Ti to ne možeš izvesti. Tvoje je da pokušaš s restartom modema.[/quote]escobar__ wrote:
Kako ovo izvesti mislim reset na DSLAM-u
Tacno. To moze uradi samo onaj ko ima nadzor nad DSLAM/MSAN opremom BH Telecom-a.
Moderator: Benq
Ti to ne možeš izvesti. Tvoje je da pokušaš s restartom modema.[/quote]escobar__ wrote:
Tacno. To moze uradi samo onaj ko ima nadzor nad DSLAM/MSAN opremom BH Telecom-a.[/quote]iceman2010 wrote:Ti to ne možeš izvesti. Tvoje je da pokušaš s restartom modema.escobar__ wrote:
Poslao sam ti PP.zedo_m wrote: Koga zamoliti ili kako ide procedura po tom pitanju i pitanje softverski reset iz postavki ili glavni sa dugmeta

Nemoj tako, oni ipak "daju više"! Uživajte u novim "mjeračima", a ako budu kao prethodnici na starim 3G, 5G i 9G, svaki skinuti GB će prikazivati kao 3GB! Kad' se sjetim...koja su to vremena pred-infarktnog i stanja opšte mržnje bila...ČičineBrčine wrote:Nije da sam neki "potrosac" neta ali gledam na ovom novom korisnickom panelu ovu skalu u bojama zavrsava se na 194.4 gb, a crvena zona pocinje vec ispod 100gb. Jesu to nesto ogranicili promet ili![]()
Ja rijetko predjem i 50 gb ali ovo bi bilo stvarno nisko od telekoma.
Ne lupaj na adsl-u sam otkako su ga pustili, znaci ove gluposti zadrzi za sebeMaharadza wrote:Nemoj tako, oni ipak "daju više"! Uživajte u novim "mjeračima", a ako budu kao prethodnici na starim 3G, 5G i 9G, svaki skinuti GB će prikazivati kao 3GB! Kad' se sjetim...koja su to vremena pred-infarktnog i stanja opšte mržnje bila...ČičineBrčine wrote:Nije da sam neki "potrosac" neta ali gledam na ovom novom korisnickom panelu ovu skalu u bojama zavrsava se na 194.4 gb, a crvena zona pocinje vec ispod 100gb. Jesu to nesto ogranicili promet ili![]()
Ja samo znam da sam pratio potrošnju dok sam bio na 3G/5G i UVIJEK sam po njihovom brojaču znatno brže prešao svoj limit, dok bi na kompu prema programu koji je mjerio potrošnju (netlimiter) imao još poprilično "prostora" dok se uopšte približim limitu! Ali hajd' ti to dokaži mafiji kada ista samo gleda kako puniti svoje džepove i plaćati sanelu i sl. "pijavice" kojih je puna firma!ČičineBrčine wrote:Ne lupaj na adsl-u sam otkako su ga pustili, znaci ove gluposti zadrzi za sebeMaharadza wrote:Nemoj tako, oni ipak "daju više"! Uživajte u novim "mjeračima", a ako budu kao prethodnici na starim 3G, 5G i 9G, svaki skinuti GB će prikazivati kao 3GB! Kad' se sjetim...koja su to vremena pred-infarktnog i stanja opšte mržnje bila...ČičineBrčine wrote:Nije da sam neki "potrosac" neta ali gledam na ovom novom korisnickom panelu ovu skalu u bojama zavrsava se na 194.4 gb, a crvena zona pocinje vec ispod 100gb. Jesu to nesto ogranicili promet ili![]()
Fina teorija, samo što si na tadašnjih 1Mbit mogao samo sanjati video chat!zedo_m wrote:Imali smo tu situaciju ali neki programi za mjerenje potrošnje nemjere video chatove i te stvari koje kvalitetno deru
Pratili smo svi ali da su 1gb racunali kao 3gb malo je reci da je preseravanje i nisam jednom platio dupli racun ali jbg. drugo vrijeme. Patnje uz free zonu. Net se tada koristio samo za osnovne stvari, a neki od nas su protok koristili na ogameMaharadza wrote: Ja samo znam da sam pratio potrošnju dok sam bio na 3G/5G i UVIJEK sam po njihovom brojaču znatno brže prešao svoj limit, dok bi na kompu prema programu koji je mjerio potrošnju (netlimiter) imao još poprilično "prostora" dok se uopšte približim limitu! Ali hajd' ti to dokaži mafiji kada ista samo gleda kako puniti svoje džepove i plaćati sanelu i sl. "pijavice" kojih je puna firma!
da.. luda vremena kad je mafija jedina nudila broadband, a konkurencija naplacivala uploadMaharadza wrote:Fina teorija, samo što si na tadašnjih 1Mbit mogao samo sanjati video chat!zedo_m wrote:Imali smo tu situaciju ali neki programi za mjerenje potrošnje nemjere video chatove i te stvari koje kvalitetno deruKasnije sa 2Mbit-a se to popravilo, mada opet slika odron kvalitete jer si isto morao raditi preko win live messenger-a koji je bio smiješan za današnji skype! Ali najluđe bilo kada sam morao skidati filmove i sve ostalo sa free zone (grabit), pa namjestio stari modem (evo ga u ladici kupi prašinu - pojela ga dabogda
) u bridge i patnja oko namještanja istovremene konekcija I na internet I na free zonu! Ono - možeš surfati na net-u a vamo ti skida sa grabit-a filmove itd.
Ne moram napominjati da su se stranice otvarale po 5min. jer sav Bandwith zauzme grabit?! Kao što velim - luda vremena dok je mafija mogla pljačkati i šakom i kapom!
Nemam ja šta pljuvati, samo znam iz ličnoga iskustva da su me ODERALI, tako da je i pomalo pretjerivanje normalno kada te 6god. prcaju u zdrav mozak, a znaš da nisi određeni promet ostvario, jok, plati paša! A znam ih podosta koji su se ganjali s njima oko tih prekoračenja limita i sl. ali opet bi na kraju platili + živce i vrijeme koje su potrošili uvjeravajući hadalje da nema teorije da su toliki iznosi prekoračenja i sl. Alternative naravno nije bilo, sve do prije par god. dok nije prvo Elob povisio brzine (1,5Mbit za 30KM) pa došli ovi stranci-kraljevi i natjerali svu mafiju na flat!ČičineBrčine wrote:Pratili smo svi ali da su 1gb racunali kao 3gb malo je reci da je preseravanje i nisam jednom platio dupli racun ali jbg. drugo vrijeme. Patnje uz free zonu. Net se tada koristio samo za osnovne stvari, a neki od nas su protok koristili na ogameMaharadza wrote: Ja samo znam da sam pratio potrošnju dok sam bio na 3G/5G i UVIJEK sam po njihovom brojaču znatno brže prešao svoj limit, dok bi na kompu prema programu koji je mjerio potrošnju (netlimiter) imao još poprilično "prostora" dok se uopšte približim limitu! Ali hajd' ti to dokaži mafiji kada ista samo gleda kako puniti svoje džepove i plaćati sanelu i sl. "pijavice" kojih je puna firma!![]()
I svi su tada imali slicna ogranicenja i sranja s mjeracima i sl od logosofta. preko hs pa do telekoma.
Inace sam primjetio da volis pretjerivati is ve sto ima veze s telekomom pljuvati, malo spusti loptu nije to dobro za zdravlje.
Kako kome, a moramo uzeti i u obzir da neko prosuđuje subjektivno a neko opet objektivno, bez da je uposlen u bilo kojoj od firmi!iceman2010 wrote:Naravno da konkurencija cini svoje, ali poredjenje stanja u IT-u tog vremena i danas je neozbiljno. To je isto kao da ja poredim nekog oldtimera sa danasnjim automobilima. Nekada se i od prehlade umiralo. Ja kada sam oko 2000. godine (ne znam tacno koja godina je bila) kupio racunar (kupili mi) imao matroksicu sa 8 MB, 128 MB RAM memorije (400 Hz cini mi se) i 8 GB harddisk, sa super monitorom guzonjom od 17 inch-a. Kostao paprenih 3.200 KM bez poreza. Raja se ibretila cudu tehnike jer malo prije toga je bilo: "wow! izasao HD sa 1 GB!" Strasno bi bilo neozbiljno porediti taj racunar sa onim sa kojih danas kucate/tipkate. Ali hajde, sta bi sada, kada je ponuda operatera koje neki koriste losija od Telecom-ove. Mora se vracati u proslost da se nesto iskopa.
iceman2010 wrote:Naravno da konkurencija cini svoje, ali poredjenje stanja u IT-u tog vremena i danas je neozbiljno. To je isto kao da ja poredim nekog oldtimera sa danasnjim automobilima. Nekada se i od prehlade umiralo. Ja kada sam oko 2000. godine (ne znam tacno koja godina je bila) kupio racunar (kupili mi) imao matroksicu sa 8 MB, 128 MB RAM memorije (400 Hz cini mi se) i 8 GB harddisk, sa super monitorom guzonjom od 17 inch-a. Kostao paprenih 3.200 KM bez poreza. Raja se ibretila cudu tehnike jer malo prije toga je bilo: "wow! izasao HD sa 1 GB!" Strasno bi bilo neozbiljno porediti taj racunar sa onim sa kojih danas kucate/tipkate. Ali hajde, sta bi sada, kada je ponuda operatera koje neki koriste losija od Telecom-ove. Mora se vracati u proslost da se nesto iskopa.

Maharadza wrote:Kako kome, a moramo uzeti i u obzir da neko prosuđuje subjektivno a neko opet objektivno, bez da je uposlen u bilo kojoj od firmi!iceman2010 wrote:Naravno da konkurencija cini svoje, ali poredjenje stanja u IT-u tog vremena i danas je neozbiljno. To je isto kao da ja poredim nekog oldtimera sa danasnjim automobilima. Nekada se i od prehlade umiralo. Ja kada sam oko 2000. godine (ne znam tacno koja godina je bila) kupio racunar (kupili mi) imao matroksicu sa 8 MB, 128 MB RAM memorije (400 Hz cini mi se) i 8 GB harddisk, sa super monitorom guzonjom od 17 inch-a. Kostao paprenih 3.200 KM bez poreza. Raja se ibretila cudu tehnike jer malo prije toga je bilo: "wow! izasao HD sa 1 GB!" Strasno bi bilo neozbiljno porediti taj racunar sa onim sa kojih danas kucate/tipkate. Ali hajde, sta bi sada, kada je ponuda operatera koje neki koriste losija od Telecom-ove. Mora se vracati u proslost da se nesto iskopa.
![]()
Nepobitna činjenica jeste da je tako jaku firmu (sa profitom >150mil. godišnje) morao privatnik natjerati da uvedu flat pakete svojim korisnicima (mada i dalje na *fer osnovi) ali kako god - sramota ostaje!
Maharadza wrote:^ aaaaaa, divi ga što letiiiii, otključaš ga što neku šifru ukucaš dok držiš miš na "race" zar ne? Djetinjstvo - nostalgy attack!![]()
![]()
pa koliko mislis da ti brzina bude na mobilnom internetu?salih88 wrote:Da li iko zna da li ce uskoro doci do povecanja brzina za mobilni internet odnosno mSurf. Koristim 1GB internet i brzina je solidna dok se ne dostigne limit. Tada spada na 128kb/s. Da li ce se uskori limit povecati ili makar ova brzina kada se predje limit??
Lijep pozdrav
Lupaš da je Telecom natjeran da uvede flat, imali su oni dva paketa po paprenim cijenama flat internet, ADSL MAX 128/64kbps 150KM i ADSL MAX Plus 256/64kbps 280KM ovo su paketi iz 2005 godine, a tad Telemach nije bio ni na mapi.Maharadza wrote:Kako kome, a moramo uzeti i u obzir da neko prosuđuje subjektivno a neko opet objektivno, bez da je uposlen u bilo kojoj od firmi!iceman2010 wrote:Naravno da konkurencija cini svoje, ali poredjenje stanja u IT-u tog vremena i danas je neozbiljno. To je isto kao da ja poredim nekog oldtimera sa danasnjim automobilima. Nekada se i od prehlade umiralo. Ja kada sam oko 2000. godine (ne znam tacno koja godina je bila) kupio racunar (kupili mi) imao matroksicu sa 8 MB, 128 MB RAM memorije (400 Hz cini mi se) i 8 GB harddisk, sa super monitorom guzonjom od 17 inch-a. Kostao paprenih 3.200 KM bez poreza. Raja se ibretila cudu tehnike jer malo prije toga je bilo: "wow! izasao HD sa 1 GB!" Strasno bi bilo neozbiljno porediti taj racunar sa onim sa kojih danas kucate/tipkate. Ali hajde, sta bi sada, kada je ponuda operatera koje neki koriste losija od Telecom-ove. Mora se vracati u proslost da se nesto iskopa.
![]()
Nepobitna činjenica jeste da je tako jaku firmu (sa profitom >150mil. godišnje) morao privatnik natjerati da uvedu flat pakete svojim korisnicima (mada i dalje na *fer osnovi) ali kako god - sramota ostaje!
Pa ima li makar kakvih informacija kad bi nam mogao LTE pokucati na vrata??kakaljin wrote:pa koliko mislis da ti brzina bude na mobilnom internetu?salih88 wrote:Da li iko zna da li ce uskoro doci do povecanja brzina za mobilni internet odnosno mSurf. Koristim 1GB internet i brzina je solidna dok se ne dostigne limit. Tada spada na 128kb/s. Da li ce se uskori limit povecati ili makar ova brzina kada se predje limit??
Lijep pozdrav
jer i ova brzina je odlicna do dolaska LTE onda ce da leti
postoji dokup saobracaja.
po meni nema potrebe da na mobitelu imas vise od 1 GB prometa, jer mobitel sluzi samo za surfanje i skidanje nekih fajlova,sve ostalo se kaci se na WIFI i koristise kucni racunar za sve ostalo,update i aplikacije