Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
MarlboroGold

#15101 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

biggrin wrote:a sto je to slabost? niko nije natjeran, oboje imaju potrebe...po potrebi ce se naci i neka studija koja potvrđuje da je to sasvim ok i nesto sa cim se neki pojedinci jednostavno radjaju
Slabost jer je ona takva kakva jeste. Dobro je pa joj se konačno kako treba suprotstavio u zadnjoj sezoni... barem za sad. Čisto sumnjam da će joj skroz okrenuti leđa i da će na kraju poginuti boreći se za nju... ako ga prethodno Night King ne sredi :D
Nije isključeno ni da će se skroz okrenuti Brienne i da će sva pozadina o Kingslayeru izaći na vidjelo... to bi bilo idealno.
Capajebo

#15102 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

MarlboroGold wrote::lol:

Da Jaime nema slabost kojoj je ime Cersei bio bi ubjedljivo najbolji lik u seriji. Počeo sam ga gotiviti od onih scena sa Brienne.
Bez Cercei ne bi bilo ni njega. Posebno u knjigama, u seriji je još uvijek ckapi :roll:
Mene živo zanima kako ce se pravdati Branu, iako je ovom svejedno :D

Još mjesec dana, lagano počinje hype. Samo da ne izlete neki spojleri...
seln

#15103 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

Capajebo wrote:
Još mjesec dana, lagano počinje hype. Samo da ne izlete neki spojleri...
:D
Khm..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15104 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

jamie je kao lik u seriji dozivio najdublju transformaciju, zapravo on je tragican lik, zeli da bude voljen, savrsen i postovan vitez to mu je od mladosti utkano, pa i sam tywin je rekao da ga mestri nisu mogli nauciti citati jer je ganjao maceve, konje, oklope itd.... sjeo sa njim par mjeseci i slovo po slovo ga ucio... druga tragedija je njegova ljubav, ne bratska vec seksualna prema sestri blizankinji cersei, dje su napravili iz te veze troje djece i dje su mu prvo dvoje umrli na rukama a treci se ubio... briena je tu da mu pokaze pravi put a i njegovu djecacku zelju o savrsenom vitezu i dobrotu u njemu zato je on izuzetno cijeni pa i donekle voli... jaime je jedan od najdublje opisanih likova koji je debeli prdonja napisao... ima tu i theon nesta slicno, njegovo lomljenje izmedju dobrog u sebi i loseg slicno ko i jamie...
Last edited by pici on 13/03/2019 15:07, edited 1 time in total.
drogon2

#15105 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

karanana wrote:haha. bilo bi dobro. i onda prostora za nastavak koliko god hoces.

sjever je neodrbanjiv nakon pada zida. branitelji i vascijeli narod bi se i bez pokusaja odbrane trebali takticki povuci na rezervne polozaje i prvu koliko-toliko odbranjivu tacku, a to su one kule i most i onaj prelaz kod rahmetli freyova.

mada i ja mislim da je najrealnije i najokrutnije da cijeli vesteros padne.
Meni je glupo sto su uopste odlucili da se brane u Vinterfelu,ali eto valjda kontaju njihovo pa ga najbolje znaju :D Meni je puno realnije bilo da su isli tamo u Vale i branili se na Bloody Gateu.Poredaj gore 1000 strijelaca,daj svakom po 10 strijela sa Dragonglassom i brat bratu moraju pobit barem pola wightova tako :D
shmizlica

#15106 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by shmizlica »

kad smo kod debelog, imal knjige na vidiku :?:

sorry za off, mrsko mi tražit temu o knjigama :mrgreen:
AleksoMKD

#15107 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

drogon2 wrote:
Meni je glupo sto su uopste odlucili da se brane u Vinterfelu,ali eto valjda kontaju njihovo pa ga najbolje znaju :D Meni je puno realnije bilo da su isli tamo u Vale i branili se na Bloody Gateu.Poredaj gore 1000 strijelaca,daj svakom po 10 strijela sa Dragonglassom i brat bratu moraju pobit barem pola wightova tako :D
Mislim i da nemaju izbora.
Jos ne znaju da je zid probijen. Dok se rasire vesti, dok Jon i Deneris dodju, dok se sakupi narod za begstvo..........

Mozda je jos gore da beze kroz sneg dok ih progoni neumorna vojska. Vinterfel barem ima zidove i tople izvore.
shmizlica wrote:kad smo kod debelog, imal knjige na vidiku :?:

Nista na vidiku na zalost.
pici

#15108 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

AleksoMKD wrote:
drogon2 wrote:
Mislim i da nemaju izbora.
Jos ne znaju da je zid probijen. Dok se rasire vesti, dok Jon i Deneris dodju, dok se sakupi narod za begstvo..........

Mozda je jos gore da beze kroz sneg dok ih progoni neumorna vojska. Vinterfel barem ima zidove i tople izvore.
shmizlica wrote:kad smo kod debelog, imal knjige na vidiku :?:

Nista na vidiku na zalost.

to ce gore biti klaonica... ocekujem smrt brien, poldrika, tormunda, eda, grey worma, jorah i naravno dany :(
kakavdanakneiskustvu

#15109 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

moracu hbo prikljuciti samo zbog GOT,otkazivati unaprijed sve dolaske,odlaske
pici

#15110 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

kakavdanakneiskustvu wrote:moracu hbo prikljuciti samo zbog GOT,otkazivati unaprijed sve dolaske,odlaske

ja sam hbo uveo ima par godina samo zbog GoTa i ustajao tj docekivao u 3h izjutra americku premijeru dok je nasHa bila u 20h... ko bi ceko tolko :mrgreen:
biggrin

#15111 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by biggrin »

ima li iko ko misli da ce deni preživjeti ovu sezonu?
alibaba_i_30_godina

#15112 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibaba_i_30_godina »

biggrin wrote:ima li iko ko misli da ce deni preživjeti ovu sezonu?
Možda baš i preživi sada kada su svi toliki hype napravili oko nje i da će umrijeti. Možda zagine neko za koga apsolutno ne očekujemo, kao npr. Arya.
kakavdanakneiskustvu

#15113 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

pici wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:moracu hbo prikljuciti samo zbog GOT,otkazivati unaprijed sve dolaske,odlaske

ja sam hbo uveo ima par godina samo zbog GoTa i ustajao tj docekivao u 3h izjutra americku premijeru dok je nasHa bila u 20h... ko bi ceko tolko :mrgreen:

ma puno mi 8 maraka davati cijelu godinu,vidicu moze li na neki kraci period
kakavdanakneiskustvu

#15114 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

koga bi vam bilo najviše žao da pogine,meni nekako hounda
mali_balon

#15115 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mali_balon »

Mora prezivit, makar dok ne rodi....Ledeni kralj hoce targerijansku krv....sad kad zna (jer sve vidi ko Bran) zna de je hebala tetica i da ce dobit 100% cistu krv.....tako da ce ganjat njeno dijete....
Optimus09

#15116 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Optimus09 »

kakavdanakneiskustvu wrote:koga bi vam bilo najviše žao da pogine,meni nekako hounda
Missandei,dusa draga :kiss:
biggrin

#15117 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by biggrin »

mali_balon wrote:
Mora prezivit, makar dok ne rodi....Ledeni kralj hoce targerijansku krv....sad kad zna (jer sve vidi ko Bran) zna de je hebala tetica i da ce dobit 100% cistu krv.....tako da ce ganjat njeno dijete....
pa i john snow je targerijen, tako da što se toga tiče može odmah mandrknuti 8-)

mada ima i ona smisla oko hype-a u vezi sa njenim umiranjem, da možda na kraju i preživi :) meni bi iznenađenje bilo da umre snow...ono koji klinac su se blamirali sa njegovim oživljavanjem onda :D
tuzlak1212

#15118 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Al se lozite na teorije youtubera :lol:
pici

#15119 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ja se mogu u zivot kladiti da ce jamieva zlatna ruka odigrat jednu od presudnih uloga... neki zajeb ce biti sa NK... mislim da ga nece tako lako ubiti ni sa zmajskim staklom ni sa valerianskim celikom... neka caka ce biti
mali_balon

#15120 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mali_balon »

biggrin wrote:
mali_balon wrote:
pa i john snow je targerijen, tako da što se toga tiče može odmah mandrknuti 8-)

mada ima i ona smisla oko hype-a u vezi sa njenim umiranjem, da možda na kraju i preživi :) meni bi iznenađenje bilo da umre snow...ono koji klinac su se blamirali sa njegovim oživljavanjem onda :D
Pa da odseksa deni da joj napravi dzetica koji treba night kingu
biggrin

#15121 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by biggrin »

mali_balon wrote:
biggrin wrote:
mali_balon wrote: Mora prezivit, makar dok ne rodi....Ledeni kralj hoce targerijansku krv....sad kad zna (jer sve vidi ko Bran) zna de je hebala tetica i da ce dobit 100% cistu krv.....tako da ce ganjat njeno dijete....

Pa da odseksa deni da joj napravi dzetica koji treba night kingu
night king preferira djecu koju otac sa kcerkom napravi. ova djeca iz brat-sestra varijanti ostaju nobili (tradicionalni targerijani i lanisteri next gen.)
pici

#15122 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

jedna o mogucnoti tj opcija je da je dany trudna i da ja NK zarobi tj otme... dok jon ide kod cersei sa jamiem da moli pomoc... da NK uzima djecu od incesta
tuzlak1212

#15123 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Bio dobar neki hepi end scenarij da svi izginu na Westerosu iz nekog razloga...
golfiista

#15124 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by golfiista »

Na zeljeznom prijestolju sjedi sultan,sve ce Turci porobiti na kraju. Onaj mrtvi sa plavim ocima je Tircin zapravo.

P.s. onaj Celo, kako se zove, je na kraju kralj fkt. Vrzas kako li vec.
seln

#15125 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

Manite teorija... evo nesto za dobar pocetak radne sedmice:

Image
Post Reply