HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
bumerangss

#15126 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

kloniran wrote:Evo sto se mene tice i jedne pohvale za telemahaše
prvi put mi na torentu skida punom deklarisanom brzinom :thumbup:
Pa to nije za pohvalu... to je sramota da si do sad placao nesto sto nisi imao! I njihova kao prodavca ali i tvoja kao kupca jer kupujes... .... pod bubrege :D
bumerangss

#15127 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

Astrix wrote:Zna li iko koliko im treba nakon sto odjavim uslugu da oni sve zavrse i da drugi mogu svoje prikljuciti? Ne bih da odjavim i da nemam tv-a ili interneta 10 dana...
Meni su dosli za 5 6 dana ali ja nisam htio rizikovati da budem bez tv-a i neta pa sam cekao dok su mi prikljucili Moja TV e onda sam ih zvao pa su dosli za 5-6 dana i iskljucili a kabal su ostavili sa bandere do kuce, kao ono ako se opet nekad predomislim da mi mogu prikljuciti. Doduše, to je bilo prije godinu dana i tad je bio HS a sad kad je TM... ne znam. Vjerovatno ces se nacekati. Ocito imaju dosta problema jer mi je zadnjih dana njihovo auto s merdevinama bas cesto po mahali
bumerangss

#15128 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

senci-071 wrote:Šta je ovo ljudi ,šalju mi racun fiksne telefonije, koji sam iskljucio prije godinu dana. :?
Vec sam ih kontaktirao,kazu oprostite evo nasli smo da ste se razduzili(oprostite ,izvinite),kad poštar donese novi racun sa cifrom koja se vec povecala, na 24 km. :shock:
Ono sto je zanimljivo na racunu sve same nule,jer telefon ne koristim.Znaci broj poziva =o,ukupno trajnaje poziva= o,i na kraju pretplata 12 km. :twisted:
Jebote koji bezubrazluk, ljudi otimaju lopatom,pa sta je ovo, kakva je ovo drzava. :run:

Ni krenulo nije meni vec muke od ove kablovske,spremam se da se prebacim na Moja tv-e.
Urahatit ces se s Moja TV jer ruku na srce, s njom nema tih problema oko racuna, oko opreme, nema da ti traziz kanale po frekfencijama... izaberes paket, placas onoliko koliko i sta koristis. Korektno i zadovoljnje obje strane. Jedina mana je sporiji net ali i to se moze kombinovati kao sto je moj brat prikljucio Moja TV phone + paket od 26KM i netFlat10 za 21 KM uz ugovor na 2god i ukupno ga dodje 47KM mjesecno
r_faruk

#15129 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

emirsarajevo wrote:Imate li HRT kanala na digitalnoj kod KID8 paketa sa CI modulom? Imam samo HRT4
Kod mene imaju svi HRT-ovi, kid 8, ci modul
Benq

#15130 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Ovo je tema o HS kablovskoj , vi koji promovisete mojatv imate BH Telecom forum !
cpu_fan

#15131 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

Imali još neko da ima problema sa titlovima i brzinom prebacivanja programa odnosno prebacuje programe k'o da se emitiraju sa svemirske stanice Mir ?
Last edited by cpu_fan on 24/01/2016 09:58, edited 1 time in total.
AdrianMole

#15132 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Evo i kod mene danas kocka,kocka,kockica na nekoliko kanala,a do sada to nije bilo.Definitivno bi bilo fer da puste sve kanale otključane barem prvih mjesec dana dok se sve ovo ne sredi,jer ovo je praktično eksperimentalna faza ,a mi smo svi pokusni kunići za naše pare :-D
made_in_sarajevo

#15133 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Daleko da ikoga promovisem, ali prosle sedmice mi skopcali moja tv,uzeo probno mjesec dana jer mi se pretjerano ne svidjaju promjene na HS, pa reko da vidim kakva je i alternativa.

Hd kanale na moja tv cekam da mi otkljucaju pa da i to vidim. Ima kanala gdje je moja tv vidljivo losija od ci modula, ima kanala gdje je ista slika. Npr. Fox i rtl 2, ista emisija samo se saltam sa HS na moja tv, na HS je ostrija slika i bolje su boje. Tv je na istim postavkama. Dok history i eurosport nema razlike, na moja tv su dobri imaju ostrine,boje dobre. Sad jel to tako vazda ili ima do rezolucije na resiveru ne znam. Moram ih zvati da mi vide to kako uci u postavke da se to promjeni,ako moze ikako. Internet guram 5.20mbita :mrgreen: . sad kome smeta hs, hoce moja tv a ne smetaju mu neki losiji kanali nece se puno zajebati. Kazu u martu ce biti vece brzine, vjerovatno ce minimalno na 15/1 dici. Meni na nekim kanalima smeta sto je losija slika na moja tv, nema ostrine i boja.

Razlika ima,internet, kanali su losiji, neki su isti kvalitetom. Sad da je u 5 deka nije, ali dok se zavrse ove famozne promjene na hs i telekom dok zavrsi svoje od februara do aprila, vidjet cemo kako ce ko gurati. Internet na moja tv dosad 5.20 na speedtestu. 1080 video ide bez problema, 2k vec se treba malo pauzurati, 4k malo vise, ovo obicno surfanje tipa facebook,forumi,youtube to mi isto otvara kao hs. Danas cu neki torrent staviti pa da vidim kako i to ide. Ja cu na kraju mjeseca vjerovatno odjaviti moja tv i ostat na hs, ali ovolike promjene i jos ukidanje hd kanala koje sam gledao mi se pretjerano ne svidja, kao i svaki dan nova prica od strane hs i telemacha.

Eto ko se premislja i konta. Nije toliko moja tv losija ko moze preci preko nekih kanala gdje je slika losija naspram ci modula na hs. Nije losija da se ne moze gledati, nego je primjetno da fali ostrinr i svjetline na nekim kanalima.internet kazu da ce telekom dizati na 15/1 pa gore,a to ostaje da cekamo februar ili mart pa da vidimo sta ce biti.
emirsarajevo

#15134 Re: HS kablovska

Post by emirsarajevo »

r_faruk wrote:
emirsarajevo wrote:Imate li HRT kanala na digitalnoj kod KID8 paketa sa CI modulom? Imam samo HRT4
Kod mene imaju svi HRT-ovi, kid 8, ci modul
Poslije novog full skeniranja digitalne i dalje nemam HRT 1, 2 i 3, pokazuje 145 programa, HBO je zakljucan jer nemam pretplatu. Ne znam da li da rucno trazim HRT :roll:
Benq

#15135 Re: HS kablovska

Post by Benq »

emirsarajevo wrote: Poslije novog full skeniranja digitalne i dalje nemam HRT 1, 2 i 3, pokazuje 145 programa, HBO je zakljucan jer nemam pretplatu. Ne znam da li da rucno trazim HRT :roll:
Probaj rucno http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/raspo ... vencijama/
Benq

#15136 Re: HS kablovska

Post by Benq »

emirsarajevo wrote: Poslije novog full skeniranja digitalne i dalje nemam HRT 1, 2 i 3, pokazuje 145 programa, HBO je zakljucan jer nemam pretplatu. Ne znam da li da rucno trazim HRT :roll:
emirsarajevo

#15137 Re: HS kablovska

Post by emirsarajevo »

Benq wrote:
Ne moze ni rucno, nadje 8 kanala, istih koje je i u full pretrazivanju nasao. Mozda jos nisu pustili sve na C. Vili 2 :roll:

Svakako hvala za pomoc!
Benq

#15138 Re: HS kablovska

Post by Benq »

emirsarajevo wrote: Ne moze ni rucno, nadje 8 kanala, istih koje je i u full pretrazivanju nasao. Mozda jos nisu pustili sve na C. Vili 2 :roll:

Svakako hvala za pomoc!
Nema na cemu , ako ti je pusten novi signal , onda su pusteni i svi kanali koje vidis na HS stranici , sve ostalo je pitanje tv-a i skeniranja.
emirsarajevo

#15139 Re: HS kablovska

Post by emirsarajevo »

emirsarajevo wrote:
Benq wrote:
Ne moze ni rucno, nadje 8 kanala, istih koje je i u full pretrazivanju nasao. Mozda jos nisu pustili sve na C. Vili 2 :roll:

Svakako hvala za pomoc!
Izgleda da nije jos pusten novi signal, nedostaju neki kanali, rucnom pretragom na nekim, novim HS digitalnim frek., nisam uspio dobiti niti jedan kanal, vec ih je nasao na drugim frek. Znaci da sam jos po HS staroj tv shemi
MTV

#15140 Re: HS kablovska

Post by MTV »

Na onom spisku nije pisalo Cengic Vila 2. Tako a ces se morati strpiti.
emirsarajevo

#15141 Re: HS kablovska

Post by emirsarajevo »

MTV wrote:Na onom spisku nije pisalo Cengic Vila 2. Tako a ces se morati strpiti.
Sacekacu naravno, nemam puno izbora... Drugi tv za sada ima dosta free kanala jer nemam u njemu CI modul. Kada dodje telemach programska shema, da li ce i dalje biti otkljucanih kanala na digitalnoj ili cu morati kupovati dodatni CI modul?
crnivrag

#15142 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

emirsarajevo wrote:
Sacekacu naravno, nemam puno izbora... Drugi tv za sada ima dosta free kanala jer nemam u njemu CI modul. Kada dodje telemach programska shema, da li ce i dalje biti otkljucanih kanala na digitalnoj ili cu morati kupovati dodatni CI modul?
U DVB-C pobudi Telemacha su otključani javni servisi i poneki lokalni TV kanal tipa Face TV.

Za sve ostalo se potrebno pretplatiti na željeni paket, i onda dekodirati kanali putem CI modula ili resivera u zavisnosti šta korisnik želi.
emirsarajevo

#15143 Re: HS kablovska

Post by emirsarajevo »

crnivrag wrote:
emirsarajevo wrote:
U DVB-C pobudi Telemacha su otključani javni servisi i poneki lokalni TV kanal tipa Face TV.
Ne znam vise ni od koga da kupim drugi CI modul jer ne zelim mijenjati KID8 paket :lol: Nekada je u HS-u dodatni modul bio 60 KM jednokratno, a sada ne znam da li se moze uzeti bez potpisivanja novog ugovora sa Telemach
crnivrag

#15144 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

emirsarajevo wrote:
Ne znam vise ni od koga da kupim drugi CI modul jer ne zelim mijenjati KID8 paket :lol: Nekada je u HS-u dodatni modul bio 60 KM jednokratno, a sada ne znam da li se moze uzeti bez potpisivanja novog ugovora sa Telemach
Telemach nudi module za jednokratnu cijenu od 25 KM + cijena mjesečne pretplate na odabrane digitalne pakete + 15 KM mjesečne pretplate za kablovsko održavanje.

Na svaki dodatni modul se plaća puna pretplata za digitalne pakete, osim ako se korisnik ne odluči koristiti uslugu D3 Kuća putem koje može pratiti sve pakete i na drugom TV-u puter resivera za mjesečnu cijenu od 3,5 KM (ova usluga je besplatna za pakete Duo Net Grande Extra i Trio Grande Premium).
emirsarajevo

#15145 Re: HS kablovska

Post by emirsarajevo »

crnivrag wrote:
emirsarajevo wrote:
Telemach nudi module za jednokratnu cijenu od 25 KM + cijena mjesečne pretplate na odabrane digitalne pakete + 15 KM mjesečne pretplate za kablovsko održavanje.

Na svaki dodatni modul se plaća puna pretplata za digitalne pakete, osim ako se korisnik ne odluči koristiti uslugu D3 Kuća putem koje može pratiti sve pakete i na drugom TV-u puter resivera za mjesečnu cijenu od 3,5 KM (ova usluga je besplatna za pakete Duo Net Grande Extra i Trio Grande Premium).
Da, sada mi je jasno da bih sebi bez neke velike potrebe znatno povecao troskove. Drugi tv je upaljen 5 sati mjesecno. Ono 60 KM za drugi CI modul je bilo jeftino :( Enese, vrati se, ovce tvoje ne mogu bez tebe :run:
The Realist

#15146 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

MordorSync wrote:HS frekvencije su niske za razliku od telemaha možda vam je u tome problem
Nije nama to problem, nego njima, jer su oni trebali pripremiti teren, prije nego su pustili novi signal.
emirsarajevo

#15147 Re: HS kablovska

Post by emirsarajevo »

.... izbrisan komentar :-D
crnivrag

#15148 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

emirsarajevo wrote:
Da, sada mi je jasno da bih sebi bez neke velike potrebe znatno povecao troskove. Drugi tv je upaljen 5 sati mjesecno. Ono 60 KM za drugi CI modul je bilo jeftino :( Enese, vrati se, ovce tvoje ne mogu bez tebe :run:
Znači ako se npr. odlučiš na Prošireni paket, onda bi ga putem dva modula mjesečno plaćao 20 KM + 15 za kablovsko održavanje = 35 KM.

Ako se odlučiš za isti paket putem dva resivera spojena LAN kablom u okviru usluge D3 Kuća, onda plaćaš ukupno 10 KM + 3,5 KM + 15 KM = 28,5 KM.
crnivrag

#15149 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

MordorSync wrote:
imam ja drugi modul i nisam ništa platio sem dodatnih 10km za D3 prošireni, naravno uz trio grande paket
Dobro za Duo i Trio pakete ne uzimaju naknadu za instalaciju modula, ovdje općenito govorimo o usluzi digitalne TV koja se uzima kao samostalna.
The Realist

#15150 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

MordorSync wrote: upravo suprotno, resiveri i moduli HS-a nisu kompaktibilni i morat će se zamjenut za telemah uređaje.
Pa zašto nisu zamijenili, pa onda pustili signal? Svjestan si da nam isto naplaćuju, a usluga uglavnom nevalja?
Locked