Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
biggrin wrote:a sto je to slabost? niko nije natjeran, oboje imaju potrebe...po potrebi ce se naci i neka studija koja potvrđuje da je to sasvim ok i nesto sa cim se neki pojedinci jednostavno radjaju
Slabost jer je ona takva kakva jeste. Dobro je pa joj se konačno kako treba suprotstavio u zadnjoj sezoni... barem za sad. Čisto sumnjam da će joj skroz okrenuti leđa i da će na kraju poginuti boreći se za nju... ako ga prethodno Night King ne sredi
Nije isključeno ni da će se skroz okrenuti Brienne i da će sva pozadina o Kingslayeru izaći na vidjelo... to bi bilo idealno.
jamie je kao lik u seriji dozivio najdublju transformaciju, zapravo on je tragican lik, zeli da bude voljen, savrsen i postovan vitez to mu je od mladosti utkano, pa i sam tywin je rekao da ga mestri nisu mogli nauciti citati jer je ganjao maceve, konje, oklope itd.... sjeo sa njim par mjeseci i slovo po slovo ga ucio... druga tragedija je njegova ljubav, ne bratska vec seksualna prema sestri blizankinji cersei, dje su napravili iz te veze troje djece i dje su mu prvo dvoje umrli na rukama a treci se ubio... briena je tu da mu pokaze pravi put a i njegovu djecacku zelju o savrsenom vitezu i dobrotu u njemu zato je on izuzetno cijeni pa i donekle voli... jaime je jedan od najdublje opisanih likova koji je debeli prdonja napisao... ima tu i theon nesta slicno, njegovo lomljenje izmedju dobrog u sebi i loseg slicno ko i jamie...
Last edited by pici on 13/03/2019 15:07, edited 1 time in total.
karanana wrote:haha. bilo bi dobro. i onda prostora za nastavak koliko god hoces.
sjever je neodrbanjiv nakon pada zida. branitelji i vascijeli narod bi se i bez pokusaja odbrane trebali takticki povuci na rezervne polozaje i prvu koliko-toliko odbranjivu tacku, a to su one kule i most i onaj prelaz kod rahmetli freyova.
mada i ja mislim da je najrealnije i najokrutnije da cijeli vesteros padne.
Meni je glupo sto su uopste odlucili da se brane u Vinterfelu,ali eto valjda kontaju njihovo pa ga najbolje znaju Meni je puno realnije bilo da su isli tamo u Vale i branili se na Bloody Gateu.Poredaj gore 1000 strijelaca,daj svakom po 10 strijela sa Dragonglassom i brat bratu moraju pobit barem pola wightova tako
drogon2 wrote:
Meni je glupo sto su uopste odlucili da se brane u Vinterfelu,ali eto valjda kontaju njihovo pa ga najbolje znaju Meni je puno realnije bilo da su isli tamo u Vale i branili se na Bloody Gateu.Poredaj gore 1000 strijelaca,daj svakom po 10 strijela sa Dragonglassom i brat bratu moraju pobit barem pola wightova tako
Mislim i da nemaju izbora.
Jos ne znaju da je zid probijen. Dok se rasire vesti, dok Jon i Deneris dodju, dok se sakupi narod za begstvo..........
Mozda je jos gore da beze kroz sneg dok ih progoni neumorna vojska. Vinterfel barem ima zidove i tople izvore.
shmizlica wrote:kad smo kod debelog, imal knjige na vidiku
drogon2 wrote:
Mislim i da nemaju izbora.
Jos ne znaju da je zid probijen. Dok se rasire vesti, dok Jon i Deneris dodju, dok se sakupi narod za begstvo..........
Mozda je jos gore da beze kroz sneg dok ih progoni neumorna vojska. Vinterfel barem ima zidove i tople izvore.
shmizlica wrote:kad smo kod debelog, imal knjige na vidiku
sorry za off, mrsko mi tražit temu o knjigama
Nista na vidiku na zalost.
to ce gore biti klaonica... ocekujem smrt brien, poldrika, tormunda, eda, grey worma, jorah i naravno dany
biggrin wrote:ima li iko ko misli da ce deni preživjeti ovu sezonu?
Mora prezivit, makar dok ne rodi....Ledeni kralj hoce targerijansku krv....sad kad zna (jer sve vidi ko Bran) zna de je hebala tetica i da ce dobit 100% cistu krv.....tako da ce ganjat njeno dijete....
Mora prezivit, makar dok ne rodi....Ledeni kralj hoce targerijansku krv....sad kad zna (jer sve vidi ko Bran) zna de je hebala tetica i da ce dobit 100% cistu krv.....tako da ce ganjat njeno dijete....
pa i john snow je targerijen, tako da što se toga tiče može odmah mandrknuti
mada ima i ona smisla oko hype-a u vezi sa njenim umiranjem, da možda na kraju i preživi meni bi iznenađenje bilo da umre snow...ono koji klinac su se blamirali sa njegovim oživljavanjem onda
ja se mogu u zivot kladiti da ce jamieva zlatna ruka odigrat jednu od presudnih uloga... neki zajeb ce biti sa NK... mislim da ga nece tako lako ubiti ni sa zmajskim staklom ni sa valerianskim celikom... neka caka ce biti
mada ima i ona smisla oko hype-a u vezi sa njenim umiranjem, da možda na kraju i preživi meni bi iznenađenje bilo da umre snow...ono koji klinac su se blamirali sa njegovim oživljavanjem onda
Pa da odseksa deni da joj napravi dzetica koji treba night kingu
mali_balon wrote:
Pa da odseksa deni da joj napravi dzetica koji treba night kingu
night king preferira djecu koju otac sa kcerkom napravi. ova djeca iz brat-sestra varijanti ostaju nobili (tradicionalni targerijani i lanisteri next gen.)
jedna o mogucnoti tj opcija je da je dany trudna i da ja NK zarobi tj otme... dok jon ide kod cersei sa jamiem da moli pomoc... da NK uzima djecu od incesta