BHTelecom All About
Moderator: Benq
- arnes_king
#15101 Re: BHTelecom All About
pozdrav svima,
treba mi mala pomoc kako bih izracunao koliko do sada imam potroseno na midi 30 racunu....
kada posaljem poruku za provjeru dodje mi da do sada imam potroseno 111 KM, to je bez PDV-a sto znaci sa PDV-om je oko 130 KM, imam potroseno 463 MB mobilnog interneta a od tih 463 MB 200 MB imam besplatno sto znaci da cijenu tih 200 MB trebam odbiti ali ne znam koliko je to tacno i plus sam potpisao ugovor kad je bila ona akcija uz koju dobijam na svoj paket 25% popusta ....
Ako mi moze neko pomoci sad da izracunam koliko trebam odbiti za tih besplatnih 200 MB interneta i koliko da odbijem za to 25% popusta (znam da taj popust ne ide na ukupnu potrosenu vrijednost nego samo do vrijednosti mog paketa ili tako nesto ....)
Unaprijed hvala
treba mi mala pomoc kako bih izracunao koliko do sada imam potroseno na midi 30 racunu....
kada posaljem poruku za provjeru dodje mi da do sada imam potroseno 111 KM, to je bez PDV-a sto znaci sa PDV-om je oko 130 KM, imam potroseno 463 MB mobilnog interneta a od tih 463 MB 200 MB imam besplatno sto znaci da cijenu tih 200 MB trebam odbiti ali ne znam koliko je to tacno i plus sam potpisao ugovor kad je bila ona akcija uz koju dobijam na svoj paket 25% popusta ....
Ako mi moze neko pomoci sad da izracunam koliko trebam odbiti za tih besplatnih 200 MB interneta i koliko da odbijem za to 25% popusta (znam da taj popust ne ide na ukupnu potrosenu vrijednost nego samo do vrijednosti mog paketa ili tako nesto ....)
Unaprijed hvala
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#15102 Re: BHTelecom All About
Zar ne bi na portalu http://www.bhtelecom.ba, gdje se ulogujes na svoj racun trebao vidjeti detaljni listing troškova?
- arnes_king
#15103 Re: BHTelecom All About
Ni tu nije odbijeno za besplatni mobilni internet i taj popust, to tek na kraju mjeseca se odbije i pise pravi racun ...UltrasNaBaterije wrote:Zar ne bi na portalu http://www.bhtelecom.ba, gdje se ulogujes na svoj racun trebao vidjeti detaljni listing troškova?
-
iceman2010
#15104 Re: BHTelecom All About
Onda ides sa Alipasina i trenutno nije moguce da imas ovu uslugu. Kao sto je kolega rekao, to je taman na granici za full sa 2 STB-a ili full sa jednim STB-om i HD kanalima. I jedno i drugo trenutno ne moze korektno raditi na toj duzini parice.hube wrote:
Blizu tibre. U kuci sam iza zgrada Tibre a ne u Tibrama, naselje Stupsko Brdo
-
bosniamaj
#15105 Re: BHTelecom All About
Ja sad hocu uvesti MojaTV Net (selim se iz Sarajeva pa sam opet osudjen na BHT), i vec sam se iznervirao s njihovim radnicima.
Naime, u Telekom centru Tesanj radnici (konkretnije radnice) puse na radnom mjestu. Lezerno hodaju po samom prostoru, od saltera do blagajne, sa cigarom u ruci.
Istina, nisam vidio nigdje znak da je zabranjeno pusenje ali se pitam sta bi rekli da im ljudi sad pocnu dolaziti sa cigarom u ruci...
Fakat odvratno.
Sent from my Nexus 4
Naime, u Telekom centru Tesanj radnici (konkretnije radnice) puse na radnom mjestu. Lezerno hodaju po samom prostoru, od saltera do blagajne, sa cigarom u ruci.
Istina, nisam vidio nigdje znak da je zabranjeno pusenje ali se pitam sta bi rekli da im ljudi sad pocnu dolaziti sa cigarom u ruci...
Fakat odvratno.
Sent from my Nexus 4
- gnjev
#15106 Re: BHTelecom All About
To nece puno uticati na tvoju konekciju al da su peksini jesubosniamaj wrote:Ja sad hocu uvesti MojaTV Net (selim se iz Sarajeva pa sam opet osudjen na BHT), i vec sam se iznervirao s njihovim radnicima.
Fakat odvratno.
Sent from my Nexus 4
-
bosniamaj
#15107 Re: BHTelecom All About
Znam, al etognjev wrote:To nece puno uticati na tvoju konekciju al da su peksini jesu
Sent from my Nexus 4
-
bosniamaj
#15108 Re: BHTelecom All About
Znam, al etognjev wrote:To nece puno uticati na tvoju konekciju al da su peksini jesu
Sent from my Nexus 4
- salih88
#15109 Re: BHTelecom All About
Da li iko zna da li ce uskoro doci do povecanja brzina za mobilni internet odnosno mSurf. Koristim 1GB internet i brzina je solidna dok se ne dostigne limit. Tada spada na 128kb/s. Da li ce se uskori limit povecati ili makar ova brzina kada se predje limit??
Lijep pozdrav
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 4 Beta
Lijep pozdrav
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 4 Beta
-
Tutanj
#15110 Re: BHTelecom All About
Iceman dali znaš možda, ideli i za naselje Doglodi sa Alipašina.iceman2010 wrote:Onda ides sa Alipasina i trenutno nije moguce da imas ovu uslugu. Kao sto je kolega rekao, to je taman na granici za full sa 2 STB-a ili full sa jednim STB-om i HD kanalima. I jedno i drugo trenutno ne moze korektno raditi na toj duzini parice.hube wrote:
Blizu tibre. U kuci sam iza zgrada Tibre a ne u Tibrama, naselje Stupsko Brdo
Dok sam imao paradigmu slabljenje je bilo 35, a sad kad su mi dali ZTE ZXV10 W300, na njemu je slabljenje 45 u čemu je štos ne znam, sam se monter čudio kad je to vidio.
Parica ne može više od 11Mbps, a brzina interneta može da bude 6.5Mbps, tako da sam na netFlat5 paketu.
Imali nade da ce se u skorije vrijeme promijeniti, odnosno omogućiti veće brzine i nama.
Htjeo bih uvesti MojuTV, ali sa ovakvom paricom ništa.
-
baklava2
#15111 Re: BHTelecom All About
doglodi idu vecinom sa ilidze. a ako mislis da ne ljutis icemana ne spominji da je paradigma kalitetnija jer on zna da je zeta najbolja i svi koji drugacij kazu klevecu i lazu.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#15112 Re: BHTelecom All About
htio bih podnjeti status za dodatni STB uredjaj. Da li mi mozete reci da li ova parica moze podnjeti mojaTV full, dodatni STB i po mogucnosti HD paket.

-
iceman2010
#15113 Re: BHTelecom All About
Nisam siguran, ali mislim da idu sa Ilidze. Slabljenje u downstream-u mjeri modem. Slabljenje je razlicito u zavisnosti od frekvencije na kojoj se mjeri. Ne pridrzavaju se svi proizvodjaci istog standarda. Koliko sam ja primjetio svi modemi pokazuju isto ili slicno osim paradigme koja pokaze 10-tak dB manje. Zbog toga ja imam obicaj reci da paradigma "laze" za tih 10-tak dB. Dodatno, paradigma ne podrzava Annex K. Radi se o tome da kada se ukljuce neki parametri za korekciju gresaka paradigma "zakuca" na neku vrijednost (recimo 7 Mbps) i ne moze preko.
Ne znam za doglode kada su planirani. Znam da je do kraja godine planirano vise od 200 novih fttb rjesenja. Znam da se radi alipasino. Rijeseno je i par lokacija koje pripadaju razdjelniku obala. Naravno fttb nije rjesenje za naselje privatnih kuca kao sto su doglodi. Rjesenje poput onoga u Bojniku (fttc ili fttn) bi bilo funkcionalnije. Probacu doci do neke informacije ali nista ne obecavam.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Ne znam za doglode kada su planirani. Znam da je do kraja godine planirano vise od 200 novih fttb rjesenja. Znam da se radi alipasino. Rijeseno je i par lokacija koje pripadaju razdjelniku obala. Naravno fttb nije rjesenje za naselje privatnih kuca kao sto su doglodi. Rjesenje poput onoga u Bojniku (fttc ili fttn) bi bilo funkcionalnije. Probacu doci do neke informacije ali nista ne obecavam.
-
iceman2010
#15114 Re: BHTelecom All About
Koja je ovo lokacija? Mozda bi moglo kada bi se taj annex b modem zamjenio annex a modemom. Time bi dobio jos nesto brzine u downstream-u. Mada postoji neki dogovor da ovakvu uslugu dajemo tamo gdje je dostupan VDSL ili gdje su uslovi na liniji idealni mozda bi radilo korektno. Iako je slabljenje nesto vece mozda bi rjesenje bilo i postaviti vdsl modem.un1ted wrote:htio bih podnjeti status za dodatni STB uredjaj. Da li mi mozete reci da li ova parica moze podnjeti mojaTV full, dodatni STB i po mogucnosti HD paket.
Ovo sve govorim pod uslovom da zelis da ti radi u isto vrijeme hd na oba stb, a da pri tome imas i punu brzinu interneta. Ukoliko ti recimo ne bi smetalo da u jednom trenutku mozes gledati hd sadrzaj samo na jednom tv-u dok na drugom ide sd ili da na oba gledas hd, a da ti u tom trenutku nije puna brzina interneta onda moze bez problema. Opet kazem mozda moze i sve zajedno, ali je na granici za tu uslugu (treba ti 21 Mbps, a tebi je parica taman tu negdje).
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#15115 Re: BHTelecom All About
Hvala
Ovo je lokacija u Zavidovicima, sada ce ici 2 STB-a a HD ce se prikljuciti nesto kasnije.
- zedo_m
#15116 Re: BHTelecom All About
Downstream Upstream
SNR Margin 14.5 6.0 db
Line Attenuation 40.0 72.8 db
Data Rate 9447 791 kbps
A mozel to kod mene mislim 2 stb i hd na oba
SNR Margin 14.5 6.0 db
Data Rate 9447 791 kbps
-
gigatech
#15117 Re: BHTelecom All About
dobar im je novi korisnički portal, baš super stvar 
- gnjev
#15118 Re: BHTelecom All About
Kakav novi portal ?gigatech wrote:dobar im je novi korisnički portal, baš super stvar
Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
-
iceman2010
#15119 Re: BHTelecom All About
Ne mora u Japan. Evo kolegi u Zavidovice da moze barem ili na lijevu obalu Miljacke u Centru, Starom gradom..... Eto ne mora lijeva obala. Eno mom jaranu na Sedreniku ako bi mogli ti HD kanali kad vec nema moj jaran u Buca potoku ili onaj u Papagajci. U pravu si. Telemach na tim lokacijama bas nema problema. Nema Telemach-a, nema ni problema za Telemach.xarfaxusss wrote: Telemach nikad nema problema sa tim. On moze i u japan HD isporuciti.
Jel ono bjese BHT najbolji i sve pokriva hahahahahahahahha
P.S. vidi ti nacionalistickog avatara. Treba te odmah banovati. Vidim da vjerujes u bajke i u zivotu i na internetu hahahahaha
P.S. na tvoj P.S. Cudim se da jos uvijek nisi trajno banovan sa ovakvim komentarima. Hem sto provociras, hem sto nije tema.
-
kakaljin
#15120 Re: BHTelecom All About
Dobro je kada moze u Japan isporuciti kada ne moze u cijelom Sarajevu da isporucujexarfaxusss wrote:Telemach nikad nema problema sa tim. On moze i u japan HD isporuciti.hube wrote:Paša tebi je izgleda gore nego meni. 40 ti je slabljenje. Sa tim pitanje kako ti ADSL radi. HD možeš samo sanjati. Možda griješim?zedo_m wrote:Downstream Upstream
SNR Margin 14.5 6.0 db
Data Rate 9447 791 kbps
Jel ono bjese BHT najbolji i sve pokriva hahahahahahahahha
P.S. vidi ti nacionalistickog avatara. Treba te odmah banovati. Vidim da vjerujes u bajke i u zivotu i na internetu hahahahaha
- escobar__
#15121 Re: BHTelecom All About
Spor i užasno dizajniran.gigatech wrote:dobar im je novi korisnički portal, baš super stvar
- zedo_m
#15122 Re: BHTelecom All About
ADSL bez problema sa deklarisanom brzinom od 5mb neku noc skidao nešto u jednom trenutku brzina downloda dosegla 1mb, a inace standardna brzina preko 700kb, a TV još nikada nije zašteko bez zeze.hube wrote:Paša tebi je izgleda gore nego meni. 40 ti je slabljenje. Sa tim pitanje kako ti ADSL radi. HD možeš samo sanjati. Možda griješim?zedo_m wrote:Downstream Upstream
SNR Margin 14.5 6.0 db
Data Rate 9447 791 kbps
-
iceman2010
#15123 Re: BHTelecom All About
Nekada ova ocitanja nisu tacna. Volio bih da vidim ove podatke nakon reseta porta na DSLAM i korisnickog modema. Nemoguce je da sa slabljenjem od 72 dB u upstream-u imas 791 kbps. Isto tako, sa slabljenje od 40 dB i SNR margin od 14,5 dB nemoguce je da imas 9447 kbps u downstream-u. Mozes probati ugasiti pa upaliti modem pa ponovo izmjeriti mada moguce da ce biti potreban i reset porta na DSLAM-u za pravo ocitanje.zedo_m wrote:ADSL bez problema sa deklarisanom brzinom od 5mb neku noc skidao nešto u jednom trenutku brzina downloda dosegla 1mb, a inace standardna brzina preko 700kb, a TV još nikada nije zašteko bez zeze.hube wrote:Paša tebi je izgleda gore nego meni. 40 ti je slabljenje. Sa tim pitanje kako ti ADSL radi. HD možeš samo sanjati. Možda griješim?zedo_m wrote:Downstream Upstream
SNR Margin 14.5 6.0 db
Data Rate 9447 791 kbps
- zedo_m
#15124 Re: BHTelecom All About
[/quote]
Nekada ova ocitanja nisu tacna. Volio bih da vidim ove podatke nakon reseta porta na DSLAM i korisnickog modema. Nemoguce je da sa slabljenjem od 72 dB u upstream-u imas 791 kbps. Isto tako, sa slabljenje od 40 dB i SNR margin od 14,5 dB nemoguce je da imas 9447 kbps u downstream-u. Mozes probati ugasiti pa upaliti modem pa ponovo izmjeriti mada moguce da ce biti potreban i reset porta na DSLAM-u za pravo ocitanje.[/quote]
Kako ovo izvesti mislim reset na DSLAM-u
Nekada ova ocitanja nisu tacna. Volio bih da vidim ove podatke nakon reseta porta na DSLAM i korisnickog modema. Nemoguce je da sa slabljenjem od 72 dB u upstream-u imas 791 kbps. Isto tako, sa slabljenje od 40 dB i SNR margin od 14,5 dB nemoguce je da imas 9447 kbps u downstream-u. Mozes probati ugasiti pa upaliti modem pa ponovo izmjeriti mada moguce da ce biti potreban i reset porta na DSLAM-u za pravo ocitanje.[/quote]
Kako ovo izvesti mislim reset na DSLAM-u
- escobar__
#15125 Re: BHTelecom All About
Ti to ne možeš izvesti. Tvoje je da pokušaš s restartom modema.zedo_m wrote:Kako ovo izvesti mislim reset na DSLAM-uiceman2010 wrote:Nekada ova ocitanja nisu tacna. Volio bih da vidim ove podatke nakon reseta porta na DSLAM i korisnickog modema. Nemoguce je da sa slabljenjem od 72 dB u upstream-u imas 791 kbps. Isto tako, sa slabljenje od 40 dB i SNR margin od 14,5 dB nemoguce je da imas 9447 kbps u downstream-u. Mozes probati ugasiti pa upaliti modem pa ponovo izmjeriti mada moguce da ce biti potreban i reset porta na DSLAM-u za pravo ocitanje.