

#15140 Re: Sirija

Post by svjezi_ustipak »

amoninan wrote:
rasuta_riza wrote:

Nije to baš tako.

Već sam danas govorio o 4 zajedničke operacije (Idlib, Hama, Dara'a, Damask) I na sva ta 4 fronta je napravljen značajan progres. Učestvuju brigade iz 2 koalicije, SIF i SLF + još neke FSA brigade. Imaju zajedničku komandu, logistiku i postigli su zavidan nivo koordinacije. Šuška se, da će kad za to vakat dođe, doći do potpunog ujedinjena. Ove podjele imaju i jednu drugu stranu, i često su planske...nije još vakat za neke stvari da izađu u javnost.
Daj Boze.

Ovi koji izvjestavaju sa terena daju malo drugaciju sliku. Govore o sumornom stanju medju opozicijom, totalnoj anarhiji i prilicnoj neizvjesnosti. Zasad je ocito da su Asadovi preuzeli inicijativu i da ce odrediti gdje ce i kako udariti. Zadnji put su demonstrirali zavidan nivo koordinacije i sta mogu uciniti od velikih formacija neprijatelja. Opozicioni komandant je to opisao kao "Sudnji dan".

Podjele su itekako opasne i itekako realne. Ljudi na terenu kad im je dosla glava u pitanje se nisu mogli dogovoriti. Najbolji primjer. O tome da nemaju vlastite politicke predstavnike ne treba vise ni govoriti.

Sve u svemu opozicija ima priliku da osjeti kako batina ima dva kraja. Nije ovo ni izdaleka gotovo niti opozicija treba biti histericno optimisticna. Bolje im je da pocnu razmatrati sta da rade u slucaju najgoreg moguceg scenarija, moze im valjati.
dedo_mrtvi

#15141 Re: Sirija

Post by dedo_mrtvi »

Admiru Hebibu je bilo odsjeseno jedno uho i izvadjeno jedno oko. Srdjanu je bio rasporen stomak i unutra sipana kiselina od koje je umro. U Cacinoj je zgradi uhapsen Cacin zet koji je smrdio na kiselinu i u policijskoj stanici kod Pivare je pretucen - igralo se fudbala sa njim. I ostali policajci su bili preklani, a jednom od momaka je bila izvaljena kompletna noga iz kuka i prebacena preko tijela. Vojnici koji su ucestvovali u akciji htjeli su u jednom trenutku blokirati Predsjednistvo da ponovo traze Cacu. Bili smo ogorceni...[/i].[/quote]

Ipak mi volimo Cacu, više je Sarajlija bilo na Cacinoj ala rahmetile dženazi nego Alijnoj. Caci bila cjela čaršija. Valjalo je branit grad od četnika s brda.
Last edited by dedo_mrtvi on 20/06/2013 02:33, edited 1 time in total.
svjezi_ustipak

#15142 Re: Sirija

Post by svjezi_ustipak »

amoninan wrote:

Pa šta su trebali, oni se povući i ostaviti civile na pokolj? Daj ba... Branili koliko su mogli... To su lokalci ba.
Ma nema šanse da ovrate išta u Idlibu npr.
Ne, vec su trebali evakuisati grad. Na isti nacin kako su npr. cetnici uradili u B. Petrovcu, Kljucu ili Sanskom Mostu.

U vojsci nema demokratije i vojska se ne dogovara. Bio lokalac ili ne. Sad niti imaju grad niti imaju lokalce. Fajteri...
amoninan

#15143 Re: Sirija

Post by amoninan »

@svjezi_ustipak

Ima anarhije, Aleppo je po tom pitanju najgori. Raqqa, Idlib, Daraa, Hama, Daamask - gdje su ove "islamističke" jedinice. Tu su stvari drugačije totalno. JAvier Espinosa je nedavno bio u Raqqi, meil je privatan bezze mi da ga dajem, ali ima ga valjda na onom čudu tweeteru. Pa nađi ga, tajpi ga... Grad normalno funkcionira, koliko je to moguće u ovoj situaciji.

Jbg, emocije su proradile, inat... No skupo su i naplatili Qusayr Hezbollahu. Još kad ne bi krili brojeve :)
svjezi_ustipak

#15144 Re: Sirija

Post by svjezi_ustipak »

amoninan wrote:@svjezi_ustipak

Ima anarhije, Aleppo je po tom pitanju najgori. Raqqa, Idlib, Daraa, Hama, Daamask - gdje su ove "islamističke" jedinice. Tu su stvari drugačije totalno. JAvier Espinosa je nedavno bio u Raqqi, meil je privatan bezze mi da ga dajem, ali ima ga valjda na onom čudu tweeteru. Pa nađi ga, tajpi ga... Grad normalno funkcionira, koliko je to moguće u ovoj situaciji.

Jbg, emocije su proradile, inat... No skupo su i naplatili Qusayr Hezbollahu. Još kad ne bi krili brojeve :)
Halep ce i biti sljedeci cilj vjerovatno. Ono sto je bilo u Qusayru je mila majka kakva ce klanica biti tamo. Koliko ce se u Alepu FSa, islamisti, Kurdi uspjeti dogovoriti je pitanje. Dogovori im ocito ne idu u vrijeme ofanzive.

Trenutno mir u drugim gradovima ne mora nikako biti trajno stanje. Samo polako, rat je cudna stvar. Danas si oslobodilac, sutra si mrtav oslobodilac. Danas babo ima statuu u centru grada i vole te trgovci u Alepu, veceras sa zenom usred grada medju rajom, sutra si krvozedni diktator kojeg treba objesiti.

Koliko god da je Hizbolah platio za Qusayr njima se isplatilo. Postavili su to kao jedan od strateskih ciljeva i tu se cifre ne pitaju.

Koliko je opozicije poginuo u tom gradu i sta su izgubili od opreme i oruzja koje su im dragocjeni?
kohlrabi

#15145 Re: Sirija

Post by kohlrabi »

"amoninan"

E.
Daj ne seri. Napisao da su Al Qusair branili 500-700 domacih ljudi i da je takvih kao ti bilo oko 200-3000.

Kad vec imas takve stavove onda i po tvome "metak je nagrada"
amoninan

#15146 Re: Sirija

Post by amoninan »

svjezi_ustipak wrote:
amoninan wrote:@svjezi_ustipak

Halep ce i biti sljedeci cilj vjerovatno. Ono sto je bilo u Qusayru je mila majka kakva ce klanica biti tamo. Koliko ce se u Alepu FSa, islamisti, Kurdi uspjeti dogovoriti je pitanje. Dogovori im ocito ne idu u vrijeme ofanzive.

Trenutno mir u drugim gradovima ne mora nikako biti trajno stanje. Samo polako, rat je cudna stvar. Danas si oslobodilac, sutra si mrtav oslobodilac. Danas babo ima statuu u centru grada i vole te trgovci u Alepu, veceras sa zenom usred grada medju rajom, sutra si krvozedni diktator kojeg treba objesiti.

Koliko god da je Hizbolah platio za Qusayr njima se isplatilo. Postavili su to kao jedan od strateskih ciljeva i tu se cifre ne pitaju.

Koliko je opozicije poginuo u tom gradu i sta su izgubili od opreme i oruzja koje su im dragocjeni?
Ma u Halebu nemaju šta tražiti. Čak će biti i kohezivni faktor. Dogovoreno je primirje s Kurdima, komadant koji je matletirao Kurde, odnosno vršio kidnapovanja je nedavno roknut, Nusra ga roknula, odnosno šerijatski komitet zbog optužbi za ubisttva i kidnapovanja. Homs, s druge strane, jer ej odsječen, nadbrojan i nedovoljno naoružan je u obiljnoj opasnosti.
Last edited by amoninan on 20/06/2013 03:22, edited 2 times in total.
kohlrabi

#15147 Re: Sirija

Post by kohlrabi »

"amoninan"

. No skupo su i naplatili Qusayr Hezbollahu. Još kad ne bi krili brojeve :)

Docaraj nam uz osmjeh!
amoninan

#15148 Re: Sirija

Post by amoninan »

kohlrabi wrote:
"amoninan"

E.
Daj ne seri. Napisao da su Al Qusair branili 500-700 domacih ljudi i da je takvih kao ti bilo oko 200-3000.

Kad vec imas takve stavove onda i po tvome "metak je nagrada"
I gdje sam pogriješio? Čuj takvih kao ja, :lol:

Ma mrš u pičku materinu, haj odmah na PP da vidimo taj metak.
amoninan

#15149 Re: Sirija

Post by amoninan »

haj mangupe, šta čekaš... da te vidimo...
dedo_mrtvi

#15150 Re: Sirija

Post by dedo_mrtvi »

amoninan wrote:haj mangupe, šta čekaš... da te vidimo...
Može računat i mene, komotno.
Locked