Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Doktor29

#15126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

rajvosa1 wrote:Vise puta sam ovdje naveo razloge zbog kojih je moja odluka da glasam za NS u oktobru 2012. bila ogromna greska, uglavnom ovo trgovacko i neprincipijelno ponasanje, odnosno prevara nas koji smo vjerovali da je NS nesto drugacija. Ali, ovaj Zuhric je svakako razlog vise da se ne glasa za NS.

On se nikada nije predstavio a potpisuje se punim imenom, tko je, cim se bavi, od kud u politicI? :shock:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#15127 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Corto Maltese wrote: Pošto sam među onih 5% iza kojih se zaklanjate, mogu vam potvrditi da griješite u procjeni: Ni slučajno nisam dao glas kandidatima NS, da bi oni šeširdžijama prepuštali rješavanje problema. Da sam htio da šeširdžije, za njih bi i glasao.
Pošto u našoj zemlji ne djeluju principi direktne nego predstavničke demokratije, bilo bi pristojno kazati da se u ovoj igri ne radi o borbi 5% naspram 95% glasača, nego samo o 3 predstavnika NS u gradskom vijeću, koji su, po meni pogrešno shvatili poruku svog biračkog tijela. Naravno, ukoliko ih ta poruka uopšte zanima. Na osnovu "nepodnošljive lakoće arogancije", rekao bih da ne.
U svakom slučaju, sljedeći izbori će pokazati ko se preračunao.
Nemam se Corto razloga "zaklanjati" iza bilo čega.Situacija je jednostavna. Naša Stranka na izborima NIJE dobila povjerenje (čak štaviše jedva je ušla u parlament) većine građana Sarajeva pa samim tim ne može "prepuštati riješavanje problema" bilo kome jer nema osnovno sredstvo za riješavanje problema - većinu u gradskom i opštinskim vijećima.
Većina njenih glasova se pojavila upravo na konto njihove principijelnosti a nikako na konto njenog koalicionog kapaciteta. Glasove su dobili jer su rekli da nas 20 godina gazi banda a da oni takva banda nisu i da je vrijeme za promjene i da neće koalirati sa svakim. I slagali su jer su svoj kredibilitet "sporazumom o funkcionisanju OV i GV" sa SDA and Co doveli na nivo kredibiliteta SDU-a , dakle nepostojeći i dosta su prekrdašili. Svrstavanjem u ovom konglomeratu nelogičnosti,apatije i klasičnog politikanstva , Naša Stranka bi zadala sama sebi samrtni udarac.

Ukoliko ostanu makar po ovom pitanju nepoklobljivi (glas nikome , 95 % građana Sarajeva hoće ili Kljujića ili Kamočaja pa nek se probaju između sebe nekako rastaliti) postoji mogućnost da makar donekle povrate povjerenje onih koji su im dali glas. Da znamo da nismo prevareni.

A upravo ova diskusija je vrijednost Naše Stranke. Iako smo oboje njeni glasači imamo suprotna mišljenja o cijeloj priči , slobodno ih iznosimo njihovim članovima , funkcionerima. Za takve vrijednosti se trebaju boriti svi zastupnici NS-a od općinskih do kantonalnih...a ove crveno-zelene ko šiša...iskali su eto im ga....
Corto Maltese

#15128 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

tvsabina wrote:
Corto Maltese wrote: Pošto sam među onih 5% iza kojih se zaklanjate, mogu vam potvrditi da griješite u procjeni: Ni slučajno nisam dao glas kandidatima NS, da bi oni šeširdžijama prepuštali rješavanje problema. Da sam htio da šeširdžije, za njih bi i glasao.
Pošto u našoj zemlji ne djeluju principi direktne nego predstavničke demokratije, bilo bi pristojno kazati da se u ovoj igri ne radi o borbi 5% naspram 95% glasača, nego samo o 3 predstavnika NS u gradskom vijeću, koji su, po meni pogrešno shvatili poruku svog biračkog tijela. Naravno, ukoliko ih ta poruka uopšte zanima. Na osnovu "nepodnošljive lakoće arogancije", rekao bih da ne.
Nemam se Corto razloga "zaklanjati" iza bilo čega.Situacija je jednostavna. Naša Stranka na izborima NIJE dobila povjerenje (čak štaviše jedva je ušla u parlament) većine građana Sarajeva pa samim tim ne može "prepuštati riješavanje problema" bilo kome jer nema osnovno sredstvo za riješavanje problema - većinu u gradskom i opštinskim vijećima.
Većina njenih glasova se pojavila upravo na konto njihove principijelnosti a nikako na konto njenog koalicionog kapaciteta. Glasove su dobili jer su rekli da nas 20 godina gazi banda a da oni takva banda nisu i da je vrijeme za promjene i da neće koalirati sa svakim. I slagali su jer su svoj kredibilitet "sporazumom o funkcionisanju OV i GV" sa SDA and Co doveli na nivo kredibiliteta SDU-a , dakle nepostojeći i dosta su prekrdašili. Svrstavanjem u ovom konglomeratu nelogičnosti,apatije i klasičnog politikanstva , Naša Stranka bi zadala sama sebi samrtni udarac.

Ukoliko ostanu makar po ovom pitanju nepoklobljivi (glas nikome , 95 % građana Sarajeva hoće ili Kljujića ili Kamočaja pa nek se probaju između sebe nekako rastaliti) postoji mogućnost da makar donekle povrate povjerenje onih koji su im dali glas. Da znamo da nismo prevareni.

A upravo ova diskusija je vrijednost Naše Stranke. Iako smo oboje njeni glasači imamo suprotna mišljenja o cijeloj priči , slobodno ih iznosimo njihovim članovima , funkcionerima. Za takve vrijednosti se trebaju boriti svi zastupnici NS-a od općinskih do kantonalnih...a ove crveno-zelene ko šiša...iskali su eto im ga....
Nepokolebljivi u suzdržanosti :D :D
Neko bi rekao bljutavost, ali ko sam ja da sudim.
rajvosa1

#15129 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

tvsabina wrote:

Glasove ce tesko vratiti, ali mogu vratiti obraz, a i to je nesto. Jos ako sklone ovog Zuhrica...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#15130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Evo i ja sam vec dva izborna ciklusa dao svoj glas NS, i apsolutno ne mislim da su ovim nesvrstavanjem i ne glasanjem za bilo koga od ova dva predlozena, a prije svega neadekvatna, prijedloga za mjesto gradonacelnika prekrsili bilo sta od svojih pocetnih, i za mene jako pozitivnih, politickih principa.
U sustini, apsolutno se slazem sa ovim sto je drugarica :D Sabina napisala u postu iznad mog. :thumbup:
sabina1

#15131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Corto Maltese wrote: Nepokolebljivi u suzdržanosti :D :D
Neko bi rekao bljutavost, ali ko sam ja da sudim.
U ovoj državi ako si za odmah si i protiv.
Suzdržanost u baruštini su smislili mudri ljudi.
Pogotovo ako se bara neprestano puni... :D
Corto Maltese

#15132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

"Gradonačelnik Sarajeva treba biti osoba koja ima visoko obrazovanje, govori strane jezike, ima iskustva u upravljanju i koja je u mogućnosti razviti saradnju sa metropolama širom svijeta, ali isto tako i sa svim našim susjedima u regionu", kazao je večeras za portal Klix.ba generalni sekretar Naše stranke Albin Zuhrić.
Dobro, saznali smo da Bandić, Putin, JB Tito, N. Mandela... otpadaju, bar po jednom kriteriju.
Šta sad?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15133 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Corto Maltese wrote:
"Gradonačelnik Sarajeva treba biti osoba koja ima visoko obrazovanje, govori strane jezike, ima iskustva u upravljanju i koja je u mogućnosti razviti saradnju sa metropolama širom svijeta, ali isto tako i sa svim našim susjedima u regionu", kazao je večeras za portal Klix.ba generalni sekretar Naše stranke Albin Zuhrić.
Dobro, saznali smo da Bandić, Putin, JB Tito, N. Mandela... otpadaju, bar po jednom kriteriju.
Šta sad?
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Corto Maltese

#15134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Dok je zaista dobra vijest to da je Seka Izetbegović prekvalifikovana
veljaca

#15135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

tvsabina wrote:
veljaca wrote: Postovana,

Vi se kao nesto naljutili , pa mi ovako odgovarate .... :(

Samo sam postavio konkretno i korektno pitanje ...

I nakon Vaseg odgovora, vidim da je metoda bila odokativna .... kao sto je puno toga u nasoj Drzavi Bosni i Hercegovini ....

Nadam se da me shvatate,

Hvala,

Veljaca
s.r.

Btw - osnovne racunske radnje nisu naucna metoda .... :(
Apsolutno Vas shvatam a uopšte nisam ljuta.
To da računske radnje nisu naučna metoda su nove informacije za mene. Hvala na istim.
Pozdrav.
Nema na cemu .... Covjek se uci dok je ziv .... i ja svaki dan nesto novo naucim .... :D

Btw - jucer, sina od svastike, koji je ucenik prvog razreda i koji zna sabirati i oduzimati, nazvah " Gdje si naucnik ..." , a on me blijedo gleda onim svojim prelijepim okicama .... Naucnik nego sta .... mozda i bude jednog dana, kada poraste .... jer djeca su najvece bogastvo jedne drzave ....

Bbtw - ja licno sam protiv biranja gradonacelnika iz sesira ( a bogami i iz fesa - kako neki predlazu ), najbolje bi bilo da stanovnici Sarajeva neposredno sami izaberu gradonacelnika izmedju 10-tak ponudjenih .... Cijenjeni Pedja, moze li se sta uraditi po ovome pitanju ?

Pozdrav,

Veljaca,
s.r.
Eborg

#15136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Eborg »

@Pedja Kojovic: Ako se ne varam, Naša stranka se zalagala za izdvajanje UNSA iz okrilja Ministarstva za nauku, obrazovanje i kulturu KS pri čemu bi zadržali finansiranje ali umanjili direktan politički utjecaj na univerzitet. Je li to realan cilj, tj. hoće li biti šta od toga? Znam da se fakulteti i danas bune i ne žele stati pod kapu univerziteta već žele ostati kao zasebna pravna lica.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

kad ovo Pedja postade prvi trubadur SDA? vidim puca po sahbazu ko da mu Golum pise replike :lol: liberali, liberali dugo ste i trajali, al je bilo za očekivati s obzirom da ste u jato olako prigrlili nekadašnje Zec-Filipovic pajdase, pardon experte, koji su btw familijarno uvezani s vladajućom vlastelom, famalijom Izmetbegovic

Durex je najkvalitetniji ali je i on za jednokratnu uporabu ;-)
sabina1

#15138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote:kad ovo Pedja postade prvi trubadur SDA? vidim puca po sahbazu ko da mu Golum pise replike :lol: liberali, liberali dugo ste i trajali, al je bilo za očekivati s obzirom da ste u jato olako prigrlili nekadašnje Zec-Filipovic pajdase, pardon experte, koji su btw familijarno uvezani s vladajućom vlastelom, famalijom Izmetbegovic

Svaka zlatna :thumbup:
VjecitiStudent

#15139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:kad ovo Pedja postade prvi trubadur SDA? vidim puca po sahbazu ko da mu Golum pise replike :lol: liberali, liberali dugo ste i trajali, al je bilo za očekivati s obzirom da ste u jato olako prigrlili nekadašnje Zec-Filipovic pajdase, pardon experte, koji su btw familijarno uvezani s vladajućom vlastelom, famalijom Izmetbegovic

Sahbaz ne moze biti sudija Ustavnog suda, no sa ovakvom biografijom glat bi prosao za sefa Politickog savjeta NS
ultima_palabra

#15140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

A čiji je sad Šahbaz? Fahrin?
VjecitiStudent

#15141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:A čiji je sad Šahbaz? Fahrin?
Nije više ni bitno, bitno je samo kupiti vrijeme, da ne dođe do zamjene Vlade.
StupskaBitanga

#15142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

samo da SDA ne izgubi fotelje
Oligarh

#15143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Oligarh »

Znaš šta je najinteresatnije u svoj ovoj priči, SDA spinu oko Šahbaza: Ono što mu oni stavljaju na dušu, radio je po njihovoj direktivi, te za vrijeme njihove apsolutne vlasti sa SBIH - uvođenje osoba afro-azijskog porijekla u bh državljanstva.
udrch

#15144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

koji obrat..

bivši potparoli NS-a na forumu brane nemoralnog sudiju..

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pa volim što sam oduvijek za SDA i što dosad nisam bar tri puta promjenio opciju nego išta na svijetu..ne znam kako pojedince nije sramota više pisati na politici..
kako vam je tek u stvarnom životu..
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#15145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

udrch wrote:koji obrat..

pa volim što sam oduvijek za SDA i što dosad nisam bar tri puta promjenio opciju nego išta na svijetu..ne znam kako pojedince nije sramota više pisati na politici..

Ti si ocito bojovnik stranke i stojis iza nje. Nije ti jasno da pojedinci, kao sto si ocigledno ovdje i sam uocio (i prokomentarisao), nisu slijepo za stranacki politicki projekat.

Puno jace, postenije i cistije je biti iza politickih stavova, ideja i preko politike artikulisanih licnih svjetonazora, nego iza stranke.

Ti ne moras misliti tako. Ostani vjeran stranci bez obzira na niz kompromitovanih pojedinaca u njihovom vrh, bez obzira na pregazene moralne vrijednosti, promovirani nepotizam i korupciju...a zamisli, ima onih kojima su politicke stranke daleko manje bitne od licnih politickih stavova, i shvatanja kako svoje politicke svjetoanzore nebi pregazili ni radi bilo kojeg ideopoklonstva prema bilo kome, pa bila to stranka ili neki pojedinac.
novi.dan.nova.nafaka

#15146 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by novi.dan.nova.nafaka »

-LIBERO- wrote:Ti si ocito bojovnik stranke i stojis iza nje. Nije ti jasno da pojedinci, kao sto si ocigledno ovdje i sam uocio (i prokomentarisao), nisu slijepo za stranacki politicki projekat.
Puno jace, postenije i cistije je biti iza politickih stavova, ideja i preko politike artikulisanih licnih svjetonazora, nego iza stranke.
Ti ne moras misliti tako. Ostani vjeran stranci bez obzira na niz kompromitovanih pojedinaca u njihovom vrh, bez obzira na pregazene moralne vrijednosti, promovirani nepotizam i korupciju...a zamisli, ima onih kojima su politicke stranke daleko manje bitne od licnih politickih stavova, i shvatanja kako svoje politicke svjetoanzore nebi pregazili ni radi bilo kojeg ideopoklonstva prema bilo kome, pa bila to stranka ili neki pojedinac.
Hajd' živ bio, onako iskreno ako ikako možeš reci, dal' je @udrch makar jednom kritikovao poteze partije čiji je simpatizer.
Pa da onda u vodu padne sve ovo što sam citirao.
ultima_palabra

#15147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Oligarh wrote:
Znaš šta je najinteresatnije u svoj ovoj priči, SDA spinu oko Šahbaza: Ono što mu oni stavljaju na dušu, radio je po njihovoj direktivi, te za vrijeme njihove apsolutne vlasti sa SBIH - uvođenje osoba afro-azijskog porijekla u bh državljanstva.
Zadnjih par godina nas je naučilo da se ničemu ne čudimo.
ultima_palabra

#15148 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

udrch wrote:koji obrat..

SDA će biti, sve će drugo proći.

:zoka:
ljutiajvar

#15149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ljutiajvar »

didžej wrote:gradonacelnik mora biti neko ko je u najproduktivnijoj zivotnoj fazi, dakle izmedju 40 i 55 godina,
neko ko zna da namakne pare,
neko ko se vec dokazao u privredi i kao rukovodioc neke jake firme,
neko iza koga postoji poslovni uspjeh,
neko ko misli svojom glavom i nije puki stranacki vojnik,
neko ko govori bar jedan svjetski strani jezik.

ima li sarajevo takvog?
A zar misliš da Sarajevo zaslužuje takvog gradonačelnika? I zašto bi se čovjek takvog profila spuštao na nivo
gradonačelnika? Da ga pljuju po forumima? Da mu se porodica nervira? Da ga razvlače po novinama?Za platu od 2000 KM? Čist primjer je ovaj forum. Nisam glasao za Našu Stranku i vjerovatno neću ni na sljedećim izborima. Ali ako jedan političar kao što je Peđa da priliku ovakvoj vrsti komunikacije i onda ga neki forumaši optužuju za neke talove, prevrću činjenice, pa čak i vrijeđaju, onda mi je jasno zašto je situacija u našoj državi ovakva. Mislim da mora proći još 200 godina intenzivnog obrazovanja da bi Sarajevo zaslužilo gradonačelnika kojeg si naveo.
veljaca

#15150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

didžej wrote:gradonacelnik mora biti neko ko je u najproduktivnijoj zivotnoj fazi, dakle izmedju 40 i 55 godina,
neko ko zna da namakne pare,
neko ko se vec dokazao u privredi i kao rukovodioc neke jake firme,
neko iza koga postoji poslovni uspjeh,
neko ko misli svojom glavom i nije puki stranacki vojnik,
neko ko govori bar jedan svjetski strani jezik.

ima li sarajevo takvog?
Odmah mi na um pade: prof.dr. Kemal Hanjalic ....

Btw - i bio je gradonacelnik, nekada prije, tako da sada ne moze po ovim kriterijumima ( godine )...

BBtw - najbolje bi bilo da se moze neposredno birati gradonacelnik ( Pitao sam za misljenje Cijenjenog Pedju o ovome, ali mi jos nije odgovorio )

BBBtw - Ibro Spahic - po nekima ( a i meni ) bi mogao biti gradonacelnik ....

Veljaca,
s.r.
Locked