Corto Maltese wrote:
Pošto sam među onih 5% iza kojih se zaklanjate, mogu vam potvrditi da griješite u procjeni: Ni slučajno nisam dao glas kandidatima NS, da bi oni šeširdžijama prepuštali rješavanje problema. Da sam htio da šeširdžije, za njih bi i glasao.
Pošto u našoj zemlji ne djeluju principi direktne nego predstavničke demokratije, bilo bi pristojno kazati da se u ovoj igri ne radi o borbi 5% naspram 95% glasača, nego samo o 3 predstavnika NS u gradskom vijeću, koji su, po meni pogrešno shvatili poruku svog biračkog tijela. Naravno, ukoliko ih ta poruka uopšte zanima. Na osnovu "nepodnošljive lakoće arogancije", rekao bih da ne.
U svakom slučaju, sljedeći izbori će pokazati ko se preračunao.
Nemam se Corto razloga "zaklanjati" iza bilo čega.Situacija je jednostavna. Naša Stranka na izborima NIJE dobila povjerenje (čak štaviše jedva je ušla u parlament) većine građana Sarajeva pa samim tim ne može "prepuštati riješavanje problema" bilo kome jer nema osnovno sredstvo za riješavanje problema - većinu u gradskom i opštinskim vijećima.
Većina njenih glasova se pojavila upravo na konto njihove principijelnosti a nikako na konto njenog koalicionog kapaciteta. Glasove su dobili jer su rekli da nas 20 godina gazi banda a da oni takva banda nisu i da je vrijeme za promjene i da neće koalirati sa svakim. I slagali su jer su svoj kredibilitet "sporazumom o funkcionisanju OV i GV" sa SDA and Co doveli na nivo kredibiliteta SDU-a , dakle nepostojeći i dosta su prekrdašili. Svrstavanjem u ovom konglomeratu nelogičnosti,apatije i klasičnog politikanstva , Naša Stranka bi zadala sama sebi samrtni udarac.
Ukoliko ostanu makar po ovom pitanju nepoklobljivi (glas nikome , 95 % građana Sarajeva hoće ili Kljujića ili Kamočaja pa nek se probaju između sebe nekako rastaliti) postoji mogućnost da makar donekle povrate povjerenje onih koji su im dali glas. Da znamo da nismo prevareni.
A upravo ova diskusija je vrijednost Naše Stranke. Iako smo oboje njeni glasači imamo suprotna mišljenja o cijeloj priči , slobodno ih iznosimo njihovim članovima , funkcionerima. Za takve vrijednosti se trebaju boriti svi zastupnici NS-a od općinskih do kantonalnih...a ove crveno-zelene ko šiša...iskali su eto im ga....