Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#15101 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

pcelica_maja wrote:i ja se slazem da bi gradonacelnik trebao imati visoko obrazovanje, govoriti najmanje jedan strani jezik, znati koristiti moderne tehnologije itd... ove sstarkelje nek idu u penziju,a svoje mjesto ustupe mladim obrazovanim i sposobnim ljudima,ljudima koji sa univerzitetskim diplomama rade kao nocni cuvari, sobarice, taksisti ili su jos uvijek na birou
Uz dužno poštovanje svih profesija i svakog časnog posla, noćni čuvari i sobarice nemaju ni menadžerskog ni pr ni političkog iskustva koje je conditio sine qua non za jednu visoku funkciju kakva je gradonačelnička.
uglavnomja

#15102 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by uglavnomja »

a nocni cuvari, sobarice i kelneri imaju svo iskustvo za vodjenje grada :-) nije bitno koju diplomu imaju, mogu biti i dr po bolonji, ali neamju iskustvo. i da po 3 jezika govore ne znaju ono najvaznije: upravljati ljudima. neka znanja se mogu nauciti iz knjiga, u skolama, ali neke stvari u zivotu se sticu samo iskustvom i to godinama.

ne navijam ni za kljuica ni za fincija, mjeste im je u penziji, ali navaljivati da bude neko ko je juce iz pelena izasao, ima par godina "glasackog", vozackog i ostalih punoljetnih stazeva je jos gore. ova dvojica bar imaju stav i gard i iskustvo pojavljivanja pred medijima, elokventni su, ne mogu se zbuniti i slicno.
KatarinaKosaca

#15103 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

uglavnomja wrote: ali navaljivati da bude neko ko je juce iz pelena izasao, ima par godina "glasackog", vozackog i ostalih punoljetnih stazeva je jos gore. ova dvojica bar imaju stav i gard i iskustvo pojavljivanja pred medijima, elokventni su, ne mogu se zbuniti i slicno.
:thumbup:
mirsek

#15104 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mirsek »

KatarinaKosaca wrote:
pcelica_maja wrote:i ja se slazem da bi gradonacelnik trebao imati visoko obrazovanje, govoriti najmanje jedan strani jezik, znati koristiti moderne tehnologije itd... ove sstarkelje nek idu u penziju,a svoje mjesto ustupe mladim obrazovanim i sposobnim ljudima,ljudima koji sa univerzitetskim diplomama rade kao nocni cuvari, sobarice, taksisti ili su jos uvijek na birou
Uz dužno poštovanje svih profesija i svakog časnog posla, noćni čuvari i sobarice nemaju ni menadžerskog ni pr ni političkog iskustva koje je conditio sine qua non za jednu visoku funkciju kakva je gradonačelnička.
Hajmo onda da vidimo koji od vijecnika najbolje, po nama forumasima ispunjava te uslove (mozda nas poslusaju kod kandidiranja :P )
Eto uslovi neka budu obrazovanje, jezik, titula, moderne tehnoligije, godine itd.
pcelica_maja

#15105 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pcelica_maja »

KatarinaKosaca wrote:
uglavnomja wrote: ali navaljivati da bude neko ko je juce iz pelena izasao, ima par godina "glasackog", vozackog i ostalih punoljetnih stazeva je jos gore. ova dvojica bar imaju stav i gard i iskustvo pojavljivanja pred medijima, elokventni su, ne mogu se zbuniti i slicno.
naravno da se ne mogu zbuniti kad cijeli zivot filozofiraju i prosipaju suplju...svaka cast njihovom patriotizmu, ali gradonacelnik ipak treba biti neko puno mladji i neko ko se nece izgubiti na aerodromu ako krene u posjetu nekoj evropskoj metropoli...
KatarinaKosaca

#15106 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

mirsek wrote: Eto uslovi neka budu obrazovanje, jezik, titula, moderne tehnoligije, godine itd.
diskriminacija ljudi prema spolu, sexualnoj orjentaciji, godinama je opet samo diskriminacija. Ne znam zašto prefiks "mlad" sa sobom isljučivo mora nositi sve vrline ovog svijeta, kad može nositi i neiskustvo, nepromišljenost itd. Godine su najmanje bitne. Znam mlade ljude kojima ne bih dala ni ovcu na papiru da čuvaju ili obrnuto. Niđe veze
Co0l

#15107 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

uglavnomja wrote:a nocni cuvari, sobarice i kelneri imaju svo iskustvo za vodjenje grada :-) nije bitno koju diplomu imaju, mogu biti i dr po bolonji, ali neamju iskustvo. i da po 3 jezika govore ne znaju ono najvaznije: upravljati ljudima. neka znanja se mogu nauciti iz knjiga, u skolama, ali neke stvari u zivotu se sticu samo iskustvom i to godinama.

ne navijam ni za kljuica ni za fincija, mjeste im je u penziji, ali navaljivati da bude neko ko je juce iz pelena izasao, ima par godina "glasackog", vozackog i ostalih punoljetnih stazeva je jos gore. ova dvojica bar imaju stav i gard i iskustvo pojavljivanja pred medijima, elokventni su, ne mogu se zbuniti i slicno.
De ne zezaj,Špico pije kafu s rajom,sta vam vise treba :D
mirsek

#15108 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mirsek »

KatarinaKosaca wrote:
mirsek wrote: Eto uslovi neka budu obrazovanje, jezik, titula, moderne tehnoligije, godine itd.
diskriminacija ljudi prema spolu, sexualnoj orjentaciji, godinama je opet samo diskriminacija. Ne znam zašto prefiks "mlad" sa sobom isljučivo mora nositi sve vrline ovog svijeta, kad može nositi i neiskustvo, nepromišljenost itd. Godine su najmanje bitne. Znam mlade ljude kojima ne bih dala ni ovcu na papiru da čuvaju ili obrnuto. Niđe veze
Naravno sve to stoji ,nego sam godine ubacio zbog toga sto neki forumasi i to navode kao neki uslov da li je kandidat bolji ili gori. Slobodno moze i bez toga.
Imamo li forumskog ako ne favorita onda barem kompromisnog kandidata ??
ultima_palabra

#15109 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Najbolje bi bilo ukinuti tu funkciju... ako ne može to, onda Ibro Spahić.
Albin Zuhric

#15110 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

buraza,

1. Mozda u zatvorenim krugovima drugih stranaka koji nas ne simpatisu u posljednje vrijeme ili uopste. Dajte jedan validan argument. Naravno, ne donose se stalno i sve odluke jednoglasno. Ja sam na prosloj sjednici Predsjednistva bio jedini glas protiv za jedan zakljucak. Ne znam da me to cini drugim blokom.

Opaska. Priznajem da taktika koju koristite prilikom postavljanja pitanja inace funkcionise veoma dobro. Npr. Da li je istina da su vasi rukovodioci u noci sa srijede na cetvrtak otputovali u Laktase kako bi se sreli sa rukovodstvom SNSD-a po pitanju dalje derogacije drzavnih institucija, i uspostavljanja treceg entiteta, na sto ste vi jednoglasno pristali? Ovo je metoda koju advokati u Americi prilikom unakrsnog ispitivanja jako dobro koriste da ispricaju zanimljive nepostojece dogadjaje nakon cega porotu ne zanima da li je odgovor svjedoka da ili ne.

2. Nisu, naravno, ali je protokol (fizicki) vidjelo najmanje 20-ak ljudi na najvisim pozicijama (Predsjednistvo, Predsjednici Regionalnog i Glavnog odbora...) koji su pri tome demokratski izglasani od strane clanstva da zastupaju interese stranke, a sa sadrzajem i detaljima protokola su upoznati i opcinski odbori koji delegiraju kandidate u gradsko vijece.

3. Mislim da smo u svim razgovorima i pregovorima pokazali veoma malo mrznje ili emocija, pa smo cak redovno imali kontakt sa ljudima is SDP-a koji su nas mjesecima, uglavnom nasumicno, ponizavali i omalovazavali kroz razgovore ili saopstenja. Ukoliko SDP pronadje novog kandidata koji je kvalitetniji i bolji od kandidata drugih stranaka, mi cemo za njega glasati. Toliko nas zanimaju nase emocije u svemu ovome.

4. Odgovor na ovo pitanje mozete pronaci u prvom odgovoru koji sam vam dao. Bio bih veoma zahvalan kada bi ponudili samo jedan pravi argument. Neosnovane sumnje ste slobodni da sirite medjutim.

5. Mi smo imali prijedlog, i ocigledno da nisu bili spremni da ga podrze. Gosp. Bogicevic je mogao biti kandidaat kojeg bi podrzali da je njegova kandidatura bila stvarna, ne marketinski potez. Mi smo jasno objasnili nakon povlacenja kandidature Gosp. Fincija da nas izvrsna vlast i pripadnost blokovima ne zanima, a oni koje zanima ce, siguran sam, uspjeti pronaci adekvatnog kandidata za kojeg cemo rado glasati, ili osigurati podrsku neke stranke iz njima opozicionog bloka, izvuci gradonacelnika iz sesira.

Hvala, zdravo
uglavnomja

#15111 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by uglavnomja »

pcelica_maja wrote:
KatarinaKosaca wrote:
naravno da se ne mogu zbuniti kad cijeli zivot filozofiraju i prosipaju suplju...svaka cast njihovom patriotizmu, ali gradonacelnik ipak treba biti neko puno mladji i neko ko se nece izgubiti na aerodromu ako krene u posjetu nekoj evropskoj metropoli...

eto su svi ovi sto rade kao nk radnici sa diplomama strucnjaci za aerodrome, ne izlaze iz aviona :lol:

10 rijeci na engleskom svako zna.

a supljirati, a da jos uz to izgleda pametan i vazan ne moze svako ;-)
veljaca

#15112 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

ultima_palabra wrote:Najbolje bi bilo ukinuti tu funkciju... ako ne može to, onda Ibro Spahić.
Mudro zboris ....

Hvala, zdraaaaaaaaaaaaaaaaaaaavo .... :D
Co0l

#15113 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

ultima_palabra wrote:Najbolje bi bilo ukinuti tu funkciju... ako ne može to, onda Ibro Spahić.
:thumbup: Ja sam jos davno,cim se povela prica o gradonacelniku rekao da bi Ibro bio najbolji na tom mjestu.
Jest da je i on ublehas stari al necu nikad zaboravit kako je prije jedno 6-7 godina u nekoj predizbornoj debati na TV-u,ne sjecam se vise ni ko su mu bili sagovornici ni koji su izbori bili u pitanju,kako je dvojicu nakih nacionalista otjero iz studija pricom,pera mu nisu mogli odbit,ljudi bukvalno ustali i izasli,on sam ostao da prica u studiju :lol: e tad sam vidio koji je to kralj :D
uglavnomja

#15114 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by uglavnomja »

Co0l wrote:
:thumbup: Ja sam jos davno,cim se povela prica o gradonacelniku rekao da bi Ibro bio najbolji na tom mjestu.
Jest da je i on ublehas stari al necu nikad zaboravit kako je prije jedno 6-7 godina u nekoj predizbornoj debati na TV-u,ne sjecam se vise ni ko su mu bili sagovornici ni koji su izbori bili u pitanju,kako je dvojicu nakih nacionalista otjero iz studija pricom,pera mu nisu mogli odbit,ljudi bukvalno ustali i izasli,on sam ostao da prica u studiju :lol: e tad sam vidio koji je to kralj :D
:-)

ibro

mislim ono kao fidel kastro da kaze nesto u par rijeci ... 14 sati :lol: :lol:

a sta je rekao :? nista :zzzz:

on je vrhunski ublehas koji uspjesno pliva u kulturi, mislim da su politicke ambicije greska.

ps- perfektno govori francuski :)
ultima_palabra

#15115 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Co0l wrote:
Ma daleko najbolji kandidat za ovakvu vrstu funkcije... može puno pričati i ublehariti bez da ga neko shvata ozbiljno :D

Ima dobre veze u kulturi i puno energije za te neke šalabajzerske međumetropolske projekte od kojih bi možda grad imao neke koristi... više od napuhanih staronja tipa Behmen, Kljujić i Finci... da ne pominjem sad Špicu, gitaristu i nosača namirnica penzionerima :-D
Corto Maltese

#15116 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Mislim da trebate redefinisati značenje riječi "Ublehaš" jer ne vidim na koji način se ona može primjeniti na Ibru.
I da, on bi bio odličan gradonačelnik.
Last edited by Corto Maltese on 20/03/2013 14:54, edited 1 time in total.
veljaca

#15117 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Ibru za gradonacelnika ...

sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#15118 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

veljaca wrote: Postovana,

Vi se kao nesto naljutili , pa mi ovako odgovarate .... :(

Samo sam postavio konkretno i korektno pitanje ...

I nakon Vaseg odgovora, vidim da je metoda bila odokativna .... kao sto je puno toga u nasoj Drzavi Bosni i Hercegovini ....

Nadam se da me shvatate,

Hvala,

Veljaca
s.r.

Btw - osnovne racunske radnje nisu naucna metoda .... :(
Apsolutno Vas shvatam a uopšte nisam ljuta.
To da računske radnje nisu naučna metoda su nove informacije za mene. Hvala na istim.
Pozdrav.
Banksy

#15119 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
BTW, ne vidjeh nigdje šta je to što ponuđene kandidate čini "potpuno neprihvatljivim".
Svakako da imam svoje mišljenje o obojici, ali me zanima koji je taj veliki grijeh (ponaosob) zbog kojeg NS ne može glasati ni za jednog od njih?
Kljujiću se, koliko se sjećam, neko je to i pisao, zamjera njegov ratni angažman .... Što od stranke profila NS-e i ne iznenađuje, imajući u vidu biografije njihovih najistaknutijih članova.
Buraza

#15120 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Buraza »

Poštovani Albine,

nije slučajno što odgovore tražim od Peđe, jer je on "prvoborac" NS. Vi ste, ipak, "novi kolačić" i evidentno slabo poznajete odnose unutar sopstvene stranke.

Argumenti koje spominjete u nekoliko odgovora doći će sami pred Vas i članstvo, pa nemojte da bude "nismo znali".

Kao što sam već rekao građani vape za konkretnim prijedlozima te konkretnim djelovanjem, a kao rezultat žele da im svaki naredni dan bude barem malo bolji od prethodnog. Nažalost, svi im nude samo filozofske nebuloze i kvazi građanske opcije što se lijepo upakuje kao "stav". Ipak, ljudi za 100 stavova neće uspjeti kupiti niti 1 kg kruha/hljeba.

Žao mi je što se uključih u ovu polemiku i smatram je završenom, jer iz Vaših odgovora je svakome ko misli svojom glavom sve jasno.

Pozdrav.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15121 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

da nema Ibre u ovoj kasabi ne bi bilo kulture....možda Ibro jeste ublehaš, ali je vrhunski ublehaš i zaslužuje svaki respect
didžej

#15122 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by didžej »

gradonacelnik mora biti neko ko je u najproduktivnijoj zivotnoj fazi, dakle izmedju 40 i 55 godina,
neko ko zna da namakne pare,
neko ko se vec dokazao u privredi i kao rukovodioc neke jake firme,
neko iza koga postoji poslovni uspjeh,
neko ko misli svojom glavom i nije puki stranacki vojnik,
neko ko govori bar jedan svjetski strani jezik.

ima li sarajevo takvog?
Pedja Kojovic

#15123 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Buraza wrote:Umjesto odgovora, ja samo vidim neke matematičare transvestite koji pričaju o šeširdžijama i o već prežvakanim stvarima, a pitanja su jasna:

1. Dijeli li se članstvo NS na dva bloka?
2. Da li su svi članovi NS vidjeli tekst sporazuma sa SDA i da li ga apsolutno svi podržavaju?
3. Da li je mržnja prema SDP-u toliko jaka pa je i ljubav sa SDA manje bolna?
4. Koliko poslovne veze Predsjednika stranke sa familijom Selimović imaju veze za potpisanim sporazumom? (ono ili sporazum ili se pozdravi sa honorarima)
5. Da li NS ima prijedlog? Ko je kandidat za kog misle da bi ga podržao i SDP, a možda i svi članovi GV?

Dakle, malo konstrukcije i jasnih odgovora na jasna pitanja. Ovo zavlačenje, pupa-hava, 5%, 95%, stav isl. je najblaže rečeno neozbiljno. Volio bih da se Pedja oglasi, jer me Jelena, Amar, Josip Broz, Leonardo Di Caprio isl. baš ne interesuju. :bih:
1/2.
Clanstvo NS-a se ne dijeli na dva bloka. Sasvim sigurno, i ja sam o tome pisao nekoliko puta u posljednje vrijeme, da postoje clanovi koji su podrzali ovaj sporazumi oni koji nisu i da je oduka o sporazumu volja vecine u organima stranke.
Sporazum je javan dokument i ja sam njegove detalje iznio na ovom forumu vise puta. (Mnogi misle da Sporazum sadrzi nesto vise od onoga sto smo rekli i od onoga sto je do sada implementirano u opstinskim i gradskim vijecima ali istina je
da je to zapravo bilo to i da je dokument izvrsenjem prestao da vazi. Ja bih se zabrinuo kada bi NS povodom bilo cega donio odluku koju "svi, apsolutno, podrzavaju. Zvuci nekako,...jednoumno.

3.
Mrznja prema SDP-u?
Stranka se i do sada a i ubuduce ce ponasala prema drugim poltiickim subjektima profesionalno i u skladu sa
nasim shvatanjem javnog i politickog dijaloga. Da li medju clanovima NS-a ima onih koji isporovocirani emotivnim i politicki besmislenim napadima SDP-a na NS osjecaju prema njima mrznju ja zaista ne znam. Vjerovatno.
SDP je partija koja nam je po svom programskom opredjeljenju bliska i zato nas njihove pogresne odluke i losi potezi vise doticu nego kada su u pitanju partije iz narodnjacke skupine. Ne znam sta bi drugo bio razlog za jedno takvo licno osjecanje kao sto je mrznja. Ali bez obzira da li je ima ili nema mozete biti sigurni da to na bilo koji nacin ne utice na odluke i poteze NS-a.

4.
Predsjednik Gratz, kao i mnogi drugi clanovi stranke, uglavnom ima probleme zbog asocijacije sa NS-om.
Mi smo do sada iskusili "prijateljske savjete", pokusaj podmicivanja, novcem i radnim mjestima, blokiranjem privatnih i racuna kompanija u kojima rade ili upravljaju njima nasi clanovi, otpustanjem clanova porodice s posla, fizicke i prijetnje "medijskom kampanjom"...To se, medjutim, pokazalo kao potpuno neuspjesan metod da se utice na stavove NS-a. Sto se tice vaseg konkretnog pitanje...
Da postoji u tom smislu neki snazan pritisak na Predsjednika Gratza mi bi to znali.

5.
MI cemo odluku o podrsci kandidatima za gradonacelnika i dva zamjenika donijeti iskljucivo na osnovu njihovih profesionalnih i moralnih kvaliteta ne obaziruci se na to kojem od blokova pripadaju.
Mi ocekujemo da ce barem jedan od blokova do ponedjeljka izaci sa imenom novog kandidata.
Ukoliko se to ne dogodi i glasanje o prethodno vec nominovanim kandidatima zavrsi istim rezultatom kao i prosli put u drugom krugu Poslovnik jasno nalaze da se pristupi izvlacenju imena gradonacelnika iz sesira.
(Podjednak broj glasova, po nasem tumacenju, znaci balans na bilo kojem nivou - dakle, 11:11 i 12:12.Ne mogu vjecnici donositi odluku da li slijede ili ne vazeca pravila).
Ja se nadam da do toga ipak nece doci jer je jedan od blokova najavio da ce do subote predloziti novog kandidata.

p.k.
uglavnomja

#15124 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by uglavnomja »

didžej wrote:gradonacelnik mora biti neko ko je u najproduktivnijoj zivotnoj fazi, dakle izmedju 40 i 55 godina,
neko ko zna da namakne pare,
neko ko se vec dokazao u privredi i kao rukovodioc neke jake firme,
neko iza koga postoji poslovni uspjeh,
neko ko misli svojom glavom i nije puki stranacki vojnik,
neko ko govori bar jedan svjetski strani jezik.

ima li sarajevo takvog?
mudro zboris :)

ne znam ima li takvog, ali i da ima, ne daju stranke to mjesto, tu se najlakse muze lova.
rajvosa1

#15125 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

Vise puta sam ovdje naveo razloge zbog kojih je moja odluka da glasam za NS u oktobru 2012. bila ogromna greska, uglavnom ovo trgovacko i neprincipijelno ponasanje, odnosno prevara nas koji smo vjerovali da je NS nesto drugacija. Ali, ovaj Zuhric je svakako razlog vise da se ne glasa za NS.
Locked