NOVE CIJENE GORIVA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#15101 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Moze li mi neko objasniti ko su ljudi koji se po gradu vozaju u 11, 12, 13h u privatnim vozilima (ne rade ocigledno)
Danas je guzva katastofa
Nemaju? Pa se od neimastinje vozaju guzvu da prave
Skenderija Stup 45min.. dabogda 10KM litar bio
Danas je guzva katastofa
-
Throttle
#15102 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Godisnji odmori, rade u smjene, nargilasi i nehljebovici. Eto ti se vozaju u podne 
-
Naslovnica
#15103 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Jarane, ne serem ja nego ti.BadBoy wrote:To što se prilagodio tržištu i svojim mogućnostima je pametno.drug_profi wrote:Čuj Bošnjačko? Eki?
Znači ispade Bošnjo najpametniji kad se prilagodi tržištu i svojim mogućnostima?
Neće biti da si baš to mislio? Jelda?
Svako ima mogućnost da izabere koje auto i na šta će da goni.
Nisam primjetio da biju ko neće dizela....
Ali to što sere protiv svih drugih što se bore za svoja prava je tipino sebično razmišljanje svojstveno svim ljudskim bićima koji obitavaju u granicama teritorije Bosne i Hercegovine, bez obzira na naconalnost, vjeru, spol ili seksualnu orijantaciju (pošto Naslovnica nije Bošnjak valjda spada u jednu od ovih kategorija).
Znači kad prosvjetni radnici protestuju - šta me boli briga nisam prosvjetni radnik.
Kad penzioneri protestuju - šta me boli briga nisam penzioner.
Kad zdravstveni radnici protestuju - šta me boli briga nisam zdravstveni radnik.
I tako unedogled.
Poenta svega ovoga nije bilo da li treba protestvovati protiv poskupljenja goriva nego činjenici da se uvijek u ovoj državi sve pljuje.
Naravno da me briga i za cijenu goriva, i za prosvjetne radnike, i za zdravstvo...
To što sam se ja prilagodio tržištu i, prvenstveno, svojim moogućnostima je do mene. A ko nije - to mu ne daje za pravo da maltretira druge ljude i pošten svijet.
Ti i slični tebi nikako da shvatite da ovakva vrsta protesta, na ovakav način i na ovakvom mjestu nema nikakvog efekta na rješavanje problema.
Bujrum na adresu tamo odakle problemi dolaze (vlast, pumpadžije...) a ne da ja ne mogu "pokupiti dijeti iz vrtića" zato što je neko blokirao saobraćaj. I da hitna ne može da prođe. i što pošten svijet ne može na posao zbog ovih što blokiraju. I hiljadu drugih razloga zašto blokada nije način da se sistemski riješe ovi problemi.
Dokle god vi koji se borite za svoja prava budete srali po drugima (isto važi i za one proteste boraca zimus - podržavam, ali opet ono nije bi ni način niti prava adresa), dotle se pišam ja na vaše blokade i dajem puno pravo policiji da vas rastjera suzavcem i gumenim mecima.
-
Naslovnica
#15104 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Zar nisi čuo da je pojeftinilo gorivo zahvaljujući blokadama i protestima?!mk ultra wrote:Moze li mi neko objasniti ko su ljudi koji se po gradu vozaju u 11, 12, 13h u privatnim vozilima (ne rade ocigledno)
Danas je guzva katastofa
Razrahatila se raja, voza i ko nikada nije voz'o, makar da malo propuše ventile...
- beni-bu-man
#15105 Re: NOVE CIJENE GORIVA
80% BUDZETLIJEmk ultra wrote:Moze li mi neko objasniti ko su ljudi koji se po gradu vozaju u 11, 12, 13h u privatnim vozilima (ne rade ocigledno)
Danas je guzva katastofa
- vješalica
#15106 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Tacnomk ultra wrote:Moze li mi neko objasniti ko su ljudi koji se po gradu vozaju u 11, 12, 13h u privatnim vozilima (ne rade ocigledno)
Danas je guzva katastofa
To su obicni nehljebasi koji naliju za cvaju i jebu u zdrav mozak kad hitno negdje trebas prevozom javnim mores krepat haos zivi stoka
Ehet
- vješalica
#15107 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Hehehhe nije josNaslovnica wrote:Zar nisi čuo da je pojeftinilo gorivo zahvaljujući blokadama i protestima?!mk ultra wrote:Moze li mi neko objasniti ko su ljudi koji se po gradu vozaju u 11, 12, 13h u privatnim vozilima (ne rade ocigledno)
Danas je guzva katastofa
Razrahatila se raja, voza i ko nikada nije voz'o, makar da malo propuše ventile...
2,36 na EP kod OHRa i 95 i D
Boze sacuvaj
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#15108 Re: NOVE CIJENE GORIVA
imao sam nekog posla u gradu i poludio sam danas od tih debila. 30 voze na glavnoj ,svi rasporedjeni da ih ne mozes obici, a izmedju rupe po 150 metaramk ultra wrote:Moze li mi neko objasniti ko su ljudi koji se po gradu vozaju u 11, 12, 13h u privatnim vozilima (ne rade ocigledno)
Danas je guzva katastofa
- beni-bu-man
#15109 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Topal Osman-paše EP kake su tu cijene ?vješalica wrote: Hehehhe nije jos
2,36 na EP kod OHRa i 95 i D
Boze sacuvaj
-
noviclan
#15110 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Da nisu kakvi prosvjedi ko veli ne mote nam nista ovako policija a za 250 koliko goriva mozes nasutibitanga_sa_otesa wrote:imao sam nekog posla u gradu i poludio sam danas od tih debila. 30 voze na glavnoj ,svi rasporedjeni da ih ne mozes obici, a izmedju rupe po 150 metaramk ultra wrote:Moze li mi neko objasniti ko su ljudi koji se po gradu vozaju u 11, 12, 13h u privatnim vozilima (ne rade ocigledno)
Danas je guzva katastofa
- bitanga_sa_otesa
#15111 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ne sere se ,vec se samo realno,al ti i slicni tebi nikako da skontate.BadBoy wrote:
Ali to što sere protiv svih drugih što se bore za svoja prava je tipino sebično razmišljanje svojstveno svim ljudskim bićima koji obitavaju u granicama teritorije Bosne i Hercegovine, bez obzira na naconalnost, vjeru, spol ili seksualnu orijantaciju (pošto Naslovnica nije Bošnjak valjda spada u jednu od ovih kategorija).
Znači kad prosvjetni radnici protestuju - šta me boli briga nisam prosvjetni radnik.
Kad zdravstveni radnici protestuju - šta me boli briga nisam zdravstveni radnik.
po stoti put:kome je skupo nek se ne voza ,nije auto za fukaru nit ga je fukara ikad imala,sad ga ima na kredit da se dokazuje komsijama,ne zbog prijeke potrebe.niko nikog ne tjera puskom da se voza,ima tramvaj,autobus,bicikl,tabanfijaker...
ne zanima me ko protestuje i za sta protestuje,sve dok mene ne jebe u obavljanju mojih duznosti i obaveza,jer nema niko na to pravo.blokiraj politicare,predsjednistvo,vladu,skupstinu,naftase,ali ne cestu kojom se krecu obicni ljudi -sitna buranija i koji obavljaju svoje poslove mozda i za tebe :hitna,vatrogasci,elektrodistribucija,posta,vodovod,sarajevogas....
- beni-bu-man
#15112 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Bitango tesko to ljudima objasniti, mislm da je ovdje neko postavio clanak gdje se Farmeri bunili radi cjene goriva, ljudi fino traktore upalili i blokirali rafinerije, ali ne mi hajmo fino u Centar blokirat ga opalit koji selfi ili live da nas raja vidibitanga_sa_otesa wrote:ne sere se ,vec se samo realno,al ti i slicni tebi nikako da skontate.BadBoy wrote:
po stoti put:kome je skupo nek se ne voza ,nije auto za fukaru nit ga je fukara ikad imala,sad ga ima na kredit da se dokazuje komsijama,ne zbog prijeke potrebe.niko nikog ne tjera puskom da se voza,ima tramvaj,autobus,bicikl,tabanfijaker...
ne zanima me ko protestuje i za sta protestuje,sve dok mene ne jebe u obavljanju mojih duznosti i obaveza,jer nema niko na to pravo.blokiraj politicare,predsjednistvo,vladu,skupstinu,naftase,ali ne cestu kojom se krecu obicni ljudi -sitna buranija i koji obavljaju svoje poslove mozda i za tebe :hitna,vatrogasci,elektrodistribucija,posta,vodovod,sarajevogas....
Last edited by beni-bu-man on 14/06/2018 13:58, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15113 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Vidim niko se ne buni što je danas grad blokiran, krenuli svi ranije s posla da se organizuju za Bajram 
- bitanga_sa_otesa
#15114 Re: NOVE CIJENE GORIVA
upalili su ih 100x,prije 20 godina sam gledao na tv kako prskaju govnima predsjednistvo i svaka im cast,francuzi znaju gdje udaraju...beni-bu-man wrote: Bitango tesko to ljudima objasniti, mislm da je ovdje neko postavio clanak gdje se Farmeri bunili radi cjene goriva, ljudi fino traktore upalili i blokirali rafinerije, ali ne mi hajmo fino u Centar blokirat ga opalit koji slefi ili live da nas raja vidi
- beni-bu-man
#15115 Re: NOVE CIJENE GORIVA
pa ja na poslu , a znas gdje zivim i radimTomahawk11 wrote:Vidim niko se ne buni što je danas grad blokiran, krenuli svi ranije s posla da se organizuju za Bajram
a bajramske obaveze zavrsio juce
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15116 Re: NOVE CIJENE GORIVA
I ja sam na poslu, ali ko god je krenuo nekud nešto da uradi, kaže nema šansebeni-bu-man wrote:pa ja na poslu , a znas gdje zivim i radimTomahawk11 wrote:Vidim niko se ne buni što je danas grad blokiran, krenuli svi ranije s posla da se organizuju za Bajram![]()
a bajramske obaveze zavrsio juce
Dok ja s posla, razići će se
-
Naslovnica
#15117 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Džaba pišeš drug, napisao sam ja već nekoliko puta...do sada bi skontala i djeca iz produženog.bitanga_sa_otesa wrote:ne sere se ,vec se samo realno,al ti i slicni tebi nikako da skontate.BadBoy wrote:
- Rugafet
#15118 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Kome je skupo nek ne sipa, ono recenica za ranit se
Druga je stvar sto se neke stvari rade na mozda pogresan nacin, tipa ovo blokiranje saobracaja, ali opet sve je bolje nego samo da se suti i ne poduzima ama bas nista. Tako da oko 'nacina' se mogu slozit da je pogresan, ali razmisljanje 'kome je skupo neka ne sipa' i nije auto za fukaru' je narcisoidno/degutantna izjava.
Druga je stvar sto se neke stvari rade na mozda pogresan nacin, tipa ovo blokiranje saobracaja, ali opet sve je bolje nego samo da se suti i ne poduzima ama bas nista. Tako da oko 'nacina' se mogu slozit da je pogresan, ali razmisljanje 'kome je skupo neka ne sipa' i nije auto za fukaru' je narcisoidno/degutantna izjava.
- skafiskafsnjak
#15119 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Treba zrak naplacivati... Pisaj po sirotinji 
-
BadBoy
#15120 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Rugafet wrote:Kome je skupo nek ne sipa, ono recenica za ranit se![]()
To je to. To je nešto što mi djeca iz produženog nismo skontala očito.
Nipodaštavanje i ruganje na stranu, ja apsolutno nemam veze sa ovim protestima za gorivo, niti sam izlazio niti sam podržavao na neki drugi način.
Ali ne mogu prešutjeti na naš glupi mentalitet da se apsolutno sve odmah popljuje jer smo mi zemlja genijalaca sve pametniji do pametnijeg.
Bio to ispravan način protestiranja ili ne, imao efekta ili ne, ostaje činjenica da se o ovom problemu ako ništa u javnosti počelo PRIČATI.
Da pokušam vaše razmišljanje dočarati na sljedeći način: "šta mene boli briga što vas blokiraju u saobraćaju kad ja ne moram nigdje voziti (mogu sve pješke obaviti) niti mi treba hitna ili vatrogasci"
Jelde da je glupo razmišljanje?
-
condy
#15122 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Država je kriva što su ti ljudi kako kažeš fukara a da te fukare nije bilo, ne bi bilo ni države 
Sad će država po novom predloženom zakonu o porezu na dohodak, ponovo zavući svoju ruku u tuđe čepove. Naravno, sve su to oni ljepo upakovali, pa oni sa minimalnim plaćama neće imati porez na dohodak. To je samo da bi stvorili socijalni mir, i sve to i više od toga naplatitli od svakog ko ima kakvu takvu pristojnu plaću. Svi koji imaju primanja preko 1.000 KM plaća će više poreza po novom prijedlogu jer je poreska osnovica proširena sad je uključena u osnovicu naknada na ime toplog obroka, prevoza i regresa prilikom obračuna poreza. I sve će to proći bez neke pobune i sl. Rade šta hoće jer narod šuti i trpi. Zato podržavam svaki vid protesta. Samo protestujte ne dajte da vas pljačkaju ( i zadužuju akcize...krediti...
) !
Sad će država po novom predloženom zakonu o porezu na dohodak, ponovo zavući svoju ruku u tuđe čepove. Naravno, sve su to oni ljepo upakovali, pa oni sa minimalnim plaćama neće imati porez na dohodak. To je samo da bi stvorili socijalni mir, i sve to i više od toga naplatitli od svakog ko ima kakvu takvu pristojnu plaću. Svi koji imaju primanja preko 1.000 KM plaća će više poreza po novom prijedlogu jer je poreska osnovica proširena sad je uključena u osnovicu naknada na ime toplog obroka, prevoza i regresa prilikom obračuna poreza. I sve će to proći bez neke pobune i sl. Rade šta hoće jer narod šuti i trpi. Zato podržavam svaki vid protesta. Samo protestujte ne dajte da vas pljačkaju ( i zadužuju akcize...krediti...
- skafiskafsnjak
#15123 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Meni nije problem skuplje gorivo, veci porez i sta sve vec....
Meni je problem sto te pare odose gdje ne trena, sto mi ne vidimo napredak...
Meni je problem sto te pare odose gdje ne trena, sto mi ne vidimo napredak...
-
BadBoy
#15124 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Šta me boli briga što će porezi skočiti onima preko 1.000 KM plate, ja sam na minimalcu.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#15125 Re: NOVE CIJENE GORIVA
BadBoy wrote:Rugafet wrote:Kome je skupo nek ne sipa, ono recenica za ranit se![]()
Druga je stvar sto se neke stvari rade na mozda pogresan nacin, tipa ovo blokiranje saobracaja, ali opet sve je bolje nego samo da se suti i ne poduzima ama bas nista. Tako da oko 'nacina' se mogu slozit da je pogresan, ali razmisljanje 'kome je skupo neka ne sipa' i nije auto za fukaru' je narcisoidno/degutantna izjava.![]()
![]()
To je to. To je nešto što mi djeca iz produženog nismo skontala očito.
Nipodaštavanje i ruganje na stranu, ja apsolutno nemam veze sa ovim protestima za gorivo, niti sam izlazio niti sam podržavao na neki drugi način.
Ali ne mogu prešutjeti na naš glupi mentalitet da se apsolutno sve odmah popljuje jer smo mi zemlja genijalaca sve pametniji do pametnijeg.
Bio to ispravan način protestiranja ili ne, imao efekta ili ne, ostaje činjenica da se o ovom problemu ako ništa u javnosti počelo PRIČATI.
Da pokušam vaše razmišljanje dočarati na sljedeći način: "šta mene boli briga što vas blokiraju u saobraćaju kad ja ne moram nigdje voziti (mogu sve pješke obaviti) niti mi treba hitna ili vatrogasci"
Jelde da je glupo razmišljanje?