PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

kingofsnake

#15126 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Alfons Kauders wrote: rjesenje vec ima, eto ga u oktobru... fino na izbore i glasati... prethodno se dobro informisati i pratiti politiku

ideja da se nekakvi plenumi za koje niko nije glasao pitaju za bilo sta je infantilna, pogotovo imajuci u vidu ideje koje su dosle od njih... eto im izbora, neka formiraju stranku i udju u vlast - nije ovo afrika pobogu, nije diktatura... svake dvije godine izbori, a oni se nafurali da prave neke revolucije i paralelne institucije, kao da je bio nuklearni rat pa da nema legitimnih vlasti
Ja samo čekam kad će plenum zatražiti i izglasati ukidanje EU, a zatim to u formi zahtjeva poslati Skupštini KS :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15127 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

kažu da je bilo i takih prijedloga....što počmeš kod tete razapete završiš kod onog malog pišonje
crnoplavo

#15128 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by crnoplavo »

Alfons Kauders wrote:
ljudi rade, zive, imaju svoja posla - podrzati mozda hoce, ali ne kada vide da ih revolucionari jebu...
ponekad se pitam sta bi bilo da su revolucionari bukvalno jebali svakog ko prode tuda, redom, spalir i na kraju dobijes stembilj da su te juce svi izjebali-sutra samo njih pola-tako da ces brze proci i kuci doci...
adnan_hz

#15129 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by adnan_hz »

Poslanici nisu prihvatili inicijativu SDP-a za ukidanje paušala i naknada za odvojeni život!

Objavljeno 14.03.2014 u 13:27

Klub SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH na jučerašnjem zasjedanju predložio je dvije incijative koje su podrazumjevale mjere štednje kada su u pitanju plate, ukidanje paušala za profesionalni rad izabranih dužnosnika i naknada za odvojeni život od porodice i smještaj u mjestu rada.

U drugoj inicijativi Parlament FBiH je trebao što hitnije zadužiti Vladu Federacije BiH da pripremi rebalans budžeta Federacije BiH za 2014. godinu kako bi se ušteđena sredstva preusmjerila za finansiranje projekata za socijalno ugroženo stanovništvo u FBiH.

U obrazloženju svoje incijative iz Kluba SDP-a rekli su da što hitnije treba da se sprovedu mjere smanjenja primanja izabranih dužnosnika, a prvenstveno ukidanje svih dodatnih privilegija poslanika Predstavničkog doma Parlamenta Federacije, te ista sredstva usmjeriti prema socijalno ugroženom stanovništvu.

Za prvu inicijativu 29 poslanika je glasalo za, 12 je bilo protiv, dok je 17 bilo suzdržano, dok je za drugu inicijativu za glasalo 36 poslanika, protiv bilo 13, a isto toliko bilo i suzdržano. Napominjemo, u tom trenutku je u sali bilo 27 poslanika iz SDP-a.

Slavici Josipović nedovoljno 600 KM za odvojeni život

Podsjetimo, Slavica Josipović, poslanica HDZ-a 1990. u Predstavničkom domu PFBiH je 2011. godine je za govornicom izjavila da joj je malo 600 KM za odvojeni život. Ovo samo pokazuje da je teško bilo za očekivati da ona i njena stranka podrže inicijativu za ukidanje dodatnih naknada poslanika.
udar 99

#15130 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by udar 99 »

komunjare su uistinu cudna sorta... nakon toliko pokusaja sirom svijeta, uvijek misle da nije do sistema i ideologije, vec eto, neko drugi ih sjebe...

100 godina uzalud pokusavaju, uvijek s istim rezultatima... i jos uvijek nisu shvatili ljudsku prirodu, kamoli sta drugo... jos uvijek misle da se drzava treba brinuti o svima, da je demokratski proces suvisan i da se drzava moze urediti bacanjem parola...

sto je najzalosnije - u zadnjih 60 godina nase komunjare nisu evoluirale ni do roze luksemburg, kamoli do moderne socijaldemokratije... zapravo imamo regresiju od tiletovog komunizma s ljudskim licem natrag u lenjinov boljsevizam, s primjesama rigidnog staljinizma

i sve to dok nosaju cegevara majice koje je skrojilo dijete u bangladesu za 2 dolara dnevno, i ajfon sklopljen u senzenu od strane nekog jadnika koji samo sto se nije bacio sa zgrade od silne komunisticke dobrote i brige za radnike... koji fail...
koliko kakis , jesi li na budzetskoj sisi ?
standardna demagogija oportunista
ako se boris protiv sistema ? onda si "komunjara , hipik , anarhista " itd
sta je rekao Papa Francis ?
jeli u Islamu uzimati kamate na kredit haram ?
sta sada ?
"kapitalizam je najvece zlo danasnjice" rece Francis i tacka !
jeli on to "komunista "?
gdje manje od 1% drzi 80 % kapitala
a u Bih jos drasticnije zbog ogromne korupcije , Dejtona te nacional -primitivizma
samo naprijed sa plenumima i protestima , proces je dugacak ali, samo naprijed !
Alfons Kauders

#15131 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

udar 99 wrote:
komunjare su uistinu cudna sorta... nakon toliko pokusaja sirom svijeta, uvijek misle da nije do sistema i ideologije, vec eto, neko drugi ih sjebe...

100 godina uzalud pokusavaju, uvijek s istim rezultatima... i jos uvijek nisu shvatili ljudsku prirodu, kamoli sta drugo... jos uvijek misle da se drzava treba brinuti o svima, da je demokratski proces suvisan i da se drzava moze urediti bacanjem parola...

sto je najzalosnije - u zadnjih 60 godina nase komunjare nisu evoluirale ni do roze luksemburg, kamoli do moderne socijaldemokratije... zapravo imamo regresiju od tiletovog komunizma s ljudskim licem natrag u lenjinov boljsevizam, s primjesama rigidnog staljinizma

i sve to dok nosaju cegevara majice koje je skrojilo dijete u bangladesu za 2 dolara dnevno, i ajfon sklopljen u senzenu od strane nekog jadnika koji samo sto se nije bacio sa zgrade od silne komunisticke dobrote i brige za radnike... koji fail...
koliko kakis , jesi li na budzetskoj sisi ?
standardna demagogija oportunista
ako se boris protiv sistema ? onda si "komunjara , hipik , anarhista " itd
sta je rekao Papa Francis ?
jeli u Islamu uzimati kamate na kredit haram ?
sta sada ?
"kapitalizam je najvece zlo danasnjice" rece Francis i tacka !
jeli on to "komunista "?
gdje manje od 1% drzi 80 % kapitala
a u Bih jos drasticnije zbog ogromne korupcije , Dejtona te nacional -primitivizma
samo naprijed sa plenumima i protestima , proces je dugacak ali, samo naprijed !
sta ima na Floridi? kako ide revolucija?

ako ne ide, zasto se barem ne prebacis na kubu, blizu je
Trebam te

#15132 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Trebam te »

hrasno38 wrote:http://www.6yka.com/novost/52484/grafik ... i-u-evropi

pa ko kaze da nismo najjaci!!!!

Ha ja sisaj ovce :izet: :D

:run:
say_cheese

#15133 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

Jedan od demonstranata u Sarajevu, Almir Šerifović, danas je priveden na saslušanje u policiju, nakon čega je pušten na slobodu. Razlog Šerifovićevog privođenja je taj što je na proteste ponio kanister benzina. Demonstranti tvrde da je taj benzin nosio za agregat ozvučenja koji se koristi tokom protesta u Sarajevu.

Demonstranti ovo privođenje smatraju jednim u nizu pritisaka na njih.

Dojmljiv primjer represije po definiciji Plenuma. :-)
If you can't stand the heat, get out of the kitchen. Niste vi za ulice.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15134 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Umjesto loših pokušaja anglonizacije :roll:
http://www.bbc.com/news/world-europe-26549245
Alfons Kauders

#15135 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Genije wrote:Sramota.
Ne daju im da nose kanistere benzina.
Šta će sutra zabraniti?
Nošenje kamenja?
Čista represija.
plinska boca i svijeca na vitrini

oprobano u posavini

:D
Alfons Kauders

#15136 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

15:40 Građani putem razglasa izražavaju nevjericu zbog smjene ministra sigurnosti Fahrudina Radončića, ali napominju da će svakako ostati uz njega.

- Da nije bilo ministra Radončića, nas danas ne bi bilo ovdje i palo bi dosta mrtvih glava. On nije htio tući gladni narod, zbog toga je zaslužio naše poštovanje i podršku. Radončić je zaposlio preko 200 000 ljudi, gradio je budućnost ove države. Smijeniše ga, ali mi ostajemo uz njega. Svako ko napravi dobro za ovu napaćenu državu, zaslužuje naše povjerenje i podršku, a to je definitivno Radončić - rekao je Muhamed Jeleč putem razglasa.
I shit you not

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... -radoncicu
insomnia78

#15137 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by insomnia78 »

Oje, oje

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
JoseMujica

#15138 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ocam ovo gore od Lijanovih poljodjelnika pred SkupŠćinom
insomnia78

#15139 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by insomnia78 »

"Niko ne sme da vas bije, osim mene
Kad ste ovce, oca vam jebem mangupskog"

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
weredsf

#15140 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

JoseMujica wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ocam ovo gore od Lijanovih poljodjelnika pred SkupŠćinom
Mujice daj jedan objektivan osvrt na ovo u Avazu :D :D :D
JoseMujica

#15141 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

vjera mi ne dozvoljava bavljenje radioaktivnim materijalima poput Prošnjačkog hAvaza
say_cheese

#15142 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

Alfons Kauders wrote:
15:40 Građani putem razglasa izražavaju nevjericu zbog smjene ministra sigurnosti Fahrudina Radončića, ali napominju da će svakako ostati uz njega.

- Da nije bilo ministra Radončića, nas danas ne bi bilo ovdje i palo bi dosta mrtvih glava. On nije htio tući gladni narod, zbog toga je zaslužio naše poštovanje i podršku. Radončić je zaposlio preko 200 000 ljudi, gradio je budućnost ove države. Smijeniše ga, ali mi ostajemo uz njega. Svako ko napravi dobro za ovu napaćenu državu, zaslužuje naše povjerenje i podršku, a to je definitivno Radončić - rekao je Muhamed Jeleč putem razglasa.
I shit you not

Daleko najjace mi je ovo sa mrtvim glavama i glumatanjem pacenika. Zaboga, koje precjenjivanje licne vrijednosti. Samo jos da razrijese dilemu, da li se radi o bolesti ili stilu zivota. :-)
dreambox

#15143 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dreambox »

say_cheese wrote:
Alfons Kauders wrote:

I shit you not

Daleko najjace mi je ovo sa mrtvim glavama i glumatanjem pacenika. Zaboga, koje precjenjivanje licne vrijednosti. Samo jos da razrijese dilemu, da li se radi o bolesti ili stilu zivota. :-)
Zaposlio 200000 ljudi ja kloca

btw Muhameda Jeleča su tukle komšije i prije nego što je tornjak bio ministar sad ga strah da ga opet nastave tuci kad je otišao.
Koliko sam upratio lik se ufuro da je općinski prostor ispred njegovog poslovnog prostora njegov pa je pokušao regulisati parkiranje bušenjem guma na autu. Pa mu komšije dohakale.
Pretučen metalnom šipkom na mostu kod Careve džamije

Objavljeno 17.11.2009 u 10:58

Naočigled brojnih prolaznika jučer oko 11.30 sati na ulici u cetru Sarajeva pretučen je Muhamed Jeleč (40) iz Sarajeva.

Trojica napadača, koja su u momentu dok je Jeleč hodao ulicom, istrčala iz obližnje zgrade, nasrnula su na njega i zadala mu teške povrede metalnom šipkom, a potom ga nastavili tući nogama i rukama na mostu kod Careve džamije.

Nakon premlaćivanja, napadači su Jeleča pokušali baciti u Miljacku.

U toj namjeri nisu uspjeli, ali nakon što su Jeleču zadali višestruke povrede metalnu palicu bacili su u rijeku i pobjegli. Na poziv očevidaca i slučajnih prolaznika na mjesto događaja ubrzo su stigli i sarajevski policajci te kola Hitne pomoći.

Povrijeđenom je pomoć ukazana na licu mjesta nakon čega je prevezen na CUM bolnice Koševo gdje su mu konstatirane povrede glave, grudnog koša i stomaka te je zadržan na daljnjem promatranju.

Do dolaska Hitne pomoći povrijeđeni Jeleč nam je kratko kazao da je jedan od trojice napadača njegov komšija Edin R.

Pomogao sam komšiji kada mu je bilo najpotrebnije i sad mi ovako vraća. Ovu drugu dvojicu znam samo iz viđenja, kratko je kazao Jeleč nakon čega je izgubio svijest.

U policiji nam je potvrđeno da su dvojica napadača B. K. i Č. E. nakon ovog događaja sami došli u policiju gdje su saslušani, a potom su otišli na CUM bolnice Koševo jer su potvrdili da su i sami zadobili povrede nakon što je Jeleč navodno prvi nasrnuo na njih.

U policijskom izvještaju nigdje se nije spominjao treći napadač, Edin R. kojeg je Jeleč prepoznao i okrivio za napad. Policajci sprovode daljnju istragu o ovom incidentu, prenosi Dnevni avaz.
Image
say_cheese

#15144 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

dreambox wrote:
btw Muhameda Jeleča su tukle komšije i prije nego što je tornjak bio ministar sad ga strah da ga opet nastave tuci kad je otišao.
Koliko sam upratio lik se ufuro da je općinski prostor ispred njegovog poslovnog prostora njegov pa je pokušao regulisati parkiranje bušenjem guma na autu. Pa mu komšije dohakale.
Jel to ovaj isti Muhamed Jelec, sto zbori o gladnima i obespravljenima?
Obavještavamo Vas da će SUTRA /UTORAK/ 19. JULA 2011.godine u 10:30 SATI premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, te ministari za boračka pitanja Kantona Sarajevo Nedžad Ajnadžić i stambene politike KS Čedomir Lukić uručiti ključeve za stambene jedinice na lokaciji Rosulje -Vogošća ratnim vojnim invalidima ...

Ključeve stanova u vlasništvu preuzet će:
2. Muhamed Jeleč - RVI
kamen spoticanja

#15145 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kamen spoticanja »

pokusavam da nadjem vijest na avazovom webu o tome kako se ponudilo kenanu ( zahida) crnkicu da bude novi mandatar vlade KS kao dokazanom ekonomskom strucnjaku,koji je dokazao u radu u ZZO ( tacno ovako pise) ali to kenan velikodusno odbija i ostaje da se bori protiv ljekarske mafije,ali nema clanka
a siguran sam da sam ga danas vidio u printanom izdanju ovog medijskog chuda( jesam citao priznajem,u kafani bio samo havaz)
say_cheese

#15146 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

kamen spoticanja wrote:pokusavam da nadjem vijest na avazovom webu o tome kako se ponudilo kenanu ( zahida) crnkicu da bude novi mandatar vlade KS kao dokazanom ekonomskom strucnjaku,koji je dokazao u radu u ZZO ( tacno ovako pise) ali to kenan velikodusno odbija i ostaje da se bori protiv ljekarske mafije,ali nema clanka
a siguran sam da sam ga danas vidio u printanom izdanju ovog medijskog chuda( jesam citao priznajem,u kafani bio samo havaz)
Evo ti izdanje hAvaza 14/03, pa prelistaj jos jednom :mrgreen:
http://www.catalog-bosna.com/
kamen spoticanja

#15147 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

say_cheese wrote:
kamen spoticanja wrote:pokusavam da nadjem vijest na avazovom webu o tome kako se ponudilo kenanu ( zahida) crnkicu da bude novi mandatar vlade KS kao dokazanom ekonomskom strucnjaku,koji je dokazao u radu u ZZO ( tacno ovako pise) ali to kenan velikodusno odbija i ostaje da se bori protiv ljekarske mafije,ali nema clanka
Evo ti izdanje hAvaza 14/03, pa prelistaj jos jednom :mrgreen:
http://www.catalog-bosna.com/
eno ga na strani 16
Innovation

#15148 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Innovation »

kamen spoticanja wrote:eno ga na strani 16
http://issuu.com/casopis.hr/docs/dnevni ... 12/7100198

zahtjevi gradjana i Plenuma KS :mrgreen:
strana 16
say_cheese

#15149 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

crnjak :lol:

Kad dodjes u situaciju da te attention-whore Crnkic odbije, najkasnije tad bi Plenumu trebalo doci iz guzice u glavu da skinu tacku o vladi volontera sa dnevnog reda.
kamen spoticanja

#15150 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

say_cheese wrote:
crnjak :lol:

Kad dodjes u situaciju da te attention-whore Crnkic odbije, najkasnije tad bi Plenumu trebalo doci iz guzice u glavu da skinu tacku o vladi volontera sa dnevnog reda.
ma jok ba kakav crnkic i odbijanje...to je modus operandi kako crnkic sebi dize cijenu...vjerovatno je i platio onaj clanak...
Post Reply