Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
swanfilter
#15126 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Mislim, citajuci vijesti i ja se na trenutak zamislim sta misliti nakon 20 godina sabura kao stranac.
Ljuti me ovo raspolozenje trpanja u isti kos zbog određenog broja ljudi koji su tu, a ni sami ne znaju zasto su dosli.
Umjesto deportacija po kratkom postupku za hiljade i hiljade njih, gomila se broj slucajeva i stvara se naelektrisana atmosfera bez potrebe. Europa se previse bavi konvencijama na racun zadovoljstva u svom dvoristu. I okretanjem leđa od cinjenice da mnogi ne pripadaju ovom svijetu, dize rejting desnicarima jer narod u njima nalazi nekog, koga problematika zanima.
Zato imamo slucajeve tih nasih Bosanaca pristasa desnih, ma kakva parodija je to za cuti.
Eh, kad je Bosnji u Njemackoj dokur..ila migracija i posljedice iste da je skrenuo desno, onda se treba zapitati ...
Ljuti me ovo raspolozenje trpanja u isti kos zbog određenog broja ljudi koji su tu, a ni sami ne znaju zasto su dosli.
Umjesto deportacija po kratkom postupku za hiljade i hiljade njih, gomila se broj slucajeva i stvara se naelektrisana atmosfera bez potrebe. Europa se previse bavi konvencijama na racun zadovoljstva u svom dvoristu. I okretanjem leđa od cinjenice da mnogi ne pripadaju ovom svijetu, dize rejting desnicarima jer narod u njima nalazi nekog, koga problematika zanima.
Zato imamo slucajeve tih nasih Bosanaca pristasa desnih, ma kakva parodija je to za cuti.
Eh, kad je Bosnji u Njemackoj dokur..ila migracija i posljedice iste da je skrenuo desno, onda se treba zapitati ...
-
swanfilter
#15127 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ostao sam frapiran nekoliko godina unazad, kada je skolska nakon decenije prvi put dosla kuci i sa muzem crncem.anelsol wrote: ↑20/01/2024 17:40Ja lično mislim da smo mi Bosanci i Hercegovci rasisti, u onoj mjeri u kojoj je i prosječan Evropljanin, ako ne i gori, samo nam se nije pružila prilika da to pokažemo.moimoi wrote: ↑20/01/2024 17:27A gdje nemas rasizma? Ljude je uvijek strah siromasnijih… kontaju da je prelaznoOzimician wrote: ↑20/01/2024 17:18
Eh to je najveci zajeb nasih ljudi sto misle da ce njih neko drugacije taj isti AfD tretirati.![]()
![]()
![]()
Objavio sam jucer onaj rasisticki komentar koji je bio na naslovnici focus.de gdje se u vezi dvojnog drzavljanstva potencira da su to "Erdoganovi fanovi", iako recimo oni koji sada odlaze iz Turske su zapravo Erdoganova opozicija. Ali who cares?
Kroz taj komentar se moze (lijepo upakovano) vidjeti zapravo sta desnica misli o svima "nama" non-EU useljenicima, dakle ni krivog ni duznog si strpan u isti kos.
Prosjecan Bosanac (vidis i na ovom forumu) misli sve najgore o ovim novim migrantima i smatra da su oni razlog zasto se desavaju belaji u Njemackoj.. I nasi objerucke prihvataju svakog stranca koji dolazi sa zapada dok pljuju svakog ko dolazi iz ekonomski jednake ili gore drzave.
Ja nas nisam imao za takve, al kakve klasifikacije u vezi njega kao crnca i nje jer takvog nađe. Boze sacuvaj.
-
moimoi
#15128 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Naravno da jesmo. Samo citas komentare o ovim izbjeglicama. Zamisli tek da im je zelja da ostanu ovdje??anelsol wrote: ↑20/01/2024 17:40Ja lično mislim da smo mi Bosanci i Hercegovci rasisti, u onoj mjeri u kojoj je i prosječan Evropljanin, ako ne i gori, samo nam se nije pružila prilika da to pokažemo.moimoi wrote: ↑20/01/2024 17:27A gdje nemas rasizma? Ljude je uvijek strah siromasnijih… kontaju da je prelaznoOzimician wrote: ↑20/01/2024 17:18
Eh to je najveci zajeb nasih ljudi sto misle da ce njih neko drugacije taj isti AfD tretirati.![]()
![]()
![]()
Objavio sam jucer onaj rasisticki komentar koji je bio na naslovnici focus.de gdje se u vezi dvojnog drzavljanstva potencira da su to "Erdoganovi fanovi", iako recimo oni koji sada odlaze iz Turske su zapravo Erdoganova opozicija. Ali who cares?
Kroz taj komentar se moze (lijepo upakovano) vidjeti zapravo sta desnica misli o svima "nama" non-EU useljenicima, dakle ni krivog ni duznog si strpan u isti kos.
Prosjecan Bosanac (vidis i na ovom forumu) misli sve najgore o ovim novim migrantima i smatra da su oni razlog zasto se desavaju belaji u Njemackoj.. I nasi objerucke prihvataju svakog stranca koji dolazi sa zapada dok pljuju svakog ko dolazi iz ekonomski jednake ili gore drzave.
- anelsol
#15129 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Zaista je to fascinantno. Nalaziš se u istom položaju kao neki Sirijac, i tvoje mišljenje je da on tu ne pripada i da ga treba deportirati, a tebe da niko ne dira.swanfilter wrote: ↑20/01/2024 17:44 Mislim, citajuci vijesti i ja se na trenutak zamislim sta misliti nakon 20 godina sabura kao stranac.
-
swanfilter
#15130 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Izvini, al nazivajuci ogroman broj njih izbjeglicama, pravis gresku i nas prikazujes bezosjecajnim rasistima. A mi sami kroz rat prosli i izbjeglice bogu teske bili.
Ova populacija je dosla na slab nekoliko godina prije pocetka krize kod nas. I odjednom BiH postade autocesta do EU koja ih ne zeli. Svi zatvaraju granice, a kod nas nicu ko pecurke. Ulaze, al ne izlaze.
Kada imas vlast kao kod nas, dobro situacija sa njima i zavrsi. Bespomocan narod je mogao u jednom trenutku osjetiti da mora nesto poduzeti ...
-
elcaliente
#15131 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Iskreno miezrno malo izbejeglica je bilo u BiH.swanfilter wrote: ↑20/01/2024 18:04Izvini, al nazivajuci ogroman broj njih izbjeglicama, pravis gresku i nas prikazujes bezosjecajnim rasistima. A mi sami kroz rat prosli i izbjeglice bogu teske bili.
Ova populacija je dosla na slab nekoliko godina prije pocetka krize kod nas. I odjednom BiH postade autocesta do EU koja ih ne zeli. Svi zatvaraju granice, a kod nas nicu ko pecurke. Ulaze, al ne izlaze.
Kada imas vlast kao kod nas, dobro situacija sa njima i zavrsi. Bespomocan narod je mogao u jednom trenutku osjetiti da mora nesto poduzeti ...
Last edited by elcaliente on 20/01/2024 18:12, edited 1 time in total.
-
moimoi
#15132 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sve biznis. Neki dobru lovu zaradjuju preko njih… a nismo mi nista manji rasisti nego bilo ko drugi. Ne znam zasto mislis da jesmo?swanfilter wrote: ↑20/01/2024 18:04Izvini, al nazivajuci ogroman broj njih izbjeglicama, pravis gresku i nas prikazujes bezosjecajnim rasistima. A mi sami kroz rat prosli i izbjeglice bogu teske bili.
-
swanfilter
#15133 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ajmo malo kontati. Kako sto rekoh, hiljade i hiljade njih je doslo mimo zakona i procedura. Jer smo, eto, potpisali nekakve konvencije. Gomilaju se, a bez rjesenja na vidiku sta sa njima.anelsol wrote: ↑20/01/2024 17:57Zaista je to fascinantno. Nalaziš se u istom položaju kao neki Sirijac, i tvoje mišljenje je da on tu ne pripada i da ga treba deportirati, a tebe da niko ne dira.swanfilter wrote: ↑20/01/2024 17:44 Mislim, citajuci vijesti i ja se na trenutak zamislim sta misliti nakon 20 godina sabura kao stranac.
Znaci, meni Yazid ne smeta. Ni Kurd. Al, problem je sve veca generalizacija zbog gomilanja problema ...
-
swanfilter
#15134 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Za nas u ovakvom stanju, je i sto njih lutalica moguc problem.elcaliente wrote: ↑20/01/2024 18:07Iskreno miezrno malo izbejeglica je bilo u BiH.swanfilter wrote: ↑20/01/2024 18:04Izvini, al nazivajuci ogroman broj njih izbjeglicama, pravis gresku i nas prikazujes bezosjecajnim rasistima. A mi sami kroz rat prosli i izbjeglice bogu teske bili.
- Rockefeller
#15135 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nepismeni ljudi glasaju za AFD.
- JohnnyS
#15136 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Što Bosancu koji je 30 godina u Njemačkoj ne bi smetao neki imigrant kao što smeta i drugim Nijemcima? Pa taj imigrant ako će biti lojalan će njemu rušiti cijenu rada, a ako će praviti sranja, njemu će narušavati kvalitetu života.
- Rockefeller
#15137 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Migrati kao potencijalna radna snaga je blago. To sto taj tikvan ne razumije je drugi par opanaka.
- anelsol
#15138 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Što rece kolega Ozimicanin generalizacija bi mogla obuhvatiti i Bosance i Hercegovce. Trenutno spašava boja kože, a ko zna ako se ovako nastavi do kada će i to potrajati....Svjet ide u totalno pogrešnom pravcu. Ja kako vidim trenutni sukobi u Africi i Bliskom istoku će generisati nove talase migracija prema Evropi koji bi mogli biti masovniji nego ranije, a onda neka nam je Bog na pomoći.swanfilter wrote: ↑20/01/2024 18:12Ajmo malo kontati. Kako sto rekoh, hiljade i hiljade njih je doslo mimo zakona i procedura. Jer smo, eto, potpisali nekakve konvencije. Gomilaju se, a bez rjesenja na vidiku sta sa njima.anelsol wrote: ↑20/01/2024 17:57Zaista je to fascinantno. Nalaziš se u istom položaju kao neki Sirijac, i tvoje mišljenje je da on tu ne pripada i da ga treba deportirati, a tebe da niko ne dira.swanfilter wrote: ↑20/01/2024 17:44 Mislim, citajuci vijesti i ja se na trenutak zamislim sta misliti nakon 20 godina sabura kao stranac.
Znaci, meni Yazid ne smeta. Ni Kurd. Al, problem je sve veca generalizacija zbog gomilanja problema ...
-
swanfilter
#15139 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pratim hrv medije svakodnevno. I njima nismo do koljena.moimoi wrote: ↑20/01/2024 18:09Sve biznis. Neki dobru lovu zaradjuju preko njih… a nismo mi nista manji rasisti nego bilo ko drugi. Ne znam zasto mislis da jesmo?swanfilter wrote: ↑20/01/2024 18:04Izvini, al nazivajuci ogroman broj njih izbjeglicama, pravis gresku i nas prikazujes bezosjecajnim rasistima. A mi sami kroz rat prosli i izbjeglice bogu teske bili.
Nas narod bi Korejca opljackao. Al sam siguran da ga u Sa niko ne bi zaustavio i rasisticki vrijeđao i omalozavao kao sto je slucaj u Zg bio.
Isto sam uvjeren da u Sa budala nece zaustaviti Nepalca i vrijeđati ga rasisticki, uz dizanje ruke i Heil Hitler, kao sto se to desi u ZG.
I brojni drugi slucajevi u Hrv zadnje vrijeme.
Ne kazem da u nama ne postoji klica rasizma. Al mislim da nas saka jada Nepalaca ne bi dovela do sizofrenog ponasanja kao da zbog njih nestajemo.
-
BiBi911
#15140 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jbga imas normalne Bosance koji uzivaju u blagodetima života
I ove nenormalne muslimane komuniste, ovi vazda nesto seru da ih neko mrzi naka sranja izmisljaju. Nit placaju porez, nit postuju zakone svi im koji su normalni im smetaju nazivaju ih tim nekim servski/arpskim imenima..
Jbga
-
swanfilter
#15141 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kao da ce im zbog te cinjenice osporiti vlast i mogucnost odlucivanja, a za posljedice ce biti kasno.
- Rockefeller
#15142 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Moraju li biti muslimani? Mogu biti katolici i pravoslavci, a?BiBi911 wrote: ↑20/01/2024 18:26Jbga imas normalne Bosance koji uzivaju u blagodetima života
I ove nenormalne muslimane komuniste, ovi vazda nesto seru da ih neko mrzi naka sranja izmisljaju. Nit placaju porez, nit postuju zakone svi im koji su normalni im smetaju nazivaju ih tim nekim servski/arpskim imenima..
Jbga
- Rockefeller
#15143 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sasvim je jasno, desnica je zatalasala ali hvala normalnim ljudima koji i dalje glasaju protiv „nacistickih“ propagandi.swanfilter wrote: ↑20/01/2024 18:29Kao da ce im zbog te cinjenice osporiti vlast i mogucnost odlucivanja, a za posljedice ce biti kasno.
-
BiBi911
#15144 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Muslimani najvise seru, poslije su pravoslavci(oni vjeruju u tu ruziju) onda katolici oni sanjaju hdz u minkenuRockefeller wrote: ↑20/01/2024 18:30Moraju li biti muslimani? Mogu biti katolici i pravoslavci, a?BiBi911 wrote: ↑20/01/2024 18:26Jbga imas normalne Bosance koji uzivaju u blagodetima života
Jbga
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#15145 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Evropa žanje ono što je sama sijala.
I neka ko ih jebe.
Hoces dovodit ljude u koje marke nisi ulozio, koji ti danas dodje a sutra pocne radit i placat poreze, hoces crpit Balkan ko kravu muzaru, pa ti se osladilo......e sad kad su dosli neki drugi koji nece ni radit ni placat poreze, sad kukaj.
Boli me kurac, uzet cu kokice i gledat.
I neka ko ih jebe.
Hoces dovodit ljude u koje marke nisi ulozio, koji ti danas dodje a sutra pocne radit i placat poreze, hoces crpit Balkan ko kravu muzaru, pa ti se osladilo......e sad kad su dosli neki drugi koji nece ni radit ni placat poreze, sad kukaj.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#15146 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ako sam sebe trpas u "erdoganovce", ako sam sebe izjednacas sa azijskim i africkim neandertalcima koju se u putu sreli nisu sa evropskim kulturoloskim vrijednostima..nemoj se onda ljutit ako te drugi poslusaju i pocnu raditi ono sto i ti radis.anelsol wrote: ↑20/01/2024 18:21Što rece kolega Ozimicanin generalizacija bi mogla obuhvatiti i Bosance i Hercegovce. Trenutno spašava boja kože, a ko zna ako se ovako nastavi do kada će i to potrajati....Svjet ide u totalno pogrešnom pravcu. Ja kako vidim trenutni sukobi u Africi i Bliskom istoku će generisati nove talase migracija prema Evropi koji bi mogli biti masovniji nego ranije, a onda neka nam je Bog na pomoći.swanfilter wrote: ↑20/01/2024 18:12Ajmo malo kontati. Kako sto rekoh, hiljade i hiljade njih je doslo mimo zakona i procedura. Jer smo, eto, potpisali nekakve konvencije. Gomilaju se, a bez rjesenja na vidiku sta sa njima.
-
BlackRiver
#15147 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Radni kolega u firmi,austrijanac...Pricali bas na tu temu. Zali se kako u njegovom selu u Austriji vise ne moze cuti njemacki da se prica na cesti. Kaze meni: Kamo srece da su svi ovi sto dolaze kao balkanci.
E reko jarane moj, sami ste krivi kakve ste sve mrake primili na socijalu.
E reko jarane moj, sami ste krivi kakve ste sve mrake primili na socijalu.
- anelsol
#15148 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Evropa je skinula Gadafija i pretvorila Libiju u zemlju ratnih vođa i kriminalaca. Sada je Libija glavna polazna tačka migranata iz Afrike za Evropu. Karma is a bitch._BataZiv_0809 wrote: ↑20/01/2024 18:39 Evropa žanje ono što je sama sijala.
I neka ko ih jebe.
-
swanfilter
#15149 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nasa sreca, kada su na vlasti uvijek nađu nacin kako se vrlo brzo zamjeriti narodu da ne potraju dugo.Rockefeller wrote: ↑20/01/2024 18:31Sasvim je jasno, desnica je zatalasala ali hvala normalnim ljudima koji i dalje glasaju protiv „nacistickih“ propagandi.swanfilter wrote: ↑20/01/2024 18:29Kao da ce im zbog te cinjenice osporiti vlast i mogucnost odlucivanja, a za posljedice ce biti kasno.
Problem bi mogao nastati ako u jednoj drzavi dođu na vlast za vise od jednog mandata i pokazu se kao uspjesna alternativa.
- anelsol
#15150 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne moraš ti sam sebe trpati u tu grupu, dovoljno je da te drugi označe kao takvog.izvrsni direktor wrote: ↑20/01/2024 18:46Ako sam sebe trpas u "erdoganovce", ako sam sebe izjednacas sa azijskim i africkim neandertalcima koju se u putu sreli nisu sa evropskim kulturoloskim vrijednostima..nemoj se onda ljutit ako te drugi poslusaju i pocnu raditi ono sto i ti radis.anelsol wrote: ↑20/01/2024 18:21Što rece kolega Ozimicanin generalizacija bi mogla obuhvatiti i Bosance i Hercegovce. Trenutno spašava boja kože, a ko zna ako se ovako nastavi do kada će i to potrajati....Svjet ide u totalno pogrešnom pravcu. Ja kako vidim trenutni sukobi u Africi i Bliskom istoku će generisati nove talase migracija prema Evropi koji bi mogli biti masovniji nego ranije, a onda neka nam je Bog na pomoći.swanfilter wrote: ↑20/01/2024 18:12
Ajmo malo kontati. Kako sto rekoh, hiljade i hiljade njih je doslo mimo zakona i procedura. Jer smo, eto, potpisali nekakve konvencije. Gomilaju se, a bez rjesenja na vidiku sta sa njima.